Šta je novo?

Oneplus Nord 2

Ne znam za vas ,ali meni bi prelaskom na neki drugi brend ,najvise nedostajao volume slider :) .
 
Malo smara sto je VoLTE nedostupan (not supported by device). Ne znam je l' to ima veze sa Mediatek SoC-em ili politika Oneplus-a.

Izasao junski update.
 
A šta to pa volte toliko donosi? Imam ga na ajfonu i ništa epohalno u odnosu na vezu na Nordu
 
Kod mene još ništa..
 
Na sugestiju starog i uglednog člana foruma 😃, evo i mene u ovom taboru.
Nord 2T, android 13, migracija sa starog telefona, ima li neki alat za to u oxygenos? I drugo, vredi li otvarati oneplus nalog? Svi ostali saveti će biti dobrodošli... 😉
 
Šta valja od maskica da se uzme i gde i da su brzo dostupne, za 2T?
 
Ja sam na Mytrendyphone, ima svašta pa i originalne, ali se čeka 3 nedelje. Ovde još nema junskog apdejta. Poveliki je, skoro giga
 
Bogami, zeznuo sam se, dosta laguje i greje se. Vidim da ce na oglase.
 
Kako mislis greje se? Kada, kako, sta radis, dok se puni, dok surfujes netom, dok slikas ili snimas nesto?

Jesi posle update na A13 radio fabricki restart? Imas obican Nord 2 ili 2T?
 
Ima 2T kao i ja. Kod mene samo ne radi najbolje tap to wake, ostalo radi bez ikakvih problema. Udari factory reset pre prodaje pa probaj onda
 
Radio sam factory reset. Danas po suncu, obican surf a greje kao lud. Procitah negde ovde pa iskljucih 90 hz i volte. Pratim.
 
Pokušaću.

Standarno brzo punjenje, kao što je recimo Qualcomm, funkcioniše tako što se povećava električni napon, tj. voltaža.

Primera radi, Xiaomi 120W punjenje se ostvaruje uz
20 V x 6 A = 120W

Međutim, pošto su baterije u telefonima uglavnom 5-voltne, mora da se odradi konverzija voltaže, a elektronika se nalazi u telefonu, i prilikom te konverzije generiše se toplota.

VOOC radi drugačije, on ne povećava toliko voltažu već obrnuto, povećava amperažu, tj. jačinu struje naspram napona.

Recimo ima ovaj SuperVOOC 80W punjač, on je

11V x 7.3A ~ 80W

S tim da se dešavaju dve različite stvari... Opet je potrebna konverzija voltaže jer su jelte baterije 5-voltne, ali se konverzija dešava u punjaču, tu je elektronika, i višak toplote se generiše u samom adapteru a ne u telefonu.
Uz to, konverzija je manja jer kao što sam spomenuo amperaža se povećava kako bi voltaža morala što manje.

A druga stvar, jača struja zahteva samo deblji ili dodatni kabl... Zato vam VOOC kablovi imaju veću debljinu naspram drugih i brzo punjenje radi samo uz njih.

Bez originalnog kabla nema ni jače struje, stoga nema ni brzog punjenja.

Prosto rečeno, u slučaju VOOC tehnologije većinu posla obavljaju punjač i kabl, oni dostavljaju telefonu "gotovu energiju".
Kod ostalih, adapter praktično se bavi samo protokom a na telefonu je da se pozabavi konverzijom i prihvatom, što podrazumeva rad, a rad podrazumeva toplotu.

A sad zašto svi ostali ne koriste ovu tehnologiju koja je bolja, razlog je prosto patent.
OPPO je skontao priču oko brzog punjenja bolje, zaštitio svoju tehnologiju i za sada ostale ostavio u zaostatku po tom pitanju.
1. Da li Nord 2T punjač sme non stop da bude uključen u struju, iako nijedan telefon ne puni u tom trenutku?

2. Da li mogu drugi telefoni da se pune preko njega, obicni Samsung, xiaomi, honor...
 
1. Sme naravno, ali svi preporučuju da punjači svih proizvođača budu isključeni zbog potrošnje struje

2. Sme naravno ali neće imati super brzo punjenje.
 
Manje vise potrosnja struje nego sto moze da dodje do samo zapaljivanja ili cak eksplozije pa da dodje do pozara u kuci. Jer nedavno bila vest da je ljudima izgorela kuca bas zbog punjaca koji je ostavljen u stekeru.
 
Šta znam, ima dobrih stvari, recimo punjač je top, i sve oko brzog punjenja. Ekran je mogao biti bolji, svetlina je dobra, ali bolje su malo isprane, iako je profil vivid. Sofver i sam OS su odlični, sve napravljeno ozbiljno, sa dosta ukusa. Ufs 3.1 storage sve pohvale takođe, 4,7gb rom A13 je procesirao za 10ak sekundi. Ali kvalitet razgovora 0, dosta šuplje čujem sagovornika nego ranije doduše preko voLTE koji sam imao na A1 sa Mi 11 Lite 5G. Adaprive refresh rate takođe nedostaje. OnePlus Community account takođe traljavo radi, ne može kroz settings da se prijave, prijavljuje neke glupe greške, kad je tako ko će da im poveri nešto ozbiljnije. SoC mi je najveća enigma ovde. Čas mi je ok, čas nije. Izgleda mu dosta smeta spoljašnja temperatura visoka, što mi nije bio slučaj sa drugim telefonima, bar ne u toj meri.
 
Budi i realan, ovo je telefon od 300 evra. Nisi uzeo S23U od 1500 pa da sve mora biti pod konac. Za ove pare je ovo najbolja kupovina. Svi uređaji, a i ljudi se pregrevaju na +40. Ip 13 pro max se zagreje i ugasi ili zatamni ekran skroz, s23u se usija....tako je to
 
Radio sam factory reset. Danas po suncu, obican surf a greje kao lud. Procitah negde ovde pa iskljucih 90 hz i volte. Pratim.
Nisam imao telefon koji se nije grejao na suncu i na najjačem osvetljenju... Ipak je to sve zatvoreno, nema neko fensi vodeno hlađenje, jednostavno mora da se greje.

Ne vredi da gasiš 90hz.
 
Ja osjetim solidan lag pri, pri skrolu, pri kucanju na tastaturi, animacije, kretanje izmedju aplikacija itd posle update na OOS 13. Nije bilo toga ranije, je l' i kod drugih tako? Ne radi mi se factory reset ako je do njih, nisam radio nikad do sad.
 
Ja osjetim solidan lag pri, pri skrolu, pri kucanju na tastaturi, animacije, kretanje izmedju aplikacija itd posle update na OOS 13. Nije bilo toga ranije, je l' i kod drugih tako? Ne radi mi se factory reset ako je do njih, nisam radio nikad do sad.
Ima i kod mene nekog generalnog lag-a....

Kanim se da uradim fabrički reset ali me baš mrzi da sve posle podešavam...
 
2T, ažuriran na 13 pa urađen factory reset, ni jedan jedini lag. Kao što sam već pisao double tap to wake ne radi kad je telefon duže u sleep-u i osim toga ništa
 
Ako neko ima link do neke ultra thin providne maske, neka mi pošalje. Da je tanja od stock. :)
 
Vrh Dno