Šta je novo?

[Oblivion split] Sadrzaj igre, questovi, spoileri

ahahaha .... :)
pa sa drvetom si sakrio celu sumu ovim novopecenim RPG-ovcima ....
sta je outro ( i sta se pod tim smatra), kada zavrsisi main quest i posle toga ide cinematic-s i kraj igre, nema vise da se smaras i da nesto kao igras ... ali poenta price je kako je igra "endless", pa i posle main questa mozes da "zivis" u igri radi ostale stvari i resavas side questove, koji se svode na branje cveca, isteravanje duhova i pacova iz podruma, a ako te neko posalje podalje u divljinu da nesto ispitas budi srecan ... e sad drugo je ovi add-oni :Klanjanje

1. Sta je najbolje krasti i gde, posto sam clan thieves Guilda?
2.Kako mogu da postanem nevidljiv?
3.Na koji nacin uticu Soul gemovi na gameplay? Totalno mi nije jasna njihova uloga.
4.Valja li sta Iron Longsword with frost?
5.Gde da nadjem Nirnroots? Imam 5 komada i vise nigde ne mogu da ih nadjem...
6.Neka taktika za okrsaje u areni? Vec drugog protivnika sam jedva, ali jedva pobedio...

1. Najbolje je krasti u Jewlery shopu u Market Dictrictu!
2. Ili invisibility Spell ili Chameleon... Invisibility daje 100 nevidljivost, ali ako otvoris vrata postajes vidljiv. Chameleon te pravi slabije vidljivim...
3. Kada bacis soul trap i ubijes protivnika dusa ode u soul gem...
4. Valja ako ti je blade primarni skill
5.
Oko bilo kojih vodenih povrsina
6. Nabudzi level, najbolje resenje ti je ako imas acrobatics kao primary skill... Stanes u neku nisku prostoriju i skaces od jutra do sutra. Za 10 minuta Master acrobat...

Takodje ako imas gold-a Kupi oko 400 strela, i bilo kakav luk. Pa idi uzmi umbru... Najjachi mac u igrici.

Btw... Vi sto ste prvo prelazili main quest prvo, ostali ste osakaceni za 10% Ultra jakih predmeta... Evo igram ponovo i prvo sam presao kvatch zbog oblivion gateova!

@coola
off-topic
postoji opcija za quote - izdvajanje iz konteksta necega sto je neko rekao, pa ti na to odgovaras ... ovako ispada da si sam sebi odgovorio na pitanja :)

a sto se tice prelaska, pa to i jeste "car" Obliviona sto mozes ga igrati kako oces ... po main questu, po necemu drugom ili se diviti "nelinearnosti" tako sto ces setati po prostranstvima Cyrodila i gledati krajolik :)

Oslobodio sam Martina iz Kvatcha, i odveo ga u onaj hram iznad Brume i dobio neku katanu zato sto sam postao clan Blades-a. Katana je opasna, oduvao sam 5-6 ljudi u areni a da me nisu takli i zaradio lepe parice (oko 2000).

Sad me zanima gde i kako je najpametnije da te pare ulozim?

BTW, CooLa, thanks, nasao sam 10 Nirnroots-a. ;)

Hmmm, pa mozes da se kladis, uradi qsave pre kladjenja i onda sa kladi! Inace zavrsi quest za Gray Prince-a, dobijas trrening koji ti poboljsava blade i block skillove. Ako hoces dobar armor i helm (za arenu helm je odlicna stvar) uradi ovo:

Idi u brumu, nadji J'Ghasta's house, odi u podrum, i trazi po uglovima bure koje je visini ociju, lockpikuj ga (uzmi barem 30 lockpickova, nivo je very hard). Uzmi Black Hand Robe i Hood. Voila odlican set za DZ

a sto se tice prelaska, pa to i jeste "car" Obliviona sto mozes ga igrati kako oces ... po main questu, po necemu drugom ili se diviti "nelinearnosti" tako sto ces setati po prostranstvima Cyrodila i gledati krajolik :)

Da ali ako prvo zavrsis main quest, ne mozes da uradis neke druge questove koji daju mnogoooo bolesne predmete.

Poslednja izmena:
kao na primer .... :)
baci neki pod spoiler, posto ja za sada radim questove koje dobijas sa pocetkom igre u Imp. City-ju

...Hmmm, pa mozes da se kladis...

LoL, hvala na savetu. Najpametnije kada imas puno novca je da se kockas :D

Inace, meni je frka da udjem u Oblivion, bez zezanja :). Previse je realna igra :)

Na primer

Kada zavrsis sve daedric shrinove, a nisi presao Blood of Daedra quest, pojavi se Shrine of Hermaeus Mora, koja kada zavrsis njen quest da Knjigu koja budzi atribute i skillove preko 100! Ima ih jos, ali ovaj daje najjaci predmet...

U svakom slucaju mislim da je najbolje da se prvo malo budiz level do 7, pa onda da se oslobodi kvatch pa da se ide po oblivionu!

Poslednja izmena:
Zatvorio sam odavno kapiju u Kvatch-u. Sada tumaram po prostranstvu Obliviona! Kako da znam gde je sledeća kapija?????

lol, šta ti ima da me konvertuješ, valjda ja znam da prepoznam dobru igru kad je vidim :)
Naravno da ne znaš. Kada je stigao Oblivion bio si 1 od glavnih pljuvača tvrdeći kako liči na srednjevekovnu Englesku. Podsetimo se:

Da se razumemo, meni se Oblivion ne sviđa samo zato što imam osećaj kao da sam u srednjevekovnoj državi :d a na ostale elemente nemam zamerki. Još kad uključim bloom ili HDR, bukvalno mi se povraća.

...i to je bio razlog pljuvanja po igri i njenog neigranja, naravno - do prvog apgrejda :d

Poslednja izmena:
Filipenko, ako se slucajno bavis advokaturom, tesko onom ko tebe dobije za tuzioca :D

Sta je pa ovo?

Oblivion: Shivering Isles

ob1.jpg

Nadam se da ce biti prava expanzija...

Poslednja izmena:
Mali offtopic, vezano je za Oblivion ali ne za questove i slicno (a ne znam kako da to nadjem preko search). Odlucio sam konacno da pocnem da igram, ali mi drug reche da u igri neprijatelji leveluju onako istom brzinom kao i ti. To je njemu stvorilo problem, posto je covek levelovao mnoge "sporedne" stvari tipa alchemy i slicno, pa su mu neprijatelji u jednom trenutku postali veoma teski (valjda oni samo leveluju combat :d ). Kada je krenuo od pocetka levelovao je samo dva-tri combat skilla pa mu je uskoro igra postala prelagana. E sad, ono sto mene interesuje je to da li postoji neki patch koji fiksira protivnike na odredjeni level? (kao sto je bio slucaj u Morrowindu, i velikoj vecini drugih rpg igara). Ja volim da razvijam sve moguce skilove (i to vise one koji nemaju veze sa borbom) pa se plasim da mi igra ne bude previse teska posle nekog vremena.
Hvala unapred! ;)

Mali offtopic, vezano je za Oblivion ali ne za questove i slicno (a ne znam kako da to nadjem preko search). Odlucio sam konacno da pocnem da igram, ali mi drug reche da u igri neprijatelji leveluju onako istom brzinom kao i ti. To je njemu stvorilo problem, posto je covek levelovao mnoge "sporedne" stvari tipa alchemy i slicno, pa su mu neprijatelji u jednom trenutku postali veoma teski (valjda oni samo leveluju combat :d ). Kada je krenuo od pocetka levelovao je samo dva-tri combat skilla pa mu je uskoro igra postala prelagana. E sad, ono sto mene interesuje je to da li postoji neki patch koji fiksira protivnike na odredjeni level? (kao sto je bio slucaj u Morrowindu, i velikoj vecini drugih rpg igara). Ja volim da razvijam sve moguce skilove (i to vise one koji nemaju veze sa borbom) pa se plasim da mi igra ne bude previse teska posle nekog vremena.
Hvala unapred! ;)
idi na www.tessource.net tamo imas bezbroj modova naci ces neki valjda koji samo menja sistem levelovanja.Mod koji ja igram je Oscuro Oblivion Overhaul 1.3,koji u principu menja sistem levelovanja ali pored toga menja jos stosta,i znacajno je tezi od vanile,tako da nikako nije preporucljiv za pocetnike.

Poslednja izmena:
Kapije se pojavljuju uglavnom na random mjestima, naici ces vec na njih tumarajuci po divljini.

BTW, otvorila mi se jedna "random" kapija pored Skingrada, i trenutno me mrzi da je zatvaram.
Da li ce imati ikakvog uticaja na igru ako je zatvorim nekad posle?

Kad završiš glavni quest sve nezatvorene kapije se zatvaraju automaCki.

BTW, otvorila mi se jedna "random" kapija pored Skingrada, i trenutno me mrzi da je zatvaram.
Da li ce imati ikakvog uticaja na igru ako je zatvorim nekad posle?
Nijedna "random" kapija ne utice na igru.Jedine kapije koje treba da zatvoris su one na koje te posalju u "Allies for Bruma" questu,i naravno ona prva ispred Kvatcha i velika u "Battle for Bruma".Sve ostale su opcione,mada ne razumem zasto se neko uopste bakce sa tim,meni je to ubedljivo najdosadniji segment igre.

Jeste da su ekstremno dosadne, ali se i isplati zatvaranje istih zbog sigil stone-ova kojima se onda moze enchantovati oruzje i oklop.

Da a finta je da uradis qsave pre nego ga uzmes... Meni se pao mnogo bolestan. Chameleon 50% Odmah sam enchantovao Helm. To i Ring of Khajitti i Jos recimo Rukavice koje sam enchantujesh = 110%. Kada imas 100% mozes da bijes koga hoces i niko te ne dira JER TE NE VIDI... Mnogo je veliki bug!

zasto bug!? bug je kada pocnes, tako nevidljiv da bijes imperial guarda, i odma ti skoci bounty i postanes wanted... kako oni znaju ko si, a niko drugi ne zna? A? Kako to? A?

Gde da nadjem Nightshade biljku? Treba mi za lek protiv vampirizma.

to se ne racuna komsije ste, ja sam dalje ... ali da je "nas" dvojica pored tebe, mislio bi ti drugacije :)

To ti misliš, ali ne zaboravi da sam teži od vas dvojice zajedno :smoke:

Nego, zna li neko nešto oko sledeće stvari:

Koja je fora sa Unicornom? Znam da je jedan dedrički kvest da se on likvidira, ali čuo sam da je moguće zajahati ga? Nakon nekog kvesta ili na neki drugi način? Kada sam prvi put prelazio Unicorn me je napao (!) bezveze i ubio sam ga. Sada prelazim drugi put i voleo bih da zajašem spodobu, ako je to moguće.

Vrh Dno