Šta je novo?

koliki vam je račun za struju?

Izasla mob app za eps uvid u racin. Kao i za svaku slicnu treba angazovati mosad za pronalazenje iste...ne vidim je na play storu.
Evo je..mora cirilicom da se kuca.
 
Poslednja izmena:
Izašla i na App Store za iOS, isto kucati ćirilicom u pretragu.
 
Račun za februar... Piše potrošnja 31 dan.
edb_1.jpgedb_2.jpg
Juče pogledam brojilo. Inače, zamenili nam stara pre 2 meseca sa digitalcima pa nisam siguran bio kako se barata s njima.
Valjda je ovo potrošnja po višoj i nižoj tarifi:
brojilo.jpg
Ove slike (spojene u jednu) sam uslikao juče - 25.03. u 16h.
 
Kod mene za sada nema iznenađenja, potrošnja mi se vrti oko 200 kW mesečno, skinuo sam u odnosu na prethodnu godinu nekih 20%.
 
@Der Schnitter 34kw skupe, 26kw jeftine za 20 dana. Nisu ti dobro očitali februar. Svakog 5-6 slikaj brojilo da bi imao dokaz za zalbu. Februar si usao u plavu a sad nećeš imati ni 150kw ukupno. To su viša i niža tarifa.
 
Znam, zato sam i postavio da se vidi.
Poslaću sutra mejl i slike ali možda i odem do hohštaplera lično.
Do pre godinu-dve dana smo imali normalnog čoveka da očitava (sve u periodu 1-4. u mesecu kad se vikend ili praznici zalome) i nikad problema. Nikad nismo reklamirali.
Sad se stalno menjaju i ili loše očitavaju ili ne očitavaju uopšte ili slažu datum očitavanja. U kratkom periodu sam bio triput: jednom stavili KW na nižoj koliko ne potrošimo ni za 10 meseci, jednom za iznos i poslednje za lažiranje datuma.
Na šalteru ljubazno predložim da mi stanari sami slikamo brojila i dostavimo elektronski. Kaže nije potrebno, oni se time bave. I evo šta urade posle 2 meseca.
Slikao bih brojilo češće ali nama stoje skupa u jednom ormaru za 12 stanova u zgradi. Da bude gore, stan pored samog ormara je u vlasništvu osobe koja "nije baš sva". Sad kad bolje razmislim, moguće je da to ima uticaja na (ne)očitavanje brojila radnika EDB-a.
 
Nemam x, koja je poenta i kontekst ovoga? I do sad je u sklopu računa bila uplatnica....
 
@Zoza falili su detalji na u platnici, ali evo link sa svim informacija
 
Ne koristim tviter pa nisam mogao da pročitam ništa više od onoga što se i na forumu vidi. Tek posle ovog linka od @aljosa79 mi je jasno o čemu se radi, a tako i treba da bude.
 
Jel' to znači i da neće više slati uplatnice bez unetog iznosa za plaćanje, da nećemo morati sami upisivati cifre kao do sada?
 
Da, bas to znaci. Zar je toliko tesko kliknuti na link i procitati nekoliko prvih recenica...
 
Pa tuži me što nisam uočio u tih prvih nekoliko rečenica da će biti ubačen i iznos zaduženja za naznačeni mesec.
 
Jel' to znači i da neće više slati uplatnice bez unetog iznosa za plaćanje, da nećemo morati sami upisivati cifre kao do sada?
Koliko ja shvatam, poziv na broj neće biti isti, već će se preko njega moći utvrditi za koji račun (obračunski period) se vrši plaćanje. Do sada je EPS koristio nepromenjem poziv na broj da bi onemogućio zastarelost potraživanja.
Pozdrav
 
Onda ja imam sreće. Kod mene je još uvek drveni orman...
Odma se vidi da je antena postavljena od strane stručnjaka, jer, selotep je tu.
 
Iza te lepljive trake i antene su glavni osigurači za stanove. Već vidim da ta antena neće dugo tu...
 
Jeli ovo ona super napredna tehnologija daljinskog očitavanja? Ako jeste, onda bolje da se vratimo na stari dobri papir i olovku.
Ovo deluje kao da se neko od stanara sali sa vama, ovo izgleda ko radio antena od auta koju je neko samo zalepio i ubacio kablu u orman. :D
 
Ako su ormari u podrumima, mahom nema signala za daljinsko očitavanje.
 
Na kraju sam morao otići do EDB-a da podnesem reklamaciju. Ne bih nikako da izazovem poremećaje na tržištu električne energije.
Odgovor_EPS.jpgZakon_clan185.jpg
Danas, 04.04 u 10:27 sam slikao stanje:
Brojilo_2.jpg
Za februar stoji u 31 dan potrošeno 423kWh i to 285 po višoj i 77 po nižoj. Stanje na brojilu je pokazalo (navodno) 696 za višu i 332 za nižu tarifu.
Sad je u 29 dana utrošeno 64 u višoj i 87 u nižoj tarifi, 151kWh ukupno.
Pa da vidimo...
 
Kako CG 0%? Pa pošto je kilovat?

Inače, slušajući žalopojke, između ostalog i na zajedničku struju, proverim rč infostana, i vidim da je u januaru bio triput veći nego u februaru, decembru, novembru, dalje nisam gledao.
Vrv računaju, nema ko da se žali, a takođe čujem da ni pojedince koji se žale, opravdano ili ne, otkače po kratkom postupku.
Takođe, veoma bitno, da bi uopšte mogli da se žalite, ugovor mora biti na vas, nikako na pokojno lice, jer tada neće ni da vas pogledaju.
 
Poslednja izmena:
meni zadnjih par meseci oko 80k, trosi se kad ima za sta, kako kad
 
Ko je spominjao privredu?! :ROFLMAO:

eps.jpg
 
Kako funkcioniše formiranje krajnje cene za privredu? Da li se plaćaju ostali nemeti kao i domaćinstva, ili samo akciza i PDV? Pretpostavljam da nema zelene, plave i crvene zone (ili ima?)
Mislio sam da privreda plaća mnogo skuplju struju nego domaćinstvo, ali ovo su maltene iste cene kao i za domaćinstvo?
Može pojašnjenje nekoga ko plaća ovakve račune?
 
Ovo je cena za energiju samo, svi ostali delovi računa su isti kao za domaćinstva. Nema niže i više tarife, sve je ista cena. Prilično je skuplje komercijalno snabdevanje od cene za male kupce.
 
Nazad
Vrh Dno