Šta je novo?

Huawei P70 serija

Nije "midrange". Nema gde da vidiš nedostatak performansi, naprotiv, imaš najbolje AI performanse, najmanji shutter lag, vrlo verovatno je i ceo "media manipulation" deo ubrzan zahvaljujući tome (obrada videa).

Huawei je, jednostavno, alternativa sa consumer fokusom, ono što nekome treba - to i radi odlično.

Kao kada nekome moraš da objašnjavaš Exynos.

Sa time u vezi - Kirin 9010 nije ništa lošiji od Tensora G3, naprotiv.

I dalje je to midrange čip izgrađen na 6nm ne zna se ni u kojoj fabrici.. nisam bio za sankcije CIA prema Huawei u startu ali sam sada za to da ih izbace skroz iz Evrope, to jest sa svih tržišta. Mnogo su veliki prevaranti, kao i većina Kineza.

Tensor je priča za sebe jer nikako ne mogu da reše exynos modem, ali i taj pixel košta 800e a ne duplo više kao Huawei (1500e) sa midrange čipom.

I dalje je to midrange čip izgrađen na 6nm ne zna se ni u kojoj fabrici.. nisam bio za sankcije CIA prema Huawei u startu ali sam sada za to da ih izbace skroz iz Evrope, to jest sa svih tržišta. Mnogo su veliki prevaranti, kao i većina Kineza.

Tensor je priča za sebe jer nikako ne mogu da reše exynos modem, ali i taj pixel košta 800e a ne duplo više kao Huawei (1500e) sa midrange čipom.
A sta cemo sa kamerama? Po svim mogucim testovima su otisli nikada dalje u odnosu na bilo koju generaciju telefona? Da biram izmedju telefona koji je za dva koplja ispred svih po pitanju fotografije ili da imam brzi soc? Za mene je kamera ta koja prodaje telefon. Sam Kirin 9010 radi sasvim lepo, pogotovo uz optimizaciju Huawei-a. Slazem se da je cena prenaduvana za bilo koju marku, ali Huawei sa ovim cilja odredjeni broj korisnika koji zele najbolje od fotografije. Ko ne zeli da placa tu cenu i nije mu toliko bitna fotografije, tu je pura 70 i pura 70 pro koji nemaju 1" senzor i ostale benefite AI-a.

Kakav modem, performanse su mu bukvalno ko Kirin 9010:

1000015677.png

Sa tome da Huawei ima garant bolje AI performanse a tek ostatak tehnologije, izrada i da ne pričamo.

A sto se tice cene - jeste, ali sa 128 GB storage-a. Huawei dolazi kao 16/512.

A sta cemo sa kamerama? Po svim mogucim testovima su otisli nikada dalje u odnosu na bilo koju generaciju telefona? Da biram izmedju telefona koji je za dva koplja ispred svih po pitanju fotografije ili da imam brzi soc? Za mene je kamera ta koja prodaje telefon. Sam Kirin 9010 radi sasvim lepo, pogotovo uz optimizaciju Huawei-a. Slazem se da je cena prenaduvana za bilo koju marku, ali Huawei sa ovim cilja odredjeni broj korisnika koji zele najbolje od fotografije. Ko ne zeli da placa tu cenu i nije mu toliko bitna fotografije, tu je pura 70 i pura 70 pro koji nemaju 1" senzor i ostale benefite AI-a.
Ne postoji sistem kamera na telefonu koji je ''za 2 koplja ispred konkurencije''. Postoje primeri da neki uređaj ima neke specifične ili unikatne modove ili funkcije, koji stvarno prave razliku u odnosu na prosek klase, ali generalno ne može da se govori o kamerama ''koje čiste konkurenciju za 2 klase/2 koplja/2 svetlosne godine'' itd. To je klasično fan(boj) preterivanje, ma koji brend da je u pitanju.

U slučaju P70 Ultra, inovaciju i tu razliku pravi ultra-brzi mod kamere, i to je glavni adut, zato ga i reklamiraju toliko. Sve ostalo je odlično ali manje-više u okviru proseka flagship klase.

Ovi Rusi su radili detaljnu analizu kamera, a u opisu testa imate i linkove za DL semplova u punoj rezoluciji. Iskreno, očekivao sam malo više od P70 kamera, jer van tog ultra-speed moda, deluje da te kamere nisu mnogo unapređene u odnosu 2-3 generacije stare Huawei P modele.

Ne postoji sistem kamera na telefonu koji je ''za 2 koplja ispred konkurencije''. Postoje primeri da neki uređaj ima neke specifične ili unikatne modove ili funkcije, koji stvarno prave razliku u odnosu na prosek klase, ali generalno ne može da se govori o kamerama ''koje čiste konkurenciju za 2 klase/2 koplja/2 svetlosne godine'' itd. To je klasično fan(boj) preterivanje, ma koji brend da je u pitanju.

U slučaju P70 Ultra, inovaciju i tu razliku pravi ultra-brzi mod kamere, i to je glavni adut, zato ga i reklamiraju toliko. Sve ostalo je odlično ali manje-više u okviru proseka flagship klase.

Ovi Rusi su radili detaljnu analizu kamera, a u opisu testa imate i linkove za DL semplova u punoj rezoluciji. Iskreno, očekivao sam malo više od P70 kamera, jer van tog ultra-speed moda, deluje da te kamere nisu mnogo unapređene u odnosu 2-3 generacije stare Huawei P modele.

Po onome sto sam video tokom prvih recenzija na yt, kamere su u svakom aspektu bolje nego stare 2-3 godine P serije. Dinamika, detalji, reprodukcija boja, automod koji gotovo bez greske prilagodjava u svim mogucim uslovima kao i ultra brzi mod kamere...bukvalno sve osim videa, gde je Iphone nedostizan. Od svih telefona koji su se pojavili sa 1" senzorom, ovo je najbolje spakovan paket koji moze uz pomoc senzora, optike i AI-a da izvuce iz te kolicine svetlosti i informacija. Ali ajd da ne brzamo sa zakljucima, videcemo za koji mesec kada se sve slegne i postane dostupan sirokoj masi. Ostali proizvidjaci su vec ispucali sta su imali za pocetak godine i imali vremena da dorade kamere kroz updates. Kao sto sam vec rekao u predhodnom postu, cena je preterana za svaki flagship i slazem se da ne vredi ni p70 ultra taj novac, trziste ce samo odreagovati i korigovati preteranu cenu ako ne bude bilo tolikog botiljka.

Bez uvrede ali neki pominju neke druge marke telefona ovde...

Nikad ali nikad ne može neki Honor, Xiaomi,Vivo i šta već da bude u istom košu sa Huaweijem. I tu je kraj priče o poređenju njih i cena i svega.

Huawei i sa tim nazovi ga 'google problemom' je i dalje tata za te polu-marke
Polako, ne zaleci se. Osim kamere koja je iskljucivo vrhunska za slikanje, ne moze bas mnogo cime da se pohvali. U kuci od 2018 god imam 5 huawei telefona, od litea do pro modela, znam o cemu pricam. Ovo sto huawei radi sa cenom je bezobrazno, i ne vredi tolike pare za ulozen novac. Neko rece ima pixel za 800e sa manom pa izvolte. Nece tu nista spektakularnije doneti ova P70 serija uodnosu na prethodne modele kad sve sad pogledamo, daj Boze da gresim al tesko. Updejti kasne, notifikacije i app koje su vezane za G-servise, rade, al kasne, i potreban je apdejt sa nepoznatih izvora. Mozda oni jesu dobar izbor za Kinu i za Azijsko trziste, ali za Evropu bas nisu. Ja sam poboznik huaweia al ovo iskreno kazem. Ispraticu ovu seriju krajickom oka al Vam savetujem da se ne zalecete na huawei modele.

Da li je tacno da je iskljucen 5g za EU modele?

Android Auto neće da može ni pomoću "gimnastike" na P70 seriji ?

Koliko sam se ja raspitao i ispitao, neće nikako na Huaweiju. Ni auto ni wallet

Vrlo informativan video. Pokazuje upravo ono što sam napisao gore. A uz dosta gimnastike proradi auto mada mi ne deluje previše nesigurno. Takođe iz iskustva bliske osobe znam da je imao problem sa aktivacijom aplikacije banke jer je izlazilo obaveštenje da nije sigurnosno kompatibilan ili tako nešto

To sto si postavio sad, to su ubacili od EMUI 13.1, koji sad trenutno radi. Na huawei forumu se pitamo da li ce to trajni raditit, ili ce opet nakon nekog vremena prestati, pojavice se barijere, razni apdejti i da li ce biti problema sa time. Na to nisu dali odgovor. Wallet i dalje ne radi, no mozda i po tom pitanju nesto smisle al ajde.

To sto si postavio sad, to su ubacili od EMUI 13.1, koji sad trenutno radi. Na huawei forumu se pitamo da li ce to trajni raditit, ili ce opet nakon nekog vremena prestati, pojavice se barijere, razni apdejti i da li ce biti problema sa time. Na to nisu dali odgovor. Wallet i dalje ne radi, no mozda i po tom pitanju nesto smisle al ajde.
Ako se setimo kako se GMS ubacivao na P40 (samo na EMUI 10) i da to radi i dan-danas, ja nemam trunke sumnje. Mogao je to Google odavno da reši.

Ovo je sada već EMUI 14.2 i još uvek radi, a radilo je i ranije sa Lighthouse aplikacijom (samo u Maleziji).

Svaka čast G-Spaceu i GBoxu, ali stigao je novi, bolji način.

Je l' pouzdano to za skinuti ili ipak previše rizika i bagova?

E sad kad je stigao kod njega, ocekujte brdo komparacija sa P60, Magicom i ostalima. Ne zna baš šta radi (Huawei ne mora da se drži taster za brzo punjenje - to je Xiaomi) ali i ne lazira rezultate

Evo i najzanimljivijih detalja:

Baterija:

1000016040.jpg

Ali i performanse:

Collage_20240521_200640.jpg

Ovo sto je Huawei uradio sa 7nm Kirinom je ravno čudu. Ovo je tech kojim je pravljen Kirin 980, iz 2018.

Tensor G3 je 4nm čip, koji je pravio Samsung, bez sankcija poslednjih 5 godina, sa mnogo iskustva, pravili su i GeForce čipove serije 3xxx itd.

Huawei i SMIC demonstrirali silu! U kakvim uslovima su proizveli ovo, sve vreme pod sankcijama...
Ocrniše ga bugari u poređenju sa konkurencijom
Collage_20240521_201821.jpg

Pa dobro, da je i kod nas S24 Ultra 50% jeftiniji kao kod njih, nema sumnje da bi bio Best buy isto tako. Čuj Ultra 1000 EUR... I to osnovna verzija, nema jeftinijeg od ovoga.

Poslednja izmena:
@NevisStarShine ne mislim samo u poređenju sa S24U, nego u poređenju sa xioami 14U, i magic 6 pro. Bukvalno svima daju prednost u poređenju sa pura 70u i to ne samo zbog google servisa, nego i zbog ostalog.

Recimo ja sam očekivao da će huawei po pitanju kamere ponuditi nešto osetno bolje u odnosu na konkurenciju. Naročito posle ovog rebrendinga p serije i prve ultre, međutim ništa od toga. Odnosno očekivao sam da će huawei za ovih 1500€ kamerom nadomestiti druge nedostatke koje evidentno ima po pitanju google servisa i procesora, međutim to se nije desilo.

Plus će i konkurenciji brže opadati cena jer su već neko vreme na tržištu, pa će samim tim biti još bolja kupovina.

@joojant200 P40 pro zbog toga ima pilulu, verovatno su zbog estetike izbegli pilulu i ostavili samo selfi kameru.

Nazad
Vrh Dno