Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Trebaće mi od 1.1.2016 na 2-3 meseca kartica sa oko 2Gb neta i oko 500 min razgovora mesečno i poruka 0, ako zna neko šta je trenutno naj povoljnije?
Može i postpaid ako postoji varijanta na 3 meseca
Nista od prepaida nije isplativo za razgovore u svim mrezama, barem ne za toliko minuta.
Jedino sto mislim da mozes na prepaidu da uradis u tom fazonu je Telenor KLIK 2*400RSD za 2x1GB, i Dodaj za Sve Mreze, ali ne mogu da nadjem koliko su cene tog dodatka, nema ga na Telenor sajtu trenutno (postoji, samo nema stranica o cenama). Mislim da je 400RSD za 100 minuta, ili 500 za 200, ali nisam skoro gledao, pa mozda i bas omasim.

Za postpaid, imas opciju VIP Online, gde prva tri meseca za 0RSD imas po 500MB, i dokupis jos 1/1.5/2GB za 300/560/600, i minute ka svim mrezama 40min. za 140RSD.
Posto je za 2-3 meseca samo, postpaid ispod 2000 nema sa 500 minuta :) I na njega treba i jos GB da dodas barem. Eventualno Nova 4 kod VIPa, ima 1400MB, 700 minuta za 2200, verovatno bi se u to uklopio (pazi samo, kod VIPa sada moze da se prekoraci net u Nova tarifama, 1MB=1RSD)
 
Možda telenor start jer ne zahteva ugovornu obavezu, pa da dodaješ minute i megabajte. Minuti se tarifiraju po sekundi, što je veoma zgodno :)
 
Ranije sam koristio onu Vip visitor ali mi sada treba na duze a ona vazi samo 15 dana, pogledacu ove pakete sto ste naveli ali mislim da ova Vip Online zavrsava posao
Hvala puno
 
Ovaj vaučer se dobija pri kupovini nove kartice, ali ne svuda, već samo na određenim prodajnim mestima. Uglavnom kod nezavisnih trgovaca i imaju neke ograničene količine. Koliko sam razumeo, može da se upotrebi uz novi pripejd broj (aktiviran nakon 01.12 tekuće godine) i tek nakon prve uplaćene dopune.
 
Ovaj vaučer se dobija pri kupovini nove kartice, ali ne svuda, već samo na određenim prodajnim mestima. Uglavnom kod nezavisnih trgovaca i imaju neke ograničene količine. Koliko sam razumeo, može da se upotrebi uz novi pripejd broj (aktiviran nakon 01.12 tekuće godine) i tek nakon prve uplaćene dopune.

Hvala ti na odgovoru, ja sam pre par dana kupio karticu pa sam zbog toga pitao.
 
Od danas (5.1.2016) minimalna dopuna na mts-u je 200din. (kao sto je i kod telenora vec neko vreme).
 
Preko friendly dopune i dalje nudi od 50-200din.
 
Kod MTSa ce i dalje moci preko Friendly i ostalih dopuna i manje sume da se dopune, skoro sigurno (pogotovu friendly), pitanje je sta ce biti sa vazenjem kartice. Ako i oni pocnu kao Telenor 2-3 meseca, ode prepaid u turisticku robu samo.
 
Novine u pripejdu od 5. januara

Obaveštavamo pripejd korisnike da se od 5. januara primenjuje nova cena pripejd kartice u iznosu od 300,00 dinara.

Od navedenog datuma minimalni iznos za dopunu pripejd kredita je 200,00 dinara. Rok važenja pripejd kredita je 90 dana, što znači da u periodu od 90 dana od aktivacije kartice, odnosno od poslednje dopune pripejd kredita, treba da dopunite vaš pripejd kredit. Svaki put kada dopunite kredit u iznosu od 200, 00 dinara i više, uplaćeni iznos se dodaje na neiskorišćeni iznos kredita i period važenja pripejd kredita se produžava za narednih 90 dana.

Rok važenja SIM kartice je 12 meseci od datuma aktivacije kartice, odnosno od poslednje dopune pripejd kredita. Nakon ovog perioda vaša kartica više neće biti aktivna. Ponovnu aktivaciju kartice možete da izvršite u roku od 30 dana, u nekoj od naših poslovnica, po ceni od 300,00 dinara.

Ukoliko dopunjavate vaš pripejd broj sa fiksnog telefona, od 5. januara vaš pripejd kredit možete da dopunite sa 200,00 dinara, 500,00 dinara ili 1.000,00 dinara.
 
Da, umesto 11+1 sada je 3+9 :)
 
Imam 1 pripaid karticu samo friendly dopune, piše da važi do 20.05., to je više od 3 meseca.
 
Verujem da stara važenja nece dirati. Meni neke kartice (neotpakovane) vaze do sredine 2017-e, kako pise na portalu. ;)

Drugim recima, na portalu nisu smanjili važenje, što mislim da je sasvim ok.
 
@satell200 a čije je ono obaveštenje koje si citirao?
 
Imam 1 pripaid karticu samo friendly dopune, piše da važi do 20.05., to je više od 3 meseca.
Ја сам две активирао пре неколико дана и важе до краја новембра. Немој да заборавиш да пријатељска допуна не продужава важност картице.
За сваки случај повремено до често идем на Мој мтс и проверавам, другар није пазио и остао без 10к кредита пре неколико месеци.
Шта да се ради, мораће да се уплати по потреби али то ионако остаје где је.
 
Da li se tokom grejs perioda gubi kredit? Ili miruje? Moze li cak i dopunjavati putem Friendly dopune?
 
Кредит важи три месеца, прође период, нема кредита. Тако ми логички делује а мислим да и остали оператери то одавно практикују. Знам да је Вип још одавно имао неки краћи период трајања кредита док је картица важила релативно дуго.

Одговор на друго питање је на крају цитата.

Иначе теоретски делује да ово из првог пасуса може да значи и да кредит остаје и после 90 дана али не може да се користи па би допуном био опет на располагању али мислим да се после 90 дана апсолутно губи кредит.

Minimalni iznos pripejd dopune je 200, 00 dinara. Potrebno je da u periodu od 90 dana od aktivacije kartice, odnosno od poslednje dopune pripejd kredita, dopunite vaš pripejd kredit u minimalnom iznosu od 200, 00 dinara. Ukoliko to niste uradili, po isteku perioda od 90 dana, neiskorišćeni deo kredita više vam neće biti na raspolaganju i moći ćete samo da primate pozive i poruke.
Svaki put kada dopunite kredit u iznosu od 200, 00 dinara i više, uplaćeni iznos se dodaje na neiskorišćeni iznos kredita i period važenja pripejd kredita se produžava za narednih 90 dana.
Rok važenja pripejd SIM kartice je 12 meseci od datuma aktivacije kartice, odnosno od poslednje dopune pripejd kredita. Nakon ovog perioda vaša kartica više neće biti aktivna. Ponovnu aktivaciju kartice možete da izvršite u roku od 30 dana u nekoj od naših poslovnica po ceni od 300,00 dinara, početni kredit na ponovo aktiviranoj kartici je 25,00 dinara. Preostali iznos pripejd kredita sa vaše prethodne SIM katice se poništava.
Express dopuna i Friendly dopuna ne produžavaju rok važenja pripejd SIM kartice.
 
Mislim da sam dopunjavao na Telenoru i da se tada odblokira zarobljeni kredit (koji traje 60dana).
 
Proverena MTS info:
- Posle 90 dana kredit se zamrzava, ne briše, ne anulira. Kada se u narednih max 9 grejs meseci uplati 200 din, postojeći kredit se reaktivira, uvećan za novih 200 din, i ponovo otkucava validnost 3+9 meseci.
- Kartice koje sada važe do sept. 2015 i slično ostaju da važe tako, na njih ne primenjuje 3+9, već ostaju na starom 11+1 dok mogu. Izvor je Moj MTS portal, nisu znali da mi kažu u KS.
- Da li je moguće uvećanje kredita putem Friends usluge tokom grejs perioda niko nije znao da mi kaže; verovatno ne.
 
Могуће, није баш добро написано. Мислим да су ми на Випу брисали кредит кад истекне а пре нове допуне. Нећу да се играм тестера ових варијација, лакше ми да пустим 200 на три месеца него да размишљам да ли ће неки кредит да ради или не у грејс периоду. Тих 200 ми ионако остаје за неку каснију прилику. ;)
 
Realno, sta na prepaidu moze da se uradi sa 200 dinara za 3 meseca? Ni 10 razgovora od po minut ne moze...
 
Ко каже да мора да се нешто уради? ;) Ово је уведено да би они који имају полумртве припејд бројеве и углавном се само јављају морали понекад и да плате услугу.
 
Od njih se zaradjuje tako sto se naplati od pozivaoca.
Mislim da je ovo nacin (mislim i na Telenor) da se izbace korisnici koji malo trose i od kojih ne mogu da planiraju prihode, jer su previse nasumicni.
 
Kolika je pocetna cena dodatka Dodaj za sve mreze na novim Telenorovim pripejd karticama?
 
Nazad
Vrh Dno