Šta je novo?

Supernova (2024)

 
Hvala puno druže. Samo još ovo ako znaš, da li se Move 'N' GO aplikacija može instalirati na Android Box koji nema Android TV sistem, nego obican Android ?
 
Može.
Aplikacija za Android TV se zove Move Smart, a za obični Android je Move'n'go.
 
Jeste li primetili da je na mnogim kanalima slika "fluidnija" kad se gleda uživo (DVB-C) nego kada se vraća unazad (OTT)?
Npr najbolje se primeti na kanalima koji imaju krol sa vestima, evo npr. Sky Entertainment.. Kad se kanal premota onaj krol kao da pomalo trza za razliku od gledanja uživo.
Ništa strašno ali eto primeti se. Da li je manji broj fps kad se premotava ili šta već.

Da, ovo sam i ja primetio.
 
Drugari, izvinjavam se ako sam dosadan, samo jedno pitanje:

Da li MOVE STB uređaj koji daju uz Super Plan pakete može raditi isključivo putem interneta ? Želim da ga povežem u sobi u kojoj nema sproveden koaksijalni kabl.

Tebi treba ovaj box.
 

Prilozi

  • IMG_20240328_175238.jpg
    IMG_20240328_175238.jpg
    220.1 KB · Pregleda: 43
Taj box su krstili sa "MOVE IP STB" i pitanje je da li ga imaju više na stanju.
Jeste da korišćena oprema može da kruži, da ide iz ruke u ruku. Ali sam i primetio da vraćenu opremu u poslovnici vade iz kutija i škartiraju na gomilu. Da li posle to uništavaju, recikliraju ili stvarno završi na KP ili sličnim sajtovima, ko zna.
 
Ja move box ne koristim,stoji bzvz u decjoj sobi. Koristim move smart na ostalim boxevima u kuci,a imam ih podosta ;).
 
Pozovi i objasni im šta ti treba. Ja sam čekao negde oko nedelju dana da mi donesu, to je bilo pre dve godine.
Inače dobra stvar kod ovog boksa što možeš da ga šetaš sa lokacije na lokaciju gde god je IP adresa MTS-a radiće kao na lokaciji gde je instaliran.
 
Drugari, izvinjavam se ako sam dosadan, samo jedno pitanje:

Da li MOVE STB uređaj koji daju uz Super Plan pakete može raditi isključivo putem interneta ? Želim da ga povežem u sobi u kojoj nema sproveden koaksijalni kabl.
Sticajem okolnosti sam to vezbao ovih dana: bio mi je koaksijalni kabl u prekidu sto nisam znao jer je move radio svo vreme, doduse vrlo cesto su bile neke greske (timeout) , i kada sam probao da pretrazim kanale, video sam da mi je jacina i kvalitet signala 0.
Dakle moze da radi, ali moraju prvo da se pretraze kanali sa povezanim koaksijalnim kablom i on posle to zapamti, tako da ce raditi bez kabla : imaces cesto gresku- timeout, koji resavas sa nekoliko pritiska na pauzu i start posle toga.
Kad sam ponovo povezao koaksijalni, sada mnogo bolje radi, nema gresaka i mnogo brze menja kanale..
 
Pozovi i objasni im šta ti treba. Ja sam čekao negde oko nedelju dana da mi donesu, to je bilo pre dve godine.
Inače dobra stvar kod ovog boksa što možeš da ga šetaš sa lokacije na lokaciju gde god je IP adresa MTS-a radiće kao na lokaciji gde je instaliran.
Pozvao sam ih ja druže i objasnio šta mi treba, i zakazano je da dođu u nedelju, ali me ne greje Sunce da je žena koja je pričala samnom išta razumela. Jedino što je razumela je da monteri mogu da dođu u nedelju, drugo sem toga ništa. :D
 
Pozdravljajem ljudi!
Dugo se nisam oglašavao na ovu temu, je r oglasim se samo kad ima potrebe.
Primetio sam nešto ali sve hoću da pitam, pa nikako.
Sve mi se čini da sam konačno shvatio zašto je rat između rutera i extendera bio, al ispravite me ako grešim.
Ruter ne čuveni tehnikolor u pitanju.
Tamo kad uđem u njegova podešavanja, pa u softver, ima tamo sistem up time i kad je zadnji put resetovan.
Par puta sam primetio da se posle par dana resetuje sam od sebe.
posle 5, 10, mesecdana nebitno, dok extender nema taj problem.
Zvao sam ih reko sam im, kažu mi da ne bi trebalo da se ruter resetuje sam od sebe, pa čekam njihov poziv da vidim da li je ruter za zamenu ili je nešto drugo u pitanju.
Piše na primer: system up time, 5 days, 14 sati i toliko i toliko minuta.
I Juče primetim da je bilo 0 days i sad ne znam tačno koliko sati.
 
Odradio speed test i vidim ide 150Mbit, prebacili me na Super Plan 2 M, inace bio samo net paket 100mbit i dobio dzabe tv na 2god. Cekam racun da vidim dal ce bude 2600 koliko kosta novi net ili me zeznuli nesto.
 
Može li mi neko objasniti kako podesiti CBN modem/ruter da preko jednog naziva wifi mreže radi i na 2,4g i na 5 g?
P.S: Malo sam postao zaboravan...
 
Da limate neki kanal na broju 3?
Kod mene ide na 2 - rts2 pa odmah prebacuje na 4 - pink.
 
^koga interesuje.. nek ubace sport klub i history2 :cool:
 
mora na MAX 'naci. Zbog jednog kanala i sport kluba 12 a ima 258 pinkova ok
 
Evo da javim, bio čovek i zamenio ruter, dobio sam isto tehnikolor, model je isto kao i prošli,
TC7210
 
Eh, taj broj 3. Moj kolega ne moze da dokaze babi i dedi da pod red.br. 3. nema kanala, jer oduvek su imali. Ubedjeni su da im je on namerno obrisao neki od kanala da ne mogu da prate predsednika 😂
Setim se ranije kad su bile turske, latinoamericke, indijske i ko zna odakle sve one serije za retardirane, i moja majka i njene komsike kad se skupe, pa samo menjaju kanale i kako se zavrsava epizoda na jednom kanalu, nastavljaju na drugi kanal, ali covece tako tokom celog dana imale te serije. I ja provalim kako mogu da sakrijem/zakljucam te kanale da ne rade, crna slika i uz 10ak kanala koji prikazivali serije, zakljucam ja jos 10ak koji su tu okolo a ne trebaju mi i ostavim mozda 1 kanal samo da ona ne poludi. I tako, skupljale se posle kod druge komsike a meni ostajala prazna gajba, cista magija :LOL:
 
Može li neko da mi potvrdi ima li Cartoonito kanala na Supernovi? Ne vidim ga u spisku na sajtu, ali ga je kolega spomenuo januara da je prebačen u HD, valjda pozicija 203. Hvala.
 
Nazad
Vrh Dno