Šta je novo?

Izasla Opera v9.0 final!

Hvala na brzom odgovoru!
Jos sam malo caprkao po Shortcut opciji i promijenio nesto tako da mi sada Shift+klik otvara link u pozadini. znaci ipak se moze i to

Ne radi mi ovo sa shortcutom. U stvari radi, ali ne ostaje zapamceno, pa kad sledeci put startujem Operu, moram ponovo podesavati.
Zna li neko u cemu je fazon?
(Bitan mi je shortcut jer na srednjem tasteru misa imam scroll opciju, pa ne bih to da mijenjam).

Nije valjda da nemas wheel na misu? :)

Changelog for Opera 9.10 for Windows
This release of Opera introduces Fraud Protection.
Changes Since Opera 9.02
User interface
Fixed handling of access keys on Web pages with frames.
Mail, messaging, and newsfeeds
Fixed an instability connected with delayed entry of the Master password.
Deleting of newsfeeds in the panel now both unsubscribes and deletes.
Display and scripting
Improved performance for elements with both :focus and :hover.
Fixed an issue with opacity on links that have images nested within them.
Security
New Fraud Protection feature (a phishing filter).
Changed Wand data to a new format. The upgrade to this new format is not reversible.
Miscellaneous
Multiple stability issues solved, including crashes on Gmail and Google Maps.
Changed the Mozilla User Agent string to include Firefox identification.
Improved handling of Web site logins on slow connections.
Cancellation of torrent downloads now functions as expected.
Windows-specific changes
Multimedia keys now function as expected when Opera has focus.
Enabled loading of Windows Media plugins when Java is turned off.

Download Opera 9.1 for Windows -Classic Installer, English (US) 3.9 MB

Poslednja izmena:
Kako da u operi iskljcim one iritirajuce poruke "username and password" koje se pojavljuju kada ne koristim taj email klijent???
i naravno kako da sklonim onu jos dosadniju "generic error" koja me obavestava da ne moze da nadje POP3 server kada se skinem s neta???

Poslednja izmena:
tools>mail and chat accounts pa izbrisi mail naloge koji su tamo

a sta ce ti accounts ako ih ne koristis ?

tools/mail and chat/account/incoming
pa odstikliraj onu opciju da ti ne proverava na svakih 5 minuta

How to preserve custom buttons in Opera

Ako imate custom dugmice, a ne zelite da ih izgubite, kao ja pre ne-znam-koliko-upgradeova, sacuvajte fajl "standard_toolbar.ini" (mozda se zove i "standard_toolbar (1).ini") u Documents and Settings\<nalog na racunaru>\Application Data\Opera\Opera\profile\toolbar\, ako ste instalirali samo za taj profil, pa ga vratite posle upgrade-a.

Poslednja izmena:
a sta ce ti accounts ako ih ne koristis ?

tools/mail and chat/account/incoming
pa odstikliraj onu opciju da ti ne proverava na svakih 5 minuta

ne znam sta je tu cudno!imam dva-tri provajdera i koristim njihove mailove...pa nekad imam vremena kod jednog,nekad kod drugog...pa necu da brisem onda nista!razumes

(Bitan mi je shortcut jer na srednjem tasteru misa imam scroll opciju, pa ne bih to da mijenjam).
pa scroll ti ostaje.
ako kliknes srednjim tasterom (točkićem) na link on se otvara u novom tabu u pozadini, a ako klikneš bilo gde drugde aktivira se scroll.

Ne ostaje mi scroll jer je srednje dugme na touchpad-u laptopa podeseno (driver-om touchpad-a) tako da bih morao to da sklonim ako hocu bilo sta drugo da mi bude podeseno na srednji taster misa. A na srednjem tasteru mi bas treba scroll jer ga na laptopu nemam drugacije...
Tako da, ako iko zna kako se mijenjaju keyboard shortcut-i u Operi, neka kaze.

Tools - Preferences - Shortcuts
:)

Znam to, ali se ne snalazim. Ono sto sam promijenio, nije uradilo dovelo do zeljenih rezultata.

Dakle, ako neko zna kako da promijeni keyboard shortcut sa Ctrl+Shift+lijevi klik na Shift+lijevi klik molim ga da to ovdje napise.

Hvala!

Zato sto je presao limit koji je setovan u opcijama. Po defaultu je to 20 MB a ti podesi kako ti odgovara.

Podesen mi je Opera mail kao default mail client ali kada iz neke druge aplikacije saljem mail samo mi se otvori Opera? Da li moze da se namesti da standardno otvori ono New mesage

Kako da u operi 9.1 podesim da mi se ne gube fajlovi iz transfera? Posle odredjenog vremena nestanu bez obzira dali sam ih skinuo ili ne. Hvala.

dekifisher, u adress baru ukucaj opera:config nadji opciju Mail, 17. po redu i cekiraj opciju ExtAppParamSpaceSubst i klikni na Save, trebalo bi da resi tvoj problem. Ako ovo ne pomogne probaj ovde.

smile, u adress baru ukucaj opera:config nadji opciju TransfreWindow, sedma odpozadi opcija i u polju Keep Entries Days ukucaj broj dana po zelji i klikni na Save.

Poslednja izmena:
Ja operu ne mogu nikako da nateram da .rar fajlove ne otvara nego da mi ponudi dijalog sa download

Tools -> Preferences -> Advanced -> Downloads -> odčekiraš Hide... -> selektuješ rar -> Edit

Geom, ovo resava problem kada iz Opere zoves neki drugi mail client, kod mene je obrnuto... kada iz neke aplikacije saljem mail otvori mi se Opera bez otvorenog mail clienta.Ako iz same Opere...npr : send link by mail... otvori se normalno new mesage.Jos nesto... ne mogu da je nateram da radi sa Yahoopops!

Sa Yahoopops-om nije problem do Opere 9.1, kazu da ce ispraviti u nekoj od narednih Yahoopops verzija. Nisam se susretao sa takvim problemom potrazi na Webu mozda je neko imao slican ili isti problem.

Kako da u operi iskljcim one iritirajuce poruke "username and password" koje se pojavljuju kada ne koristim taj email klijent???
i naravno kako da sklonim onu jos dosadniju "generic error" koja me obavestava da ne moze da nadje POP3 server kada se skinem s neta???
tools/mail and chat account/izabereš jedan/edit/incoming/i dečekiraš (Check for new messages every minute i čekiraš inklude this account when checking manually

to ponoviš za više naloga i to je to.

pitanje:
kako da ubacim u prozor za pretragu (desno od adrress bar-a) u grupu sa google, opera search itd... još pretraživača.
poz..

Poslednja izmena:
Opera 9.20 Build 8732 Beta for Windows

Opera Mini already adds Speed Dial shortcuts to the first 9 links on the start page, so you can just press *1 to get to your favorite site on your phone. Now we do the same thing for desktop, where Ctrl+1 to Ctrl+9 gives you direct access to your 9 favorites. When you open a new tab, the 9 Speed Dial sites will be displayed with pretty thumbnails, a single mouse click away

Why Speed Dial?

Bookmarks often fall into two categories:
A bunch of sites you bookmark because you may want to visit them again someday
5 or 6 sites you visit very often

Speed Dial is an elegant way to address the second category. When you open a new tab, it will often be to go to one of your favorite sites, so why not just show them there instead of an entirely blank page? Adding your favorites to Speed Dial is also very, very simple: Just click the button and choose a site from your Top 10 history or from the currently open tabs. Deleting them is just as simple, with the X in the upper right corner.

Cool stuff:
You can reload all thumbnails by pressing Ctrl+R, giving you a quick overview of whether your favorite pages have changed, or just reload one of them from the right-click menu (nice for Web mail!).
We're partnering with Yahoo! on both Mobile and Desktop, which explains the new search field. You can of course configure it from search preferences.
You can drag links to thumbnails and even rearrange thumbnails by dragging them on top of each other.
You can hide the entire thing with the "Hide Speed Dial" button in the lower right corner if you don't like it.

So, what's on *your* Speed Dial?

Known issues:
Overrides your search.ini file instead of merging them: Make a backup before installing.
Thumbnails should not reload on every startup.
"Reload every..." is missing from the context menu.
Middle-click doesn't open pages in the background.
Back button doesn't go back to Speed Dial.
Several skin and display problems.
Contains some hardcoded not translatable strings.
The "What is Speed Dial" link doesn't go anywhere.
Forgetting to put your partner's blog in SD1 can have dramatic consequences

Changelog:
Fixed several crashes when printing, sending mail, removing active web panel...
Lots of minor fixes.
Start bar is replaced by Speed Dial, Top-10 and Bookmark buttons can be found in the Appearance dialog and added to other toolbars.
Canvas: Stopped drawing lines from origin (0, 0) when using path functions in accordance with changes in WHATWG canvas spec. Note to Widget developers: This may cause problems with your Widgets if you use Canvas.

win32: http://snapshot.opera.com/windows/o920w_8732.exe
macos x: http://snapshot.opera.com/mac/o920w_3630.dmg

Kako da namestim da kada kliknem na ikonicu od Opera-e dobijem novi window umesto novog tab-a?

Poslednja izmena:
Pozadina se vidi sasvim normalno.

plava pozadinska boja, opera 9.02, verovatno je kod tebe nešto.
probaj view\stile\author mode

Poslednja izmena:
Vrh Dno