Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

Jedno pitanje, otac koristi adsl 10/1 paket čini mi se, dva uređaja uglavnom, tablet i računar i od nedavno je počelo da mu se dešava da nakon nekog vremena, kada računar stavi na sleep, upali se crvena lampica na ruteru i nema internet konekcije uopšte, tablet ne vidi mrežu. Ono što je zanimljivo, čim pokrene računar ponovo, ruter regularno proradi iz popale se adsl i internet diode.
Daleko sam od njega te ne mogu lično da pogledam a i ne znam šta bih gledao, ja sam par godina koristio taj internet i takav problem nikada nisam imao.
Ruter je onaj jetspeed...
 
Meni se ADSL spliter pojebao pa sam ja nešto nameštao da jedva radi, da li je to može da bude uzrok?

Пробај да раскачиш телефон и сплитер и да директно повежеш модем у утичницу, онда уради тест брзине да видиш како ће радити. Ако тада ради ок онда можда сплитер прави проблем. Када ставиш сплитер и преко њега вежеш модем и телефон на утичницу обави тестни позиви па провери да ли ће у том тренутку доћи до пуцања конекције. Ако се то догоди онда пријави проблем са АДСЛ-ом односно не исправан сплитер. Колико видим ни параметри из модема нису баш најбољи, можда би било решење смањити брзину на 8мб. По некој мојој логици боље да ти ради нет од 8мб него да не ради од 10мб. Свакако мој ти је савет да сметњу пријавиш па нека они провере и реше проблем јер то им је посао.:)
 
Do sada nisam imao prikačen telefon na spliter pa nisam ni imao potrebe da proveravam a sada kada prikačim telefon ne radi uopšte.. što znači da moj spliter radi kao produžni kabal do modema. (ako me pitate kako, ne znam :D) Uzeću novi spliter u ponedeljak/utorak pa ću probati sve i teraću ih da mi path data promene na fast pa ćemo onda videti.

Hvala svima na savetima

EDIT: Inače da, isto je stanje sa brzinom kada gurnem kabal u modem odmah, totalno bez splitera.
 
Poslednja izmena:
Ниси имао прикачен телефон на сплитер значи да се на тој линији уопште није користио телефон или не?
 
Evo jedan od mogucih nacina povezivanja modema i telefona

Spliter.jpg

znaci modem direktno u zid a telefoni ovako redno preko splitera.
:wave:

Edit: ako nemas prikljucenih telefona na toj liniji spliter nije potreban
 
Poslednja izmena:
Evo jedan od mogucih nacina povezivanja modema i telefona

Pogledajte prilog 167640

znaci modem direktno u zid a telefoni ovako redno preko splitera.
:wave:

Edit: ako nemas prikljucenih telefona na toj liniji spliter nije potreban

Da moguci i nepravilan nacin! Ako vec ne znas nemoj da upucujes ljude pogresno!
Radice ali sa smetnjama.

Prvo spliter pa ostalo.
 
Не, ово је исправан начин мада уместо сплитера може филтер а и ... може и модем у сплитер тамо где му је и место. Једино ако код некога због постављених каблова из неког разлога мора овако.
 
Znam dobro momke iz sevisa i od njih sam cuo da mora sve iza splitera.
Radice i tako ali sa smetnjama i pucanjem konekcije.
 
Evo jedan od mogucih nacina povezivanja modema i telefona

Pogledajte prilog 167640

znaci modem direktno u zid a telefoni ovako redno preko splitera.

Cekaj kod mene sve radi savrseno i ja imam uticnicu sa dva ta Q-ca za ubacivanje, da li bi bilo bolje onda da stavim ovako na jednu uticnicu fixni a na drugu ruter direktno na zid pa da spliter ide samo na drugu liniju na fixni?
Moracu da probam pa da onda vidim, ali ako znas javi da se ne smaram ako ne moze.
 
Ja samo povezao kao na prikazanoj slici i ulogovao sam se baš da pogledam koliko mi je modem online i piše 42 dana, nikakva pucanja nikada nikakav problem...
 
Znam da se telefon filtrira ali nisam znao da moze ruter u drugu, super.
A da li ce biti bolje ili isto?
 
Trebalo bi da bude isto. Osim u slucaju da ti je zeznut izlaz za ruter na spliteru, onda je logicno da bi trebalo da bude bolje :D



Jel zna neko da li je promenjena sema prijave za adsl, tj. da li i dalje mora prvo da se prijavi, pa da se ceka da vide da li ima mogucnosti ili mozda sada mogu odmah u poslovnici da provere na licu mesta i da daju ugovor i opremu ako ima mogucnosti da se uvede
 
Poslednja izmena:
Trebalo bi da bude isto. Osim u slucaju da ti je zeznut izlaz za ruter na spliteru, onda je logicno da bi trebalo da bude bolje :D

Nije mi nista zeznuto sve savrseno radi nego ja reko ako moze da bude jos savrsenije :D
Znaci isto, da se ne smaram da stavljam direkt u zid. Hvala.
 
Danas mi katastrofa radi net, puca svakih 5 minuta, a samim tim mi iptv mi puca. Poludeo sam.
 
Keep a smile :D
 
Ljudi ima li nekog medju vama ko koristi BBTF? Imam problem sa brzinom i dolazili iz telekoma, peli se u potkrovlje, prevezivali kablove, cackali oko telefonskog prikljucka. Kaze mi jedan od montera, uzmi ti lepo BBTF i objedini ADSL i ISDN (za jos jedan telefonski prikljucak), mozda ISDN zeza, pa me zanima ima li tu neka zamka? ISDN sam platio oko 100e pre vise od 7 godina, da ne bude posle da mi uzmu uredjaj i da mi rebnu neku dodatnu pretplatu?
 
Ovaj telekom se raspada svako veče, internet očajan. Rekoh ajde da pogledam Got ono nemoguća misija.
 
Meni ADSL šljaka normalno trenutno, a evo probao sam i HBO HD 5 min i radi bez problema.
 
Poslednja izmena:
Zdravo svima, ima 281 strane sa postovima, nisam čitao ranije. ;)

Kakvo je vaše mišljenje o Telekom ADSL-u koji se dobija uz Box2 i ograničen je 10Mbps? (Nikad nisam koristio Telekom ADSL, samo SBB.) Jeste pomalo bedno u današnje vreme, još kad T-com kupi Telekom ima da uvedu FUP, ukinu torrent-e, uvedu zabrane.

Najviše se cimam jer Telekomovom fiksni dosta koristim (račun preko 1.500din) i bilo bi mi bolje da ga stavim u Box2 i dobijem besplatne pozive u mreži. A u Box2 je taj slabi net. Znam, on je ranije bio 6, pa je postao 10, u kol centrau kažu da mogu da očekujem povećanje brzine "samo što nije".

Pošto je to ugovor na dve godine, šta vi mislite, koliko je pametno?

Alternativa je SBB Duo ili Trio. I fiksni kod njih, uz sve peripetije. Hvala! :)
 
Zar nemoze na 12 meseci ugovor, ja imam Box3(net, fix, mob) koji je na 12m i istice u junu, pa cu videti kakve ce tada biti ponude i kombinacije... Jeste skuplje nego kada je ugovor 2god., ali mi je to nekako dug period da se vezem, a mozda u medjuvremenu "upadne" nesto bolje... [emoji3]
Inace nikakvih problema nema sa netom ili fix., mob. linijama, sve funkcionise kako treba...
 
^ Može na 12 meseci ali je skuplje. Pa ako se vezujem, vezujem se, sem SBB i Telekoma nema većih igrača. Mob u Box-u mi nije pametan jer nema 50% popusta, ispadne skuplje, to sigurno ne bih. Dakle, ja bih Box2 onda, fiksni i taj spori 10Mbps net gde mi je najveći stah šta će kupci Telekoma da urade, a T-com je poznat po ograničenjima, FUP-ovima, zabranama. Inače, fiksni ima dosta odlazih i dolaznih poziva, prosečan račun je malo preko 1.500din. To je za moje u stanu, a oni su naučili da im fiskni uvek radi. ;)

Inače koristim SBB TV jer ima Spot klub, to mi je bitno, ali i skljuplje, bolje je sve plaćati na jednom mestu (jeftinije), kao SBB Trio paket (ekvivalent Box3).

Nisam pametan da li da sigurni Telekom fisksni prebacim na SBB. Čitam komentare u SBB temi, jedinima je sve ok, drugi kažu nemoj. A Net koji bih na najmanjem SBB paketu dobio bio bi 25Mbps u poređenju sa 10Mbps kod Box2.

Mučim se, ne mogu da odlučim! :wall:
 
Moze Box na 12 meseci. Ja sam uzela internet i fixni pre mesec dana, a ugovor je na 12 meseci.
 
Moze na 12, ja sam upravo na tom Box2 paketu(net+fixni). 150din je skuplje mesecno. Bas iz straha od Telekoma nisam pristao na 24 meseca, prosto je tih 150din razlike mala cena ako nesto podje naopako. Medjutim da ne gresim dusu, apsolutno bez ikakvih problema 8 meseci. Jednom nisam imao internet na sat vremena. Takodje je motiv za Box bio neogranicen fixni u mrezi, treba mi relativno dosta tako da sam pristedeo. Da imam mogucnosti za SBB verovatno bih ipak kod njih uzeo ali kako je kod mene Vektor koji em ima losu ponudu em je preskup za to sto nudi skoro pa i da mi nije ostalo izbora osim Box2+D3i za TV. Medjutim sve mi radi kako treba i nemam nikakvih problema. Nisam neko ko skida 24/7 nesto sa interneta tako da mi je ovih 1MB/s skroz ok.
 
Imam pitanje teoretsko oko raskidanja ugovora, kako do toga prije isteka vremena? Bez naravno da se plati sve do kraja unaprijed? Iskreno zeznuo sam se sto sam potpisao ja na stan koji iznajmljujem pa sam god dana duze nego sto mi treba, ne znam hocu li ostajati jos jednu godinu ili se selim van Srbije pa bih to raskinuo. Naravno radije ne bih reko pozdrav i pustio to da se nagomila jer mozda ce mi trebat njihove usluge ponovo.
 
Jel može neko da mi "očita" parametre sa rutera i mi kaže šta je od parametara bitno? Imam box paket, i internet mi je oko 6 Mbit-a, a koliko ja mogu da vidim, imam potencijala za 10Mbit-a + IPTV, al nisam siguran. Još je mi je prethodna 2 dana non stop prekidao net, pa su mi bili danas iz telekoma, svašta nešto su izmenjali, i na kraju mi rekli da je moguće da imam neki prekid na kabelu, koji ide od bandere do moje kuće, i koji je ispod zemlje :S:
Evo ss parametara:
Screenshot_1.png
 
Proveri ti na speedtest-u koja ti je brzina neta, ne bih rekao da je 6mb. :wink:
 
Vrh Dno