Šta je novo?

[A1] Postpaid paketi i promocije

Interesuje me da li jos uvek vazi kod Vip-a onaj uslov ako se potpise ugovor na 24 mes. da se zapravo ne moze raskinuti pre 27 mes.

Kao sto je ranije vazilo 24+3 meseca i tek je onda moguc raskid?
 
24+1 ako raskidas i prelazis na prepaid,
24+0 ako prenosis u drugu mrezu
 
Promenjeno je i to. Sada se ugovor ugovor raskida na prvom preseku stanja od podnesenja zahteva.
 
Misli se da prekid ugovora nastupa na kraju tekuceg obracunskog perioda.
 
"Unormalili" su se sad kad su dosli do ciljanog udela na trzistu.
Sve do sada je bio "osvajacki pohod".
 
Zovem 12388 centar za brigu o korisnicima. Kazem im da hocu 25% popusta na pretplatu tokom celog dvogodisnjeg ugovora sa telefonom ili da dobijem 50% bez telefona. Odobre oni za 2 minuta. Uputim se u VIP, razmisljajuci koji telefon da izaberem, zvoni telefon, zovu iz korisnickog centra, i saopstavaju da mogu dobiti popust samo tokom prve godine pretplate sa telefonom ili 50% bez telefona tokom 2 god. Na kraju cu ipak uzeti izgleda bez telefona.
 
Zovem 12388 centar za brigu o korisnicima. Kazem im da hocu 25% popusta na pretplatu tokom celog dvogodisnjeg ugovora sa telefonom ili da dobijem 50% bez telefona. Odobre oni za 2 minuta. Uputim se u VIP, razmisljajuci koji telefon da izaberem, zvoni telefon, zovu iz korisnickog centra, i saopstavaju da mogu dobiti popust samo tokom prve godine pretplate sa telefonom ili 50% bez telefona tokom 2 god. Na kraju cu ipak uzeti izgleda bez telefona.

prvo dobro pogledaj koje tarife ti odgovaraju , mislim da mts daje vise ,
 
Promocija u Vipu sa popustima na telefone traje do 17.08 uključujući i taj dan.
Sem za one koji su podneli zahtev da predju u Vip, za njih vazi do kraja avgusta.
 
Poslednja izmena:
Imam par nedoumica vezano za VIP ugovor koji je keva potpisala pre malo vise od 2 godine, nadam se da cu ovde dobiti normalno objasnjenje jer od VIPa ne mogu...

Timeline, radi lakse preglednosti:
Keva je 5.7.2012. uzela mladjem bratu ZTE Skate uz paket "Sigurica 3000".
Bratu su telefon ukrali posle nekih 2 meseca (nebitno), broj sam uzeo ja i kupio telefon preko oglasa.
Paket je tekao i placan je redovno sve do 6.8.2014. (znaci nastavio se posle 24 meseca).
6.8.2014. u 10:36 ujutru mi stize poruka da mi je uplaceno 3000 din kredita (standardna poruka).
Kasnije istog dana keva je otisla u VIP i raskinula ugovor (nije me razumela da ne radi to i tako se desilo..), gde joj je "operativac" rekao da ce stici za mesec dana standardno racun, ali ce kostati taj poslednji mesec 1500 ili 1600 (po novoj tarifi), sa cime je keva bila saglasna.
Medjutim, kasnije tog dana, oko 4 popodne, stize mi poruka da nemam vise kredita i koliko ja razumem, desilo se ono sto je trebalo da se desi za mesec dana - presao sam na prepaid bez ugovora.

Zanima me:

1) da li imam neke pogodnosti ako "produzim ugovor", ili se keva prevarila sto je raskinula, pa nam je svejedno da li potpisao novi na njeno ime ili uzeo novi na mene?
2) da li uopste mogu da potpisem novi ugovor na sebe, jer koliko razumem taj broj se i dalje vodi na nju? I ako mogu, da li cu morati da prebacujem broj na sebe ili cu samo moci da odem bez nje i zavrsim sve sam (sa postojecom karticom itd).
3) Uzeo bih neki telefon (recimo Samsung S5611 (Primo)) za caleta, zanima me da li su svi telefoni zakljucani na VIP ili ce on moci svoju 064 karticu da koristi? Cale je izgubio PUK kod i tvrdi da ne moze da prebacuje mrezu (jer nije registrovan korisnik), pa me zanima ako je telefon zakljucan, da li postoji nacin da prebaci taj broj na VIP?
 
Vidim da je VIP uveo novu promociju, popust na pretplatu. Ali je izgleda ukinuo popust na telefone od 40%.
 
Vip samo obrce naziv, ali nikad ne da vise:)
 
Imam u Vip-u, mix 750. Koji telefon mi preporučujete. Treba mi za ženu. Odnos cena - kvalitet, do 2000 din max.
 
Moram ovo da podelim sa nekim, da vidim ista ili slična iskustva. Imam smart 700 paket + 1gb podataka. Sumnjam da sam i pola spičio do momenta kada se desilo sledeće:

Krenuo sam u neku bajk turu tj krenuli smo na Đerdap i od Požarevca do tamo vozili smo bajkom. Pošto sam upalio mapmyride app da mi zabeleži rutu, i pošto je ruta bila nestvarno lepo iskustvo, želeo sam da je sinhronizujem sa sajtom po svaku cenu, da mi se nekako ne izgubi. Čim smo stigli tamo naravno vip signala nema ni za lek. Al zato vatam 4 Rumunska. Bojao sam se da ne izgubim rutu i namerno sam upalio roaming data samo to da odradim, spreman da platim par stotina dinara. Pošto je net spor tamo, to je trajalo, trajalo... Pa sam palio browser da vidim da l ije uspešno odrađeno, vamo tamo, nisam se preterano cimao sa tim, samo sam posle sat "upaljenosti" data roaminga dobio sms od njih da mi je upotreba data protoka "neubičajena" pa mi je stigao sms da me obavesti da mi je trenutno stanje 7200. U prvom sms-u sam dobio obaveštenje da zbog enormne potrošnje van paketa može doći do suspenzije saobraćaja.

Vratim se u civilizaciju, vidim da net praktično više ne radi nego radi, ekstremno sporo i tek curka pomalo. Zovem, kontao sam da su smanjili protok, ona mi kaže sledeće /posle 40 minuta čekanja na operatera/: suspenzovali su mi saobraćaj dok "ne platim". Ja reko pa platiću ženo, pustite mi protok, imam po ugovoru gigabajt koji nisam potrošio, ne, ne može. Reko, a šta da sam hteo da potrošim namerno još, da je u pitanju neki poslovni mail, jako bitno, ona ćuti kao mutava. Nisam dobio ništa, nikakav račun, ništa pa da kao znam da treba da platim.

Sve u svemu, **** lud zbunjenog. Da ne pričam da mi je misterija kako sam spizdio 6 i po MB.
 
Poslednja izmena:
Zaokruzivanjem u romingu mozes mnogo spiciti brzo i skupo.
A blokiranje je standard kod vipa.
 
Zaokruzivanjem u romingu mozes mnogo spiciti brzo i skupo.
A blokiranje je standard kod vipa.

Nije to blokiranje, to je zabrana korišćenja protoka koji mi po ugovoru pripada. Dakle, ako je meni ostalo tipa 200mb, ja ne mogu da trošim to dok mi ne stigne račun pa platim, i na kraju ću da ostnem bez tih megabajta.
 
E taj deo vec nisam cuo ovih godina koliko pratim operatere...
 
Stvarno ili se zezas?:)
Ako je stvarno, menjaj bre to u neki Mixnet pod HITNO! ;)
 
Kako vam bre telefoni u roamingu koriste data ako je odštikliran data roaming u podešavanjima, a po defaultu jeste?
 
Ja nemam mobilni, to je žanu. Njoj je važno da duže priča, manje internet.
Jedini telefon koji iole valja, a uklapa se u tvoje finansije je Xperia E1, inace im je ponuda telefona najlosija od sva tri operatera. Moj predlog ti je da lepo uzmes taj mix ili mix net na dve godine bez telefona, cime dobijas 50% popusta, i taj novac uložiš u telefon. To ti je minimalno 100-150 eura, a za te pare može odličan fon da se nađe, od HTC Desire 310, pa do Xperie M2...
 
Predlazem MixNet, jer na njemu nema "slucajno" ni namerno da se predje racun za net. Na Mixu moze.
 
Vrh Dno