Šta je novo?

Zvuk sa PC-a na Midi stub ???

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dakle, povezao sam svoj PC sa muz. Stubom ( cinc ulaz ...).
Medjutim - jos pre nego startujem winamp ili bilo sta drugo cuje se jako "brujanje" tj. kao da je nesto preoptereceno - dubok tup zbvuk, koji se dobije cim se cinc uglavi u uticnicu na muz. stubu ??? Sve je povezano odgovarajucim kablom duzine 3m. O cemu se radi i kako da to eliminisem ?ctp;

Prvo proveri da li je kabl stvarno dobro povezan da slucajno nema kratkog spoja u njemu, a u svakom slucaju u volume controls smanji wave out skoro na minimum jer kada je on pojacan do kraja cuje se to jako brujanje.

verovatno je u pitanju povezivanje kablova-odnosno konektora, probaj malo da ih mrdas-posebno chinch u racunaru.

George je napisao(la):
verovatno je u pitanju povezivanje kablova-odnosno konektora, probaj malo da ih mrdas-posebno chinch u racunaru.
Pa tesko da je na zvucnoj cinc :D
Proveri da li si sve dobro ubo, pa ako to ne pomogne proveri jos jednom da li je sve dobro zalemljeno (male su sanse da je do kabla).

Crni je napisao(la):
Pa tesko da je na zvucnoj cinc :D

Strasno se izvinjavam na strasnom propustu-mislio sam na dzek na zvucnoj:p , samo ga dobro mrdaj i guraj da vidis da li ce mozda na kratko prestati.

Bez rezultata ...

nazalost, problem je ostao i pored svih provera, cak i zamene kabla.:rocket:

Jel imash TV tjuner ???
Koja je zvuchna ???
A chinchevi na karticama postoje (Creative AWE 64 GOLD)...

Re: Bez rezultata ...

Dark Angel je napisao(la):
nazalost, problem je ostao i pored svih provera, cak i zamene kabla.:rocket:
Moze dase desi da je izlaz sa zvucne krsh ili ulaz u stub ili da je tu nesto riknulo, naravno pod pretpostavkom da je sa kablom sve OK. Probaj sa nekom drugom zvucnom ili da ubodes negde drugde kabl.

jos malo muke ...

Zvucna je integrisana na ploci ( Fic 133 chipset ), izlaz sa ploce je Ok - ili bi bar trebao da bude ... probacu da ubodem u liniju izlaz sa tv-a pa da vidim ...

Re: jos malo muke ...

Zvucna je integrisana na ploci ( Fic 133 chipset ), izlaz sa ploce je Ok - ili bi bar trebao da bude ... probacu da ubodem u liniju izlaz sa tv-a pa da vidim ...

To brujanje je uplivavanje struje u signal, najverovatnije sa ploce.
I najverovatnije to neces reshiti dok ne pazaris neku PCI zvucnu.
Ako se to ne deshava sa TV-om, onda je ovo sto sam rekao, ako se deshava, onda ti iz linije probija struja na ulaz za taj kabl ili linija ima lose uzemljenje.

Ja mislim da ti je najlaske da ubodes neke sluske u zvucnu i da poslusas. A jos bolje da to probas sa nekim kompjuterskim zvucnicima, sigurno neki ortak pored tebe ima zvucnike. Treca stvar, stavljaj MUTE na jednu po jednu stavku u CP. Mozda je problem u necemu levom... Mikrofon iskljucen? (iako opisani zvuk ne lici na "mikrofoniju", sve je moguce:))

Slusalice ...

HM... i to sam probao,
zvuk na slusalicama je OK ...
stvarno nemam ideju sta je posredi ...:rocket:

Po svemu sto je receno 100% je lose uzemljenje u zgradi, kuci itd... Mozes resiti problem tako sto ces na kablu za napajanje od komp-a izolovati masu (uzemljenje) sa izolir trakom, ali zapamti da to moze biti fatalno po kompijuter i ostalu opremu ako dodje do nekog kurslusa...

Line in ili phono in?

Da li je ulaz na stubu "line in" koji se koristi za CD, video itd. ili je to "phono in" ulaz sa predpojacalom za gramofone. Nekada davno sam ja prikljucio Amigu na takav ulaz i dogodilo mi se isto sto i tebi.

DRAX je napisao(la):
Po svemu sto je receno 100% je lose uzemljenje u zgradi, kuci itd... Mozes resiti problem tako sto ces na kablu za napajanje od komp-a izolovati masu (uzemljenje) sa izolir trakom, ali zapamti da to moze biti fatalno po kompijuter i ostalu opremu ako dodje do nekog kurslusa...
Pa bas mi se cini da je nesto drugo u pitanju! Mislim da ovo nema apsolutno nikakve veze i da NE BI SMEO ovo da radi (bilo ko!)!!! Ako je izlaz na kompu ok, proverio je decko sa sluskama, ali bi bilo lepo da proveri i nekim zvucnicima, onda je problem do stuba!!! A posto stubovi po pravilu nemaju uzemljenje, odakle ti izvuce ovaj zakljucak, da je lose uzemljenje u kuci?

Re: Line in ili phono in?

Vuk je napisao(la):
Da li je ulaz na stubu "line in" koji se koristi za CD, video itd. ili je to "phono in" ulaz sa predpojacalom za gramofone. Nekada davno sam ja prikljucio Amigu na takav ulaz i dogodilo mi se isto sto i tebi.
Ovo je jako moguce, i meni se jednom desilo! Ali ne sa amigom, ne secam se sta sam prikljucivao, ali ista stvar!

Mogao bi jos nesto da probas: na nekim zvucnim karticama postoju dzamper koji ti odredjuje da li na karticu prikljucujes zvucnike ili je kacis na stub (ili bilo sta drugo). Posto ti je zvucna integrisana, pogledaj uputstvo za plocu i obraduj nas. :)

Ako nije na stubu "Phono In" za gramofon , garantovano je ono sto sam pomenuo, zato sto se stvara razlika potencijala, odnosno muzicki stub ostvaruje uzemljenje preko muzicke kartice, odnosno kompijutera kroz ciji kabl prolazi signal i dolazi do klasicnog bruma Hercaze iz naponske mreze.

Zvucnici za komp

Dakle koristim zvucnike za komp ( stona varijanta ) i na njima je sve OK, samo kad se prikopcam na muz stub ( SONY "baj'd'vej ) i to na prikljucak za CD ... desava se ovaj shit ... i kao da je signal overrated tj. prejak ... jer se dobija stravicno jak zvuk i kad samo malo odvrnete volume !!!!
ctp;

Izgleda da nas nisi obradovao... ctp;

Filip je napisao(la):
Mogao bi jos nesto da probas: na nekim zvucnim karticama postoju dzamper koji ti odredjuje da li na karticu prikljucujes zvucnike ili je kacis na stub (ili bilo sta drugo). Posto ti je zvucna integrisana, pogledaj uputstvo za plocu i obraduj nas. :)
Da ne kucam dva puta, jesi li probao ovo?

Re: Zvucnici za komp

Dakle koristim zvucnike za komp ( stona varijanta ) i na njima je sve OK, samo kad se prikopcam na muz stub ( SONY "baj'd'vej ) i to na prikljucak za CD ... desava se ovaj shit ... i kao da je signal overrated tj. prejak ... jer se dobija stravicno jak zvuk i kad samo malo odvrnete volume !!!!
ctp;

A da li si pokusao da prikljucis nesto drugo na taj ulaz sem kompjutera. Probaj sa videom ili nekim drugim uredjajem koji ima audio out, cisto da utvrdis da li ti je taj ulaz ispravan.

DRAX je napisao(la):

Moj 5.1 sistem kada je ukljucen u produzni ili steker sa uzemljenjem zuji samo tako, dok kad ga ukljucim u neki rumunski bez uzemljenja radi odlicno. Ja sam mislio da je on los, ali si me utesio sa losom strujom!

Vrh Dno