Šta je novo?

Zvuk preko DVI

chedomil

Slavan
Učlanjen(a)
08.02.2008
Poena
304
Povezao sam računar sa TV preko DVI-HDMI adaptera i i HDMI-HDMI kabla. Slika je perfektna, ali ne uspijevam da dobijem ton na TV. Pokušavao sam po raznim forumima i pronašao da neke grafičke karte preko DVI izlaza mogu da emitiju zvuk. Interesuje me da li je to slučaj sa mojoj grafikom ATI RADEON HD 2600 PRO i ako može pomoć kako da riješim ovaj problem? Znam za opcije kupovine grafike sa HDMI izlazom i povezivanja zvuka sa drugim kablom, ali neka varijanta sa ovim što imam?

DVI na grafickoj nema zvuk...

Mislis na moju graficku ili uopste? Neke graficke imaju mogucnost izlaza audio signala na VGA, koliko sam ja mogao da vidim prema specifikacijama na sajtovima proizvodjaca

hmmm... Ja prvi put cujem da preko dvi moze da ide zvuk... DVI - Digital video interface a HDMI hi def media interface... Sam naziv ti kaze :)

Poslednja izmena:
Moja GTX460 emituje zvuk preko DVI na TV bez problema, isto je povezano preko DVI-HDMI adaptera..

Na kompu kod Playback devicies treba podesti da je TV default, isto kod TV treba podesitdi da je input za Hdmi DVI(kod mog LG-a to Input>Input Label>DVI). Ako ne radi možda grafa ne podržava ili je neki problem sa drajverom.

Poslednja izmena:
Te varijante sa zvukom kroz dvi postoje ali nisu prisutne svuda, mislim da samo novije grafike to mogu ali uz obavezan dvi-hdmi adapter. Tvoja grafika je matora za to stoga i imas samo sliku.

Da li si to povezao preko originalnog DVI-HDMI adaptera koji dolazi uz grafičku kartu ili ne?
Pošto ima razlike između generičkog adaptera i toga koji je predviđen da pusti i zvuk (pošto to nije po standardu).

Te varijante sa zvukom kroz dvi postoje ali nisu prisutne svuda, mislim da samo novije grafike to mogu ali uz obavezan dvi-hdmi adapter. Tvoja grafika je matora za to stoga i imas samo sliku.

I ja mislim da je matora, ali da provjerim malo sa ostatkom svijeta.

Da li si to povezao preko originalnog DVI-HDMI adaptera koji dolazi uz grafičku kartu ili ne?
Pošto ima razlike između generičkog adaptera i toga koji je predviđen da pusti i zvuk (pošto to nije po standardu).

Tada je uz grafiku došao samo DVI-SUB adapter. Neki dan sam kupio DVI-HDMI posebno i to sa 19 i 24 pina, ali neće ni na jedan. Čak sam pokušao da zamijneim DVI izlaze pošto imaju dva na grafici, ali opet ista stvar. A karta je kupljena 2008. godine, pa je vjerovatno u tome problem.

Ja sam imao HD2600 XT koji je slao zvuk preko DVI-a. Jedino ako HD2600 PRO nema integrisan zvuk u GPU jer je slabiji model, ali ne vidim zašto bi to radili.

Moja stara 4850 nije davala zvuk mada je po onome sto sam nasao na sajtu proizvodjaca trebala. Sumnjao sam i na m. plocu ali cim sam presao na 5770 na istoj ploci naravno, sve je bilo ok.

Nazad
Vrh Dno