Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@Lomnica_city

Kod tebe je problem svakako složeniji, ja samo želim da potrošim jednu manju sumu oko 30e, koju sam dobio refundacijom, ali mi stalno izbacuje onu poruku, iako bi trebalo prvo da skine pare sa pp balansa po automatizmu, barem tako piše na sajtu, a znam i da je tako radilo pre par godina, kad sam imao sličan slučaj.
Pošto imam stariji pp nalog vezan za Mađarsku, ako pokušam da povučem novac na karticu, traži mi da upišem broj računa mađarske banke i to isključivo u forintama, tako da mi je jedina opcija da ove pare potrošim, ali iz nekog razloga javlja onu grešku.
Zanimljivo da sam samo par nedelja kasnije imao još jedan refund od svega par dolara i on je automtski prebačen na Visa karticu, kao i drugih par slučajeva, prethodnih godina.
U opcijama imam samo mogućnost plaćanja karticom, ne mogu sam da izaberem da prvo skida pare sa pp accounta, mada kao što rekoh oni i kažu da to rade po defaultu.
Jedino mi pada na pamet da pozovem Intesu i da vidim da li oni mogu da povuku te pare na karticu, mada sumnjam.

Sad sam pogledao u detalje transakcije i refundacije i piše sledeće poruka:
"There is an open dispute associated with this transaction. Visit the Resolution Center to view status."
Problem je što je ovde već case closed, refund legao na pp balance, ali možda su oni napravili neku grešku i zato su pare blokirane.
Kod drugog manjeg refunda u detaljima, lepo piše da je refund urađen na VISA karticu i tako i jeste bilo.
Već sam im pisao ali znam kakve generičke odgovore daju.
 
Poslednja izmena:
BTW, Lomnica, meni se cini (mada nemam previse iskustva sa time) da prodavac pokusava da te predje, jer mislim da moze da uradi refund. A ako ti ovako posalje novac, moze posle traziti da mu se vrati (ako nisi placao ti fee za primanje, onda ovo nije slucaj, vec verovatno zele da izbegnu da se vidi da imaju puno refunda, a ovo se ne vidi kao refund, vec placanje).

Inace meni se cini da uvek moras da claimujes novac kada ti neko posalje bez da si ti trazio.
 
Sećam se da sam jednom iisto imao situaciju da je prošao rok za refund, prodavac je proverio i isto nije mogao da veati $ kao refundaciju već kao uplatu/slanje novca ali ne stćam se tačno kako smo to rešili, mislim da sam ipak kupio nešto od njega a on mi je poslao i ono što nije stiglo pošto mi je balance na pp uvek bio 0.00...
 
A, sta znaci to da je novac na paypal balance? Pre neki dan sam imala dva refunda, prvi je bio dogovor sa prodavcem, jer je stigao proizvod koji nije bio kao u opisu, pa smo se dogovorili koliko novca da vrati, drugi put sam uplatila negu uslugu preko weba i nisam bila zadovoljna pa sam otvorila dispute na paypalu direktno, i posle dan su mi vrati novac koliko sam trazila, i svaki put novac legne na karticu koju koristim za internet placanje, odnosno preko koje platim odredjenu uslugu.
Bas me zbunjuje sta je balance, jel to novac koji nije kartici, zvuci cudno lol, mada novac mora da legne na neki racun. Mada na paypalu moze da bude i vise kartica za placanje, valjda je balance ukupan iznos sa kojim se raspolaze.
 
To ti je novac ni na nebu ni na zemlji, imaš ga a u većini slučajeva ne možeš da ga koristiš :p
 
Pa ne znam :D, bas je cudno, meni su do sada redovno skidali novac, a i vracali :D, paypal mi je najsigurniji, najbrzi refund :)
 
U međuvremenu su mi se javili i kažu da moram da konvertujem novac sa paypal balance (koji je u dinarima) u neku drugu valutu ako želim da potrošim na ebay-u, gde dinar nije podržan.
Inače sam refundirani predmet platio u evrima, ali iz nekog razloga oni su mi automatski konvertovali taj refund u dinare (po prvi put), a sad moram da ga opet konvertujem na njihovom sajtu kroz opciju Manage currencies.
Udahnem duboko i uradim sve kako su rekli ali džabe, javlja poruku "Sorry — your last action could not be completed" i tako stalno u krug.
Probao više browsera, čistio keš i history ali ništa.
Oduvek mi je default valuta bila evro, imao sam na listi još dolar i funtu, hteo sam sada da dodam i dinar koji mogu da odaberem u drop down meniju i da probam hoće li tada konverzija možda uspeti ali ni to neće nikako da prihvati i doda ga na listu, dok druge valute hoće bez problema.
U Intesi su mi rekli, da je što se njih tiče sve u redu i da je ovo stvar koju paypal treba da reši, što i jeste tako.
Sve u svemu, morao sam da se cimam i dopunjavam račun na kartici, kako bi obavio kupovinu, iako sam imao dovoljno na pp accountu, samo zbog njihovih tehničkih grešaka i komplikacija koje nepotrebno prave.
 
BTW, Lomnica, meni se cini (mada nemam previse iskustva sa time) da prodavac pokusava da te predje, jer mislim da moze da uradi refund. A ako ti ovako posalje novac, moze posle traziti da mu se vrati (ako nisi placao ti fee za primanje, onda ovo nije slucaj, vec verovatno zele da izbegnu da se vidi da imaju puno refunda, a ovo se ne vidi kao refund, vec placanje).

Inace meni se cini da uvek moras da claimujes novac kada ti neko posalje bez da si ti trazio.

To se i desilo, prodavac kaze da je "nekako" ta druga isplata "got canceled, sorryyyy...", pa je uplatio opet, sad je tu ta druga uplata, i naravno BUZDOVANI iz PP podrske na taksativno navodjenje mojih problema i pitanja u 4. stavke, odgovaraju "we see that your second payment is on the balance, we tried to call you to tell you that, but couldn't got thru, please call us", hahaha...
Znaci neverovatno da 4 puta pitam gde mi je nestala druga uplata i svaki put mi lupetaju nesto nepovezano, te da imam uplatu od tog i tog i da je $208 a ne $37, te da se uplata ne vidi (pa nisam corav bre, a to sam ti i sam rekao) pa ako imam njen ID da im ga dam das je nadju, te...

Inace, kako mislis moram da "claim-ujem" pare, ne mogu da ih ostavim na balance pa da ih iskoristim kad mi iskrsne potreba, lako se moze desiti vec za koji dan, a mozda ne za mesec-dva, jel mislis zato da mi prodavac ne bi ponovio ovu foru opet ili stvarno vrate pare nazad ako se ne skinu na karticu za 30 dana, balvani americki!!!???
 
Ako ti neko posalje novac samo, moras claim inace mu se vraca vrlo brzo. Ideja je da ne stoji novac u limbu, i da ne bude automatski dodeljivan.
 
Znaci moram da povucem novac na karticu kako god okrenes, u 30 dana od dana slanja? E krastavac onda...
 
Ne, moraa da claimujes. To znaci samo da potvrdis da je tebi namenjen i da ti stane na racun :)
Povuci kad hoces.
 
Nisam te razumeo kako da claim-ujem, samo sam dobio obavestenje u mail-u da su pare legle (u ovom mail-u nema tog linka za claim), a pise mi na profilu na sajtu samo "withdraw", nigde nema "claim", a pored uplata pise "Completed"!?

Jedna stvar koja je sigurno odgovorena negde ali na prvoj strani nisam video u pitanjima i odgovorima, mozda sam preleteo preko, ja imam $ na racunu, jel mogu na PP-u da konvertujem to u € ili bolje ostaviti banci, znaci znam za ono podesavanje kad placam a imam € samo, ali kad treba da povucem pare na karticu sta je bolje, ako uopste postoji izbor?
PP mi inace za sumu od $245 pise da vredi 220,70€, i kad mi uzmu 4€ ostace mi fina kinta u odnosu na uplacenu (mislim da mi skinuto 218€ pre 3 meseca za tu uplatu)...
 
Aha, ja kad sam primio uplate (koje nisam trazio, tj. za koje je samo sender poslao bez da ja ista uradim pre toga), morao sam da prihvatim da meni ide taj novac.

Ako nemas takvo dugme, onda je to to, novac ti je stigao. Radi sa njim sta hoces.

Za valute, ne znam da li stoji u prvom postu ove teme, ali ima u nekom od dva Paypal threada: trazi od PayPal-a da ti karticu postave da je u EUR ili USD a NE u RSD. Inace izgleda da PP nekima barem radi konverziju u RSD! I onda se puno izgubi.
Nemoj da PP radi konverziju, isplativije je da Visa to radi (banke ne diraju to, samo neke banke naplate proviziju za devizna placanja, ali to je nesto drugo - kod Intese toga nema, osim kod Amexa za ne-EUR valute)
 
Mislis da mi PP postavi da je EUR primarna valuta ili sta? Jer meni jeste tako sad sto pretpostavljam znaci da ce biti sve sa balance konvertovano u €, a kartica je naravno uz Intesa devizni racun koji ide uz Visa Internet, tako da i tu moraju leci € (ne bi smelo biti konverzije € sa Visa u dinare Intesa pa da mi ona proda € opet, a mislim da mi o tome pises)...

Nego me to zanimalo kako je povoljnije odraditi, nije mala suma bas, za mene, pa ima razlike ako primim 216€ ili 200€, ako ih ne potrosim do 15.2. da ne rizikujem da im vrate, mada ne bi smeli jer ne postoji "Claim" stavka nigde sto bi trebalo da znaci da su pare moje 100% i vo vjeki vjekova...
 
Kao sto mozes postaviti da ti placanje bude "BIll me in Seller's currency", isto tako treba izgleda i za withdrawal da se postavi (kod mene to nije bio slucaj, ali dosta njih je imalo taj problem i ovako su ga resili da ne bi PP radio konverziju u dinare).
Moras im poslati mail za to.

Nije vezano za primarnu valutu. Ako imas dve valute, nisam siguran kako je moguce povuci ih; ako se ne varam ne mogu zajedno odjednom "za 4EUR", vec bi morale posebno - u tom slucaju jeste bolje da manju sumu konvertujes iz USD u EUR i tako posaljes. Ako imas samo dolare u dve sume, mozes dzumle podici odjednom, bez PP konverzije.
 
Jedno pitanje vezano za Withdrawal limite - kopajući po internetu našao sam da je se limiti ukidaju kako se račun više koristi, pa kada nemaš nijedan dispute i preko 10000$ obrta skidaju ti se svi limiti. Ja sam pokušao da podignem značajniju sumu sa PP, nije mi dozvolio iako sam verified, pristao je tek na upola manju.
 
Pisao sam im da zelim da skinem pare pa sta ce mi leci i preko koga konvertovano, i zvala me neka "amerikanka" sa polu-tvrdim Indijskim akcentom, objasnila mi da ce mi poslati dinare na racun jer njima pise da je moja kartiza vezana za RSD!? Na moj DEVIZNI racun vezana RSD kartica i poslace mi RSD???

I mada mi je primarna valuta €, sto valjda znaci uplate dajem u € i isplacuje mi se €, ili kakogod, ako mi posalju dinare, jel ce $ oni pretvoriti u dinare ili Visa, jer kad sam krenuo nesto da pitam ona kaze nismo mi banka nego mi kupujemo i prodajemo bankama vase valute, pa ce Intesa da mi za te umanjene dinare kupi od sebe € po derackom kursu a koje bi mi deponovala na karticu?

Ako mogu da skinem € onda toga ne bi smelo da bude valjda, ali kako doci do €, i dajte vasa iskustva kad imate $ na kartici i radite withdraw, sta i koliko umanjeno stigne na vasu karticu (navedite primarnu valutu i PP-a i racuna)...
 
Pa objasnio sma ti to na prosloj strani :D
Trazi da ti promene da kartica bude u EUR, i onda povuci. Ili USD ako imas USD na racunu, pa si onda siguran da nece biti konverzije :)
 
Ljudi treba mi pomoc, paypal mi je blokirao karticu zato sto kada su trebala da se unesu ona 4 broja za verifikaciju ja nisam znao da taj broj oni posalju banci ali to sam saznao tek kada su me blokirali posto sam ja pokusaovao neke druge brojeve. Zna li neko kako sada da mi odblokiraju karticu?
 
Pozoveš direktno customer service paypala i kažeš im u čemu je problem a oni ti kažu koje je rešenje, nema druge...
 
Kako me nerviraju, svaki put skinu pare sa pogrešne kartice, 100x namestim i uvek ubace još 1 korak da me zeznu!
Ne vidim opciju za podešavanje koja je kartica primarna, a čini mi se da je ranije moglo.
 
Pa objasnio sma ti to na prosloj strani :D
Trazi da ti promene da kartica bude u EUR, i onda povuci. Ili USD ako imas USD na racunu, pa si onda siguran da nece biti konverzije :)

Jeste primarna valuta kartice na PP u €, ili PP racuna, a ona kaze da je i ona podesila isto da je € primarna, a mislio sam da je u Intesi po defaultu u €, jer imam samo devizni racun, tek mi sad nije jasno nista...
 
Meni su opet prebacili opciju da PayPal računa kurs eura, a ne da ide preko banke.:mad:

Ovo stvarno nema smisla, moraću pre svake transakcije da proveravam kakva je postavka...lopine...
 
Toga ranije bilo nije. Djubrad.
Lumnica, Intesa dobro radi, ovo PP namerno menja da bi zaradio na konverziji. Kao srpske kartice pa su u RSD, a ono misaona imenica :)
 
Pa ja sam bas pitao pre neki dan na temi ebay oko toga. Podesio sam sve oko konverzije valuta, kao sto je na prvoj stani objasnjeno, kad sam otisao da platim ono opet neki dinari se spominju. Tu ima link da se za tu transakciju konverzija vrati na VISU, ali smor je to raditi svaki put.
 
Odes u banku i podignes sa racuna?? Pretpostavljam.
 
Nazad
Vrh Dno