Šta je novo?

Huawei P70 serija

I ne fali im ništa, vrhunske kamere i dalje

Iskreno baš raduje ovo što su tako brzo stigli u Evropu, kao da je normalna situacija tako izgleda, kao ono pre, i nadam se da će ljudi napokon skontati da to sto 'nema google' apsolutno veze nema u 99% aplikacija i da to nije razlog da izbegavaju ovakve aždaje od Huawei telefona...ali je razlog da izbegavaju cena svakako 😂😂

Iskreno baš raduje ovo što su tako brzo stigli u Evropu, kao da je normalna situacija tako izgleda, kao ono pre, i nadam se da će ljudi napokon skontati da to sto 'nema google' apsolutno veze nema u 99% aplikacija i da to nije razlog da izbegavaju ovakve aždaje od Huawei telefona...ali je razlog da izbegavaju cena svakako 😂😂
Screenshot_20240515_094540_org.mozilla.firefox.jpg

A pogledaj ikonice na desktopu kod jednog našeg mobilnog operatera :) Google aplikacije u posebnom folderu haha

Iskreno, čudi me ovakva opuštenost u marketingu od strane i operatera, čudi me da i njih ne pritiskaju, ovo bi u USA bilo na sudu u roku od odmah. Ali činjenica je da ni u jednom trenutku, u ovih pet godina, Google servisi nisu ni prestali da rade jednom kada ih omogućite na Huawei telefonima.

Čak nije ni najskuplji, skuplji su iPhone ProMax, S24 Ultra i ovi foldable.

Pa ja se samo nadam da zbog baš te tolike opuštenost ne dodje do toga da glupi ameri totalno zabrane pojavljivanje njihovih aplikacija na kinezu...

Nego, je l' p70 ima emui14 ili?

Kako da bude najskuplji kada ima SoC iz 2021 godine? Nije ni čudno što niko na YouTube ne vrti testove vezane za performanse čipseta.
Jezivo koje su cene udarili za ove telefone. Što pre nestanu sa tržišta EU to će biti bolje za sve

Pa ja se samo nadam da zbog baš te tolike opuštenost ne dodje do toga da glupi ameri totalno zabrane pojavljivanje njihovih aplikacija na kinezu...

Nego, je l' p70 ima emui14 ili?
Pa ne mogu sada da zabrane, Huawei koristi MicroG "spoofing", tj. na nativnom nivou se predstavlja kao neki drugi model, npr Xiaomi. Nema šanse da prepoznaš, osim da sve aplikacije uvedu neke ludacke provere.

Mene čudi da strani operateri mogu da "bodu oči" USA i ponude Huawei telefone sa 100% kineskim čipom, bez imalo kontrole. Huawei nikada u USA nije prodao više od 20 komada nekog modela, ali je EU druga priča.

Da, koliko sam video, sada se instalira MicroG, zatim PlayStore i to je to, imate 99% GMS telefon, čak i Android Auto radi od skoro. App Gallery ne mora ni da se koristi više.
Kako da bude najskuplji kada ima SoC iz 2021 godine? Jezivo koje su cene udarili za ove telefone. Što pre nestanu sa tržišta EU to će biti bolje za sve
Uh, silno grešiš. To možda po sintetici, koja ne zna da uposli Hyperthreding ali u realnom radu i posebno AI (koji radi lokalno na telefonu) ovo je prilično blizu, plus, apsolutno neverovatna energetska efikasnost za nešto što je 7nm.

Sve to stoji, ali to je i dalje midrange SoC u telefonu od 1500e... Pa to da uradi apple ne bi moglo da se živi od raznih YouTubera.. dok Kinezi lagano prolaze sa time.
Kao što rekoh, nadam se da se više nikada neće vratiti na tržište EU

Kako da bude najskuplji kada ima SoC iz 2021 godine? Nije ni čudno što niko na YouTube ne vrti testove vezane za performanse čipseta.
Jezivo koje su cene udarili za ove telefone. Što pre nestanu sa tržišta EU to će biti bolje za sve
Tako sam i ja mislio pre xx godina kad sam imao intel na 400mhz, a kinezi napravili prvi procesor na 100mhz, reko xaxa, a vidi ih posle par godina ko se smejao :)
Za moje potrebe P40 je najbolji telefon koji sam ikada imao, ne bi imao problem da uzmem p70 sa socom iz 2021 ako je ok cijena.

Ja se nadam varijanti sa onima sto dobiju u firmi za dinar pa prodaju jer shvate da nije za njih.
Bukvalno to bi bilo odlično.

Zato je P60 Pro sad tata preko te varijante da se uzme

Sta mislite ove AI zezancije hoce dobijati stariji huawei modeli preko update ili je to nemoguće?

Ja sam lično od kineza odustao upravo zbog toga što je sve van Kine i Indije diskutabilno da li će i kada dobiti apdejte. Kod Huaweia mi je deal breaker nemanje Gugla, i to prvenstveno mislim na Andoiud auto i Google pay (wallet) koji su mi obavezni, ostalo manje-više. I ne razumem politiku da su ti telefoni u Kini toliko jeftiniji nego u EU, pa računajući i takse i poreze ne može biti tolika razlika

Ове године нису толико јефтинији ни у Кини, чини ми се да је ова Пура ултра у Кини око 1400е ако преведемо у Европску валуту.

Ja sam lično od kineza odustao upravo zbog toga što je sve van Kine i Indije diskutabilno da li će i kada dobiti apdejte. Kod Huaweia mi je deal breaker nemanje Gugla, i to prvenstveno mislim na Andoiud auto i Google pay (wallet) koji su mi obavezni, ostalo manje-više. I ne razumem politiku da su ti telefoni u Kini toliko jeftiniji nego u EU, pa računajući i takse i poreze ne može biti tolika razlika
Huawei u EUR košta kod nas isto koliko u Kini.
Sve to stoji, ali to je i dalje midrange SoC u telefonu od 1500e... Pa to da uradi apple ne bi moglo da se živi od raznih YouTubera.. dok Kinezi lagano prolaze sa time.
Kao što rekoh, nadam se da se više nikada neće vratiti na tržište EU
Nije "midrange". Nema gde da vidiš nedostatak performansi, naprotiv, imaš najbolje AI performanse, najmanji shutter lag, vrlo verovatno je i ceo "media manipulation" deo ubrzan zahvaljujući tome (obrada videa).

Huawei je, jednostavno, alternativa sa consumer fokusom, ono što nekome treba - to i radi odlično.

Kao kada nekome moraš da objašnjavaš Exynos.

Sa time u vezi - Kirin 9010 nije ništa lošiji od Tensora G3, naprotiv.

Zabole Huawei za nekineska tržišta. Tu izbacuju samo da natrljaju amerima. Ben je rekao da se Pura toliko dobro prodaje u Kini da mora unapred da se rezerviše i čeka.

Inače, pojavili su se i 12s i 12i ali vidim da su ih povukli sad. Nažalost, nije bio onaj plavi Nova 12s nego crni, a to je 99% isti kao i Nova 11.

Pa ispadne u cenovnom ranku kao m14 ultra.. i ima jacu cenu od honor magic 6 pro....

Pa ispadne u cenovnom ranku kao m14 ultra.. i ima jacu cenu od honor magic 6 pro....
Honor ima fenomenalnu cenu, sve je ovo lepo sto vidimo, ali Magic 5 Pro sam platio 90k, baš zato što sam znao da se takav deal neće skoro pojaviti.

Inače AirGestures je potpuno isti na Honor i Huawei modelima, pa ko jos sumnja da je ovo sve ista kuća, eto, da zna. To je valjda sada novina na Pura 70 seriji, 1/1 kao na Honoru.

Ovo je bezobrazno skupo. Ne razumem one koji kazu da nije. Braco moja, do zla Boga skupo. To sto ima kirin je plus, ali za nas, da pojaca trajanje baterije i da nam snizi cenu sa tim starijim procesorom a ne ovako. To sto nema google, ke opet plus za nas al da snizi cenu a ne ovako. Sa obzirom da im kasne updejtovi konstantno, osim kamere, ne vidi razlog kupovine. Izuzetno razocaran i misljenja sam da ne vredi kupovati nego ih bojkotovati i preskakati. Sto kazu, tako je to kad se opanak opapuci. Pozdrav

Ovo je bezobrazno skupo. Ne razumem one koji kazu da nije. Braco moja, do zla Boga skupo. To sto ima kirin je plus, ali za nas, da pojaca trajanje baterije i da nam snizi cenu sa tim starijim procesorom a ne ovako. To sto nema google, ke opet plus za nas al da snizi cenu a ne ovako. Sa obzirom da im kasne updejtovi konstantno, osim kamere, ne vidi razlog kupovine. Izuzetno razocaran i misljenja sam da ne vredi kupovati nego ih bojkotovati i preskakati. Sto kazu, tako je to kad se opanak opapuci. Pozdrav
Iskreno, ovde bi morao da bude barem 50% jeftiniji jer svi oni satelitski sistemi ovde ne rade, niti će raditi. Dakle, SMS, pozivi i MMS (da, preko satelita) radi u Kini, ovde ne. Jasno je da je proizvodnja Kirina jaaaako skupa, ali u Evropi da se sutiraju u dupe ako prodaju 500k, ne bi im to proizveo ne znam kakav gubitak.

Da običan P70 košta 600, Pro 800 i Ultra 1000, brzo bi se ovo razgrabilo.

Iskreno, ovde bi morao da bude barem 50% jeftiniji jer svi oni satelitski sistemi ovde ne rade, niti će raditi. Dakle, SMS, pozivi i MMS (da, preko satelita) radi u Kini, ovde ne. Jasno je da je proizvodnja Kirina jaaaako skupa, ali u Evropi da se sutiraju u dupe ako prodaju 500k, ne bi im to proizveo ne znam kakav gubitak.

Da običan P70 košta 600, Pro 800 i Ultra 1000, brzo bi se ovo razgrabilo.
Bas tako, lepo si me dopunio

Bez uvrede ali neki pominju neke druge marke telefona ovde...

Nikad ali nikad ne može neki Honor, Xiaomi,Vivo i šta već da bude u istom košu sa Huaweijem. I tu je kraj priče o poređenju njih i cena i svega.

Huawei i sa tim nazovi ga 'google problemom' je i dalje tata za te polu-marke

Nazad
Vrh Dno