Šta je novo?

Windows (phone) 10

Ne znam, nisam jos iscitao odgovore sa ta dva linka, nemam vremena.. to cu kasnije. Bas me zanima sta su zakljucili u tim primerima. Telefon ne prijavljuje novije apdejtove, taj koji sam sinoc instalirao je verovatno poslednji koji postoji.

Ici cu sutra do vipa pa cu videti sta i kako.
 
Ukoliko se nisi prijavio na Insider program trebalo bi da si na .29 eventualno .36. Aktuelni insider je .63 a sutra kao što rekoh izlazi .71. Ima razlike u performansama ali opet nisu ne znam kako drastične.

Izbegavam da generalizujem ali možda konkretan primerak stvarno ima neki hardverski problem.

Uključio sam predikciju na 550 sad, da probam da reprodukujem ovo za tastaturu što si postavio, ako bude problema javljam.
 
E, da. Mi smo izgleda otklonili problem sa restartovanjem telefona na 640 i 550.

Moguće da su problem pravile memorijske kartice jer kod mene je bila Transcend 16GB class4, a kod matorog neka 4GB class4.

Ja sam kupio Kingston SDHC 8GB class10, a on pošto ne koristi puno app je sve prebacio u telefon i izvadio karticu i evo 5. dan bez restarta, a pre toga svaki dan bar jednom su morali da se skucaju i restartuju sami od sebe.
Možda 10ka ima neki problem sasporijim karticama?
 
Ne bih da ulazim u raspravu koji je sistem bolji a koji je lošiji i kako na nekom uređaju radi vrh a na nekom grca, činjenica je da MS radi na nečemu što ima potencijala ali dosta hazarderski ako mene pitate... Mi koji ovde pišemo i diskutujemo o w10m mahom imamo uređaje koji su iz fabrike izašli sa w8 ili 8.1... Negde je i normalno da takvi uređaji imaju određenih problema u radu dok se ne sredi firmware za svaki od modela ponaosob. Na kraju krajeva, kao laik, mislim da i ostali sistemi imaju isti problem kad se pojavi nova verzija pa proizvođači uređaja jurcaju da pokrpe firmware-e za svoje modele od kojih mnogi uređaji na kraju ni ne dobiju novu verziju OS-a nikad i osuđeni su na zaborav zbog zastarelosti softvera a hardver bi možda mogao opušteno da gura i noviju verziju OS-a ali se veliki proizvođači jednostavno ne bave tom vrstom podrške. Sa te strane podržavam MS u njihovom pokušaju da svoje uređaje osveže novim softverom i učine ih ponovo atraktivnim za svoje korisnike. A sa druge strane urade nešto ishitreno kao što je puštanje u prodaju telefona kojima nije do kraja ispeglan softver... Hm... Neko treba da popije debeli otkaz u njihovom timu... A korisnicima ostaje da vrte palčevima do sledećeg patch-a i do tad da se teše da zapravo i nije tako strašno i da telefon koji su neki debelo platili sa više stotina novaca zapravo radi "više nego solidno"... Dakle, da sam ja jedan od takvih, sigurno ne bih pristao na bilo šta sem savršenstva... Nemojte me pogrešno shvatiti, nisam elitista ili nešto slično ali ona stara "kolko para tolko muzike" bi trebala da se prenosi i na hi-end segment... Dakle ako nešto košta 600e tu nema mesta za dečije bolesti i beta testiranje! Ne pričam ovde samo o MS-u, isto bih očekivao i od drugih proizvođača bez ikakve pristrasnosti i fanboy-izma prema bilo kom od postojećih "tabora". I tu dolazim do neke poente po mom viđenju stvari, a to je da su u celoj ovoj priči u w10m jedino oštećeni ljudi koji su za svoj novac "out of the box" dobili uređaj sa beta softverom koji se paralelno pegla preko leđa nas koji smo iz znatiželje ili nečeg drugog DOBROVOLJNO pristali da instaliramo sistem na svoje uređaje koji su odlično radili sa svojim postojećim softverom a pritom smo bili jako dobro informisani o mogućim posledicama... Zato mislim da nemamo neku veliku korist od kukanja nego da prihvatimo činjenično stanje da smo požurili sa prelaskom i da smo imali možda prevelika očekivanja od nečega što je de facto još u fazi razvoja. Mi barem imamo mogućnost da se vratimo na staro i provereno dobro stanje a korisnici koji su uzeli telefone sa fabričkim win10 to nikad neće moći i osuđeni su na "pa nije ni tako loše"... Nisam fanboy nijednog sistema, svi nek koriste ono što im odgovara, mojim potrebama je win kojigod sasvim dovoljan a i pored svega što sa njim ne valja, i dalje mi zadaje manje glavobolja nego konkurentne alternative...
 
Poslednja izmena:
Opusteno, jbga desava se i to da vecina telefona radi normalno ili relativno dobro a da samo odredjeni primerci imaju probleme, to se desilo i u Z2 temi kada je batak kukao na taj telefon kako iznenadjujuce lose radi (dok su svi ostali vlasnici tvrdili da njihovi telefoni rade normalno sto i jeste tacno) a posle manjeg apdejta je skroz promenio misljenje i poceo da hvali softver, na kraju je najverovatnije to bio neki sw bag ili je u vezi sa kernelom jer on im non-LTE verziju Z2 koja je zavrsila kod nas preko ko zna kakvih ''kanala'' nabavke.

Sta se ovo desava nemam pojma, uglavnom nadam se da ce vam sve Lumie raditi super na zvanicnoj verziji W10M :) A meni preostaje samo da zamenim fon u vipu..

@StDz


To je bes jer ne podnosim poluproizvode ili nekakve fantomske probleme sa uredjajima a rekao bih da si veci ''stres'' ti preziveo jer su ti izgleda osecanja prema ovom OS-u previse jaka pa ne mozes da podneses cinjenicu da neko iz ko zna kog razloga ima probleme sa tek kupljenim WP telefonom i da se zali na iste :)

Ai, bas si kao neko dete, koje na jednu foru uzvraca istom :D ali nema veze, bes se iskali i kraj, osecanja traju...50 porukica i jos uvek traje.

Definifivno moras da menjas telefon, na tom ti verovatno nikad nece nista ni raditi kako treba.

P.S. Jel je to proverena informacija da sutra izlazi novi build? Ne bih rekao da je bilo zvanicne potvrde...
 
@hsv.stoned ja mislim da je tebi zapao neki felerican primerak cim imas toliko bagova. Naravno ako si preko insidera instalirao najnoviji .63 bild. Ja ga imam na L1520 i nije lose generalno. Imao sam jedan bag da sam morao da restarujem tel ali nije to strasno za 2 nedelje. Edge mi se ne svidja kako radi. UC Browser ima bag gde nece da prihvati ligin skoro na ni jedan sajt. Ostale aplikacije su
ok. W10 je sporiji od 8.1 ali je upotrebljiv i vizuelno dosta modernije odradjen. Treba jos tu da se pegla i sredjuje i zato toliko kasne sa zvanicnim objavljivanjem
 
Da li neko može da objasni kakav potencijal vidi u wm10?
 
@hsv.stoned ja mislim da je tebi zapao neki felerican primerak cim imas toliko bagova. Naravno ako si preko insidera instalirao najnoviji .63 bild. Ja ga imam na L1520 i nije lose generalno. Imao sam jedan bag da sam morao da restarujem tel ali nije to strasno za 2 nedelje. Edge mi se ne svidja kako radi. UC Browser ima bag gde nece da prihvati ligin skoro na ni jedan sajt. Ostale aplikacije su
ok. W10 je sporiji od 8.1 ali je upotrebljiv i vizuelno dosta modernije odradjen. Treba jos tu da se pegla i sredjuje i zato toliko kasne sa zvanicnim objavljivanjem

2-3 recenice si sve objasnio, slozio bih se kakvo je stanje. A edge, prava sramota od aplikacije kako nekad (ne)radi
 
Da li neko može da objasni kakav potencijal vidi u wm10?

Ogroman broj servisa koje MS nudi, rade pod istim "krovom". Continuum za par godina, mozda bude bas ono sto ce praviti razliku.
Dovoljno su jaki da mogu da preokrenu stvari na svoju loptu.

Mnoge stvari koje na androidu postoje meni nista ne znace na malom ekranu, a opet kad dodjem do veceg ekrana, javlja se dosta tableta i manjih laptopova sa full os-om.

Ne znam da li ti ovo deluje ok, ali velike firme ce uvek uzeti pre neki MS alat, nego open source, jer znaju da mogu da im kukaju i da ovi moraju da im srede to sto ne valja. Uverio sam se i kod nas i po zapadu da ovo poslednje i te kako radi u praksi.
 
"Android u GSP-u, Kubuntu u kuci" ... sto kaze stara izreka.
 
Poslednja izmena:
One handed Arc keyboard
curvedy-keyboard.jpg

:wall:
 
Kakve veze ovo ima sa win 10 ?

Nije mi jasno kako postoji članak za svaku glupost koju Ms objavi za drugu platformu. Ne znam šta je čudno što Ms objavljuje za druge platforme i testira na većem broju korisnika neke stvari .

Na stranu što mi ovo deluje kao nešto što nikad ne bih koristio :)
 
Poslednja izmena:
Ima veze jer uskraćuju nas za aplikacije i funkcije...koliko god da je ovo ružno, praktično je
 
Ima veze jer uskraćuju nas za aplikacije i funkcije...koliko god da je ovo ružno, praktično je
Bas tako, Arrow launcher, Next lock screen...

ba1ec7f3971a89db36647dc99b83baf6.jpg


Sta bi sa onin projektom menjanja lock screena na Wp, w10 bilo je par zanimljivih na 8.1 ali su imali laga pri otkljucavanju ali nisu bili losi..?
 
Ovo i mene zanima ,jednostavno su precutali i nikom nista .

Sent from mTalk
 
Ona ruzna tastatura recimo meni bi odgovarala na 640 XL, ona manja jednorucna je neprakticna, a i opet malo teze se jednom rukom "hvataju" slova na kraju. Pitanje je, dokle vise ce da se brani Microsoft i njegovi *****ski potezi na foru iOS i Android imaju vece trziste, ko **** WM korisnike? U stvari, hajde da se slozimo da je ruzna tastatura nepotrebna. Zasto ne dozvole 3rd party tastature?
Ili ovo: http://www.windowscentral.com/5-reasons-microsoft-outlook-ios-better-outlook-windows-10-mobile. Ah, da, ipak je to rebrendirana iOS aplikacija, samo nosi ime Outlook. Pa, koj' moj je ne portuju ako je iOS aplikacija, ako vec postojeca ne valja i ako su pre neki dan prikazivali kako je lako portovati iOS aplikacije na WM 10?
 
Da li neko može da objasni kakav potencijal vidi u wm10?

Potencijal je sto ce verovatno uskoro krenuti surface telefoni.
Meni je za sada dovoljno sto imam skoro isto korisnicko iskustvo na mom PC , laptopu 2u1 i telefonu.
Isti izgled isti UI iste aplikacije pogotovo ove univerzalne itd...

Jednostavno kad posle koriscenja PC ili laptopa sa windows 10 uzmem telefon koji je android to mi jednostavno ne lezi, ne svidja mi se i ne odgovara mi.
Ovako uzmem windows 10 telefon celo iskustvo se nastavlja.

Za par dana kupicu i 950 pa ce to biti jos bolje.

Za sada na 640 nemam nista sto mi nedostaje nista sto ne radi kako treba. Telefon sasvim zadovoljava moje potrebe generalno osnovne stvari telefona + bitcoin stvari koje mi trebaju za posao kao i zendesk.

Tako da ne vidim ni jedan razlog da predjem na android ili IOS.
 
Vrlo je jednostavno, ako misliš da imaš najnovije aplikacije Windows 10 mobile nije rešenje za tebe. Ako misliš da će sistem biti gotov za mesec,dva ili kad već bude pušten za stare uređaje varaš se.

Ceo ovaj proces unifikacije windows 10 će potrajati , to neće biti gotovo danas ili za mesec dva već će potrajati . Tako da mislim da ako neko očekuje da će aplikacije početi da magično izlaze za window 10 , vara se .

Ko nije spreman za to mislim da je najbolje da izabere drugi operativni sistem. Jednostavno će se uštedeti nerviranja .

Ko ima sve potrebne aplikacije i telefon mu završava posao će ostati i koristiti. Bar danas ima toliko izbora, hiljade različitih modela, različiti operativni sistemi , nema smisla mučiti se i čekati godoa ništa se neće preko noći promeniti .

Ko zna šta će se sve izdešavati, tek slede Redstone 1 i 2 update . Sistem će se tek krpiti i razvijati.

Prosto je neverovatno koliko se kuka ovde na svaku moguću vest. Da mi se ne sviđa ne bih ovde jedan post napisao . Koristim ga odgovara mi i završava mi posao. Ako se za godinu dve ugasi koristiću nešto drugo, nije nuklearna fizika.

Nema šta da branim ili blatim , činjenice su vrlo jasne , razvitak ovog sistema će potrajati bar još 6-12 meseci pre nego se tranzicija završi.
 
Poslednja izmena:
Poenta je upravo da se ostavljaju i pozitivni i negativni komentari tj iskustva, jer je upravo to i problem kod recenzija. U sustini mnogo vise ce ljudi kukati tj komentarisati ako ne valja, pa ce neko ko cita steci utisak da je neki uredjaj krsh, a zapravo je najverovatnije da ima mnogo vise zadovoljnih korisnika, jer ce manji broj korisnika doci i ostaviti komentar da mu je super i sve radi.
Iz istog razloga je potrebno da se na ovoj temi vide i negativne kritike, jer ce ljudi citajuci kometar par vas steci utisak da su po pitanju OS-a sve duge i jednorozi, a zapravo ima tu jos dosta da se pegla.
Ja realno nemam neke zamerke na sam OS, ali me sad vec jako nerviraju sitnice koje bi uveliko trebalo da rade. Tipa pre neki dan ne mogu da iskopiram link iz edgea u viber...ej! Copy/paste?! Vidim da se tek sad spominje history i neki sync u edge u desktop insideru...godinu dana za tako nesto?!
Lakse bih prihvatio da se kuca sistem jednom dnevno, nego ove gluposti sto su izmisljene pre sto godina...
 
Poslednja izmena:
Poenta je upravo da se ostavljaju i pozitivni i negativni komentari tj iskustva, jer je upravo to i problem kod recenzija. U sustini mnogo vise ce ljudi kukati tj komentarisati ako ne valja, pa ce neko ko cita steci utisak da je neki uredjaj krsh, a zapravo je najverovatnije da ima mnogo vise zadovoljnih korisnika, jer ce manji broj korisnika doci i ostaviti komentar da mu je super i sve radi.
Iz istog razloga je potrebno da se na ovoj temi vide i negativne kritike, jer ce ljudi citajuci kometar par vas steci utisak da su po pitanju OS-a sve duge i jednorozi, a zapravo ima tu jos dosta da se pegla.
Ja realno nemam neke zamerke na sam OS, ali me sad vec jako nerviraju sitnice koje bi uveliko trebalo da rade. Tipa pre neki dan ne mogu da iskopiram link iz edgea u viber...ej! Copy/paste?! Vidim da se tek sad spominje history i neki sync u edge u desktop insideru...godinu dana za tako nesto?!
Lakse bih prihvatio da se kuca sistem jednom dnevno, nego ove gluposti sto su izmisljene pre sto godina...

Jedno je pozitivno i negativno iskusvo a jedno konstantno kukanje kako je Ms pustio neku aplikaciju za drugi sistem. Onda kreće da se vrti uvek ista priča, najbolje su mi one pretnje u fazonu ma mene više windows videti neće , kao da će se neko nasekirati što neko napušta neki sistem.

Ovo i ovo mi radi , ok napišeš obrazložiš , ovo mi ne radi trenutno , da li neko može da pomogne, nije sporno . To nije bio nikad problem. Samo je zamorno jedno te isto pisanje i očajavanje .

Šta je problem sa Edgom, klikneš na link pritisneš onu copy ikonicu sa leve strane , uđeš u viber paste i gotovo. Evo sada sam probao i normalno radi .Ne radi ti to ?
 
Poslednja izmena:
Izađe li taj .71 ?

Poslato preko mTalk
 
CZoRmyjWQAAu25u.jpg:large

:laugh::laugh::laugh:
 
Једно питањце: Како да спречим Еџ да ради нон стоп у позадини?
 
Једно питањце: Како да спречим Еџ да ради нон стоп у позадини?

Odakle ti to da radi , šta ti piše kada uđeš u battery saver-edge -details , koliko pokazuje procenata Background ? Možeš gasiti tabove , kad otvoriš tab na tri tačke pa close all tabs.

Inače biće moguć update firmera kroz insider

Windows 10 Mobile Firmware Updates
 
Mogli su malo da pojacaju spec za tu cenu.

.

Naravno da su mogli , ovo je precenjeno . Možda on ok izgleda i kvalitetno je urađen ali procesor je loš za tu cenu . Bar da su stavili 410 sd , da ne pričam o 617 i sličnim .

Lumia 640 može da se kupi već sada za malo više od 100 e . Da su stavili 150 -160 e bio bi super izbor. Šta je ovde razlika između Lumie 550 ? Malo kvalitetnija izrada i možda procesor ako slučajno bude 212 a ne 210 kao u 550 .

Ne mora da znači da je ovo 260e , pre će biti 200 $ . Kao da namerno izabacuju telefone sa ovakvim cenama da bi ostavili prostor za druge proizvođače. Druge logike nema :D

Windows 10 Mobile build .63 for Insiders may have a data-eating bug tied to Messaging


 
Poslednja izmena:
:laugh::laugh::laugh:
Može se raspravljati o tome da li je to dobar marketinški potez (sigurno nije), ali Belfiore odavno uporedo koristi ajfon i WM telefon i takvih screenshotova ima koliko hoćeš, ne znam što se danas pravi velika buka oko toga.
Evo jedan tweet iz novembra:
9lO3QCf.png

Uostalom, mislim da je Microsoft izbacio preko 50 aplikacija za iOS, bolje da to urade i ugrabe deo tržišta nego da dopuste da svi korisnici pređu na konkurentski softver.
 
Nazad
Vrh Dno