Šta je novo?

Xiaomi Mi 10T / Mi 10T Pro

Da li neko zna gde mogu da kupim dobro zaštitno staklo za Mi 10T Pro? Ovo mi je već 3.u poslednja 2 meseca i u svako mi udje vazduh i to svaki put kod prednje kamere i onda slike budu zamagljene. Ovo sada staklo sam uzeo prošle nedelje u petak i juče mi se pojavio vazduh kod kamere. Imam preklopnu futrolu pa ne mogu da lepim staklo od ivice do ivice jer bi ga futrola odlepila (bar tako kažu na svakom mestu gde sam bio da kupim staklo). Svaki put sam lepio ono što nije od ivice do ivice i to na 3 različita mesta i svako se zezne posle max 2 nedelje.
 
Ja sam ga kupio novog sa vec instaliranom folijom/staklom i savrsena je i dan danas i ne bih menjao upravo zbog tih stvari da mi se ne dese.
Cudi me da nisi imao foliju tu?
 
Baš tako.

Ja sam uzeo neku karbonsku sega mega, čeka spremna ako se ova nešto ošteti, ali fabrička je 10. Džabe sam i kućišta nabavljao, kad na kraju najbolje leži fabričko.

Jedino što sam zanimljivo dobio na poklon uz staklo je neka karbonska providna nalepnica, koju sam nalepio na leđa, pa kroz providan fabrički case izgleda baš interesantno.
 
Kod mene na global je bio bug da sam vraća na 60hz nakon paljenja i gašenja reading mode-a. Skoro svaki dan, ali ne i svaki, znači nije podrazumevano podešavanje.
 
Kako ti kazes, samo ne znam sta te briga dal cu da drzim na 60,90 ili 144.
Pa isto tako moze da me bude briga sto ti imas na taj način veći benefit. Razumeš. Ovde se medjusobno dele saveti i ja sam, s obzirom na tvoje potrebe, to i napisao. Nisam mislio nista loše.

Sto se tice fabricke folije, svako je to imao. Da znas da ona stiti samo od ogrebotina, a ako ti padne telefon i udari u nesto tvrdo, ekran ti puca 100%.

Zaštitno staklo ni ja do sada nisam nasao da je dobro 100%. I meni se svako odlepilo oko selfi kamere u roku od mesec dana najvise. Doduse, sve su bila jeftinija sa aliexpresa. Ne znam da li je Nillkin poceo da pravi stakla za mi 10t pro sa otvorom za selfi kameru. Ako jeste, to bih odmah narucio, iako kosta oko 10 evra.

Svako staklo koje prekriva selfi kameru utice na kvalitet fotografija. Zato samo trazim sa izrezanim otvorom.

Skoro mi je pao tel na plocice u kupatilu. Puce zastitno staklo na 3-4 mesta po obodu. Hvala Bogu, zastitilo je telefon. Koristio sam neki case koji deluje dobro, ali ocigledno nije imao dovoljnu cvrstinu, pa su coskovi telefona izleteli i staklo je doslo u kontakt sa plocicom
 
Iskreno ne znam ni da li imam tu fabričku foliju na ekranu, kupio sam ga u MTSu. A i da ima svakako bih stavio staklo. Gde može da se nadju Nillkin stakla?
 
Ako lepis stakla preko folije eto ti razloga sto se odlepljuju.
 
Nakon apdejta na 12.5, definitivno losiji wifi signal. Prekida mi u daljoj sobi, nekad nece da konektuje uopste...na whatsup ne mogu pricati.... A prije nije problema bilo
 
Bukvalno sam zaključan na A11, a na njemu nijedan launcher ne radi, tako da ne mogu da odradim kastomizaciju, a ne bih da otključavam bl jer sam tek uzeo telefon kod operatera. Taj xeu, isto mora bl unlock, naravno?
 
Nikako ne mogu da podesim Exchange nalog u Gmailu da sync frequency za mejlove bude automatic (push). Stavim na automatic, ali telefon izbaci can't change.

Probao sam da podesim battery optimization itd, ali ništa se ne menja.
 
drustvo, da li neko zna da mi kaze kako da podesim da mi se pokazuje broj koji me poziva (i u propustenim pozivima), posto uvek pise nepoznat, pa i kada ga ima kod mene u telefonu upisanog u kontaktima. Po nekad se kasnije i pojavi broj u propustenim pozivima ako ga imam , ali ne uvek. Sim je od telenora i u starom telefonu je sve radilo kako treba, tako da mora da je do podesavanja mi 10T, ali ja to nisam nasao gde se podesava, a mora da moze...
 
pa jesu, ali to po mom misljenju uopste nije prevazidjen nacin, jer telefon moze i da crkne ili da se menja, dok brojevi na sim ostaju.
 
pa jesu, ali to po mom misljenju uopste nije prevazidjen nacin, jer telefon moze i da crkne ili da se menja, dok brojevi na sim ostaju.
Pa ne cuvas ti na telefonu brojeve vec na googlu online, kakve veze ima crkavanje telefona sa tvojim nalogom na googlu gde mozes da cuvas svoje kontakte?
2021 godina je...
I da slazem se sa gore pomenutim prevazidjenim cuvanjem brojeva.
 
Možeš ti za rezervu da imaš i u SIM, ali taj način čuvanja je prevaziđen, jer nemaš ništa od podataka sem telefona. Danas imaš mnoštvo informacija vezanih za svaki kontakt, a za to je neophodan adresar iz Gugla. Svakako kontakti nisu na uređaju, već na serveru, tako da si siguran od gubitka podataka.

Verovatno SIM memorija ne može da isprati brzinu telefona, pa zato nemaš uvek ime kontakta. Prebaci ih sve u Google Contacts
 
pa znam da su na guglu, konkretno na tom broju koji mi je samo za net, a imam 5 brojeva koje stalno koristim i 4 nisu u smartfonu i naravno imaju memorisane brojeve na sim i ne vidim sta je tu prevazidjeno... Ali mene interesuje odgovor na moje pitanje, ako neko zna ...
 
Pa kazes prvo sta ako se telefon menja ili "crkne" kako ti rece, ja ti kazem da cuvas na googlu ne u tel i da nema veze i ako ti crkne tel i ako ti se pokvari sve dok sinhronizujes briga te, a sad kazes znam da su na googlu, pa sta ima veze onda jel ti crko ili si izgubio telefon brojevi su ti "tu" uvek dostupni na G serveru.
Misim da bas i ne razumes o cemu pises, a za to sto si zapeo nidza ti je odgovorio ja mislim tacno, ja sam se bavio time da ti dokazem da je sim cuvanje prevazidjeno u odnosu na cuvanje na gmailu tj tvom G nalogu.
Pozdrav
 
pa malo me je Nidza u pocetku zbunio sa tim memorisanjem i ne razmisljajuci sam mu odgovorio da su brojevi na sim, a u stvari na sim su mi u drugim telefonima a na smartfonu mi je telenorova kartica za internet, mada mogu i sa nje da zovem i primam pozive, samo sto je druga tarifa. Pretpostavljam da je mozda i do sistema, ako nema podesavanja. Nije mi kritican taj problem jer su mi za razgovore daleko aktivniji drugi brojevi, ali me iritira kada mi stigne neki poziv i uvek navodno nepoznat.
 
Nije problem u uređaju sigurno, niti poznat problem, tj. ja nisam čuo za sličan problem na nekom telefonu u skorije vreme, tako da taj jedinstven slučaj moraš nekako sam da rešiš.

Tj. nije do Mi10T.
 
mozda je do sim jer je paket za net, probacu danas i sa drugim brojem.
 
da vam javim, sa dual sim radi sve ok na drugom broju, sto znaci da jeste do sim kartice, odnosno do telenora, jer je broj na net paketu pa ne prima nego samo salje identifikaciju. Taj broj koristim samo u smartfonu jer sam na taj nacin mnogo smanjio kolicinu gluposti koje ljudi salju na mesendzerima, pa me mnogo ne cimaju, ali eto ima i nedostatak... hvala Nidzo za info da nije do fona, brze sam otkrio sta je u pitanju.
 
Da li je neko uspeo da poveze mi 10t pro preko hdmi adaptera na tv? Pokušao sam sa ovim original mi adapterom al ne ide
 

Prilozi

  • IMG_20210703_122418_2.jpg
    IMG_20210703_122418_2.jpg
    85 KB · Pregleda: 35
Ne možeš tim adapterom da povežeš telefon koji ne podržava video izlaz. Mislim da nijedan Xiaomi telefon to ne podržava. Da bi to podržavao treba da USB izlaz bude USB 3, a svi Xiaomi telefoni imaju USB 2. To što je USB-C izlaz, ne znači automatski da podržava video izlaz.
 
Nazad
Vrh Dno