Šta je novo?

Sony Playstation 3 - opšta diskusija i blic pitanja (II)

Ma, zezam se, zasad su najavljeni samo oblici bundleove, ne i cene. :)
 
Pa igre ce koshtati kao i sve druge, shto bi se to razlikovalo...
 
Pa, ja sam pisao o tome pre par strana. :)

Problem je u tome sto SOCOM 4, realno, ne moze da se nada nekoj ogromnoj zajednici.

Kada tih 10-20k igraca podelis po kontinentima (ako hoces da imas iole glatko iskustvo po pitanju laga), pa onda po game modovima, dalja podela na osnovu kontrolera bi mogla zestoko da oteza matchmaking ili da natera Zipper da napise manje restriktivan matchmaking kod, koji bi, opet, blago narusio online iskustvo.

Kompromisi, kompromisi... :)


Bice isto zanimljivo ako Killzone 3 izleti sa podrskom za Move i 3D.
Izbor kontrolera, 67 vs. 133ms input lag... To ce tek biti veselo. :)
 
Ni ovo nije lose :)

"We're excited about genres that have been typically detached from console, like RTS," says Anton Mikhailov. "All those genres require precise pointer control. This is something we have now on the PS3. Actually I hooked up this device through some hackery to a PC to play a bunch of games. I actually played Starcraft... I could actually play, not just screw around but play.

"It's a testament to how robust this interface is for even the more hardcore game. It's so intuitive that some developers have hooked this up to Maya for modelling, and they actually prefer it over a mouse. You can have camera control in one hand and object control with another hand. You can do some really neat interface stuff."


Nek naprave Cannon Fodder HD sto se mene tice :)
 
Poslednja izmena:
pokusavam da nalepim prevod na jednom filmu u mkv2vob i sve stoji kako treba. prevod mi je istog imena kao film, ima na kraju .SRT.... ali neshto nece pise mi uporno transcoding YES(REF) a treba YES(SUB)
svi parametri mi podesheni kako treba, do sad sigurno konvertovao i nalepio preko 100 prevoda
jel zna neko shta je u pitanju?
 
Poslednja izmena:
Jeste videli ovu novu Kevin Butler reklamu za PS Move?

[youtube]w0puP8nrIU8[/youtube]

Nice :D;)
 
Poslednja izmena:
Svaka cast onom ko je 'kreirao' ovog lika :D Mada mi je mnogo smesniji u onim kratkotrajnijim reklamama.. :)
 
Da, efektnije je kad manje prica. Bas su im uspele te reklame, ovde su ga malo razvukli, ali super je lik svakako :)

Sa tim su bas uboli sto se tice marketinga, one stare fore su ocigledno bile previse za Amere, secam se komentara cak i na neke od boljih reklama: "Kakve veze ovo ima sa playstation-om?" , "Nigde se ne pominje cena" i sl. Ovo je dovoljno "in-your-face" za njih, a ni za ostale nije lose...

Ja sam uvek obozavao playstation reklame, posebno za PS1 i PS2. Krenuli su slicno sa playstation-om 3, ali sad je ocigledno novi pristup i u Evropi i u Americi.
 
Poslednja izmena:
'Ajde sad da vas vidim sa idejama...

Mi odavde bar imamo TOLIKO toga da predlozimo :)

Do you have an idea for how to improve the PlayStation experience? If so, Share it! PlayStation.Blog Share is a place to formally submit your best ideas on how we can improve all PlayStation products. It’s also a place where you can discover and vote on other people’s ideas, as well as communicate with us and other PlayStation fans about how to bring great ideas to life. You can only submit one idea per day. Make it count!

http://share.blog.us.playstation.com/
 
Imamo mi mnogo toga da predlozimo, ali dosta toga se kosi sa njihovim idejama :).
 
Ja bih predložio da dozvole promenu adrese (države) u PSN nalogu i da se u svim državama dozvoli pristup PSN Store (ako nema ba za tu državu onda na najbliži).

PS2 emulacija, cross game chat i slične stvari me ne zanimaju.
 
Predlozi, od mene imas + za oba predloga.
 

Ovo je tesko neznanje (ovih koji su testirali).

Izabrali su "augmented reality" aplikaciju da testiraju lag kod playstation move kontrolera, a samo to nisu smeli. To bi morao da zna svako ko je ikad koristio kameru makar na mobilnom.

Video koji mora da se obradi, pa ga tek onda gledamo nema veze sa direktnom kontrolom 3D igara ili bilo cega cime upravljas bez ikakvog processinga.

Pritom, PS Move se ne oslanja samo na kameru, vec i na mnoge druge stvari.

I oni ladno odrade ovakav test i objave na sajtu. I sad ce neko to da pogleda i zakljuci PS Move = LAG. SONY = Majmuni koji pricaju o lag free i preciznom kontroleru.

Sad kad razmislim, bice dosta zabune oko laga kod PS Move-a. Recimo, sajtovi koji testiraju televizore se ubise od input lag analiza, a trenutno niko to u igrama i ne primecuje jer svi igraju na joypadu tj. thumbstickovima i skoro je nemoguce tako osetiti lag. Da se igra na misu, vrlo lako bi se primetio i najmanji. Na mom TV-u nikad nisam primetio nista sto bi mi smetalo, dok nisam na kratio povezao PC sa TV-om cisto da nesto isprobam. Tad sam 'ladno primetio kasnjenje kursora na desktopu (mis sa kablom), sto je ocigledna posledica input lag-a zbog silnog procesiranja slike. Taj problem je jos izrazeniji na televizorima nego na monitorima, zbog raznih "engine-a" za obradu slike kojih na monitorima cesto i nema, a na televizorima nikad ne mogu u potpunosti da se poiskljucuju.

Ono sto hocu da kazem je da ce mnogi sa Move-om otkriti i taj lag koji cesto postoji na tv-u za koji do sad nisu ni znali, plus kad se doda onaj kog objektivno mora da ima kao u onim augmented reality igrama, bice pogresnih zakljucaka.

A i testovi kao ovaj gore ne pomazu...
 
Poslednja izmena:
Tesko neznanje ili namera ;) ?

Pa ne verujem da je namera, cak su se iscimali da objasne zasto bas taj test, ali dzabe kad im ocigledno fali osnovno tehnicko znanje...

Da ga imaju, samo ovo ne bi uradili. Sve vreme ovo tretiraju kao game test, a zaboravljaju da se radi o videu koji se obradjuje, pa vraca nazad.
 
Poslednja izmena:
pa dobro da nema laga u ostalim igrama pa bi se moglo prigovoriti ovima da testiraju na pogresnoj aplikaciji ali u svim prikaznim igrama i demoima do sada primetan je lag
 
Odlicna nova reklama za move:D
[YOUTUBE]<object width="560" height="340"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/w0puP8nrIU8&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/w0puP8nrIU8&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="560" height="340"></embed></object>[/YOUTUBE]
 
pa dobro da nema laga u ostalim igrama pa bi se moglo prigovoriti ovima da testiraju na pogresnoj aplikaciji ali u svim prikaznim igrama i demoima do sada primetan je lag

Nije tacno, nikad u svim aplikacijama nije isti lag, ovo sto si ti kritikovao je cak na nivou ili mozda malo bolje od kasnjenja kod GTA IV (bilo je u jednom od ovih tekstova koliko koja igra ima kontroler latenciju) Najbolji je bio COD MW(2).

Ne moze se na osnovu ovih ranih aplikacija reci da je Move ****** vec da ovi to jos nisu implementirali kako treba.

U onom tekstu o Move na DF-u pre ovoga testa je ovaj isti lik opisao sta je na zatvorenoj prezentaciji rekao jedan od glavnih likova koji je razvijao Move, isti onaj lik sa proslogodisnjeg E3-a. Memorijski zahtev je ispod 2mb samo, latencija je na nivou dualshocka sto je fenomenalno. Ima tu i mnogo drugih korisnih informacija koje bi trebalo da procita svako ko ovo uporedjuje sa Wii-em.

Meni jedino sto smeta kod Move-a ako je tacno je da je samo kontroler sa kuglom taj koji ima prepoznate pokrete. Voleo bi i kad bi onaj sub kontroler imao bar minimalnu implementaciju tih ziroskopa i akcelerometara kao kod Wii nunchaka. Nesto bar kao sadasnji sixaxis.
 
Poslednja izmena:
@John Cena
Bilo već na prethodnoj strani.
 
@Dodatak
svi snimci prezentacija move-a koje sam ja imao prilike da vidim imali su bas primetan lag.
U cemu je tu stvar ja pojma nemam niti me interesuje preterano, ja to gledam iz percepcije potencijalnog korisnika i ono, u sadasnjem stanju, je po meni neupotrebljivo za bilo sta osim nekih platformica.
 
Prikazali su novi tech demo za PS Move na novom Engadget show-u, gledao sam ga live.

Prejak je demo, podseca mnogo na Minority report, ali ovaj gif ne pokazuje ni 1% win-a
14t60lc.gif

^ parodija na one Kevin Buttler reklame, on uvek ima sliku Jack Trentona :D

Uskoro ce se pojaviti i YT snimak pa cu okaciti. Ostali demo-u su bili ranije prikazani, ali ovaj me je odusevio [pogotovo FPS mod!]
 
Poslednja izmena:
Vec ima na YT, ali je snimak losh i nema zvuka :)
 
Nazad
Vrh Dno