Šta je novo?

Samsung Galaxy A54

Želim da koristim srpsku latinicu na Gboard tastaturi. Telefon neprestano prebacuje na englesku tastaturu a u google maps na ćirilicu. Iritira me što skoro svaki put kad nešto treba da otkucam, moram manuelno da prebacim tastaturu. Zna li neko šta bi moglo da pravi problem?
 
Ako već nisi, probaj da ostaviš samo latinicu, ostale dve izbriši u podešavanjima Gboard-a.
 
Engleska tastatura mi je ponekad potrebna ali probaću bez nje. Ćirilicu uopšte nemam na spisku u gboard-u a maps je uporno forsira. Gboard languages.jpg
maps ćirilica.jpg
 
Kod mene pamti poslednje postavljeno pismo, u svim aplikacijama pa i gmpas, isto gboard tastatura
 
I kod mene je tako radilo do update-a na One UI 6.0
Problem koji sam opisao je posle toga počeo da se dešava i nikakvim podešavanjem ne mogu da ga rešim.
Marinkov predlog mi je za sada ok. Obrisao sam englesku tastaturu i sada sve aplikacije rade sa srpskom latiničnom. Osim mape koja i dalje podiže ćiriličnu tastaturu. Ne koristim je često pa me neće mnogo nervirati ;)
 
Stigao Samsung Fit 3 i to radi na Samsung A54 .

Puls koji meri je prilicno tacan, dok saturacija kiseonika daje +3% , poredjenje vrseno sa pulsoksimetrom.

Sto se tice A54 azuriranje je poboljsalo kameru :)
 
Danas nešto upoređivao kamere sa mojim starim telefonom koji sam poklonio klincu od moje sestre poco x3 nfc, konkretno ultraširoku kameru, i na moje iznenađenje poco je imao osetno više detalja na toj kameri u odnosu na A54. Malo razočaravajuće s obzirom da je taj poco koštao duplo manje novca nego A54 a izašo pre 3 i po godine.
 
Glavne su blizu po danu, poco ima malo prirodnije boje, manje zasićene, dok je na samsungu manje naglašeno oštrenje, i fotka deluje da ima nešto više "realnih" detalja. Noću je samsung mnogo bolji, naročito kada ima baš malo svetla, noćni mod neuporediv.
 
Neki tips and tricks za bolju bateriju, izdrzi mi ceo dan ali ga ne koristim preterano puno a opet ima 5000mAh
 
Pogledaj koji ti procesi najviše troše bateriju, pa ako ne koristiš sve onda ih poubijaj da ne rade u pozadini. Osvetljenje možeš da podesiš na automatic ako ti je sve vreme na high, signal samo na 4G li 3G, ali onda limitiraš net po pitanju brzine. U suštini, uživaj, nemoj da se opterećuješ oko toga koliko ima kapaciteta baterija jer su svakako smartphone-i "osuđeni" na dnevno punjenje.
 
Pojavio se članak o predstojećem Samsung Galaxy A54 telefonu. Ekran od 6,4 inča dijagonale, što je 0,1 inč manje u odnosu na A53. Brzina osvežavanja ekrana od 120 Hz i FullHD+ rezolucija. Poleđina slična S23 modelu, sa tri kamere. Glavna kamera od 50 MP. Baterija oko 5100 mAh. Na desnoj strani tasteri jačine zvuka i paljenje-gašenja telefona. Telefon bi mogao biti objavljen u januaru 2023.
Da li neko od vas ima problema sa kamerom u smislu da se pojavljuju kao pikseli i da je kvalitet slike na instagramu mnogo los na modelu samsung galaxy a54 ? Kupljen je u yettel-u pre 2 meseca?
 
Ne, mada ne fotkam iz aplikacije (instagram) nikad, ako si na to mislila.
Kod mene ume često da maši fokus u dnevnim uslovima bez razloga.
 
Na nekim A54 na kutiji pište Enterprise edition a na nekim ne. U čemu je razlika?
 
Video danas na KP lik u Nišu prodaje A54 E.E. proizveden u Indiji.
 
Danas porucio sa kp, sutra stize i vec se brinem dal sam se presao. Prelazim sa p30
 
Ne očekuj neki bitan napredak, kamere su verovatno lošije od p30, a baterija bolja. Ako je za utehu lako možeš da prodaš A54.
 
Ne očekuj neki bitan napredak, kamere su verovatno lošije od p30, a baterija bolja. Ako je za utehu lako možeš da prodaš A54.
Ne bih se slozio da je losija od p30,ali od p30pro to jeste sigurno :)
 
P30 i P30 pro po testovima imaju isti kvalitet fotki na glavnoj kameri ako je verovati gsm areni, što u prevodu znači da je bolja od A54.
 
Po meni pravi slabije slike, evo probam od juče i bas sam nekako nezadovoljan
 
Poslednja izmena:
Ako ti je kamera najbitnija u današnje vreme mora da se juri neki flagšip, eventualno neki pixel 6a, od budzet/midrange retko šta ima a da ima kameru koja je bolja od nekog proseka.
 
Da li će se telefon upaliti u vreme kad namestim alarm ili mora da bude uključen? Probao i ne pali se, ali ima li negde opcija možda?
 
Takve "napredne" stvari ne podržava 99% "pametnih" telefona.
 
Ta koju je naveo da se na mom A54 ponaša isto kao i svaka druga prethodno probana: force close-uje se odmah po pokretanju.
 
Nazad
Vrh Dno