Šta je novo?

Ishrana, trening, fitnes (borba protiv sedenja za ljude iz IT-a)

Sve se moze kad se hoce. 💪
Da nije neko nesto uzimao iz DD Wellness Solutions- Novi Beograd?
Uzeo bi prsluk sa opterecenjem, jedino kod njih ima malo bolji, ali me zeza sto ne mogu da ga probam i vidim uzivo.
 
Ja koristim ovaj.


Po meni za te pare odlican. Fixno 6 kg + mogucnost dodavanja 4 ploce od po 1 kg. Osim ako ti to nije malo, ne vidim razlog zasto ga ne bi kupio.
 
Meni je bas pre nekoliko dana stigao ovaj, 10kg max. 40e na amazonu.
Ovaj se prodaje i u verziji sa 20kg.

1696952600794.png

Sad jos samo da pocnem trcati.
 
Poslednja izmena:
@Kidence Malo mi je ovo, da je makar 15kg. Ovaj sto sam gledao je 30kg, ali je pitanje kakav je kvalitet, sto me jedino brine.
@MegaSkot taman da te pitam koliko ti je izasla postarina, ali sam se setio da nisi u Srbiji. Na amazonu ima bas dobrih, ali bi me odrali u postarini, carini, itd.
 
Ne znam da li si probao da stavis prsluk od 10kg i radis sa njim. Malo mi deluje previse tih 15-30kg koje ti zelis. Ja recimo imam 88kg i kada stavim prsluk sa 7,8kg i radim trening u trajanju od 1h osecam poprilicam pritisak posle nekog vremena na ledjima... mislim da sa 20 kg to bi bio vec bol...a da ne pricam o 30kg.
 
Radio sam sa prslukom od 20kg sto sam uzimao od drugara, "zulja" katastrofa, grudi su mi bile drugi dan skoro plave, ledja me nisu bolela.
U teretani sam radio najvise sa 40kg, ali je tu pojas sa lancem. U pravu si da je 30kg previse, slazem se, po meni bi taman bilo 20kg. A ovaj od 30kg sam napisao zato sto ima samo od 10kg i 30kg da se kupe.
Najbolje bi bilo da nadjem neki sa 20kg i da je dobro uradjen- da ne "zulja", da je rasporedjena tezina na ceo prsluk, a ne samo na donjem delu i da je sa strane da se zakopca, a ne da je spojeno.
Na ovaj sam mislio, na izgled je okej, rekli su da nisu imali reklamacija na proizvod, mada i da su imali ne bi mi rekli.
 

Prilozi

  • Screenshot_20231010_221338_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20231010_221338_Samsung Internet.jpg
    371.9 KB · Pregleda: 16
A sta radite sa prslukom, to za bodyweight vezbe (zgibovi/sklekovi) ili za kretanje/kardio? Ja sam malo probao "rucking" (ranac nekih 15kg), super za planiranje oko 2h i slicno... Ali ovo deluje bolje i udobnije.
 
Nemojte trčati sa tim prslucima ako želite sačuvati kičmu.
Dodatna težina na gornjem delu tela je užas za diskuse. Osim te težine, verujem da velika većina već ima višak kilograma pa i to opterećuje kičmu i zglobove.
Za trčanje vam je apsolutna dovoljna vlastita težina, čak i za čučnjeve, sklekove, zgibove. Samo za ramene mišiće su potrebni tegovi ili neka slobodna težina.
Za ljude koji mnogo sede, obavezne vežbe su čučnjevi, vežbe za zadnju ložu i dupe, vežbe za leđne mišiće.
 
pozz narode.
kako imam lagani sjedilacki posao moze preporuka pametnog sata da me vise forsira na kretanje.
Imam amezfite GTR3, koji se posljednjom soft verzijom poceo jakooo gubiti (ko da dolazi neka nova verzija sata pa da se baci)
razmišljam AW7 (htio bih isprobati dal to fakat tolko dobro u komb na iphonom). Našao sa dosta dodataka korišteni za 150€ ili mi bolje da uzmem garmin fenix 6/7 seriju rabljenu.
Nemoj previše da se pouzdaš u telefon odnosno podatke koje ti daje. Kvalitetniji i skuplji satovi, naravno, imaju i bolje senzore.
Ipak, to te neće motivisati nego će možda napraviti kontraefekat i odvlačiti tvoju pažnju sa vežbi. Zadaj sebi male i lako dostupne ciljeve i ponavljaj to redovno, treniraj prazne glave bez mnogo priče sa drugima, znači kad radiš, radiš. Uporedi svoj posao sa treningom i postavi se prema njemu na isti način i ako voliš svoj posao zavolećeš i trening a posle prvih rezultata raste samopouzdanje i osećaj zadovoljstva a o zdravlju ne moram ni pričati.
 
A sta radite sa prslukom, to za bodyweight vezbe (zgibovi/sklekovi) ili za kretanje/kardio? Ja sam malo probao "rucking" (ranac nekih 15kg), super za planiranje oko 2h i slicno... Ali ovo deluje bolje i udobnije.
Zgibovi, propadanja, sklekovi, cucnjevi,...
Za trcanje niko ne preporucuje, zbog donjih ledja, za hodanje vec ne znam, ali verujem da je isto kao i kod trcanja.
Bravo, svaka cast. Bolje sigurno jeste, sto je lepse rasporedjena tezina i udobnije je, samo ne znam kakvo je opterecenje na donji deo ledja, nije isto trening i kad se nosi neprekidno vise od dva sata.
 
U vojsci nesto nisu brinuli za moju kicmu, dok sam trcao u punoj ratnoj opremi. :ROFLMAO:
Hiljade i hiljade kilometara....
 
U vojsci nesto nisu brinuli za moju kicmu, dok sam trcao u punoj ratnoj opremi. :ROFLMAO:
Hiljade i hiljade kilometara....
Ja dobio marševsko stopalo (marš fraktura) od silnog trčanja i skakanja pod ratnom opremom.
 
Trcanje je sigurno opasno, jos ako skace teret i ako je visoko, stvarno nema potrebe, najbolje je normalno trcati uzbrdo ili brze, to nije problem. A hodanje mislim da je ok, hodanjem nije lako dici puls, pa nije lose teret neki - i zglobovi ni priblizno nisu opterecenji kao kod trcanja. Pa postepenim teretom se ojaca sve. Naravno nista ne raditi ako nesto boli.
 
Ja koristim iskljucivo za bodyweight vezbe...o trcanju sa prslukom nisam nikada ni razmisljao.
 
Koliko sam gledao kazu da prsluk od 10kg, trening i sredjena ishrana sagorevaju minimum 3x vise masti nego trening bez prsluka.
Da je prsluk dobar uz iskljucivo hodanje, zabranjeno trcanje sa njim. Da ima razne benefite i da se ne preteruje sa tezinom.
Koliko je sve ovo tacno videcu na sebi.
 
Koliko sam gledao kazu da prsluk od 10kg, trening i sredjena ishrana sagorevaju minimum 3x vise masti nego trening bez prsluka.
Da je prsluk dobar uz iskljucivo hodanje, zabranjeno trcanje sa njim. Da ima razne benefite i da se ne preteruje sa tezinom.
Koliko je sve ovo tacno videcu na sebi.
Biće ti krivo ako pogrešiš jer posle se sve veoma teško ili nikako ne popravlja.
 
Nece. Za skoro 8meseci koliko aktivno treniram primetio sam da je ishrana najvaznija od svega i da je dovoljno i 4x nedeljno da se trenira uz sredjenu ishranu i rezultati ce biti odlicni.
A za skidanje masti je najbolje brzi hod rano ujutru pre dorucka i nakon toga komplet trening za trbusnjake, ja sam sa ovim skroz skinuo stomak.
Da se ispravim, jedino mogu da se razocaram ako uzmem prsluk sa neodgovarajucom tezinom.
 
Ishrana je bitnija od vezbanja, i sa njom moze da se mrsavi (bez vezbanja).
Kombinacija je najbolje.
Samo vezbanje (mnogo teze ako ishrana nije sredjena).
 
A za skidanje masti je najbolje brzi hod rano ujutru pre dorucka i nakon toga komplet trening za trbusnjake, ja sam sa ovim skroz skinuo stomak..
Može neki hint šta se podrazumeva pod komplet treningom, tj. šta si ti praktikovao?! ;)
 
Sa komplet vrv misli trening da pogodis sve delove trbusnjaka... donje, gornje i sa strane. :)

Ima masa klipova na YT vezano za to, pogotovo na Athlean-X kanalu.
 
Može neki hint šta se podrazumeva pod komplet treningom, tj. šta si ti praktikovao?! ;)
Naravno, napisacu ti sta sam radio ujutru.
Brzi hod 20k koraka i nakon toga dodjem kuci i uradim komplet trening za trbusnjake, da pogodim sve "delove".
Trbusnjaci- zagrevanje, pa...
1.- tocak za trbusnjake 5serija po 15- 20 ponavljanja.
2.- plank 3 serije.
3.- vezbe za gornje trbusnjake, imas na netu kako se rade, kao normalan trbusnjak, samo se ne podizes do kraja, nego malo samo, osecas kad pogodi, 3 serije.
4.- vezbe za donje trbusnjake, podizes noge skroz, kao i zadnjicu, ima na netu objasnjeno bolje, isto 3 serije.
5.- sa strane, sednes, bude ti gornji deo malo ispod 90°, podignes malo noge i ispravis, da ti ne budu na tepihu, uzmes teg od 10kg i okreces se na levu i desnu stranu, radio sam da predjem 100 ponavljanja, uglavnom tri serije, da ne preteram u dve.
6.- sa strane, za donji deo da kazem, legnes i samo se malo podignes da zategnes i fiksiras trbusnjake i treba da dodirujes pete ili zglob, bas dobro pogodi kad radis pravilno, isto tri serije.
Odmor u seriji 20 sekundi, izmedju serija mozda minut- dva.
Izvini ako sam nesto lose objasnio.
Ove vezbe sam radio u pocetku, kasnije sam ubacivao i hiit uz ovo, plus jos neke vezbe sto sam vidjao po netu.
Kad radis pravilno bas pogodi, najteze vezbe su mi bile tocak i za donji deo.
Ima i neka vezba koja pogadja sve, zategnes sve trbusnjake, u taj polozaj stanes, to sam ubacivao za kraj, kad si ceo mokar.
Nekoliko meseci sam istrazivao za trening i najvise ishranu, lagano trener mogu da budem 😅
Imas i dobre vezbe ako radis sw.
Ako ti bude jos nesto trebalo slobodno pusti poruku.
E da, mislim da je meni najvise pomogao brzi hod i povecan unos proteina uz sredjenu ishranu.
Edit: @Marko-Dj da, da. Imas taj kanal i jos dosta dobrih pored tog. Uglavnom sam gledao najbolje i najteze vezbe. Kod mene je bila "fora" da ih radim 100% pravilno i da ne zurim sa odredjenim vezbama.
 
Ishrana je bitnija od vezbanja, i sa njom moze da se mrsavi (bez vezbanja).
Kombinacija je najbolje.
Samo vezbanje (mnogo teze ako ishrana nije sredjena).
Ponavljam se, za 3 nedelje svakodnevnog plivanja skinuo 5kg i zategao se, ishrana uobičajena, pritom uvek vodim računa.
 
Svako je individua, ali je ovo uopsteno.
Ja npr imam dosta intenzivne treninga (intenzivnije od 90% ljudi u tereretani), i ako ne pripazim na ishranu, dzaba sve to, nista ne slabim (samo se ne gojim).

Svakako, ako se i samo ishrana pripazi, bolje se oseca osoba, i da ne vezba. A kombinacija je najbolja.
 
@Stefan1995 hvala na iscrpnom odgovoru, svaka čast :)

I kod mene je dobitna kombinacija (za skidanje kilaže) uvek bio brzi hod sa balansiranom ishranom, ali nekako uvek imam "stomačić"... Ne smeta mi, ali sad sam se zainatio da probam da ga "smaknem", pa da vidimo... Hvala još jednom 💪
 
Izbaci slatkise, secere.UH najbolje oko rucka (dorucak i vecera bez njih, tipa jaja/meso/salata/kostunjavo povrce).
 
@Stefan1995 hvala na iscrpnom odgovoru, svaka čast :)

I kod mene je dobitna kombinacija (za skidanje kilaže) uvek bio brzi hod sa balansiranom ishranom, ali nekako uvek imam "stomačić"... Ne smeta mi, ali sad sam se zainatio da probam da ga "smaknem", pa da vidimo... Hvala još jednom 💪
Nema na cemu, tu sam ako treba jos nesto. 😁
Ako se pod stomacic podrazumeva donji stomak, a sa strane nemas, uff to je najteze kod mene islo, sest trbusnjaka sam dobio posle nepunih mesec dana, a za taj "donji" mi je trebalo vise od dva meseca da skroz skinem.
Ajj probacu da skratim malo za ishranu, gleda se fudbal.
Ishrana: IF 18-6, kasnije sam isao i 20-4 i probao sam OMAD.
Prvi obrok: ovsene, balans jogurt, whey, mleveni lan, cejlonski cimet- uvek isti obrok.
Drugi obrok: meso, jaja, sardina, tunjevina, salate.
Posle treninga whey. Treci obrok nisam praktikovao posto bih izlazio iz IF, pa sam stavljao dve merice whey posle treninga.
Za kalorije izracunas na netu, imas programe, pa ako nema rezultata smanjis za jos 100 dok ti ne krenu rezultati.
Za proteine sam isao minimum 1.8g po kg telesne mase. Izbacis secer, so, gazirano, hleb, peciva, ubacis nesto kuvano svaki dan (makar bila i supa), itd..
Pisao sam o ishrani negde, prodji malo stranice, bas je detaljno bilo.
E da, i probao sam water fasting 5dana, treci dan kritican, nakon cetvrtog dana me je prosao golferski lakat skroz i osecao sam se kao preporodjen. Nikakve gubitke nisam imao.
Nasao sam neke planove u tel, poslacu ti kasnije.
 
Ima li neko fitpass da koristi, da mi posalje invite preko aplikacije, i zajedno dobijemo popust na sledeću članarinu?
 
Ima li neko preporuku za neku vagu, a da meri i % masti u telu?

Jasno mi je da takve vage, profi koji koriste npr nutricionisti koštaju dosta… ali ima li neka jeftinija varijanta koja ne maši bas previše, posto sam uzeo neku i Lidlu koja masi i težinu čini mi se, a kamoli % masti u telu. :D
 
Nazad
Vrh Dno