Kao pocetnik kapiram sta obojica pisete.
Mene samo zanima gde ste i kada u kaficu popili kafu za pozeleti?
To je bas bas retkost, jer tacno i sa najboljom kafom i aparatom, istu prave nezainteresovani likovi
Evo ja da se ubacim malo u pricu, ima neki relativno novi kafic dole na Dorćolu, Dobracina 59b. PRZIONICA mislim da se zove. (Volim da istrazim tako nove hipsterske kafice, jer obicno imaju finu kafu.)
Pio sam zrno Columbia Pink Bourbon i nisam verovao sta mi covek prica. Kaze "Imace note jagode daj da ti napravim espresso fredo, veruj mi kao da pijes kafa milkshake od jagode."
Ja tu pomislim covek pokusava da mi proda nesto, ali ajde, zagrizem.
ODUSEVIO sam se kad sam probao, toliko da mi nije bilo tesko da dam oko 2000 dinara za 250g sveze przene kafe (mislim u okviru 2 nedelje od kad je przena, sto ne vidjam cesto da lepe nalepnice sa tim podatkom) i pravim kod kuce.
E sad sto se tice ove diskusije oko toga da li moze ili ne moze da se pravi kod kuce ISTA kafa. Ne znam, koristim 1zpresso JMAX rucni mlin i rancilio Silvia mi je masina, uspeo sam da rekreiram to mozda dvaput za tih 250g, a uvek koristim 21g portafilter basket.
Iz mog tako skromnog iskustva, frustrirajuce je praviti kafu bez kontrolisanja svakog parametra... Definitivno utice na situaciju, Naravno od kad sam pisao ovde poslednji put oko pomoci pre godinu dana za masinu i sve poboljsalo se to znacajno i soljice su slicnije, ali dobar mlin (nadam se bice upgrade na neki elektricni) + konstantno sveza zrna + bolja masina sve bi to pomoglo u postizanju boljeg procenta slicnosti izmedju soljica.
Eto sto bi rekli englezi "just my 2 cents"