Šta je novo?

Jeftine klime

Imas onu keramicku grejalicu, imitacija klime, ima i daljinski, da budes u totalnom tripu i dok si na wc solji!
Imam je ja i radi odlično, brzo zagreje kupatilo od 10m2.
Pustim kada se kupam, tuširam.
Ne može da radi non stop, jer ždere struju.

Naravno, ništa ne može da zameni sušač, al šta da se radi.
 
Подно грејање је најбоља ствар за купатило, ко евентуално реновира треба дефинитивно да размишља и о тој варијанти.
 
Kupio sam sa akcije TCL TAC-12CHSD/XA73IS Elite 12000BTU WiFi. Testirao ih na nekih -4C do +2 i sličnoj temperaturi pa mogu vam reći da greju odlično, kao furuna, moduliraju negde na oko 350 w, spoljašnje jedinice su jako tihe, u pakovanju dolaze originalne gumene stope antivibracione ali mislim da nisu neophodne iako sam ih ja stavio. Za konekciju koristim aplikaciju TCL home preko koje dodajete svoju klimu koju aplikacija vidi kao uređaj u blizini i tu odmah dodajete i wi-fi koji koristite za povezivanje iste. Odmah po dodavanju aplikacija prepoznaje firmware pa nudi da se instalira poslednji i to traje nekih minut i po do dva. U njoj se nalazi prošireni daljinski sa svim osnovnim i mnogo dodatnih opcija, kao i sve moguće varijante vezane za paljenje i gašenje po danima tokom dana i noći koje imaju switch pa ih je lako regulisati koja da bude aktivna a koja ne. Pristup lokalno sa wifi ili kad ste negde podalje od kuće preko 4G telefonskog interneta radi najnormalnije pa je moguće klimu upaliti na desetak minuta pre nego stignete kući da ovo sve lepo zagreje ili ohladi, vrlo korisna stvarčica. Moguće je sve uređaje preimenovati, dodati im nazive soba u kojima se nalaze i tako dalje. Inače za ovu klimu ništa nisam mogao naći na oficijalnom sajtu TCL po ovoj oznaci. Dve plus tri godine garancije se lako registruju bez ikakvih posebnih uslova.
 
I sta je na kraju najbolje do 65.000din… midea ag, hisense energy nordic, gre muse evo, midea breezeless, vivax aehi, vivax aeei, lg s12eq… neka druga…?
 
Gree Muse je svakako za izbegavanje 😁
 
Ima moja tema o nordicu, kolega maxy ima taj lg, muse je krs, brezles vise za hladjenje, za ostale procesljaj ovu temu.
Nordic radi ali ima mnogo tih sitnica koje nerviraju. Dopunicu temu kada prodje januar, pa vidim imaju li smisla onih 165w sto trosi vise ili bacam pare kroz terasu 🙂.
 
Jel beše ni taj nordic ne modulira ispod 400-500w najniže?
 
Ima moja tema o nordicu, kolega maxy ima taj lg, muse je krs, brezles vise za hladjenje, za ostale procesljaj ovu temu.
Nordic radi ali ima mnogo tih sitnica koje nerviraju. Dopunicu temu kada prodje januar, pa vidim imaju li smisla onih 165w sto trosi vise ili bacam pare kroz terasu 🙂.
Ma znam da ima, procitao sam tvoje iskustvo, nego mislio dal ima nesto da dopunis da se nesto ispravilo, ili dal si nasao jos neku manu… kako di generalno zadovoljan… na papiru je vrh… kako se sad ponasa npr sto masi temp za 3 stepena, i kako radi bolje sa aplikacijom, bez nje, sa i feel ili bez, sa eco ili bez, itd…
 
350
Ima moja tema o nordicu, kolega maxy ima taj lg, muse je krs, brezles vise za hladjenje, za ostale procesljaj ovu temu.
Nordic radi ali ima mnogo tih sitnica koje nerviraju. Dopunicu temu kada prodje januar, pa vidim imaju li smisla onih 165w sto trosi vise ili bacam pare kroz terasu 🙂.
U koliko kvadrata je postavljena ta klima?
 
Minimalna modulacija je 360w kada je spoljna +1c iii toplije. Na 0c i nizoj temp. minimalna modulacija je oko 530w zbog tog grejaca.
Klima je u spavacoj 18mkv i preko dana greje ceo sprat, oko 40kv kroz otvorena vrata sobe. Nocu samo tu sobu. Nocu je vise na pirkanju nego sto radi. Drzim je na 19c da bi u sobi bilo 22.5-23c nocu.
Generalno ima snage tako da ne ocekujem da ce januara da bude stani pani. Relativno precizno odrzava temp. Unutrasnja jed. je tiha na fan 1 i 2. Spoljna bas i nije.
Ne znam sta bih jos dodao. Pitajte.
 
Aplikaciju nisam mnogo koristio. Kombinovao sam ifeel i app pa je klima zabrljavila nacisto. Povezuje se relativno lako na app osim onog tupljenja sa virtuelnom mrezom. Verovatno radi app. Ne znam samo da li su ispravili onaj bug sa brzinom ventilatora.
 
Zdravo forumaši! Imate li kakvu ideju šta odabrati za grejanje prostorije od 10 m2, jedan spoljni zid dužine 2,6 m (koliko je i visina plafona), PVC prozor (dvoslojno staklo Clima Guard ili sl., punjeno argonom), jedan zid prema grejanoj prostoriji, jedan prema negrejanoj, i poslednji prema hodniku koji se povremeno blago zagreva. Trenutno nema izolacije, bice verovatno stiropor 12cm za narednu sezonu, pa bih prilikom izbora klime i to uzeo u obzir (da je ne menjam naredne sezone).

Modeli o kojima sam inicijalno razmišljao su Hisense Energy SE 9ka KA25MR0EG (~56,000 din) LG S09EQ (~58,000 din). Međutim, sad videh da ima Midea Breezeless-e Inverter CB1-09HRFN8.WIFI (49,000-53,000 din), kao i Comfee inverter klima 9000 btu CF-CFW09A (~47,000 din).

Budžet je 60,000 din maksimum. Inače, prvobitno sam hteo da kupim gore navedenu Hisense (imam 2 druge Hisense i za sada sam zadovoljan), za ~48,000 ali nemaju na stanju (gle čuda). S obzirom da izgleda moram izdvojiti malo više, uzeo sam u razmatranje i ove ostale modele.

Šta mislite o ovim modelima? Imate li neku drugi predlog?
 
Midea breezless (12) i midea xtreme (12), imam obe. Deluje mi za grejanje da je bolje extreme (lican osecaj).
Za hladjenje jos nismo testirali xtreme.
 
Ako nameravaš da greješ samo tih 10 kvadrata izaberi klimu koja nisko modulira, inače će sve ostale da ti rade kao on-off klima. Jedan član je naveo da LG S12EQ klima nisko modulira, a verovatno i ta 9-ka slično radi.
Hisense uglavnom većina ne spušta ispod 400w što za takvu prostoriju znači pali-gasi režim non stop.
 
Energy pro i fresh master ne idu ispod 350w.Za ostale ne znam 9-ka bi trebalo da nize modulira.
 
Da skratimo filozofuju.
Za male sobe treba klima koja nisko modulira, a da ne kosta 700evra.
Javljajte se vlasnici da vidimo koje su to klime.
 
Prema katalogu Hisense klima koji sam našao, kod Energy Se 9ke se snaga za grejanje kreće u intervalu od 170W do 1500W (kapacitet grejanja 800-3300 W). Za LG S09EQ sam našao da je minimalni kapacite grejanja 890W, ali nisam uspeo da pronađem minimalnu snagu.

Da, prvenstveno bi se grejala soba od 10m2, s tim da bi se povremeno grejao i hodnik (kada je dete u kući). Ali bitno je da u tih 10m2 ne radi kao on/off, a verujem da će svaka imati snage da zagreje hodnik (~6m2).

LG S09EQ i LG S12EQ imaju isti minimalni kapacitet grejanja, pa pretpostavljam da podjedanko nisko moduliraju (iako ne znam koliko je to nisko).
 
Član @maxy ima lg 12EQ, može da ti potvrdi koliko nisko spušta i devetka bi trebala slično da radi ali ponekad u praksi nije tako. Vidim po netu da su slične cene i za devetku lg i dvanesticu, tako da možeš lagano i nju da uzmeš (12-ticu).
 
I to je tačno. Nego vidim da je tačan podatak (350W) napisan za Energy Pro Plus, pa računam da je i za ovu tačno. Mada nikad ne znaš.
 
Midea extreme 09 trenutno radi na 250w u većem prostoru i to je minimum na grejanju. Na hlađenju oko 180w.
U tako maloj sobi, kad se doda izolacija veći deo zime biće on-off, s time što midea nema veliki ofset, pa lepo održava temperaturu...
 
Kod mene Fujitsu 07LMCE najniže ide oko 190W, a kada je hladnije najčešće drži na 220-240W. Čak i to je prejako za sobu od 11m2 sa osrednjom izolacijom, pa ako ne otvorim vrata prema negrejanom hodniku uglavnom radi kao on/off klima.
 
Midea extreme 09 trenutno radi na 250w u većem prostoru i to je minimum na grejanju. Na hlađenju oko 180w.
U tako maloj sobi, kad se doda izolacija veći deo zime biće on-off, s time što midea nema veliki ofset, pa lepo održava temperaturu...
Jel ne ide često u defrost na plusu, jedan član znam da je imao problema sa midea extreme 9 i čestim defrostom na plusu?
 
Hm, ako je 190W prejako za 11m2 onda bi to i kod mene bio slučaj u 10m2. Ako je verovati bugarskom sajtu, snaga grejanja za Midea Breezeless se kreće od 100W do 1250W. To mu dođe adekvatno za male sobe, ako je naravno stvarno tako.
 
Da ali opet klima treba da bude dovoljno jaka da u losim uslovima za nju i velikoj hladnoci uspe da odrzava temp. u sobi, a da ne ide na svaku sat u DF.
 
Retko koja klima ide ispod 200w na grejanju, realno ispod toga možda idu samo neke skuplje mitshubishi i po neka nova fujitsu. Ali tebi je bitno da može da spusti ispod 300w , realno kada debeo plus napolju, kao ovih dana svaka klima će da se gasi.
 
Nazad
Vrh Dno