Šta je novo?

[MTS] BOX paketi

Može da pređe na box4 ali će dobiti novi omorika broj ne može taj postpaid da doda u box4.Znači imo bi 2 postpaid broja pod ugovorom.
 
Pitao me ortak jedno pitanje danas, iskreno nisam znao odgovor.
Naime, on je bas neposredno pre ove promocije box 4 paketa potpisao box 3 i spojio ga sa mobilnim, tj. prakticno napravio box 4 kako je bilo po starom. Sad bi hteo da predje na ove nove box 4 pakete, konkretno crveni box 4 pa ne zna da li ce mu dozvoliti da obnovi ugovor koji je star svega par meseci.
Sto alfa kaze uvek dozvoljavaju prelazak sa manjeg na veci, sto je logicno, a i njima u imteresu. Medjutim ovde to bas nije slucaj, on svakako koristi box 3 + postpaid, znaci prakticno box 4. Ako bi mu dozvolili ovo em bi im placao manje nego do sad, em bi morali da mu daju onih 100 giga sto mu sleduje. Znaci njima nije u interesu.
E sad ne znam kako postupaju u ovakvim situacijama, da li je neko imao slicnih iskustava?

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Može da potpiše novi ugovor za BOX 4 sa sadašnjim postpaid brojem, i dobiće 6 meseci po dinar. Jedino je pitanje koji BOX može da dobije. Ne može sa manjom brzinom interneta od sadašnje. Nisam siguran da li postpaid tarifa može sa manjom cenom pretplate u odnosu koju sada ima, npr. MixXL ide na Omorika 1. 100 Gb dobija tek kada BOX 4 pridruži postpaid broj sa novim tarifama.
 
Poslednja izmena:
Danas zvao za obnovu plavi box, stari ugovor mi je isticao pocetkom jula box4 50Mbps. Dobio sam 6 meseci kao sto pise na sajtu, nisam ni pitao za više i ovo mi super doslo. Bitno mi je bilo samo posto je ženin mob u box paketu da što pre dobije neogranicene minute.
Do sada je imala MixM paket u okviru boxa i redovno je probijala besplatne minute a pritom se jos suzdrzavala i koristila moj tel pri kraju meseca za brojeve van mreže......cccccccc.
Jedino sam pitao pročitavši ovde za beli box i optiku + 10 meseci gratis jer izadje smesna razlika u odnosu na plavi box i 6 meseci gratis, ali nema optike kod kod mene u ulici, mada ni ne treba mi vise od 50 ali 150 je 150 :)
 
Poslednja izmena:
Ne treba ni meni u principu veća brzina od 50, ali Beli box znači i dva tv paketa gratis (plus i porodični) i sa deset meseci gratis ispada jeftiniji od Plavog sa šest meseci. Zato ko može optiku može lepo da prođe.
 
Imam jedno pitanje od bandere kabli koji ide do moje uticnice je kraci za 5m pa je nastavljan nekim losim kablom pa bih to zeleo da promenim koji kvalitetan kabli bi mi preporucili ?
 
:D :D
U zdravlje da te sluzi, i mrs, 'ocemo i mi optiku i 150/20 za manje nego 50/8 Box4 :)
 
Hvala alfa na lepim zeljama zelim svim sto brzi i jeftiniji net.
Kasnije cu o detaljima :D
 
Koliko vremena treba sa se aktivira Account kad se uvede Optika novom korisniku? Proslo je 10-tak dana od kad su uveli, sve radi od starta, ali ne mogu da se registrujem, koristim mts mail, moj.mts, instaliram app ni bilo šta...

Support kaže da će ubrzo aktivirati, ali ne znaju ništa bliže kada.
 
To nema veze sa optikom, cim se uvede fixni ili bilo koja usluga, vec bi trebalo da imas nalog. Meni je pre ~18 godina napravljen nalog, odmah po aktiviranju prve mobilne, caletu odmah po aktiviranju fixnog.

Jesi siguran da nemas vec korisnicko ime? Nisi imao ranije neku MTS uslugu?
 
mesto, koji deo grada, kako fercera ??
Beograd, Zvezdara, nije lose.
Manja DL brzina je na wifi na telefonu, druga je na lap topu povezan lan kablom.
Rekao sam im za UL brzinu, znaju ali im je iz IT sektora receno da je 20% tolerancija i kao na xDSL-u.
Sve znaju da to treba da bude 150/20 ali iz nekog razloga nije i ne mogu nista da odrade povodom toga, a jos uvek cekaju zvanicno obavestenje od IT sektora zasto je to tako i na optici.
Iskreno ja sam malo razocaran zbog te neprofesionalne politike jer tehnicki nije uslovljeno da je nemoguce placenu brzinu da dobijes kao na xDSL-u gde imas realne gubitke overheada.
Jos kad sam rekao da sam na vdsl-u (kojeg oni svi iz nekog razloga zovu adsl, a nije) imao punu brzinu od 50/8 a ustvari i vise jer mi je dl uvek bio oko 51-52, a ul 8.3 do 8.5 i da mi je ruter bio sinhronizovan na 76/10, tad joj nista nije bilo jasno, al moram da kazem da je bila ljubazna i ne totalni duduk po pitanju optike.
Naravno nisam na CG NATu i bez problema skidaju ukoliko neko podnese zahtev, sto je dobro da znate ukoliko fasujete CG NAT.
Inace sam od juce kad su mi namestili optiku dobio i temperaturu pa bas ne mogu vise da pisem te cu se na samu instalaciju osvrnuti u drugom postu sutra verovatno.
9a9d322ed862ed5a776a07e91b7fd1b8.jpg
e3e1feb0e0b760df1a329d22860a40e4.jpg
 
To nema veze sa optikom, cim se uvede fixni ili bilo koja usluga, vec bi trebalo da imas nalog. Meni je pre ~18 godina napravljen nalog, odmah po aktiviranju prve mobilne, caletu odmah po aktiviranju fixnog.

Jesi siguran da nemas vec korisnicko ime? Nisi imao ranije neku MTS uslugu?

Nemam nalog da ja znam.... u ugovoru ima onaj username i password, i to koristim za STB login, ali mi mail ne radi, ne mogu da kreiram moj.mts Account. Kaže da JMBG već postoji, nije šifra iz ugovora, da redetujem šifru mogu na mts nalog kome ne mogu da pristupim... support u dva navrata rekao da budem strpljiv čeka se aktivacija.... drugi put rekli da verovatno čekaju potpisanu verziju ugovora u sistemu... da li me farbaju ili ne ne znam...

Poenta je da ne mogu da mi podese ruter u bridge mod dok se to ne resi.
 
Vidim danas slučajno da radi Nat Geo Wild, a imam samo osnovni paket. Neka greška, neka promocija ili nešto treće?
 
Promocija, rade ti svi sem hd kanala.

Послато са уз помоћ Тапатока
 
Taj login je trebalo da radi
Default sifra, ako nije ta, je nesto tipa 1111, 0000 ili.1234.

Hoce u bridge da ti stave ruter?
 
1234 je uglavnom, i ja sam se smorio sa tim dok nisam instalaterski ugovor pogledao..hteo kucati login za sajt, ne ide, samo 4 polja, pa....


Pitanje
Ovaj mts tv go radi li to, for free ili, nešto sam čitao ali nisam bio zainteresovan da baguje login.

Послато са уз помоћ Тапатока
 
Poslednja izmena:
Zna li neko šta se dešava sa ovim dodatnim STBovima?
Naime, trebalo bi da daju 2 gratis uz nove box pakete, i to novije crne modele(ne znam tačno koji su), međutim, kako stvar stoje ima nekih problema , nema ih nigde na stanju, i ne izdaju, već izgleda da uvaljuju korišćene(stare bele) koji su im vraćeni....
Meni su rekli da će poslati na kućnu adresu, a prošlo je 10 dana i ne stižu, pa izgleda da nece skoro.... Jel neko dobio novi crni set top box, kao na slici na sajtu?
 
Svi su korisceni.
Nigde ne pise da moraju novi da se dobiju. Ko ocekuje da mora da dobije nov uredjaj, malo se zamislio :)

Ako ti prave problem, to je nesto drugo, zali se na konkretan komad cesto, ali opet - ne pise da moraju nove da izdaju :(
 
Koji nesposobnjakovići *mjau**mjau**mjau*.
Prijavim se 22.12. za BOX 4 uz dodatne STB, sve odobreno.
28.12. donose samo jedan STB, biće drugi sledeće nedelje kaže monter.
10.01. odem da proverim šta se dešava i saznam da nisam uopšte prijavljen za dodatni STB, prijavljujem se.
19.01. ih i dalje nema, a kao šlag na tortu dolazi račun u kom su mi period od 28-31.12 računali kao jedan mesec gratis.

Koliko para toliko i muzike
 
Slicno kao kod mene, trazio dodatna 2 nisu mi doneli nijedan, pa sam morao da zovem naknadno ali ne moze 2 vec mora 1 po 1.
Kad sam se prijavio za taj prvi, sutradan sam pozvao da proverim da li ima prijava, potvrdili su.
Moram bre da ih kontrolisem kad ne rade svoj posao.
 
Beograd, Zemun, BOX3, 150/20
MTS, Telenor, Exe Paracin x2, Temisvar. Iskljuceni potpuno antivirus, torenti, tabovi...
mts.png
tln.png
exe.png
exe2.png
TIM.png
 
Svi su korisceni.
Nigde ne pise da moraju novi da se dobiju. Ko ocekuje da mora da dobije nov uredjaj, malo se zamislio :)

Ako ti prave problem, to je nesto drugo, zali se na konkretan komad cesto, ali opet - ne pise da moraju nove da izdaju :(


Ok, slažem se da nigde ne piše za nov, mada slabo daju i korišćene.
Nego, jel neko uopšte dobio nov crni STB?
Ima nekih glasina da u martu dolazi nov kontigent STBova, pa ne znam koliko vredi čekati to?
 
Pitanje
Ovaj mts tv go radi li to, for free ili, nešto sam čitao ali nisam bio zainteresovan da baguje login.

Za orisnike Box paketa je besplatan.

a kao šlag na tortu dolazi račun u kom su mi period od 28-31.12 računali kao jedan mesec gratis.

Koliko para toliko i muzike


Pisano je o tome i objasnjeno kako racunaju. Tako ce ti racunati po jedan dinar i deo meseca kad ti istice to sto si dobio kao pogodnost.


Pozvao sam njihovu podrsku i rekli su da se racuna proporcionalna potrošnja, plus prekoracaenja van paktea, kao sto je roming, do dana potpisivanja ugovora a preostali dani kao 1 dinar.
Na pitanje zasto su promenili poitiku oko povlastica da se racunaju na pun mesec, rekli su da ce tako biti za onaj mesec do kad vazi pospust od 1 dinar a to znaci da ne racunaju od prvog do prvog vec mesec dana od datuma od kad ste poptpisali ugovor, nevezano koji je dan u tom mesecu.

Ako je potpisano desetog, racuna se od desetog tog meseca do desetog sledeceg meseca.



https://forum.benchmark.rs/showthread.php?272333-MTS-BOX-paketi&p=5714849&viewfull=1#post5714849
 
Za one koji potpisu nov ugovor za Box paket, treje dva meseca, nevezano za promociju sa njihovog sajta.
 
Vrh Dno