Šta je novo?

Konzole

filipenko

Znamenit
VIP član
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
1,020
Da se vratimo konstruktivnoj raspravi o konzolama. Pisao sam o adapteru za misa i tastaturu za Xbox 360 a evo i kako to u praksi izgleda - http://www.cellphones.engadget.com/2006/12/22/team-xtenders-xfps-360-in-action/

12.22.06-xpfs360.jpg

posto nisam pratio to sto si pisao, a jel u taj adapter ide sony dzojstik?

Pishe da mozhe. Mislim da je to filip napisao u vestima na bench sajtu ili u onom ludom topicu o ps3.

Fino
Kad bih jos mogao da pokrenem mame32 na xboxu, batalio bih PC za igre :)
Koliko kosta xbox360 ?

Mame radi besprekorno na XB1 a i na Sony PSP-u. Na PS3 nijesam siguran, ali 100% ce izaci verzija za njegov Linux.

Evo i kako se konfigurisu tasteri :

http://www.youtube.com/watch?v=iaNHey0S6eA&mode=related&search=

Iskren da budem, Kremenkovo doba je imalo bolja resenja, al' bolje ista nego nista :)

Hm - to kanda stvarno radi!? Ja samo ovo cekam i pratim kad se prica o konzolama. Jel mozes da iskopas link da vidimo kako radi mish - to je kljucno. Nema bolje fore za kontrolu kamere u 3D igrama od misha - analog stick tu nema sta da trazi pored misha - aj tasteri manje vishe - mish je tu glavna fora..

Evo npr ovaj :

http://www.youtube.com/watch?v=nJqy-93yo20&mode=related&search=

Ali ne razaznaje se bas najbolje njegova upotrebljivost ...

Hm bas tako. Ne bi bilo loshe da neko od nasih istestira to cudo. Recimo ko ima x-box360 samo neka dokupi ovo njesra pa nek postuje ovde utiske ono sto realnije - mozda cak bench ? Posto vidim ovde http://www.benchmark.co.yu/modules.php?name=BenchmarkNews&file=article&sid=12082 da su momci vec naceli tu temu..

500 evra flešovan, eno ga dole u hot hardveru.

Tolko mene kostala samo graficka ;). Ccccccc ako ovo cudo sa mishem i tastaturom lepo radi, ko normalan nekome moze da preporuci pc za igre. Posto nalazim na forumu vecinu pitanja tipa: "treba mi konfiguracija za igre" - a lik ima 500 - 700E ;). Mislim kako coveku objasniti da se za te pare nece bas naigrati sve na high na pc-u :d - dok je na konzolama sve na high po defaultu (bez obzira ps3 - xbox - nintendo). Nesto ne kontam. Na onom filmicu mi se cini da je x-box360 zakacen na obican tft ili tripujem?

Poslednja izmena:
Hehe, smeši mi se PC na DVI + Xbox360 na VGA, ako se trendovi nastave. Doduše, ne planiram konzolu pre kraja sledeće godine...

Iskreno, ne planiram konzolu nikada.
Konzolne igre mi se ne svidjaju jer nikad nisam voleo sportove na kompu, ne volim simulacije voznje, kao ni thirdperson view igre.
A da bacm pare da igram neku tabacinu...hmmm not :(
MADA...
Ako ps3 / xbox360 ili neka njihova sledeca izdanja budu omogucila multimediju, igranje, surf, pdf, ne vidim razloga da ne smatram tu konzolu kao mali, lep PC :) realno dati 500 za pristojno jak komp koji se zove konzola uopste nije lose :)
Jedino sto ja volim da cackam svoj PC, al dobro de...
Kad blizzard pocne da radi za konzolu, eto ga veselje :)

Ako ps3 / xbox360 ili neka njihova sledeca izdanja budu omogucila multimediju, igranje, surf, pdf, ne vidim razloga da ne smatram tu konzolu kao mali, lep PC :) realno dati 500 za pristojno jak komp koji se zove konzola uopste nije lose :)

U tome je glavna fora. Sto za cenu graficke mozes da cepas sve na high.

Hm - ja sam imao ps1 kad je sega jos carovala kod nas ;). Sta reci - u to vreme revolucija! Full 3d, prerenderovani introi, ma ludilo. E kad se na pc-u pojavio 3dfx i voodo - cao ps1 :d. Pogotovo kad sam na voodo2 u glide-u pokrenuo unreal1 sa onim nebom i vodopadima brrrrr. Kakav crni ps1 - odma teska penzija :d.. A sve do pojave 3dfx-a ps1 je suvereno carovao sto se tice igara. Posle sam se toliko navikao na misha i tastaturu, da ne vredi. Ali nisam zaboravio koliko je trziste igara za konzole mega ozbiljno i kako su igraci kao Capcom, Namco, Konami, itd.. ozbiljni kao smrt kad su igre u pitanju. Jednostavno previse je love u igri i gradjenje jednog brenda godinama. Samo je prepreka bila ta famozna podrska za misha i tastaturu. Verujte mi, ako to bude radilo na konzolama ove generacije kako treba, ko gotivi igre, nema sta da razmislja. Ionako sve igre sa pc-a koje valjaju uporedo izlaze i za konzole, sad je jaz nekako manji, te prica o tome kako pc ima "drugacije" igre ne pije vishe vodu - bilo nekada.

Eh kad se setim - cim recimo vidis NAMCO - odma znas da nema greske i da ces narednih x sati da se pozdravis od zivota :d. Ne potcenjujte firme koje rade igre za kozole i same igre, to je samo predrasuda. U moru smeca ima i gomila takvih bisera - da ne mozete nikad biti kompletni i kompetentni gameri ako ih ne probate ;)..

Poslednja izmena:
a jel' postoji takav adapter za ps2???

Za PS2 imaš i miša i tastaturu i sve ostalo kao dodatne kontrolere, a ne tamo neki adapter. Ali je problem što nema dobrih igara za korišćenje takvog kontrolnog sistema i što laguju. O tome je i driver pisao govoreći da je ista stvar i ovde.

Što se tiče diskusije oko PSX i dolaska Voodoo 1 - mislim da nije baš analogan slučaj. Tada su bili mogući neverovatno veliki koraci između generacija, sa tolikim pomacima da je svima išla voda na usta. Danas tako nešto ipak nije moguće, makar ne u tolikoj meri. Osim toga, danas je grafika dostigla toliki nivo da bi bilo bolje baciti se na razrađivanje elemenata gameplaya nego samo nju budžiti, kad ionako nema ko zna kakve razlike i kad je moguće kupiti odličan engine i praviti igru oko njega. Ja sam samo zbog Unreala kupio Voodoo, danas nema šanse da samo zbog npr. Crysisa kupim ATI R600. Doduše, verovatno ću ga kupiti, ali ne sa takvim jasnim usmerenjem kao nekada :)

Ne moze ovo tehnichki da bude nishta drugachije od starog PS2/Xbox adaptera, jer on mora da prevodi komande mishem na pechurke. Vec sam rekao da radi loshe, nema to veze sa mishem i tastaturom na PCu. Ja sam ga probao u par igara, i evo stoji mi u fioci, a bash bih odigrao Black koji je odlichan...

možda. pošto je linux-u na ps3 zabranjen pristup grafičkoj kartici, kao i njenoj memoriji, možda i neće nikad.

Tachno, ali to nema veze sa chinjenicom da Cell moze da emulira mame32 iz zezanja, zaboravljash da Cell moze da radi i kao ozbiljan GPU, a ne za obichne MAME...

Poslednja izmena:
Mene je driver u prethodnom threadu koji je zatvoren ubedio, a Vas?

Ma bice Crysis-a na konzolama 1000% EA je to... Uostalom Crytek na sva zvona trazi PS3 programere na svom sajtu.
http://www.crytek.com/jobs/item.php?id=42&s=jobs&pID=4

Pitam li se zasto?! E drugo je to sto sada oni ne smeju da progovore o tome... Novac je to. Recimo da ima ljudi koji nebi upgread-ovali svoj PC jer znaju da ce to isto izaci i za konzole...

Poslednja izmena:
Ma bice Crysis-a na konzolama 1000% EA je to... Uostalom Crytek na sva zvona trazi PS3 programere na svom sajtu.
http://www.crytek.com/jobs/item.php?id=42&s=jobs&pID=4

Pitam li se zasto?! E drugo je to sto sada oni ne smeju da progovore o tome... Novac je to. Recimo da ima ljudi koji nebi upgread-ovali svoj PC jer znaju da ce to isto izaci i za konzole...

Pa desio se i Far Cry na XboX-u, ali je izgledao kao izbledele gace ...

Kada govorimo o tehnologiji, nista se tu pametno nije desilo (mislim na nextgen konzole).. E sad, o kvalitetu igara ne vredi pricati, jer su ukusi razliciti, neko se lozi na Fight Night Round 3 bla bla truc, dok drugi traze nesto drugo u igrama ... A sve to shodno i sa godinama, odnosno mentalnim sklopom ... "Ping Pong" zanrovi sa konzola bar meni nisu izazov

dok drugi traze nesto drugo u igrama ... A sve to shodno i sa godinama, odnosno mentalnim sklopom ... "Ping Pong" zanrovi sa konzola bar meni nisu izazov

haha post godine ;)
p.s.jel'mozda rainbow six vegas "mature" i "challenging" igra a :p ?
p.s.2.(4ever lol :d ) probaj da odigras pes6/tekken x/pa cak i ping pong,uzmi wigan i igraj protiv milan-a ili barse na 6 zvezdica tezini (nadam se da tvoj "sklop" kapira analogiju sa ostalim naslovima :p )pa kad pobedis javi se a ja svaki fps mogu da igram na ultra-mega-giga-very hard setovanjima i preci cu ga (uglavnom jaaaaako brzo.cast izuzecima koji se zovu f.e.a.r. i far cry mada i ova dva naslova zbog qs-a gube na "tezini") a jel'znas zasto?zato sto je fps+quick save teska gloopost jedna od najvecih u istoriji igara jer izazova bre nema uopste ;)
p.s.3.(still w8-ing :D ) ovo za fps se naravno ne odnosi na MP segment ali to je vec neka druga prica i zavisi protiv koga igras i sta (koji MP mod itd...) tu je naravno pc neprikosnoven kao i za ostale MP zanrove :type:

@ivke uopste nisam protiv konzola ali tvoje poredjenje nema smisla,npr. to sto ti ne mozes da pobedis komp. na very hard u pes-u nije zato sto je pes tezak vec zato sto igranje protiv AI na very hard jednostavno nema smisla tj. glupo je i komp vara.Fudbal dobija smisao tek kad se usteka jos najmanje 1 zivi igrac a 2-3 cekaju red i to je prava zabava,tako je i zamisljen a ono solo zabadanje ispred kompa i 100 sati igranja(nerviranja) je totalno bezveze i nije nikakva prednost konzola.Na kraju,to mogu i na pc-u ali mi ne pada na pamet,pre cu odigrati neku vrhunsku pucacinu ili rpg kojih na pc-u ima na pretek.Za tekken svaka cast,stvarno mi nedostaju tabacine,ne secam se kad sam nekog propisno izmlatio.

EDIT:Far Cry nema QS ;)

Poslednja izmena:
EDIT:Far Cry nema QS ;)

pa i pomenuh njega i f.e.a.r. kao teske igre na najvisem nivou tezine ;) a ovo za fudbal je bilo cisto radi poredjenja.naravno da je protiv zivih protivnika mnooooogo bolje

Ne znam za vas, al ja bih rado posedovao X360. Sedim u fotelji, a igram Oblivion - gde ćeš bolje?

Ne znam za vas, al ja bih rado posedovao X360. Sedim u fotelji, a igram Oblivion - gde ćeš bolje?

A jel ima neko poredjenje Oblivion na x360 i na pc-u. Onako realno i objektivno ako je moguce. Bez nepotrebnih predrasuda. Kakav li je fps na xbox-u posto recimo igra zna da zasece na 7950gx2 ;) (koji je tu negde u ceni x-boxa ;)) na pc-u. I dal je nivo detalja veci ili manji u odnosu na pc itd?

Poslednja izmena:
Ne moze ovo tehnichki da bude nishta drugachije od starog PS2/Xbox adaptera, jer on mora da prevodi komande mishem na pechurke. Vec sam rekao da radi loshe, nema to veze sa mishem i tastaturom na PCu. Ja sam ga probao u par igara, i evo stoji mi u fioci, a bash bih odigrao Black koji je odlichan...

Tachno, ali to nema veze sa chinjenicom da Cell moze da emulira mame32 iz zezanja, zaboravljash da Cell moze da radi i kao ozbiljan GPU, a ne za obichne MAME...

Nisam te nic' razumeo :)
Mislim jesam, al nisam siguran da sam pravilno razumeo : da li ti kazes da podrska za misa i tastaturu nece biti "prirodna" za xbox360/ps3. Tj nece biti ukljucena u igre?

Ja jos manje razumem ;). Samo da podsetim http://www.benchmark.co.yu/forum/showpost.php?p=897195&postcount=9 ovde je receno:

FRAG kontroler radi savrsheno, kao da igra podrzava misha i tastaturu.
!?

tema http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=107448&highlight=turok o novom turoku..

a sad ovde
vec sam rekao da radi loshe
!?

Pa ja stvarno vishe ne znam sta da mislim. Ccccc mogah se *****ati i kupiti neku stvar koja mi je direktno odavde preporucena, a ispostavlja se da ne radi, ili mozda radi? Jel moze to nekako malko ozbiljnije da se skapira ili pratiti topic o konzolama vishe nema nikakvog smisla? Jedno je info sa sajta, a drugo je kad coveka direktno pitas jel radi, on ti kaze "ma savrseno" pa posle kaze - vec sam rekao da ne radi!? To je bas tezak horor.. Nemam za sta da se uvatim, sve neka maglustina, te radi, te ne radi, te rekoh ti da radi, te ko ti to rekao, te evo sat ce ;). Ccc..

Jel to radi ili ne radi na kraju - ako moze neko na bazi licnog iskustva da napise, onako objektivno please? Ili da bench to istestira, posto je za pc usere to onako mozda najbitnija stavka..

Poslednja izmena:
Vrh Dno