filipenko je napisao(la):BTW samo da obrazložim zašto je meni Oblivion - prvo i osnovno - borba poboljšana u svakom aspektu, kako mačevanje/sekirovanje/maljevanje, tako i korišćenje luka i strele, a pogotovo magija, divna atmosfera koja prija u odnosu na prethodne nastavne (i kakva je logična, pošto je u pitanju srce imperije, tj. kraljevstvo ljudi, takvu atmosferu sam i očekivao), kao i fantastična grafika koja ostavlja bez daha. Pored toga, Oblivion mi je nekako prijemčiviji i lakši za "ulazak u igru". To meni, naravno, kao nekome ko je igrao prethodnike uzduž i popreko ne znači ništa, ali želim da se izdignem iznad sopstvenih utisaka i pokušam da shvatim kako je to sve za nekoga ko tek počinje. Samo levelovanje je dovoljno da zbuni i veterana RPGova, a kamoli početnika...Zatim, dužina - nekako mi je ovo prava mera - ne toliko duga kampanje i ne toliko side-questova - čisto da imam osećaj da sam sve prešao, što nisam imao ni na kraju Morrowinda sa sve ekspanzijamaI na kraju, naravno, fantastična grafika koja me je XYZ puta ostavila bez daha.
P.S. naravno, ne mislim na argumentovane odgovore kada kažem ono iz prethodnog posta, nego na pljuvačke postove kakve ubrzo očekujem![]()
Da se razumemo, meni se Oblivion ne sviđa samo zato što imam osećaj kao da sam u srednjevekovnoj državi :d a na ostale elemente nemam zamerki.filipenko je napisao(la):Sada očekujem odgovore u stilu "ma ako ti ne kapiraš ne vredi", "znaš i sam", "pojednostavljen je filing", "Gothic/Baldur/Fallout je bolji", "imam osećaj kao da sam u srednjevekovnoj državi" i još par generalnih fraza koje kao da su izašle iz pera tzv. novinara tzv. Sportskog Žurnala.
Jeste, ali u NWN-u je arhitektura neutralno-srednjevekovna i ko u ostalim D&D igrama, a u Oblivionu je sve u fazonu izašli-smo-iz-bajki-braće-Grim-sa-sve-bloomom-i-cvetom-u-kosi, fali samo još da iskoči džoli old hans the peasant sa zelenim pantalama i tregerima pa da ugođaj bude potpun :S:Agilni je napisao(la):A kako ti izgleda NWN? A jes, izvini, ne možeš da vidiš arhitekturu, loša perspektiva... znam. Srednjevekovna je i više od Obliviona, veruj mi![]()
ToxiC je napisao(la):kada se samo setim sa kakvom sam mukom poceo da igram Morrovind ... da sa mukom, nisam nista kontao, tu sam se nasao kao izgubljen, bukvalno kao i kad krecete u igri i budite se u onom brodu-zatvoru, tako sam i ja ne znam sta me je snaslo, tumaram po bespucima nikad vidjenih krajolika i polako shvatam pricu koja me je vookla sve dalje i dalje ...
Evo opet. Mi navedemo 10-15 primera kako je igra poboljšana u mnogim aspektima u odnosu na prethodnika, a onda se stručno primeti da je jedino unapređenje ulepšavanje grafike, naravno uz mrsko nam angažovanje poznatih faca da govore. Naravno, bez njih bi bilo dosta bolje, jer je svakako bezveze da npr. imperatora tumači Patrik Stjuart a bolje da ga tumači golja iz nikopolja, to bi dosta doprinelo igrivosti. Kakve veze ima ko tumači glasove? Igra li se hype ili sama igra? Šta mene briga koga oni angažuju i koliko plaćaju glumce? Meni je bitno da se to dobro odglumi. Šta mene briga posle šta će da se desi. Ali, meni ostane usađeno u mali mozak "You. Come Closer. Let me see your face. Yes, you are the one...the one from my dreams. So the stars were right and this IS the day. Gods give me strength". I sad meni treba da smeta što je to rekao 100000 dolara plaćeni Patrik Stjuart, umesto nekog talenta za 1000 dolara.ToxiC je napisao(la):Oblivion mi se ne svidja, jer je po meni (barem sam ja tako primetio) svo unapredjenje spram Morrowinda svedeno na ulepsavanje menu-ja, grafike, textura, dovodjenje "uticajnih" licnosti iz sveta show-biznisa kako bi iste pozajmile glas nekim karakterima, koje uzgred vidite samo na pocetku igre ... sve to mi nekako kvari utisak i izdaleka mi govori da sam u istom dzaku sa meleonima klinaca koji su pomahnitalo kupili neku kopiju Obliviona da vide sta se tu radi u toj zavrzlami, a prethodnu so deinstalirali raznorazne FPS-ove od kojih se ne odvajaju od svog rodjenja te im je isti prva ulaznica u svet RPG-a ... bljakuke:
Ama nije. Morrowind je legenda zbog svojih kvaliteta, lepo ispričane priče, sjajnih momenata itd. Meni su ovde isto tako trubili kako Morrowind ne valja, isto je bio hardverski zahtevan, smetalo je što likovi izgledaju kao da su iz crtanog filma itd. i ja sam trošio uludo sate pokušavajući da odbranim igru od kritika. Posle koju godinu kada su svi nabavili dobre konfe postao je naprečac legenda. Isto će biti i sa Oblivionom.Doktor je napisao(la):Zato je Morrowind to sto jeste. Legenda. Kao Fallout i Baldursi.
ToxiC je napisao(la):izdaleka mi govori da sam u istom dzaku sa meleonima klinaca koji su pomahnitalo kupili neku kopiju Obliviona da vide sta se tu radi u toj zavrzlami, a prethodnu so deinstalirali raznorazne FPS-ove od kojih se ne odvajaju od svog rodjenja te im je isti prva ulaznica u svet RPG-a ... bljakuke:
kada se samo setim sa kakvom sam mukom poceo da igram Morrovind ... da sa mukom, nisam nista kontao, tu sam se nasao kao izgubljen, bukvalno kao i kad krecete u igri i budite se u onom brodu-zatvoru, tako sam i ja ne znam sta me je snaslo, tumaram po bespucima nikad vidjenih krajolika i polako shvatam pricu koja me je vookla sve dalje i dalje ...
Gnjusna laž! Čak sam zatarabio i jednu kapiju i odradio više questova!filipenko je napisao(la):Elem, da li si ti uopšte igrao Oblivion ili ga samo pokrenuo i ugasio ga iznerviran jer ti ne radi lepo? Znam da Voodoo nije igrao igru, već je samo pokrenuo da vidi kako izgleda, a on ionako ne igra RPG igre, niti išta drugo duže od sat vremena.
ma ne ne ne ... daleko od toga.filipenko je napisao(la):Elem, da li si ti uopšte igrao Oblivion ili ga samo pokrenuo i ugasio ga iznerviran jer ti ne radi lepo? ...
Pa ne razumem šta ti ovde nije jasno? Neće ostali gradovi da daju pomoć za Brumu, kada je kapija otvorena i kod njih. Nigde niko ne kaže da im gori pod nogama, već da grad ne smeju da ostave bez odbrane kada je kapija tu. Ako je zatvoriš, poslaće trupe kao pomoć, jer onda nemaju zašto da budu u matičnom gradu. Sve je jasno, a ti i dalje tražiš zamerku radi zamerke, a opet je u pitanju smešna stvar.ToxiC je napisao(la):Aid for Bruma - nece ni da pricaju sa tobom dok ne zatvoris Oblivion kapiju nema veze sta si im vec do sada pomogao, tek posle zatvorene kapije ahhhhh ... olaksanje pa ce ti pomoci, jedino je nelinearno sto mozes da biras koji ces grad da pomognes prvi, a da ne kazem kada se obratis po tom glavnom questu, njima kao da gori pod nogama sto im je kapija otvorena, ti ih saslusah i odes da resavas neke side-questove i dodjes posle tri nedelje sve je isto, kapija i dalje otvorena, kreature se motaju oko kapije, nece da mrdnu ni korak dalje...
Da, veliki broj opcija za podešavanje grafike je jasan znak da je igra za retarde. Treba profi, kao u sprajtovi RPGovima, da budu sledeće opcije: lightning on/of, music volume, sound volume i to je to.ToxiC je napisao(la):Graphic setup: vec mi se vrti u glavi od opcija u setup-u (tu se javlja prvi osecaj mucnine i shvatanje sta je ova igra uopste, i cemu sluzi)
Mi smo sledbenici zle Bethesde.ToxiC je napisao(la):aman ljudi vi ko Bethesda "sakrijemo sumu od drveta"
Tako je. Oblivion je isti Diablo. Ali Diablo je bolji, zbog izometrije. I klikće se mišem. U stvari, Oblivion ni nije RPG, Diablo je pravi RPG, jer je izometrijski i nije arkada gde kontrolišeš direktno karaktera, već samo klikćeš mišem a statistike odrađuju ostalo.DusaN je napisao(la):oblivion = diablo u prvom licu, tu je otisao dalje or morrowinda
dalje nista ni ne treba pricati
Nema potrebe, čekamo tebe da iznosiš "velike" mane, pa da te demantujemo. A pogledaj malo topic od početka... ne vidiš navedena poboljšanja, ili ne želiš da vidiš?ToxiC je napisao(la):niko nije izneo neko drugo poboljsanje sem grafickog !!!
no offence, ali nije upuceno tebi ... barem ja nisam taj koji vredja clanove foruma i u tom kontekstu upire prst ...Agilni je napisao(la):ToxiC, više ne mogu da te komentarišem, zamerke su ti tako bitne za gameplay, pobedio si :d
Nema potrebe, čekamo tebe da iznosiš "velike" mane, pa da te demantujemo. A pogledaj malo topic od početka... ne vidiš navedena poboljšanja, ili ne želiš da vidiš?ToxiC je napisao(la):ali se stice utisak da sem tebe i jos par ljudi ovde niko nije izneo neko drugo poboljsanje sem grafickog
Naravno, nisu Fallout što automatski znači da su obe igre sr*nje.DusaN je napisao(la):mislim da si ukapirao zasto sam poredio oblivion sa diablom
i ne, nema to veze sa grafikom
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari