Šta je novo?

Diskusija o cenama

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Altove treba gledati dugoročno kroz usd i btc par.. Kaspa je tek sada ispratila rast btc-a ako se gleda taj odnos kako treba
Shitove gledam iskljucivo kroz dolare, jer sam iste i dao za njih :D.
Nemam namjeru da uvecavam Btc kroz Kaspu, to to se radilo prethodnih 12godina 😂😂.
 
Mislim da će do jutra cena doći blizu 22k. Jednostavno neko mučenje nakon pada na 23K, sve nekako na silu neki lažni proboji.... Evo otvorio sam mali ulog na x25 pri 23.320, TP 22.450 SL23.906, čisto da ne bude da nisam krenuo po svom uverenju.
 
Pa da, a to je stvarno nebitno na duge staze. Da li si malo crven ili malo zelen - isto mu dođe
 
Ja sam kupio dip DOT-a pa da vidimo. Ne da mi djavo mira. 😀 Ako bi bio jos jedan push ka 25k u narednih 10-ak dana da zalivadim tu kolicinu. Oko 8300 komada za jedan deo kesa jer i dalje cekam BTC na 14k a do tada da se igramo. Ako ipak odemo dole i ne bude push-a ide u stejk do daljnjeg. Smaracki kripto. 😀
 

Prilozi

  • IMG-d3ebe84050799b30af20c86eb5c2d73e-V.jpg
    IMG-d3ebe84050799b30af20c86eb5c2d73e-V.jpg
    27 KB · Pregleda: 61
Mislim da će do jutra cena doći blizu 22k. Jednostavno neko mučenje nakon pada na 23K, sve nekako na silu neki lažni proboji.... Evo otvorio sam mali ulog na x25 pri 23.320, TP 22.450 SL23.906, čisto da ne bude da nisam krenuo po svom uverenju.
Nikad neću shvatiti ove stop lossove u gubitku?! To ti je prihvatljiv gubitak?! Izvini ali Čemu to? Tako dugoročno nećeš zaraditi.. Zašto otvaraš order sa kompletnim ulogom? Zašto ne stepenasti orderi? Ulaz podeliš npr. na tri dela donekle proporcionalno, npr 1000 komada na 23500 short, 1300 na 23800 short i 2500 na 24300 short. Svaki sledeći order popravlja prosečan ulaz, naravno ostavio si dovoljno sredstava u rezervi da ti je likvidacija daleko (risk management je jako bitan, ne zaletati se sa velikom orderima).
Dok se sva tri ordera eventualno ne ispune, desiće se bar neki mali reverzal kada ćeš moći staviti stop loss dok je order još u plusu, a ne u minusu, i time ga zaštiti ali sa ipak pozitivnim ishodom. Bitno je nikako ne ići u minus, a polako sa plusom ;) da bih uhvatio taj reverzal, postavim alarm u tab traderu da me budi i noću ako treba ;)
Lično gledam da ako sam u shortu npr na 23700, cena je pala na 23450, stavim stopp loss 100$ niže od ulazne cene (time sam osiguran od gubitka i imaću neki minimalni plus ako cena krene gore i okine mi stop loss).. ako cena nastavi da pada, lagano pomeram stop loss ka dole i obezbeđujem profit, ali lagano.
Mislim da nisam otkrio toplu vodu, ali neki ne znaju da stop loss može da služi za osiguranje (povećanje) zarade a ne za osiguranje od većeg gubitka.. strpljenje i disciplina je ključ sa tom taktikom.
 
@igysa Ovo je bio baš mali ulog, čisto da ne bude da sam imao osećaj (potpuno pogrešan kako se ispostavilo) a ništa nisam uradio...
 
@igysa Ovo je bio baš mali ulog, čisto da ne bude da sam imao osećaj (potpuno pogrešan kako se ispostavilo) a ništa nisam uradio
OK, nema problema, naravno. Ja lično sad nekako više idem na lagano građenje ordera...jer kad god sam imao osećaj, prolazio sam otprilike ko na kladionici ;)
 
Statistika za Februar
Kretanje StableCoina:
StableCoin Februar.png
stablefebruarprepak.png

BTCUSD_2023-03-01_11-58-12.png
Februar se zavrsio u DOJI sveci, fiat vol najmanji u zadnje dve godine sto je nista cudno kada se pogledaju rezultati coinbase gde se vidi da retail u americi gubi interesovanje za kripto jer akcija je na WS gde akcije luduju kao nekada kripto. Likvidnost se u ovakvom slucaju uglavnom trazi manjom cenom.

coinbaserezultati2022.png

Sada je u toku pokusaj odvajanja Binance od dolara. Prvo smo imali zabranu banaka za Binance, pa gasenje Paxos-BUSD, sada vise PR izjavu Coinbase da izbacuju BUSD a komplet vol u februaru je bio 9 miliona dolara (znaci totalno nebitna stvar ali vrti se po vestima kao bitna). Iza toga moze biti nesto mnogo vece a to je da Circle nece pustiti da se dolar sa Paxos-a salje na Circle pretvara direkt u USDC i salje na Binance nego ce morati preko berze a to jedino sada moze Kraken. Zadnjih par dana vidim izlazak dolara i sa BUSD i sa USDC. Posto svakih 14 dana izbace neku novu zabranu da ne deluju prejako na trziste videcemo hoce li za 7 dana biti nesto novo.
 
Koje su to WS akcije? Ne pratim berzu, ali me zainteresovalo.
 
Koje su to WS akcije? Ne pratim berzu, ali me zainteresovalo.
"akcija je na WS gde akcije luduju kao nekada kripto"
nejasno napisano, nisu akcije WS nego akcije kojima trguju veliki sa Wall Street-a a akcije mogu biti na bilo kojoj berzi a najvise sam mislio na tech sektor. Najbolji primer za to je COIN (coinbase) koji je direktno povezan sa kriptom.
COIN_2023-03-01_15-36-55.png
150% skok u piku na dobroj likvidnosti dok je na drugoj strani BTC napravio 50%. Drugi primer Tesla koja je od nove godine skocila 110%. Da se nije desio problem sa FTX verovatno bi i kripto opalio mnogo vise ali problem kod kripta je sto osim rizika kretanja cene imas i rizik da ce te neko pokrasti.
 
Ako će da se scenario iz 2008. ponovi, ovde SPX treba da padne ispod trendlajna, proba da se vrati, odbije od njega i onda krene u slobodni pad. Slično je bilo i u slomu iz 2000-te.

Screenshot from 2023-03-02 19-27-03.png
 
??? Ovo je berza, kripto će je pratiti, kao i do sad.
 
Ajde ljudi prestanite da cenzurisete coveka sta god da pise pametnjih stvari sam cuo od njega nego od pola ekipe ovde. I da berza je u korelaciji sa kriptom bez obzira sto nema garanta kao i u svemu u zivotu.
 
Ovo je tema diskusija o cenama kripta. Otvori temu o berzi pa tamo diskutuj o kretanjima cene na berzi.

Pozitivna korelacija kretanja cene kripta i berze nije garantovana.

Kad god je do sad berza pala, pao je i kripto, evo da ti i nacrtam.

Screenshot from 2023-03-02 23-23-41.png
 
Ovo je tema diskusija o cenama kripta. Otvori temu o berzi pa tamo diskutuj o kretanjima cene na berzi.

Pozitivna korelacija kretanja cene kripta i berze nije garantovana.
Kretanje na berzi je vrlo relevantno za cene kriptovaluta. Sve informacije o tome itekako imaju mesta u ovoj diskusiji
 
U pitanju su nedelje.. To sto si opisao je odprilike jun avgust

Ako se vrati moguce je.. Ali je isto moguce da se odbije od nje

Tako nekako. Ja bih pre možda rekao maj, da se uklopi u razbrajalicu "april, may, go away". I meni više odgovara da pada polako, umesto da imamo lom, jer onda FED mora da reaguje. Šta bude, bude.

Capture.PNG
 
A da li kretanje cene na berzi ima veze i sa cenom zlata npr?

Pa stavi chart jedan preko drugog i pogledaj. Ne znam što sad petljaš zlato u priču, a sam si tražio da se ovde ne pominje. Berzu sam naveo jer postoji dosadašnja 100% korelacija između pada berze akcija i pada kripta.
 
Postoji Ignor opcija kao sto smo svi vise puta rekli.

Svesrdno je upotrebite zarad licnog mira ako vam nesto ne prija.

Mogu da se ne slazem sa njim ili slazem do sutra.. Ali da je u temi, JESTE.

Nemoj da spamujemo vise.


Gde je SAJBERK
 
Correlation izmedju cene kripta i berze postoji te isto ne predstavlja offtopic pogotovu sto se ne pominje non stop na temi.

Correlation sigurni ne postoji izmedju cene kritpta i bilo koje druge stvari.

Pravimo razliku.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno