Ljanmi
Slavan
- Učlanjen(a)
- 01.02.2006
- Poena
- 390
Moja oprema
- CPU & Cooler
- Ryzen 5 7600
- Matična ploča
- Asus TUF B650M
- RAM
- 2x16 EXPO
- GPU
- Phoenix RTX 3080
- Storage
- 2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
- Zvuk
- Solo 6C
- PSU
- EVGA G3 1000W
- Kućište
- Lian Li Dan 3 Snow White
- Monitor
- LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
- Miš & tastatura
- DeathAdder V3 Pro Snow White
- Pristup internetu
- Optički internet
Procitao sam sve moguce postove o zvuku na bench-u. Doslo je vreme da rezimiramo neke stvari kao npr. MX5021 V.S. 621, zatim vredi li ulagati u AUZENTECH X-FI Prelude 7.1 kada za 100e manje moze da se uzme Extrim Music i sta mislite o sluskama koje daju najbolji zvuk kao npr. Barracuda HP-1 ili ovaj najnoviji model Razer Megalodon ili mozda Zalman. Niko ne pominje Razer Barracudu AC-1 audio karticu, sta se generalno misli o njoj? Dakle price o Hi-Fi komponentama me ne interesuju totalno jer je to rupa bez dna ali bukvalno(postoje zvucnici od po 10k-20k po komadu i to opusteno ima ih i za 50k eura) i sama pomena komponenti nije dobrodosla i moze da zaobidje thread. Hocu da konacno dobijem MAX slusanja .mp3, gledanja filmova i uzivanja u FPS igrama jer sam pasionirani igrac FPS-a i narocito uzivam Sc-Fi FPS naslovima. Bilo je nekih prica(ovde na bench-u) koliko se secam da ce izaci neka integrusa na nekim novim plocama koja ce da za***e sve ove zvucne kartice i licno ne verujem da je moguce da jedan integrisani chip zameni i da bolji zvuk i efekte od zasebne "machine" ali 'ajde da pomenem i to jer se dosta raspravljalo i o tome od strane pojedinih audiofila. Dakle ljudi, HAJDE DA IZVUCEMO MAX UZIVANJA iz ovih divnih naslova i stvarno dobjemo maximum sto danasnjica moze da nam ponudi za neke relativno normalne cifre. Sve ideje su dobrodosle pocevsi od visokokvalitetnih kablova i raznoraznih resenja a sve u cilju MAX uzivanja, sto bi Ameri rekli "anything goes". Licno nisam zagovornik 5.1 resenja jer je potebno isuvise uslova ispuniti(isuvise komplikovano razvlacenje i preskakanje kablova a ako necu da ih preskacem moram da dignem laminat i da ih sprovedem ispod ili da mi vise po zidovima a to mi je BZV + sto moram da imam dovoljno veliku prostoriju gde cu da sedim u sredini i da izmedju mene i zvucnika nema prepreka i da svi oni budu u visini moje glave dok sedim dozivljavam zvuk - ovo ne vazi za woofer koji je najbolje da bude na podu u cosku da bi izbacio najkvalitetniji vibe, jos bi bilo idealnije kada ne bih imao namestaja u toj sobi i jos da mi zidovi budu od nekog spec materijala) a necu dobiti "bog zna sta" vise a verovatno i da hocu ali sad jednostavno retko ko ima uslove za tako nesto pa bih pre u komercijalniju i daaaleko jednostavniju i prakticniju klasu 2.1. Vlasnik sam MX 5021 vec nekih godinu dana i prosto je neverovatno kakav vibe daje woofer za tako malo love u izvedbi 2.1 desktop varijante. Licno sam posedovao i cuo dosta zvucnika za svojih 28 godina zivota i ton koji najvise "volim ili osetim" je low-freq vibe koji proizvedi woofer i to tonove ispod 30kHz, znaci 22 i nize koje ne cujes zapravo ali oni def postoje i prave nekakve cudne vibracije koje prolaze kroz telo slusaoca i to u ritmu muzike. Zamislite ravan vibracije u prostoru paralelnu sa podom koja se "seta" gore dole(recimo od kolena pa do kose) u ritmu muzike, naravno samo u delu pesme gde niski tonovi dolaze do izrazaja. Konkretno takav vibe mozes da dozivis uz Madoninu pesmu "Rain" sa originalnog CD-a uz odgovarajuci woofer. Rec je o 2.1 sys u rucnoj izvedbi. Gura ga neko pojacalo - nista posebno kvalitetno i skupo. Woofer je sastavljen iz 2 x 12" Lamar koji vaze za BZV zvucnike, okrenuti su jedan prema drugom u malo vecoj kutiji. Vrhunac price je kada gledam u led diode od sat receiver-a zelene boje i razmisljam zasto su mutne i dal je moguce da od siline vibe-a koji je tako prec i ostar izmedjuostalog da ne kazem kao zilet(ravan paralelna sa podom koja se seta gore-dole), led diode vibriraju. Prosto ne mogu da verujem - da li je moguce tako nesto? Zatim posle par minuta slusajuci istu pesmu ponovo i ponovo zakljucujem da meni zenica oka vibrira u pojedinim trenucima tj kada se "precizni talas" vrti negde oko vrata, ociju i zavrsava u kosi(jer ide u svom ritmu gore-dole) gde se u medjuvremenu covek bukvalno sav najezi. Da ne poverujes sta sve zvuk moze da uradi, TOTALNO nova dimenzija zvuka - bukvalno imas fizicki dodir muzike(ne malo da se pitas da li postoji ili tripujes vec ga osecas muski) i ne preterujem uopste ni malo kada kazem ovo sto sam opisao. Da ne idem u Off ovaj mx5021 ima extra precizan vibe, naravno daleko od dovoljne snage da ispolji "fizicki dodir" ali se pomalo oseca. U svakom slucaju je extra 2.1 sys za tu lovu. Da li se sa 621 dobija malo vise ili malo manje ili su samo subjektivne nijanse u pitanju.
Poslednja izmena: