Šta je novo?

Amazon Fire TV

Naravno pozajmi negde daljinski vratiš na fabrička podešavanja i cepaj posle. Dok imaš daljinski odradi celu konfiguraciju, instaliraj app na telefonu i vrati daljinski.
 
Da li je mnogo 49€ za max 2nd gen? Vidim da je trenutno na amazon.de toliko, sniženje sa 80€. Za praznike idem tamo pa bih mogao da ga donesem, ali sećam se da sam 1st gen platio ispod 40, valjda 37€. Lepo me služi ali me nervira storage, stalno sam na ispod 1gb, taman da osvežim, ovaj bih prodao posle. Dakle, pitanje je da li pada cena ispod 50€, ili je to najniža cena sad za ovaj uređaj?
 
Da li je mnogo 49€ za max 2nd gen? Vidim da je trenutno na amazon.de toliko, sniženje sa 80€. Za praznike idem tamo pa bih mogao da ga donesem, ali sećam se da sam 1st gen platio ispod 40, valjda 37€. Lepo me služi ali me nervira storage, stalno sam na ispod 1gb, taman da osvežim, ovaj bih prodao posle. Dakle, pitanje je da li pada cena ispod 50€, ili je to najniža cena sad za ovaj uređaj?
U pitanju je neki Last-minute deals i cisto sumnjam da ce potrajati dugo, tako da bih ti preporucio da ti ga neko ko je vec tamo kupi, pa ga ti samo preuzmes kad odes. Ako se ne varam za Crni petak bio je 45e (mada vise i nisam 100% siguran). Cena mu sigurno nece pasti na 20e, tako da mislim da je sve izmedju 40 i 50e ok kupovina i kupuj to kad imas mogucnost, od cekanja nigde nema koristi :)
 
Pa nisam ni očekivao 20e, nego čisto pitam, jer idu praznici, zašto bih davao 50 ako će da padne na 40npr. Mada koliko se sećam, nema tu različitih cena, postoje niža i viša, i samo šaltaju između te dve. Svakako je plan da ga familija kupi kad je povoljno, a ja ga samo pokupim. :)
 
Već je kupljen, da se ne vraćam praznih ruku iz Njemačke. 😁
Kupih i ja 😇 E sad dok ne stigne imamo jedno (verovatno glupo :D) pitanje. Ako sad iskljucim stari fire stick iz TVa jel na njemu ostaju sva podesavanja i mogu da ga ukljucim bilo gde i na bilo koji net radice isto kao na mom TVu ili ce ta podesavanja ostati samo za rad u mojoj mrezi? Znam da je glupo pitanje, al me zbunjuje to sto Amazon sve prati putem naloga, pa reko mozda ima neke restrikcije
 
Radice identicno bez obzira na mrezu. To i jeste fora sto je odlican za putovanja. Odes na bilo koji wifi i imas svoje servise bez da se logujes na tudji tv sa svojim netflix nalogom.
Tu su i ostale bibiloteke.
Koriscenje tudjeg wifi je vec nesto drugo po pitanju sigurnosti, ako ti je to bitno onda koristis neki vpn ili tunel prema svojoj mrezi. Minimum namenski dns server.
Druga zackoljica je sto ti mozda hoces da koristis stremio ili neki drugi vid piraterije negde gde to nije rasprostranjeno kao kod nas.
 
Znalci molim pomoć, kupio sam FS Max 2nd gen i osim što je puno brži u radu od starog 4K običnog starog skoro 5 godina, s ključnim stvarima nisam zadovoljan.
Dakle identične postavke kao stari 4K i na svakom filmu/seriji u Stremiu imam frame drop/trzanje svakih 20-25 sec i baš je očigledno. Youtube da ne spominjem, skoro je negledljivo koliko trza, pogotovo nogometni highlightsi.

Probao sam sve moguće postavke po pitanju Frame matchinga i resolutiona u Stremiu i samom Firesticku, video jednostavno nije smooth i svako malo zatrza.
Vratim stari FS 4K sa istim postavkama, sve radi savršeno. Mindblowing.

Zaljepit ću i pitanje sa Stremio teme sa konkretnim problemom za Stremio pa možda netko zna:

Pitanje za znalce. Dakle imam Samsung TV koji ima HDR10+ i nema Dolby Vision.
Situacija je sljedeća: kada u Stremio appu instaliranom na samom TV-u odaberem file koji je DV/HDR10+, player sam pusti video u HDR10+ i to bi tako i trebalo biti.
Međutim kada pustim isti file na Firestick 4K MAX 2nd gen dobijem samo crni ekran jer Firestick očito bira Dolby Vision profil umjesto HDR10+.

Kako "natjerati" Firestick da pušta file kao HDR10+ umjesto DV?
Znam da mogu koristiti i Stremio na Samsungu ali koristim Firestick za sve druge pa bih vrlo rado ovo riješio, na internetu nažalost ne nalazi ništa.
 
Pogledaj da li ti je HDR na adaptive to bi trebalo da reši problem i automatski prebacuje na druge hdr formate.
 
Nažalost Firestick nema tu opciju u postavkama.
То је ово шта је написао @Antara . Не могу баш свега да се сетим - како се на ком уређају зове. Знам да има адаптивни, стално укључен и чини ми се (ако се добро сећам) још један режим.
 
Dva pitanja:
1. Sta li mi je to Amazon spakovao unutra? 😇

2. koliko bi to dugo u Srbiji ostalo tako u sanducetu (cekajuci vlasnika) :ROFLMAO:
 
Pazi, meni je u zgradi nestao ubrus. Ostavio kod sanduceta jer ispred stana treba izvaditi i kljuceve pored kesa u rukama. Dok sam ostavio kese u stanu...
 
Haha, isto tako kad sam ja stick narucivao kod sestre u DE.
Ostavili ga ispred zgrade na ulazu. :)
 
Cek jel taj Delivery photo zavisi od sluzbe koja dostavlja? Ili mozda zahtevas pri porucivanju, da uslikaju (to moze i neka zivotinja da odnese) :D Meni najjace drugar salje poruku kaze na poslu je da l je pokusana isporuka, kazem mu da je isporuceno i oba u soku. Tek kad mi poslao sliku stvari postale jasnije :D
 
Ne kupujem toliko često sa Amazon a još ređe / nikad sa Amazon COM (kupio jednom i zažalio) gde je ovo bilo.
Verovatno da zavisi od službe kojom isporučuju (što zavisi od izabranog shipping time). Ovo je bilo 1 day shipping sa aktiviranim Amazon Prime 30 day trial i to je isporučivala baš Amazon-ova služba, nije UPS i slični kuriri. I bila je slika dostupna na Amazon nalogu a nije bilo onog praćenja live na mapi kretanja kurira.

Na Amazon DE sam sad za Crni petak poručio Kobo Libra 2 čitač i to je poslato sa UPS kurirskom (krenuo paket iz Francuske, isporučeno u Austriju) i tu nije bila slika isporuke niti ono da na mapi pratim kurira kad je par isporuka pre moje adrese. Samo je nakon isporuke bio napisan text gde je ostavljen paket.

Kad samo 2021. isto na Amazon DE kupovao Kindle za isporuku u Nemačkoj imao sam tu varijantu praćenja kurira na mapi a nisam imao na kraju sliku kako i gde je ostavljeno.

Znači, ima svakakvih kombinacija. A u Americi izgleda češće ostavljaj tako ispred vrata, iza kante za smeće, na prozor, kod susednog komšije... Mnogo se žuri US kuririma...
 
Poslednja izmena:
Ja uvek imam pracenje na mapi, i imam izvestaj ko je potpisao ili gde je ostavljena posiljka. Mada je ovaj put pisalo da je posiljka predata stanaru. Al nikad do sad nisam imao sliku nacina na koji je isporuceno, al mi bas cool :)
 


WiFi 6E:

Wifi6E.jpg
 
Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno