Šta je novo?

Sta se desava sa ADSL-om na Beotelu

drljaca

Čuven
Učlanjen(a)
03.03.2002
Poena
619
danas ceo dan imam problem sa adsl-om na beotelu,nece nikako da se konektuje,nije u pitanju pas.a ni uzer name,nemogu da pristupim njihovom sajtu ni preko isdn-a.

Nije samo Beotel i nije samo ADSL. Popucalo je sve živo. Izgleda da "stručnjaci" u telekomu opet nešto "opravljaju" :mad:

GPRS na 064 radi

Potvrdjujem prekid signala za Beotel ADSL centrala 382 Zvezdara od nekih 13h do malo pre nije bilo signala/pogresan user i pass kao i neke druge greske. Ali je proradilo nakon reinstalacije Sagem F@st 800 modema.

Da citiram naslov sa ES teme pre par meseci : "Tezak pad Telekoma " :d :d :d

Potvrdjujem prekid signala za Beotel ADSL centrala 382 Zvezdara od nekih 13h do malo pre nije bilo signala/pogresan user i pass kao i neke druge greske. Ali je proradilo nakon reinstalacije Sagem F@st 800 modema.

Jesi li siguran da je do reinstalacije modema,mozda je proradio net(otklonjen kvar :D).Mislim,evo sada radi i njihov homepage,a do pre 10 min. nije radio.
Sad cu da nakacim ono Satjem :D sokocalo,da vidim da li ce da se nakaci :).

Poslednja izmena:
Sezam Pro, od pola 2 otprilike pa sve do malopre. Nije radio ni ADSL, ni SMIN dial up.

Potvrdjujem za sezampro . I kod njih isto obrazlozenje. More...:smack: :smack::smackbum:

Poslednja izmena:
Potvrdjujem da je Beotel ADSL proradio :D,lelekom je bio vredan danas (sarcasm :d)

Poslednja izmena:
Jesi li siguran da je do reinstalacije modema,mozda je proradio net(otklonjen kvar :D).
meni je proradio nakon reinstalacije modema, a ako se potrefilo da su u tom roku otklonili kvar svaki im cas probao sam da se konektujem unistal modema zatim instal i restart i radi sve u svemu 2min. posla.

meni je proradio nakon reinstalacije modema, a ako se potrefilo da su u tom roku otklonili kvar svaki im cas probao sam da se konektujem unistal modema zatim instal i restart i radi sve u svemu 2min. posla.

Evo hoce i bez reinstalla,samo sam "ubo" modem i radi.Izgleda da je bas pre 10 min pusten net u Srbiji.Welcome to 20th century :d

Geom, ovo je zvanicna informacija na sezampro-u:
Otežan ADSL i SMIN pristup

Zbog problema nastalih na ADSL opremi Telekoma otežan je pristup
internetu preko ADSL-a i SMIN dial-up brojeva.
Tehnička ekipa SezamPro-a je u stalnom kontaktu sa kolegama u
Telekomu koje rade na otklanjanju problema.
Molimo korisnike da uvaže naše izvinjenje zbog nastalih problema.

ne zbunjuj narod ;):D

ne radi ni 4000+ telefona na nbgd-u jer je neko maznuo neke kablove lol ziveo telekom

Ma ovaj Telekom opet jede go*na... Kao popravljaju nesto... Tako desetak puta mesecno... Meni na Beocity bilo oko sat vemena pauze...

Pocnite da se navikavate na takve stvari bice vam lakse :)

meni danas ceo dan net ne sljaka... na poslu bitsyu net a kuci beotel.

a kada proradi ne mogu da otvaram sve website-ove...

mora da je neka zestoka frka u telekomu

Poslednja izmena:
Mozda ima veze sto je glavno cvoriste za Internet u Krnjaci a taj deo grada nije imao struje od sinoc pa do 13-14 danas zbog kvara nekog veceg transformatora tamo negde.
Mada ako je glavno cvoriste trebalo bi da ima i backup napajanje - ako domar nije maznuo naftu iz agregata. Ko ce ga znati - Telekom je to.

Ja sam na Telekomovom ADSL-u imao mali prekid od jedno 2-3 minuta oko 13h. Posle toga je radilo normalno ceo dan.

evo sta kaze sezam:
25.12.2006. oko 11:40 doslo je do problema sa centralnom
opremom u Telekomu preko koje se odvija ADSL i SMIN saobraćaj.
Kvar je otklonjen u 19 časova kada je ponovo omogućeno
normalno povezivanje.

a ortak sa zvezdare koji je na sezamu jos uvek nema net:trust:

Ovde neko reče da mu je na Sezamu net pao oko 14h, meni, isto na Sezamu, još negde posle 11 pre podne. Ne znam kad je proradio, u 20h je radio, ali ortak na centrali centar još uvek uopšte nema ADSL signal (ja sam sve vreme imao signal, ali konektovanje nije bilo moguće).

Da ne otvaram novu temu,ako moze neko da proveri na Beotelu kako mu radi DC++ u active rezimu.Meni radi kao ***,tj. posle onog "ispada" ne radi uopste.Ili su udarili neku blokadu,ili ne znam sta vec,ali ne moze nista da se skine(bar kod mene).
Znaci probajte samo search po nekoj pesmi ili slicno da uradite,dovoljno je da se vidi da li radi ili ne.

PS ADSL provajder naravno Beotel

Poslednja izmena:
Mozda ima veze sto je glavno cvoriste za Internet u Krnjaci a taj deo grada nije imao struje od sinoc pa do 13-14 danas zbog kvara nekog veceg transformatora tamo negde.
Mada ako je glavno cvoriste trebalo bi da ima i backup napajanje - ako domar nije maznuo naftu iz agregata. Ko ce ga znati - Telekom je to.

Nije niko nista dirao,Centrala i svoriste su imali struje do 02 h iza ponoci kada se aktivirao jedan od 3 agregata(kao posledica kolapsa cele mreze,sto je trajalo so 05),tako da nije bilo do ATC krnjace.Moguce da je zveknulo nesto u Yupak-u na slaviji.Najverovatnie da je "tetkica" hladila mrznu opremu vodenim hladjenjem (kofom vode) zato sto joj je suprug od 80 leta rekao "da to tako treba" po preporuci teksta koji je procitao u najboljem informatickom casopisu na balkanu: "П О Л И Т И К А" A.D. :eyebrows:

Ljudi jel probao neko ovo sto sam pitao u postu #22 u ovom topicu?
Ako neko moze da proba,molio bih ga da postuje iskustvo(tipa : dc++ u aktivnom modu radi isto kao pre problema 25. i 26. dec.; radi losije ;ne radi uopste itd.)

Poz

Poslednja izmena:
Ja mogu da se pohvalim da za razliku od vas, od Septembra nisam imao ni jedno pucanje niti gusenje ADSL veze :).
Beotel 256, Mirijevo :p

Kako je to moguce? Kad je pre neki dan pukao adsl to nije bilo samo do jednog provajdera nego u celom Beogradu. I na osnovu cega onda mozes to da tvrdis?

Da ne otvaram novu temu,ako moze neko da proveri na Beotelu kako mu radi DC++ u active rezimu.Meni radi kao ***,tj. posle onog "ispada" ne radi uopste.Ili su udarili neku blokadu,ili ne znam sta vec,ali ne moze nista da se skine(bar kod mene).
Znaci probajte samo search po nekoj pesmi ili slicno da uradite,dovoljno je da se vidi da li radi ili ne.

PS ADSL provajder naravno Beotel

Centrala Zvezdara, 512/128 Beotel, konektovan sa /ip, adresa 91.148.xx.xx .
Sad sam probao, i radi najnormalnije . Verzija DC++0.691 u active modu .
Proceprkaj malo po podesavanjima pa vidi sta se desava . Pozdrav .

Kako je to moguce? Kad je pre neki dan pukao adsl to nije bilo samo do jednog provajdera nego u celom Beogradu. I na osnovu cega onda mozes to da tvrdis?

nije bas tacno... adsl je "pukao" u smislu da niste mogli da se ulogujete, a oni koji imaju routere su uglavnom ostali konektovani i nisu skoro nista ni primetili do negde oko 18h kad je svima pukla veza, i konektovali su se tek u 18:46...

Ja sam kod Beotela (Žarkovo) i takođe mogu da se pohvalim :p
Imam ruter (US Robotics :eyebrows:) i nemam nikakvih problema od kako mi je uveden ADSL pre skoro godinu dana.

meni je beotel i danas pucao oko 17:30h

Nazad
Vrh Dno