Šta je novo?

HONOR Magic V2: Najtanji sklopivi pametni telefon na tržištu stiže u Evropu, drugu kuću kompanije HONOR

I ovde je vec neko prijavio slican problem.
Inace je telefon magnet za prasinu i otiske, narocito u dzepu, brisem ga non-stop sa onom krpicom za cvike.
 
E ljudi, posle oko 2 nedelje koriscenja primetio sam da je folija krenula da se odlepljuje na 4 mesta kada je telefon unfolded.
Ta mesta su paralelno pozicionirana u odnosu na sarku gore i dole.

Slika:
Pogledajte prilog 431524
Kao sto je oznaceno, isto situacija se pojavila i sa gornje strane na identicnim mestima. Kad predjem prstima, na odredjeno vreme se 'zalepi' al posle se opet vrati.
Jako mi je cudno ovo jer se na 4 identicna mesta ovo pojavljuje sa leve i desne strane...
Kakva je situacija kod vas?

Na malom ekranu nema ovih problema.
Odma Honor za gušu i Comtrade kao zastupnika u sredini. Za njegovu cenu i to vreme to ne sme da se dešava.
 
Taman cu da ispratim jos malo da li ce se povecavati, mada znam da hoce, i poslacu na zamenu.
 
Ne znam kakva je politika Honora po pitanju te folije. Da li se vodi kao deo telefona kao kod samsunga ili može da se skida i koristi bez uredno. Čekam epilog priče iz nekog pouzdanog izvora da čujem.
 
Još nemam nikakvih problema, a prilično maltretiram telefon dnevno.
 
Danas sam uplatio avans i poslao im skeniranu uplatnicu i ostalo je samo da isporuče telefon u poslovnicu i pozovu me da ga preuzmem.

Inače su ga zakomplikovali do maksimuma - juče pitam jel odobrena kupovina nakon što im je trebalo pet dana da izvrše proveru u KB oni meni da je zahtev odbijen jer treba da se plati avans.

Ja poludeo - pitam ih pa da li me je neko nazvao da kaže to, kao na koji račun, sa kojim pozivom na broj, u kom iznosu treba da platim pošto samo plaćanje samo po sebi nikad nije ni bilo sporno samo to neko treba da kaže. Posle pola sata poslali su mi predračun za uplatu avansa.
 
Znači ti kupuješ uredjaj nezavisno od paketa ?
Nego kakav avans sad, šta izmišljaju.....:oops:
 
Kao pošto je reč o uređaju premium klase obavezno je učešće u iznosu do tri rate (meni su recimo tražili dve rate), naročito pošto sam ja za njih u mts novi korisnik.

U Yettelu je opet za sve u startu 43,2k učešće osim ako ti ne tražiš i oni ti odobre da to bude manje...
 
U mom slučaju još je rano za probleme sa folijom mada je definitivno na vanjskom ekranu ako se nosi u džepu/torbicu, bez neke zaštite lako podložna ogrebotinama iako ne nosiš ništa zajedno sa telefonom.
 
Evo update:

Mali ekran:

photo_2024-05-06_12-59-28.jpg

Veliki:

photo_2024-05-06_12-59-24.jpg photo_2024-05-06_12-59-21.jpg

Trazio sam info da li treba skinuti inner foliju, neki su skidali neki ne i na kraju sam naleteo na ovo:
Please do not remove the inner screen protector of Magic Vs

Nisam dirao foliju, planiram da cimam A1 posto i onako placam ono osiguranje da mi rese ovo.
Nasao sam info da ovo odlepljivanje moze jos vise da se prosiri i da unisti ekran jer je osetljiv.

Bukvalno mi je za par dana sa 1cm odlepljenog preslo u ovo.
Procitao sam na netu da ce bukvalno na svim V2 da se odlepi kad-tad... Greje se telefon i toplota u stvari odlepi foliju a ne prst.

Kakva je situacija kod vas?
 
Ja sam se smorio, prodao telefon i vratio se na Samsung (S24 Ultra). Razlozi:

1 - Ulazi štroka u unutrašnji displej jako lako
2 - Kada udje uvlači se pod foliju ekrana
3 - S vremena na vreme ima ozbiljna usporenja, dal' trotluje ili kog djavola ne znam, nije vruć, ali tada trokira i osnovni multitasking i igre poput Crossy Road
4 - Svi brojevi iz imenika koji imaju +381 63 888 555 na primer, pozoveš ga i sve bude ok, al kad ga zoveš opet iz Recent liste, on okreće 63 888 555 bez country code-a i naravno izbacuje...
5. Android Auto brljavi sa ikonicama, sve imaju beli okvir i brisanje data i cache-a aplikacije i resetovanja ne pomažu.
6. Ultra je mnooogooo brži telefon.

Poklon tablet (X9) ostavljam, korisna i OK sprava.
 
Uuuuuuh, kako bre, ja od ovoga nemam ništa? Doduše, ne koristim Magic OS niti nativni dialer, ne igram igre - naročito ne neke zahtevne koje bi mu digle temperaturu dok AA koristim sa USB dongleom, ali opet...
 
Vrlo sam pedantna osoba i čuvam stvari, ali posle 5-6 ubacivanja telefona u džep a nisam un-foldovao telefon vidim dlakice, trunke tkanine itd. Trunke se prosto hvataju na tu foliju o kojoj pričamo i vrlo se teško odvajaju od nje.

Ali pazi, svaki dan mi je telelon u Android Auto modu, i da me tako maltretira sa recent listom koja mi svakodnevno treba - nedopustimo i neizdrživo. Treba da ulazim u imenik stalno da jurim kontakte ili da pravim favorite jer debil od telefona ignoriše country code - evo sa'ću. Sad da ja čekam neki software update ili otvatam support tikete za ovako debilne stvari - ne pada mi na pamet.
 
Što se tiče imenika i poziva izgleda da je to problem MagicOS pošto vidim da se i na temama za HM5/6 žale na isti problem.
S obzirom da je prva stvar koju instaliram na telefon Apex launcher sa notifierom a potom i True Caller verovatno zato nisam ni primetio taj problem.
Za android auto sam koristio Motorola MA-1 a nakon što je riknula kupio sam na Aliju neki CarlinKit 5.0 USB dongle I da kucnem u drvo do sada nisam imao problem sa aplikacijama koje sam uglavnom koristio (Dizeer, Spotify, GMaps, VRadio...).
Mada, kao što rekoh definitivno ima dosta stvari koje mi fale sa Note/Ultra koje sam ranije koristio.
E da, kupio sam neku duplu masku koja ide i sa prednje strane da zaštitim foliju koja se grebe ultra lako i što se toga tiče ona je OK, kao i korišćenje samog spoljnjeg ekrana ali je korišćenje gestures sa bilo koje ivice ekrana pravi pakao i ubija me u pojam.
 
Sto se tice te prasine iz dzepa - isto. Sitne cestice, dlacice, telefon je magnet i stalno prstom guram u stranu da ih sklonim...
Ja nemam problem sa m.tasking-om, kod mene radi super, cak se i ne greje toliko..
Takodje nemam problem oko pozivanja brojeva koji su sa +381.
Sto se tice igrica kao sto rece Martin, ni ja ih ne igram tako da se ne greje skoro uopste

A sto se tice maske ja i daljem koristim onu sa alija i super me sluzi, jedino sto sam morao da prebacim gestures na classic jer na prednjoj masci ima odredjen prostor gde mozes prstom da saltas i smara me da stalno gadjam isto mesto - verovatno i ovo tebe muci Martine :D

Bax, za koliko si uspeo da ga utopis?
 
Ma maska je pakao - ima to mesto odozdo i sa desne strane ali i pored toga treba da pritisnem ko svinja da bih došao do recimo recent files ili da bih se vratio korak unazad. A navikao sam na gestures.
Od igrica igram samo Empires & Puzzles a ona je baš ne zahtevna (osim kada je baterija u pitanju) tako da ne može da dovede do nekog zagrevanja... A baterija je opet fantastična u odnosu na prethodnu Ultru...
 
Nazad
Vrh Dno