Šta je novo?

Google Pixel 7

^Odmah su mi pali na pamet stihovi poput:
"Na zapadu nista novo" i
"Sve je isto samo njega nema"...

Najgore od svega je sto ce Tensor i dalje biti modifikovani Exynos.
Jos jedna losa godina za Android svet, videcemo sta nam donosi pocetak sledece.
 
^Odmah su mi pali na pamet stihovi poput:
"Na zapadu nista novo" i
"Sve je isto samo njega nema"...

Najgore od svega je sto ce Tensor i dalje biti modifikovani Exynos.
Jos jedna losa godina za Android svet, videcemo sta nam donosi pocetak sledece.
najjače od svega što će pixel watch plasirati sa exy 9110 procesorom (koji je elem korišćen u prvoj generaciji galaxy watcha 2018. godine) sa cenom od 399$.. a šta tek reći da će i sam samsung izbaciti exy iz s23 serije jer su svesni da dosta toga škripi pri izradi a s' druge strane, google im opet ukazuje poverenje..
 
To je više politička odluka verovatno.. a ako nije to znači da već imaju ugovor o saradnji koji moraju da ispoštuju.
Sve u svemu šteta što nema neki snap 8+ ali generalno je to nebitno jer Google ukroti svaki SoC. Naravno ako govorimo o normalnim taskovima a ne o igricama na telefonu.

Biće zanimljivo videti da li će davati sat uz p7pro u preorderu.
 
iz ugla bivšeg flešoholika (koji je između ostalog nexus 5 terao do androida 11) takođe me zanima koliko će tensor biti pogodan za flešovanje twrp-a i custom rom-ova.. šteta bi bila da nas uskrate za takvu mogućnost..
 
Poslednja izmena:
Kapiram da ce Pixeli uvek imati dobru podršku što se toga tiće.
 
Koliko sam ja ispratio time se gotovo više niko ne bavi.. telefoni su postali toliko jaki i okrenuti korisniku da custom romovi više nisu potrebni.
Plus se pixel pozicionira kao telefon za prosečnog čoveka/korisnika, nešto najbliže filozofiji koju gura Apple. ( Već su krenuli da izbacuju isti/minimalno izmenjen dizajn novog telefona u odnosu na stari)
 
Koliko sam ja ispratio time se gotovo više niko ne bavi.. telefoni su postali toliko jaki i okrenuti korisniku da custom romovi više nisu potrebni.
Plus se pixel pozicionira kao telefon za prosečnog čoveka/korisnika, nešto najbliže filozofiji koju gura Apple. ( Već su krenuli da izbacuju isti/minimalno izmenjen dizajn novog telefona u odnosu na stari)
ne bave se ljudi koji nakon dve godine prodaju telefon ili poklone isti.. čak mislim da je na xiaomi uređajima nakon isteka garancije mnogo bolja varijanta sa custom romom.. em imaš redovna mesečna (ota) ažuriranja sa bezbednosnim zakrpama em je u većini slučajeva mnogo bolji battery backup sa performansama kao na stocku (+adaway, sd maid i mnoge druge app koje ne rade kako treba na unroot-u) postoje i loše stvari poput safety neta ali za sve postoji rešenje.. odosmo u off tako da završavam sa ovom temom 😶 što se tiče drugog dela, slažemo se.. i baš zbog tog pixel doživljaja sam pazario p4a..
 
Videćemo. U crnoj boji je svakako ružan, mislim da će bela biti bolja.
Svakako ja ću beli naručiti, ukoliko ne podignu cenu divljački u EU zbog slabljenja evra :)
 
Gledam koliko je poskupeo Apple u EU i jeza me hvata oko cene novih pixela. Ne bi me čudilo da 7 pro bude 1100e+ što je pakao jaka cena.
 
G2 tensor opet pravi Samsung, a to oko krocenja od strane Google, ne bih se bas pouzdao. Pixel 6/6 pro su imali takve bug-ove da su po mrezama mob.operatora pravili haos. A kada smo ih pitali za koliko cete ispraviti ove bug-ove, rekli su 2-3 meseca. Mada katastrofa bug-ove sam licno otkrivao i za Iphone ovog proleca i tu je fix dolazio par meseci. Stvarno steta sto ne ide sa 8+ Gen1. Mislim da cu sacekati 8 Gen 2 sa AV1 hw dekoderom.(najzad i QC da ubaci podrsku)
 
Ne bih ga uzeo sa Exynosom sve i da ima 7000mAh bateriju i da je 7mm debljine.
 
samsungovi modemi/procesori su krš prihvatili vi to ili ne.. te grejanje, te ispadanje iz mreže, te previsok idle drain, te mali sot, te zezancija sa fingerprintom, te gašenje u sred razgovora etc etc ne potcenjujem samsung ali tsmc je za njih dimenzija x što se tiče izrade procesora.. a gugl je još luđi, mada možda i otuda prihvatljiva cena njihovih modela..
 
Nadam se da ce do kraja oktobra u EU. Cena igra bitnu ulogu. Sve preko 900€ je preskupo i nema nikakvog smisla uzimati
 
Biće sigurno preko 900e. Cenim 1099e.
Tako da će morati da se čeka 6meseci da počnu da spuštaju cene. Šteta.
@teddy
Nemam ništa od toga što si naveo. Sem jačeg grejanja na 4g dok se koristi napolju.
 
@fkloznica verujem druže da nemaš ali ako uzmeš u obzir trećinu korisnika s22 i p6 serije (na ovom forumu) videćeš da se ovi problemi i te kako pojavljuju..
 
Elem, totalno je off, postoji li tema na forumu o custom romovima, kernelima, tweak-ovima itd..? @Djilkosh_Ns
 
Poslednja izmena:

Nema. Za takve stvari xda-dev, izmorio se narod ovde sa flešovanjem te vrste (generalno više nema ni potrebe poslednjih par godina)
mozda narod nema volje I skill-a za tim.. steta.. a da potrebe nema -ne slazem se :) hvala na odg
 

Prilozi

  • Screenshot_20220912-193353_Quickstep.png
    Screenshot_20220912-193353_Quickstep.png
    303.4 KB · Pregleda: 79
Koje su prednosti custom roma trenutno?
 
Moze prevod..
 
planiraju da izbace kompaktan flegšip, nešto poput serije "mini" kod apple-a.. mada, koliko sam skapirao u telegram grupi gde sam naleteo na vest, dizajn se neće preterano razlikovati od p6 serije.. I naravno, vest još uvek nije zvanično potvrđena od strane gugla.
 
sto svi gore govore nazalost dok je unutra samsung greota para ,a "nasih" para(evra) ce biti dosta posto ovaj evro ko cigla potonuo 20% za godinu dana. Znaci u teoriji sve do 30%(10% globalna inflacija i 20% evro potop) preko stare cene je "OK" suza mi ide za to dati tolike pare.
 

Za sada na nivou tensor g1.

As my colleague Ben Schoon pointed out, Pixel 7 and Tensor G2 need to catch up to the work the Snapdragon 8+ Gen 1 did in terms of heat reduction and power efficiency. As Kuba speculates, it’s possible — though far from confirmed — that this design could help make that level of efficiency happen.

However, where the Pixel 7 Pro’s Tensor G2 specs do get a significant boost is in its GPU, which switches from the Mali-G78 to the Mali-G710. This new GPU is set to offer 20% better performance, 20% better power efficiency, and even 35% better for machine learning use, one of the key focuses of the Tensor line.

On that note, there are also signs that Google intends to include a next generation of its Tensor Processing Unit (TPU) — codenamed “Janeiro” — in the Tensor G2, which should offer another boost to the Pixel 7 series.
 
Nazad
Vrh Dno