Šta je novo?

Ubijeni 3570k

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislio da nesme uopste da joj se podize napon preko 1.5v,posto joj je to deklarisani?
 
Pa zasta bre ima te hladnjake? Za ukras? :d

Udri bre! (na svoju odgovornost!) :p
 
Mislim da ili je neka zesca nekompatibilnost ili mozda felericna memorija jer taj geil se klokuje ko lud i to vrlo lagano :

http://www.hwgurus.com/Slike_forum/Quake/GeIL roundup/oc/4x2gb 2133 9-10-10 oc 1130mhz.jpg
http://www.hwgurus.com/Slike_forum/Quake/GeIL roundup/oc/4x2gb 2133 10-11-11 oc 1263mhz.jpg
http://www.hwgurus.com/Slike_forum/Quake/GeIL roundup/oc/4x2gb 2133 11-12-12 max oc 1346mhz.jpg

Slazem se da je Geil imao padova na zalasku ddr2 i pojavom ddr3 ere i to malo zesce, ali u poslednje vreme proizvode zaista dobru memoriju koja je jako povoljna i obicno je voljna raditi na barem 10% vecem taktu od deklarisanog bez vecih problema. Jako mi je cudno i trebalo bi mozda probati memoriju na drugoj ploci. Svojevremeno sam imao problem sa Corsair dominator GT 1866 cl 9 2 x 2 gb kit-om memorije naime na asus ploci je radila savrseno xmp profil, cak i klokovanje do 2133 uz vrlo blago podizanje napona ( sa 1.65v na 1.68v) ali na asrock extreme6 ploci nije htela da se upali uopste, da bude jos veca misterija na asrock ploci sa 3570k nije htela da se pali a sa 2500k je radila. Na asus ploci ( maximus IV extreme ) je radila sa oba procesora bez problema kako na deklarisanom tako i na klokovanom profilu. Pokusao sam sa raznim biosima, updejtom ME firmware ali nista nije islo, ukazao sam na problem Nickshih-u ( coveku koji je zaduzen za biose izmedju ostalog kod ASrock-a ) i nije nadjeno resenje. Na Asrock z77 OC Formuli memorija radi bez problema. Probao sam na dve extreme6 ploce ( imao sam u tom trenutku dva komada) i ni na jednoj nije radilo u kombinaciji sa 3570k procesorom. Problem je bio sto memorija uopste nije htela da butuje, tako da nisam mogao ni manuelno da setujem profil ( setovan profil sa 2500k procesorom pa snimljen takodje nije butovao kada zamenim procesor). Tako da nekada postoje neke neobjasnjive bubice koje su vezane samo za odredjenu "dobitnu" kombinaciju :(

p.s. kolega iz tima prodaje vrhunski proc 3770k ide na 5ghz na 1.23v to je ono sto ti treba :)
http://www.bug.hr/forum/topic/komponente-razne/prodaja-finalna-quake-rasprodaja/170735.aspx

procesor je placen dosta vishe, ali covek je odlucio da se povlaci...
 
Poslednja izmena:
Napisah ja gore da sam probao memoriju i kod drugara na drugom procu i drugoj ploci, pa onda sa mojim procom i na Sabertooth-u i Fatal1ty-ju. Kod drugara a gde god da je stavim u kombinaciji sa ovim procom, onda nece preko 1866. Tj hoce ako krenem da dizem napon za IMC. Ta memorija je radila na brdo kombinacija, pa cak klokovana na FX8120 tako da znam da nije do nje. A ja sam Geil-om nikad nisam imao problem a dosta sam tih memorija promenio jos od Black Dragon-a na 800mhz :) Koji je inace od prvog dana radio na 1066 i to sa zategnutim latencijama, bese cl4 ja mislim.

U svakom slucaju, prodate su sve 4 plocice a meni ovaj Viper3 Venom jako lepo radi.

A za 3770k se slazem, al meni licno to bas mnogo para. Strpecu se ja do Haswell-a pa cemo videti sta tada ima zanimljivo :)
 
Poslednja izmena:
Vidim drugari da ste drndali ove 3570k, ja bi kupio jedan pa se razmišljam, da li neko ima iskustva, vredi li čemu grafika koju on integriše?
Nisam gamer, mislio sam da li to može da izdrži neko pristojno office korišćenje? Da li je tu nešto šerovano i da li se procesor više umara i greje kad se koristi i iGPU? Šta se dešava sa tom grafikom kad se procesor klokne?
 
Ja koristim tu Intelovu integrisanu garafiku i igram PES2013 na 1920x1080 max detalje FPS zakucan 60.
Temperatura procesora na default je dosta niska. Nekih 28-30c na leru pod opterecenjem ne prelazi 55c
 
Poslednja izmena:
Vidim drugari da ste drndali ove 3570k, ja bi kupio jedan pa se razmišljam, da li neko ima iskustva, vredi li čemu grafika koju on integriše?
Nisam gamer, mislio sam da li to može da izdrži neko pristojno office korišćenje? Da li je tu nešto šerovano i da li se procesor više umara i greje kad se koristi i iGPU? Šta se dešava sa tom grafikom kad se procesor klokne?

Office korišćenje izdržaće i najbuđaviji Ivy pentium od 60 Eur, tako da potroši pare na nešto pametnije. Otključani procesori i novčana premija koju oni zahtevaju isplati se samo nekom ko planira da OC-je isti. Najgluplje moguće rešenje je da kupiš jedan i držiš ga na def taktu.
 
Ja sam uzeo G550 (3 komada za kancelariju i jedan za rezervu kuci) i rade kao sat, svi na integrisanoj grafici i ledeni su i brzi :) Sve normalno radi, igram WoT (u 720p) normalno itd...
 
Imam čime da uposlim procesor ali ne bi da bacam pare na grafiku ako ne mora.
 
Pa onda nemoj da bacas pare i to je to :) Ta grafika ti je dovoljna za sve sem za igranje (mada i za to ako bas bas nisi zahtevan sa detaljima)....
 
Pa onda nemoj da bacas pare i to je to :) Ta grafika ti je dovoljna za sve sem za igranje (mada i za to ako bas bas nisi zahtevan sa detaljima)....

@s16

Nisam nikad koristio iGPU pa ne znam dokle to ide. Vidim da si se pošteno namučio i naigrao sa ovim procesorom. Šta se dešava sa tom grafikom kad klokneš procesor, da li to i dalje radi normalno, da li mora da se isključi, ili šta?
 
Iskreno nisam primetio nikakvu razliku kad je iGPU ukljucen ili iskljucen. Ali jos iskrenije, na to nisam ni obracao paznju, sto bi znacilo da ne moras ni ti :)
 
Nezavisni su procesor i iGPU što se klokova tiče, nezavisno se podižu/spuštaju.
 
Izgleda zapravo da je grafika integrisana u 3570k i više nego što sam ja očekivao. U međuvremenu sam malo istraživao po netu, pregledao par testova, čini se da su bolje performanse ovog GPU-a nego bilo koje kartice koju možete da kupite za 30-40€.

Ako neko ima slične nedoumice kao ja nek uzme da pročita review, meni je pomoglo. Istina da se radi o i7-3770k ali deo vezan za gpu bi trebalo da važi za oba procesora jer integrišu isti Intel HD 4000.
 
Pa da, jedina grafika koja eto koliko toliko pravi razliku od iGPU-a je recimo 6650/70 ali ona bez 50 evrica nije... Tako da ispod nje, ja bih ostao na iGPU...

I 3770k, 3570k i neki i3 imaju istu HD4000...
 
Intel je ovim potezom ozbiljno ugrozio proizvođače grafičkih karti i čipova, bar 20% ljudi koji kupuju komp kupuju neku od najjeftinijih grafika samo da bi bila tu jer mora. Tome je izgleda došao kraj.
 
HD4000 is nowhere near HD5670... Hell, even HD6550 (the most powerful IGP on the market) is far behind HD5570, let alone HD5670.
 
Razlika izmedju 5570 i 5670 je mala i moze se nadomestiti klokovanjem. Inace sama 5670 je sasvim pristojna kartica, moj brat ima GDDR3 verziju i sve igre mu relativno lepo rade, nekad mora da spusti rez sa 1080p na 720p ili da iskljuci po koji efekat, ali pored toga sve mu fino radi.
 
koristim i3570K, nisam neki gamer, igram samo pes 2013 i pomalo nba 2k13, sve je podeseno na high detail i 1920x1080 px, ne trza i super sljaka, sad ne znam za neke zahtjevnije igre ali ja sam prijatno iznenadjen sto ovo radi super :)
 
Pes radi super, instaliraj hitman-a novog pa pokreni sa full detaljima..
 
pes nije toliko zahtjevan, ali s obzirom da samo njega igram, ja zadovoljan :)
 
Nego zbog nba ? :d
 
@ s16 i svi ostali :)

moram da se ukljucim u temu. naime, nedavno sam uzeo 3570k, nov, fabricki upakovan, sa urednom garancijom. sastavim racunar (sve komponente su nove), sve fino radilo prilikom instalacije (nikakve anomalije nisam primjetio) te isporucim racunar kupcu. sutradan, covjek me zove, kaze ima problema sa racunarom: aero mu puca, slova u browseru se mrljaju, teksture u igrama pucaju itd... ok, kazem mu, uzecu racunar da ispitam sta je u pitanju, a vjerovatno je graficka.
uzmem racunar, testiram graficku, sve ok. ok, kontam ram je. testiram ram, sve ok. nije mi jasno sta je u pitanju, kontam ploca nesto zeza, na cpu ni ne pomisljam. cisto da bih bio 100% siguran, ubacim 3770k na plocu, sve radi bez problema.
Stavim 3570k na drugu plocu, cisto da i za njega budem siguran da je 100% ispravan, kad ono isti problemi kao i na prethodnoj konfiguraciji. Pustim prime, poslije 5-10 sekundi puca trece jezgro.
ok, zakljucim da je procesor fabricki neispravan, jer nije ni klokovan, niti se nesto i moze klokovati na ubogoj Asrock B75 Pro3-M ploci.
zamijenim ja kupcu procesor, a ovaj nesretni 3570k uzmem da ocistim, tj skinem pastu, da ga mogu poslati na reklamaciju - pricam na tel (javljam kupcu da sam rijesio problem i objasnjavam sta je bilo u pitanju, te da sam mu zamijenio cpu, a ja cu cekati da se ovaj reklamira) i dok tako jednom rukom drzim tel, drugom rukom cistim pastu sa ovog nesretnog 3570k koji stoji na stolu. I U TOM TRENUTKU GLEDAM KAKO SE 'LADNO IHS ODVAJA OD TIJELA PROCESORA I POMJERA U PRAVCU U KOJEM SAM SKIDAO PASTU. s' nevjericom prekidam poziv, uzimam 3570K u ruku i vidim da se IHS jedva drzi na procesoru, te ga laganim pokretom i skidam.
NE MOGU DA VJERUJEM STA SE DESAVA, JER SAM LICNO OTPAKOVAO PROCESOR (kao i sve ostale komponente koje je kupac uzeo) i sve sastavio. Na pakovanju nisam primjetio znakove prethodnoh otvaranja, mada nisam nesto puno ni gledao (jer ko jos sumnja da NOV proizvod i nije zaista NOV).
Dok razmisljam kako je to sve moguce, sjetim se ove teme, pa mi na um pada par stvari:
1. da li je previse slucajnosti, da ovaj cpu isto ima neispravno 3-ce jezgro kao ovaj sto je s16 reklamirao?
2. da li je moguce (I ZASTO NIJE :) ) da IHS sam od sebe otpadne sa procesora?
3. na samom IHS-u, kao ni na procesoru se ne vide tragovi skalpiranja - medjutim, vidi se kao da je IHS na sve 4 coska zalijepljen nekim ljepkom

Sve ovo me navodi na misao, da sam dobio procesor koji je s16 reklamirao, jer zaista je previse podudarnosti.

Volio bih da cujem vasa misljenja, i sta sad da radim sa samim procesorom, jer pretpotavljam da cu imati problem oko reklamacije istog...
 
Poslednja izmena:
s16 je u Beogradu... Ti si u BL...
Odakle si uzeo procesor?
Naravno da ces reklamirati i jos ces im se mile maj** naj**** ...
Sad dal ces prvo fino il odma na BRUTALNU SILU od tebe zavisi...
Da ti puknes tih 185-190€ mislim da ne dolazi u obzir, ja im barem ne bih dozvolio... ma ko da je...
 
Da, iz BL sam, a komponente uzimam od jedne firme iz Bg. Ne bih da navodim ime, jer su me do sada svaki put maksimalno ispostovali i zaista ne vjerujem da je problem do njih. Vec sam ih kontaktirao, te su mi rekli da ce uraditi sve sto je u njihovoj moci da se cpu uspjesno reklamira, s' tim da bi bilo dobro da zalijepim IHS...
 
Proveri prvo da li je to procesor koji si ti ugradio. "s16 procesor" je mogao da dospe u tu mašinu i kasnije.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno