Šta je novo?

Kupovina resivera za EON

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

DonGuzman89

Zapažen
Učlanjen(a)
03.08.2021
Poruke
7
Poena
22
Zanima me da li je moguce kupiti neki risiver i preko nje instalirati EON.
Moja devojka ima EON i mogao bih da iskoristim njenu sifru.
Dakle da li je moguce da se uzme neki resiver za par hiljada i to odradi. I da li se EON apdejtuje na novije verzije i da li bi to uticalo na moj resiver nekako?
 
EON je aplikacija za Android, tako radi i na EON Box-u, postoji i za WebOS (LG) i za Tizen (Samsung). Devojka ima pravo na jednu dodatnu SmartTV aplikaciju koju moze da aktivira. Ako imas LG ili Samsung TV mozes da instaliras aplikaciju sa store-a ili da nabavis neki posten Android TV box, recimo Mi Box S. Naravno, ako devojka nije vec aktivirala slot za TV aplikaciju. Dakle, ne risiver, nego Android Box ili podrzan TV OS.
 
Moze se kupiti na KP i polovan EON box sa coax prikljuckom i aktivirati ga sa kodom i imati uredjaj koji je bas predvidjen za EON, ja tako koristim EON box.
 
Deaktiviraj ga pa probaj ponovo sa aktiviraš da OTP kodom ;)
 
Jesu li nesto menjali u zadnje vreme?
Zadnji put sam ga aktivirao pre nekih 6 meseci i sve je bilo ok ...
 
Jesu. Pre 2-3 meseca. Sad ne prolazi aktivacija dok je box dodeljen na drugi nalog (uz koji je izdat na korišćenje ili prodat) već treba podrška da ga "razduži" prvo.
 
Jel imas iskustva sa tim?
Da li hoce da ga "razduze" ako ih zoves u call centar?
Ja zadnji put kad sam aktivirao nisam imao u SBB aplikaciji opciju da unesem kod, vec sam morao da ih zovem i da im kazem da imam problem, pa mi se pojavila ta opcija kada su oni nesto uradili, ali je i nestala kada sam aktivirao EON.
 
E, gluposti, pa sta blokiraju kad dopustaju na kineze da se instalira aplikacija, to sto njima neko ne razduzi EON box, pa mu naplate na razduzivanju je vec druga stvar.
 
@Kapuero Blokiraju da bi im plaćao priključnu taksu za STB. Inače čak i ako kupiš EON Box za pare od SBB-a, opet ne možeš da ga povežeš na svoj nalog već samo na taj nalog uz koji je kupljen.

Ja sam posle 2 meseca uspeo da ih nateram da mi omoguće da povežem svoj STB koji sam kupio za svoje pare uz prepaid paket, na svoj ugovor koji se dakle vodi na mene, i to su jedva uradili i to tako što mi je taj STB dodeljen kao terminalna oprema na ugovoru u mreži, pa se pitam da li će da mi ga traže nazad kad budem raskidao ugovor - verovatno hoće.
 
Cccc, kakvi cigani, sva sreca pa sam sad procitao da zez, pa da ne restartujem moje uredjaje, jer ja dve godine sigurno koristim dodatni EON box aktiviran mojim kodom, a imam i jos jedan EON box koji je aktiviran sa tudjim kodom ...

A, jel na kineskim uredjajima radi normalno aktiviranje?
 
EON OTT Box-evi su sad pre-aktivirani i vezani za nalog, tu nema aktivacije. Aktiviranje EON aplikacije koju instaliras sa store-a radi, ako imas raspoloziv slot za aktivaciju.
 
Uvek su i bili "pre-aktivirani" po serijskom broju.
 
Moji nisu OTT vec redovni, kupljeni kao polovni na KP, hm, sad sam zbunjen, jel mogu da ih aktiviram ili ne posle restore-a?
 
Testiraj :D I ti su nekad bili nečiji pre nego što si ih kupio...
 
Uvek su i bili "pre-aktivirani" po serijskom broju.
Bili su, ali nisu bili vezani za nalog, ako ja dobro razumem kako sad funkcionise platforma. Sad je uredjaj koji si kupio bukvalno nefunkcionalan ukoliko nemas pretplatu na tacno odredjenom nalogu.
 
Je li se isplati kupiti EON boks od SBB-a, reče mi kolega @shamanNS da svakako ovi iz SBB-a ti opet blokiraju WiFi i ako box zaglupi (napadnu ga "gremlini") pa mora fabrički, onda ponovo valja obnoviti paket da bi se preskočio početni ekran. Faktički, prema njegovim rečima, kupio si boks ali ti ne pripada 100%???
 
Poslednja izmena:
Isplati se samo ako ti treba jos jedan box, i planiras da imas nalog sa pretplatom duze vreme. Box je bukvalno zakljucan iako je otkupljen - mislim da je to nezakonito, i da bi morali da dozvole unlock, kao sto i operateri mobilne telefonije daju unlock code-ove.
 
mislim da je to nezakonito, i da bi morali da dozvole unlock
Jeste ali za to će morati tužba pošto inspektori u ministarstu trgovine turizma i telekomunikacija nisu u stanju da razumeju šta znači "kupio sam box za svoje pare a zaključan je", bukvalno ne mogu da objasnim da to nije "isplaćena naknada za stb koji nije vraćen operatoru" nego da je stb uredno kupljen i onda ga operator ograničava suprotno zakonu.

Bukvalno borba protiv vetrenjača.
 
Ako prestane pretplata, a STB je prodan, moraju dozvoliti njegovo koristenje. Ne bi smeli cak da ogranice ni ponovnu aktivaciju EON-a - ako je neko platio pretplatu, ne vidim zasto box ne bi mogao da bude aktiviran sa novim kodom koji je legalno dobijen? Ali da bude zakljucan tako da je prakticno beskorisan je kranji bezobrazluk. Znam da su inspektori uglavnom botovi, ali ovakva kategorija kontrole ce morati uci i u nas zakon jednog dana...
 
Da su hteli da posle kupovine box bude 100% tvoj i slobodan ne bi te njihove UnitedCloud aplikacije dodali kao system apps (ne mogu da se brišu) nego kao data/user apps (mogu da se obrišu).. prema tome nema trajnog brisanja i "dezinfekcije" uređaja od SBB prisustva. Može disable pomoću ADB i to traje do sledećeg factory reset-a ako na tom primerku boxa može uspešno da se aktivira Eon app (jer bez toga nema pristupa Android Settings pa samim tim ni mogućnost da se uključi USB Debugging i koristi ADB) što ne može ako SjBB neće da može (ako je box kupljen uz različit nalog od onog na koji pokušavaš posle da ga aktiviraš).

Da li imaju ili nemaju pravo da blokiraju pristup samoj Eon platfomi to je već diskulatibilna stvar (pogoto za "otuđenje" primerke koji se kupuju sa oglasa) ali svakako ne bi smeli da imaju pravo da totalno blokiraju upotrebu uređaja za sve ostale aplikacije i namene uređaja... a to rade ;)
 
eto i mene zanima neki android box do 50e da mogu da ga ponesem na vikendicu i gledam sbb kanale......ili neku iptv listu......eon box imam u stanu a ovaj bi ostavio tamo sa instaliranim eon i drugim iptv listama.....koji se najbolje pokazao?
 
Zna li neko zašto nemogu da dobijem sliku. Uređaj x 96 air. Imam total tv i pravo na korišćenje eon-a na tri uređaja. Do skora je to sve radilo preko web browseraIMG_20211128_223629.jpg
 
Korisnici totala eon mogu da koriste samo na tabletu, mobilnom telefonu i racunaru... navodno rade na tome da uskoro omoguce i putem neke od tv smart opcija...
 
Imam Total TV na vikendici i ne daju mi da na konto toga aktiviram EON TV na “žutom” TV Box-u koji ima čisti Android (nije Android TV) iako taj Total TV koristim 2 meseca godišnje najviše kad odem u vikendicu leti. Jedino što mi pada na pamet je da kupim još jedan tanjir i LNB konverter i da šetam satelitski risiver tamo-vamo. A u mojoj zgradi nema SBB instalacije i nikad je neće ni biti jer je 90% stanara protiv SBB-a, čak su vređali radnike koji su kabl doveli do 20m od zgrade tvrdeći kako su strani plaćenici i špijuni (Beograd inače). Stvarno mi se ne isplati da sada na pretplatu Telekomu (jer je u zgradi bio samo Pošta net pa smo sad svi prešli na MTS) dodatno plaćam i SBB van mreže, a ovi mi ne daju da aktiviram EON app za pretplatu koju svejedno plaćam za Total TV :-(

Postoji li neki način da slažem EON aplikaciju da je pokrećem na mobilnom telefonu, iako je pokrećem na H96Max box-u, jer mi SBB podrška kaže da bi mobilnom mogao da je aktiviram (jer imam Total TV pa mi licenca to pokriva)?

Hvala.
 
Ima, instaliraj veriziju koja ide za mobline. Nadji ne na nekom apk mirror ili alicnom sajtu. Ima dve 'vrste' eon aplikacija, cini mi se da je tv verzija 3.7 (ili nesto tako) a mobilna 2.x. Trebace ti i neki air mouse ds bi mogao da koristis, jer nije bas prilagodjena tvu, ali ce raditi u okviru onih 5 aplikacija za mobilne uredjaje. Ja tako koristim na vikendici, nije bas elegantno ali za vikendicu je ok.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno