Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Do nedelje sam imao 10, ne znam da li su možda smanjili kad sam zvao da kažem da imam smetnje. Moram nazvati da proverim.
 
Meni su spuatili brzinu na 6 kada sam im otkazao HD paket, nazvao sam ih i u roku od nekoliko sati vratili su mi staru brzinu (10).
 
Tu se lepo vidi da ti je upload podešen na 1 Mbps. Ako već plaćaš taj 20/2 traži da ti zamene ruter i prebace te na VDSL...
 
Prosle godine negde u oktobru sam spojio fiksni i adsl u box paket kako bih placao po odredjenoj ceni, 2200-2300 dinara ja mislim da je bilo. S' obzirom da sam vec imao 10/1 kad sam napravio novi ugovor, zanima me da li postoji mogucnost da promenim brzinu na ovaj novi 20/2 ili moram da sacekam da ugovor istekne?
 
^ Na zalost, kad ugovor istekne. Danas sam zvao da uzmem Box2, fixni i net i rekli mi da nikako ne moze vise od 10Mbps, ni uz doplatu. Pa se komplet selim na SBB. Nemam ugovornu obavezu.
 
^ Na zalost, kad ugovor istekne. Danas sam zvao da uzmem Box2, fixni i net i rekli mi da nikako ne moze vise od 10Mbps, ni uz doplatu. Pa se komplet selim na SBB. Nemam ugovornu obavezu.

Obavezno ali obavezno proveri kako radi SBB u komšiluku, naročito kasno popodne i uveče. Pinguj default gateway npr. 200 puta i vidi da li postoji packet loss. Ne misli da te odvraćam da uzmeš SBB, samo ti drugarski kažem šta da proveriš. Ako postoji packet loss, znaj da sledi višemesečno ganjanje sa njima.
 
@rock86:
Hvala na dobrom savetu!
Imao sam na istoj lokaciji SBB net koji je radio odlicno.
U svakom slucaju planiram da uzmem SBB TRIO GOLD na 2 meseca besplatne probe. Tad cu testirati sve, a posebno SBB fiksni koji mi je bitan.

Ako sve radi ok, SBB ponuda je cenom i performansama ipak primetno ispred Telekoma.

Do sad sam imao razbijenu uslugu TV, neta i telefona i u zbiru placao (dosta) vise. Vreme je za paket. [emoji5]
 
U startu im traži modem Cisco EPC 3208 umesto one kršine od Home Gateway-a EPC 3925/3298.
 
Srpski rečeno : ADSL2+ u praksi u Srbiji ne može da ti pruži upload od 2 Mbps, nego 1 Mbps što je u praksi oko 0.84 Mbps.
 
Idi do poslovnice i tamo ces saznati i udaljenost i sve sto te zanima, kao sto smo i mi ostali sve to saznali.
 
^ Nekako mi se cini da je poslovnica poslednje mesto na kojem ce saznati sve sto zeli, posebno udaljenost. Najbolje napisati mail korisnickom servisu. Ili pozvati korisnicki na 19813 da oni napisu nalog TK službi i da ti jave.
 
Džabe šalje mail (dobiće odgovor da je to "interna informacija" koju ne daju korisnicima) i džabe da zove korisnički.
 
^ Verovatno si u pravu. Korisnicki bi napisao nalog TK sluzbi da li ima uslova, oni bi rekli da ili ne, ne verujem da bi dalji udaljenost. Mada, ja sam tu informaciju ranije, relativno davno dobio, dok sam imao ISDN. E, tad nije postojao 19813, mozda sam od 977 dobio, a mislim da je 977 napisao nalog i da me je zvao bas radnik iz centrale i sve mi rekao.
 
Poslao sam mail sa pitanjem da li postoje uslovi a ostavio sam adresu, broj telefona i šta je još potrebno

Znači ne postoji nikakva šansa da imam 2 Mbps upload iako promenim modem?
 
"Proverom naše baze podataka utvrđeno je da Vam je usluga ADSL već realizovana putem VDSL porta. Napominjemo Vam da smo upoznali nadležnu tehničku Službu sa navedenim problemom. Molimo Vas za strpljenje i razumevanje do poziva od strane stručnog lica.

Za sve dodatne informacije u vezi sa našim uslugama stojimo Vam na raspolaganju."



Ovo su odgovorili i sada pogledam pogledam podešavanje modema i opet su mi stavili Interleaved...
 
Poslednja izmena:
Imam pitanje teoretsko oko raskidanja ugovora, kako do toga prije isteka vremena? Bez naravno da se plati sve do kraja unaprijed? Iskreno zeznuo sam se sto sam potpisao ja na stan koji iznajmljujem pa sam god dana duze nego sto mi treba, ne znam hocu li ostajati jos jednu godinu ili se selim van Srbije pa bih to raskinuo. Naravno radije ne bih reko pozdrav i pustio to da se nagomila jer mozda ce mi trebat njihove usluge ponovo.

--
 
Kad ima neki problem obicno prebace na Interleaved kao radi stabilnije.
 
Kad smo kod WiFi rutera/modema, koji ruter sada daje Telekom novim korisnicima? Da li imaju jedan model ili više pa je moguće birati i eventualno biti obazriv (ako neki zeza)?
 
Nazad
Vrh Dno