Šta je novo?

Windows 10 (FAQ u drugom postu)

Kod mene u Spartanu hoce da ide u full screen, ali se i dalje vide adress bar i start linija. Al mi je nebitno jer ionako koristim chrome. Za sada nisam primetio neke znacajne bagove koje smetaju uobicajenom radu.
 
Spartan nema jos pravi full screen, slicno i Xbox app funkcija DVR ne snima u full screen-u.
To ce uvesti u nekom od narednih builda.
 
Za AMD, WDDM 15.200.1023.3, stigao preko WU radi CCC sve u šesnest. People APP samo počne pa se ugasi a Cortana još uvek mutava.
 
Kod mene je "Driver Packaging Version" 15.20-150514a1-180730E-ATI.Jel to-to?WU mi nista ne nudi.
 
Moguce da je boot sporiji na konfama sa AMD grafickom , Visual C + + 2012 i 2008 gluposti usporavaju boot i daju neke dos komande na par sekundi posle boota mislim da su net.exe , pre instalacije istih je bio znatno brzi barem meni..skoro sve igrice traze Visual C+ + pa necu da brisem ali znam da je pre instalacije istih bio znatno brzi i nije bilo dos komandi na startu up-u!
 
Poslednja izmena:
Ja turio 15.5 radi ok, takodje wu nije nasao taj wddm :) ****ga, kada ga nadje pregazice ove :D
 
bice da je do tog harda.pogasi i sata portove koje ne koristis u biosu,a nije zgoreg iscekirati i taj hard disk.

Cek jel se ti to sprdas samnom ili sta?

Znaci ako kazem da isti hard na oba windowsa se ponasa drugacije onda nije problem u hardu nego je do samog windows-a. Ovaj hard je bas stom namerom ubacen da na njemu bude samo windows i nista drugo da ima mesta za igre i druge stvari i iz tog razloga nisu pravljene druge particije. Evo od sinoc kako sam se vratio na win 7 hard niti drlja niti krci niti nista ama ne cuje se hard uopste da radi a isti hard na win 10 malo malo pa ga cujes kako nesto kruni i drobi po njemu a sta radim mu win 10 sam ce ga andrak znati.

A sto se tice ispitivanja harda, hard je nedavno bas ispitan i sve je uredu jer da nije uredu ovaj problem o kojem pricam bi bio prisutan i ponasao bi se skoro identicno nebitno koji je win upitanju!
 
I dalje ne zaboravite tehchnikal preview --- namenjeno sa experimentisanje sa servisima, funkcijama i postavkama.... nesto kao alfa stanje sistema gde M$ experimentise na korisnicima da vidi sta im se svidja a sta ne....

Drljanje diska je od strane schanduled servisa koji su izrazito aktivni na T.P., iako manje aktivni u zadnjem build-u, pogotovo su aktivni nakon instalacije sistema slicno kao i kod Viste gde su bas bili aktivni nakon instalacije
 
nema toga vez zadnja dva builda,sve je otislo na feedback.

fazlinovic:

sacekaj drljanje,otvori open source monitor i vidi sta jede resurse,verovatno si nesto zakacio.
 
Nije nista zakacio, win10 "vise" drlja po HDD-u jedno vreme nakon instalacije ~24+h
 
kao sto rekoh,vec na nekoliko zadnjih build-ova se to ne desava ni kod mene,ni na jos bar 5 racunara na koje sam stavljao.a i prosli pu nije bio win vec virus/mining fejk steam proces.
 
Fazlinovic pobrisi ovo i vidi hoce li onda brze da ti bootuje:

Capture.PNG

Dakle sve Visual C+ i AMD Catalist! Ako ne igras igrice Visual C + ti ne treba!
 
Našao sam Insider Preview i na njihovom sajtu i na torrentima. Odakle preporučujete da skidam? I da, stvarno me zanima da li se isplati da pređem na t.p ili ovaj insider preview sa 8.1.
Imam dosta programa ovde instaliranih, drajvere za uređaje, pa ne bih voleo da mi pola od svega toga tamo ne radi. :)
 
Bolje nemoj da prelaziš ninašta. Ako hoćeš da uđeš u insider program nabavi neki, bilo kakav HDD, i 80 GB bi bio dosta pa experimentiši na njemu. Dual boot na istoj mašini je najbolji put da uporediš 2 systema. Ake se posreći da posle dobiješ 10ku legalno i besplatno, tim bolje. Kod nekih updejta 10ke je trebalo instalirati ih na čisto pa onda ode sve. Možeš i u neki VM da staviš 10ku, imaš dovoljno CPU i HDD za to. Daj mu 2 -3 cora i jedno 2-3 GB RAM-a, neće biti neka raketla ali radi pristojno i tako. Besplatni VM player je sasvim dovoljan za to.
 
Poslednja izmena:
Najbolje je da se saceka RTM sad za mesec dana bi trebalo da izadje bar tako su najavili ms i onda da se instalira veruj ove insajder verzije ne vrede nista
 
koji to build je trebao od nule da se instalira?ja vucem jedne te iste user i programfiles foldere jos sa win 8,sve upgrade-ovi pa sve radi.napravi bekap tog sistema,i pregazi preko zadnjim buildom.mislim da jos pre 4-5 buildova nije radio jedan AV na win 10tci (koji ti ionako ne treba),ostalo je jos da vidimo sta to nece da radi,a imam i ja gomilu svakakvog softvera.
 
Windows 10 дрља по хардовима због апдејта и сличних глупости, код њега ваљда то не може да се искључи и онда ако нешто наиђе, нарочито ако је нова верзија, уме мало да дрља.
Малопре сам пробао, Windows 7 и Windows 10 на истом компу, онај први на бржем харду и Windows 10 се стартује за трећину времена брже. Нема дрљања ни на једном ни на другом, имају сличне програме ... мада 7 има мало више али ипак не битно. Сви апдејти (на оба) комплет одрађени, исти антивирус, исти додаци/геџети/програми.

Иконе које су цртала деца у вртићу сам заменио иконама из седмице мада је могуће да ћу да погледам какве су оне из висте, чини ми се да су још боље.
 
najvise drlja location servis,koji moz' se iskljuci ako vam bas net nije najsjajniji pa zaglupljuje proces (ovo se odnosi najvise na wifi).sve ostalo je fidbek koji ni ne morate da radite.nego,nikako da mi neko odgovori sta to ne radi...
 
Nije mi dalo mira, pa sam sinoć nakon pisanja zadnjeg posta ipak instalirao insider preview, tek da eksperimentišem :D
Ne znam šta podrazumevate pod tim da "drlja" po hardu? Ne bi bilo fino da mi ubije nešto od podataka. Regularno sam ga pregazio preko prethodne osmice, tako da sam za sad zadovoljan. Deluje mi okej, a čini mi se da radi brže od osmice.

Što se tiče zamerki, za sad je ono što mi je prvo zasmetalo, a to su ove škart ikonice. Ubili su ga izmenama ovih ikonica (computer, recycle bin, etc)

Neko je od vas pomenuo dobijanje besplatne licence? Kako to? Na koji način? :D
 
Poslednja izmena:
kako majke ti da ubije podatke?gde si to cuo molim te?
 
Ma kapiram da nema logike, ali tako mi se učinilo na osnovu ovog "drljanja", ne vidim šta bi to trebalo da znači. Šta treba da podrazumeva to drljanje po disku?
 
Ukapirao sam :D

Čim ga malo više istražim i vidim kako se ponaša, javljam malo detaljnije utiske :)
 
Instalirao sam 10-ku na virtualbox ali nisam bas stigao da isprobam sve. Za sada jedino sto mi je zapelo za oko kao vjerujem i svima vama su ocajne ikonice. Kad da ih je crtalo dijete predskolskog uzrasta. Sramota za takvu kompaniju. Nadam se da ce ih promjeniti u finalnom buildu
 
To sam i ja rekao, ikone su očaj. Nego mi je sad palo na pamet, koristi li iko od vas Spartan? Valja li šta?
Chrome ne bih menjao za bilo šta, ali me zanima šta to interesantno ima vezano za Spratan.
 
Nazad
Vrh Dno