Šta je novo?

Zvuk na PC-u FINAL

Ljanmi

Slavan
Učlanjen(a)
01.02.2006
Poena
390
Moja oprema  
CPU & Cooler
Ryzen 5 7600
Matična ploča
Asus TUF B650M
RAM
2x16 EXPO
GPU
Phoenix RTX 3080
Storage
2 TB Samsung 990 PRO Heatsink
Zvuk
Solo 6C
PSU
EVGA G3 1000W
Kućište
Lian Li Dan 3 Snow White
Monitor
LG 42LA660S-ZA 2014 / LG 82UP80003LA 2021
Miš & tastatura
DeathAdder V3 Pro Snow White
Pristup internetu
  1. Optički internet
Procitao sam sve moguce postove o zvuku na bench-u. Doslo je vreme da rezimiramo neke stvari kao npr. MX5021 V.S. 621, zatim vredi li ulagati u AUZENTECH X-FI Prelude 7.1 kada za 100e manje moze da se uzme Extrim Music i sta mislite o sluskama koje daju najbolji zvuk kao npr. Barracuda HP-1 ili ovaj najnoviji model Razer Megalodon ili mozda Zalman. Niko ne pominje Razer Barracudu AC-1 audio karticu, sta se generalno misli o njoj? Dakle price o Hi-Fi komponentama me ne interesuju totalno jer je to rupa bez dna ali bukvalno(postoje zvucnici od po 10k-20k po komadu i to opusteno ima ih i za 50k eura) i sama pomena komponenti nije dobrodosla i moze da zaobidje thread. Hocu da konacno dobijem MAX slusanja .mp3, gledanja filmova i uzivanja u FPS igrama jer sam pasionirani igrac FPS-a i narocito uzivam Sc-Fi FPS naslovima. Bilo je nekih prica(ovde na bench-u) koliko se secam da ce izaci neka integrusa na nekim novim plocama koja ce da za***e sve ove zvucne kartice i licno ne verujem da je moguce da jedan integrisani chip zameni i da bolji zvuk i efekte od zasebne "machine" ali 'ajde da pomenem i to jer se dosta raspravljalo i o tome od strane pojedinih audiofila. Dakle ljudi, HAJDE DA IZVUCEMO MAX UZIVANJA iz ovih divnih naslova i stvarno dobjemo maximum sto danasnjica moze da nam ponudi za neke relativno normalne cifre. Sve ideje su dobrodosle pocevsi od visokokvalitetnih kablova i raznoraznih resenja a sve u cilju MAX uzivanja, sto bi Ameri rekli "anything goes". Licno nisam zagovornik 5.1 resenja jer je potebno isuvise uslova ispuniti(isuvise komplikovano razvlacenje i preskakanje kablova a ako necu da ih preskacem moram da dignem laminat i da ih sprovedem ispod ili da mi vise po zidovima a to mi je BZV + sto moram da imam dovoljno veliku prostoriju gde cu da sedim u sredini i da izmedju mene i zvucnika nema prepreka i da svi oni budu u visini moje glave dok sedim dozivljavam zvuk - ovo ne vazi za woofer koji je najbolje da bude na podu u cosku da bi izbacio najkvalitetniji vibe, jos bi bilo idealnije kada ne bih imao namestaja u toj sobi i jos da mi zidovi budu od nekog spec materijala) a necu dobiti "bog zna sta" vise a verovatno i da hocu ali sad jednostavno retko ko ima uslove za tako nesto pa bih pre u komercijalniju i daaaleko jednostavniju i prakticniju klasu 2.1. Vlasnik sam MX 5021 vec nekih godinu dana i prosto je neverovatno kakav vibe daje woofer za tako malo love u izvedbi 2.1 desktop varijante. Licno sam posedovao i cuo dosta zvucnika za svojih 28 godina zivota i ton koji najvise "volim ili osetim" je low-freq vibe koji proizvedi woofer i to tonove ispod 30kHz, znaci 22 i nize koje ne cujes zapravo ali oni def postoje i prave nekakve cudne vibracije koje prolaze kroz telo slusaoca i to u ritmu muzike. Zamislite ravan vibracije u prostoru paralelnu sa podom koja se "seta" gore dole(recimo od kolena pa do kose) u ritmu muzike, naravno samo u delu pesme gde niski tonovi dolaze do izrazaja. Konkretno takav vibe mozes da dozivis uz Madoninu pesmu "Rain" sa originalnog CD-a uz odgovarajuci woofer. Rec je o 2.1 sys u rucnoj izvedbi. Gura ga neko pojacalo - nista posebno kvalitetno i skupo. Woofer je sastavljen iz 2 x 12" Lamar koji vaze za BZV zvucnike, okrenuti su jedan prema drugom u malo vecoj kutiji. Vrhunac price je kada gledam u led diode od sat receiver-a zelene boje i razmisljam zasto su mutne i dal je moguce da od siline vibe-a koji je tako prec i ostar izmedjuostalog da ne kazem kao zilet(ravan paralelna sa podom koja se seta gore-dole), led diode vibriraju. Prosto ne mogu da verujem - da li je moguce tako nesto? Zatim posle par minuta slusajuci istu pesmu ponovo i ponovo zakljucujem da meni zenica oka vibrira u pojedinim trenucima tj kada se "precizni talas" vrti negde oko vrata, ociju i zavrsava u kosi(jer ide u svom ritmu gore-dole) gde se u medjuvremenu covek bukvalno sav najezi. Da ne poverujes sta sve zvuk moze da uradi, TOTALNO nova dimenzija zvuka - bukvalno imas fizicki dodir muzike(ne malo da se pitas da li postoji ili tripujes vec ga osecas muski) i ne preterujem uopste ni malo kada kazem ovo sto sam opisao. Da ne idem u Off ovaj mx5021 ima extra precizan vibe, naravno daleko od dovoljne snage da ispolji "fizicki dodir" ali se pomalo oseca. U svakom slucaju je extra 2.1 sys za tu lovu. Da li se sa 621 dobija malo vise ili malo manje ili su samo subjektivne nijanse u pitanju.

Poslednja izmena:
Da se niko ne uvredi, postujem sve audiofile i studijske monitore gde zvuk postoji tamo gde na obicnim zvucnicima ne postoji(recimo Genelec) ali nije mi toliko bitno i efektivno recimo kao preostar vibe koji dolazi iz woofer-a i koji fizicki osecaj na i u svom telu, prosto daje neverovatan osecaj koji je kao droga :). Jednom kada ga osetis u konstantnoj si potrazi za sto jacim i ostrijim vibe-om i navlacis se vec na prvom slusanju(citaj dodiru). Eventualno bih sto se tice zvucnika pored standardnog 2.1 mx5021 ili 621 dodao jeftinu izvedbu Lamar-a koju sam opisao sa nekim jeftinim pojacalom tako da to ne spada u neko ulaganje komponenata kojima nema kraja. Ovi 2.1 sys su "100% Kick Ass" proizvodi za malu lovu i novi su i imaju garanciju i zavrsio si posao i prelepo izgledaju a da ne pominjem koliko su prakticni za nas standard gde prosecan korisnik nema love za odvojenu audiofilijsku sobu koja bi sluzila cisto za dozivljavanje multimedije(kod nas je dobro i da imas svoju sobu :( ) a o tim "bolesnim" ciframa necu da pricam uopste, odmah se ogradjujem od toga. Licno i da imam para ne bih voleo da imam tako odvojenu sobu samo za to - komplikovanje zivota bezveze :) , opet kazem licno. Na nekom audiofiliskom forumu sam procitao da MX5021 koriste kao studiske monitore - toliko o njihovom kvalitetu i reprodukciji. Nemam adekvatan izvor zvuka, treba mi audio kartica. A i sluske planiram da pazarim. U principu zanima me vase iskustvo sa zvukom.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo ali koliko para toliko muzike. Ne moze se reci ovo je vrh kada neko mozda nece imati taj novac. Drugo, slusajuci razne varijante X-Fi XtremeMusic moze uspesno odraditi posao bez kupovine skupljih resenja za PC zvuk, od zvucnika osim za muziku stereo ne moze biti toliko dobar da pruzi slican efekat kao 5.1 resenja npr Z-5500. Slusalice su meni nuzno zlo koje retko koristim jer nikad ne mogu biti dobre kao zvucnik niti volim izvor zvuka direktno na glavi. Moj predlog je ono sto ja koristim: X-Fi Music (Platinum koji ja imam razlikuje se po dodacima), Logitech Z-5500 i Sennheiser HD201.

. . . ..eh, sad 22Hz, na home made zvuchnicima, na Madoninoj traci (jes da ona ima bruka produkciju, ali ne ide "toliko nisko"), pogotovo shto to necesh ni chuti u (reche da cesh najcheshce slushati) bulja mp3u... na MX5021 sa 6.5" subom.. tek SF.. shto se tiche slushki, za muziku Grado i samo Grado, ima i kod nas :) a za igre, nabacish slushke i CMSS 3d napanjish do kraja (tu ubaci neshto tipa Senna 201ca)....
. ... pravilno reprodukovan kick na 30ak Hz, "izuva iz gaca" :)

. . . ..eh, sad 22Hz, na home made zvuchnicima, na Madoninoj traci (jes da ona ima bruka produkciju, ali ne ide "toliko nisko"), pogotovo shto to necesh ni chuti u (reche da cesh najcheshce slushati) bulja mp3u... na MX5021 sa 6.5" subom.. tek SF.. shto se tiche slushki, za muziku Grado i samo Grado, ima i kod nas :) a za igre, nabacish slushke i CMSS 3d napanjish do kraja (tu ubaci neshto tipa Senna 201ca)....
. ... pravilno reprodukovan kick na 30ak Hz, "izuva iz gaca" :)

Yeste ali ako nakacim taj "home made" woofer ne treba ni da cujem, oseticu ga samo tako :) .Posto su one i gde ima da se uzmu?

Inace ostali modeli su jos jeftniji. Ne razumem se u sluske tako da nemam pojma sta treba da se uzme? Posto na ovim sluskama nije deklarisan zvuk tipa 7.1 ili 5.1, da li u gaming-u to ima veze ili je to cist marketing, mislim ima li to realno nekog efekta?

Poslednja izmena:
Za sluške bi ti preporučio da pregledaš http://www.head-fi.org/forums/f4/

Ja sam odavno bio zagrizao za HD280, al sam budala zaboravio da ih poručim kad su moji letos došli iz USA, a mogao sam da ih nabavim za nekih $90 (kod nas ih valjaju za 150e), a dobro znaš kakav je tada bio kurs dolara :wall:, ali dobro možda dogodine...:) Ukoliko si u mogućnosti da ih dobaviš iz Italije za tih 95e odlično, samo prvo prelistaj onaj forum, možda nađeš nešto što ti više odgovara.

Poslednja izmena:
Za sluške bi ti preporučio da pregledaš http://www.head-fi.org/forums/f4/

Ja sam odavno bio zagrizao za HD280, al sam budala zaboravio da ih poručim kad su moji letos došli iz USA, a mogao sam da ih nabavim za nekih $90, a dobro znaš kakav je tada bio kurs dolara :wall:, ali dobro možda dogodine...:)

A sta mislis za ovaj sertifikat 7.1 i 5.1, jel to neka bullshit prica ili ne?

... slushke koje sam ti preporuchio su HiFi slushke, pa ako cesh da ih "vozish" sa mp3-em, to bi po meni bilo nipodishtavanje istih.. do modela SR60 mozhesh da ih vozish na nekoj "normalnijoj" zvuchnoj, SR80 i preko vec trebaju pojachalce, ali zato donose josh po prstohvat bassa.. i sviraju "za sve pare" ..
.. mada, poshto vidim da si bass-freak, a verovatno nemash pojachalo za slushke, mozhda bi ti vishe odgovarao neki Senn, mada i tu nema zaletanja bez pojachala, samo neki osnovniji modeli.. tipa 201/205..
. .shto se tiche onoga shto si osetio na tim zvuchnicima, siguran sam da nije bilo ni prici 30Hz, a kamo li nizhe.. jedino "buka"..

... slushke koje sam ti preporuchio su HiFi slushke, pa ako cesh da ih "vozish" sa mp3-em, to bi po meni bilo nipodishtavanje istih.. do modela SR60 mozhesh da ih vozish na nekoj "normalnijoj" zvuchnoj, SR80 i preko vec trebaju pojachalce, ali zato donose josh po prstohvat bassa.. i sviraju "za sve pare" ..
.. mada, poshto vidim da si bass-freak, a verovatno nemash pojachalo za slushke, mozhda bi ti vishe odgovarao neki Senn, mada i tu nema zaletanja bez pojachala, samo neki osnovniji modeli.. tipa 201/205..
. .shto se tiche onoga shto si osetio na tim zvuchnicima, siguran sam da nije bilo ni prici 30Hz, a kamo li nizhe.. jedino "buka"..

OK ako je buka kako moze onda biti tako precizna i stvarati prelep osecaj u telu dok se seta gore dole u svom nekom ritmu? Ne verujem, decko je napravio kutiju i "pogodio" jeftinu seriju koja ima vrhunske performanse. Mislim nikada nisam cuo tako kvalitetnu buku onda. Cuo sam dosta sra**a i znam sta je buka a ovo sece kao zilet. Ja zaista verujem da nisi doziveo ovako nesto jer kome god sam pricao ne razume me sem onoga ko je bio kod tog momka koji je tvorac tog woofera. Znam na sta mislis, mislis na "pomeranje bubrega i zujanje prozora". Ovo je covece kao ravan u sobi koja vibrira i prolazi kroz telo slusaoca i to itekakve snage. Znaci stvarno ga jako osecas - toliko jako da ti se od osecaja jezi koza a i kosa bre. Da ne poverujes sta sve zvuk moze da uradi. Uopste nije zezanje. Mogao bih po ceo dan da bukvalno uzivam stvari koje imaju snimljene te spec niske tonove i da se ne pomeram sa troseda.

Poslednja izmena:
... . ..ali, stani, polako, razmisli.. 22Hz.. za to treba kvalitetan dizajn samog zvuchnika (drivera, jelte :) ), zatim "enclosure" treba da se isprojektuje da "smiri" to chudovishte.. jednostavno, teshko da me mozhesh ubediti u to.. da je pricha o kvalitetno reprodukovanih 40Hz ili vishe, pa ajd' :)
. .. .e, da, gde ti vide AL 621, majke ti?

Poslednja izmena:
Ja ga ne videh ali vidim prica se o njemu pa da pitam nekog ko ima istancano culo sluha i koga interesuje i razume se pa da mi kaze. Inace taj se momak bas zaludjivao zvukom. Napravio ga je bas kvalitetno, sve to sto ti pricas. Nego niko ga nije priznavao za poznavaoca zvuka, mislim ljudi koji se bave muzikom i prave i prodaju sve i svasta za lokale, Hi-Fi sys i na kraju od toga zive godinama. A eto covek napravi nesto neverovatno sa 2 lamara 10", pogresio sam u prethodnom postu za 12", to mu je bio plan za sledeci korak da jos pojaca taj efekat koji je ionako bio jaaako izrazen - ali veruj mi na rec da tog osecaja nikada dosta. Lik se ozenio i otisao za Svicu ali dolazi 1x do 2x godisnje. Moram da ga nahvatam kada dodje da kupim njegov woofer ili ako ga ne poseduje da uzmem semu i modele zvucnika konkretne i da sam uradim. Bas ga ocekujem oko nove godine, verovatno 25. Decembar jer je tada kat bozic i tada su im praznici.

Poslednja izmena:
Da bi se osetili nisko tonovi ispod 30Hz npr 20i sl pogledajte kakvu rezonancu imaju ti tonovi i koliki prosotr treba postojati da bi se oni mogli lepo osetiti.

. . .ne vredi :)

Glooopo da raspravljamo vise o tome. Nabavicu woofer do Nove godine pa kada budete ljudi u Kragujevcu mozete da svratite na demonstraciju. Ja nigde nesto slicno nisam video a nisam ni cuo da neko drugi yeste kada sam pricao o zvuku. *** najimpresivniji efekat zvuka - niski tonovi. Loooodilo covece :) .

Nego, da li neko moze da mi preporuci sluske za PC(gaming prvenstveno, filmovi ponekad, muzika mozda). Kolio sam citao thread-ove Senn samo i to se dvoumim izmedju HD 280 i PC 350. Ni jedne ni druge nemaju 5.1 . Koliko je to efektivno ili je nje**a? Mislio sam da uzmem AUZENTECH X-FI Prelude 7.1(ima je u Nemackoj za 143 eura) i da li ce biti dovoljna da izgura sluske ili mi treba pojacalo.

Poslednja izmena:
I ja se isto razmišljam da kupim pomenuti Prelude 7.1, s tim da kod mene ide sve preko AVR Yamaha RXV-450 na 5 kanala (Mission m34i, m32i i m3c2i). Zanima me da li vredi ulagati u ovu karticu ili bi pre trebao neku drugu da uzmem u razmatranje. Podjednako se računar koristi za igre, filmove i muziku.
Dalje, da li neko ima iskustva sa ovom karticom i mogućnošću zamene operacionog pojačivača, tj. da li je neko ovde to probao da uradi? Po onome što sam video ovde izgleda da ga je najbolje premostiti?!?:trust:
Kolika bi bila ludost uzeti neku od Creative X-Fi modela i odraditi ovako nešto?:D

I ja se isto razmišljam da kupim pomenuti Prelude 7.1, s tim da kod mene ide sve preko AVR Yamaha RXV-450 na 5 kanala (Mission m34i, m32i i m3c2i). Zanima me da li vredi ulagati u ovu karticu ili bi pre trebao neku drugu da uzmem u razmatranje. Podjednako se računar koristi za igre, filmove i muziku.
Dalje, da li neko ima iskustva sa ovom karticom i mogućnošću zamene operacionog pojačivača, tj. da li je neko ovde to probao da uradi? Po onome što sam video ovde izgleda da ga je najbolje premostiti?!?:trust:
Kolika bi bila ludost uzeti neku od Creative X-Fi modela i odraditi ovako nešto?:D

Meni izgleda vredno promene ali ne bih odradio sve modove. Obozavam detaljan zvuk. Moram da nadjem kvalitetnog elektronocara i da vidim kako da nabavim delove.

Externa zvucna bi bila najbolje resenje ali posto nema sa X-Fi cipom ne uzimam ni jednu externu. Odlucio sam se za X-Fi dok ne pocnu da prave stvarno kvalitetne modele externe sa X-Fi cipom. Mozda odradim neki mod ako uspem da nadjem delove. Planiram u perspektivi da kupim i kvalitetno stereo pojacalo it o novo. Necu pre da me deru neki majmuni sa pola razreda osnovne skole i da mi pricaju price o polovnim pojacalima koja su stara 20 i vise godina(da se ne uvrede vlasnici istih). Koriscena do besvesti od kafica do kuca, promenila 150 vlasnika od datuma proizvodnje, servisirana ko zna koliko puta, zamenjeno ko zna koliko delova na servisu I TO SADA VISE NIJE TO - TO kao kade ga je fabrika napravila sa originalnim delovima i sada da mi ga neko proda za 200 - 450 eura. Kada mi neko predlozi takvu glupost - posaljem ga na psihijatriju odmah i ismejem ga do suza. Novo cu i da platim 500, 600, i 700e ali bice samo moje, znacu da sam ja prvi vlasnik i da je sve unutra originalno a naci cu vrhunski model po snizenoj ceni(na zapadu stalno nude popuste neke). I to se ne kupuje za dan ili dva. Iscitacu tonu ****** o pojacalima i kupicu 10-ak kg pojacalo i to NOVO. Sta ce meni pojacalo za sluske kada cu sve to da imam na svom pojacalcu koje ce uz to prelepo da izgleda. Inace oni preprodavci po oglasima kada ih pozoves da ih pitas sta imaju za prodaju oni te prvo pitaju do koliko para mislis da pazaris.'Ajte ljudi ko da se pare beru na drvecu, ne znam samo gde nalaze te pacijente. Kada mi tako nesto kaze samo mu spustim slusalicu, ne kazem ni dovidjenja. Majmuncine i prevaranti a svi do jednog imaju pricu kao oni prevaranti sibicari- BUKVALNO ISTI FAZON KAO SIBICARI KOD AUTOBUSKE STANICE. Klosari pravi. To je polovna roba iz uvoza i po toj ceni i treba da se prodaje. Znaci SAMO NOVO i koliko kosta da kosta kupicu novo(u skladu sa lovom koju imam i sa tim sta mi treba i sta mi se svidja a ne sta on ima od polovnjaka i da zaradi 3x ili 4x sa 3 razreda osnovne skole i to preko telefona a ne placa ni PDV ni nista). Samo opet kazem da ne znam GDE NALAZI PACIJENTE :) .

Poslednja izmena:
He, he ovo "izgleda" cool malo slabo doduse za moj ukus :) http://www.youtube.com/watch?v=WCeeq1pI1kg a ovo mora da izuva http://www.youtube.com/watch?v=m86s8tcCU-0 a govorim o necemu ovakvom :) http://www.youtube.com/watch?v=5-IE-qgjJDY&feature=related a ovo je isto cool potera sub lepo :) http://www.youtube.com/watch?v=HTYleDzHzf0&feature=related, uuuuuffff *** evo ga nesto dobro http://www.youtube.com/watch?v=KubsJwLZfBQ&feature=related ne mogu da verujem da osecam taj isti vibe kao nekada sa mojim obicnim Altec-om mx 5021. Definitivno moram da nabavim jos jedan aktivni sub enormne snage i kvaliteta. Sutra bi trebalo da mi stigne Creative X-Fi Platinum koja bi trebalo koliko - toliko da poboljsa signal. Pitam se koliko li je ovo mucenje za sub :) ? Moze li da "rikne" od ovoga(verovatno da moze ako se pretera sa "volume" :) ) . Ne treba ici nikako preko 3/4 snage. Inace moram da nabavim ovaj poslednji i jos neke "testove" u .flac formatu pa da slusam ko' covek LOL . *** sto volim ovaj osecaj, ljudi na netu ga porede sa earthquake-om, u stvari kazu da je subwoofer tako i nastao, simulacijom zemljotresa 70-ih pa su ga kasnije ubacili u multimediju kao novu dimenziju zvuka. Steta sto se kod nas nema para za ovakav sport, siguran sam da bi mi Srbi nasli idealan kompromis snage i kvaliteta za neku normalnu cifru :( . Iskopali bi mi nesto samo da dodjemo do cilja. Idealno za mene bi bilo SNAGA + PRECIZNOST + OSETLJIVOST i jos da mi bude ukras u sobi :-devil-: . Zao mi je da vozim ovog Altec-a na ovako niskim freq ove snage, ne bih da mi rikne. Ipak za ovaj vibe treba nesto dosta jace i bolje. Oseca se to jednostavno ali ne mogu da verujem da izbacuje te niske freq sa integrusom i to sa videom sa youtube-a. Ne smem vise da se za*****am sa ovim bass testovima kojim sam inace odusevljen da nemam reci, 5 ujutru je a verujem da komsija iznad mene itekako "oseca" mog Altec-a ROFL. Nastavicu sutra po danu a jaci sub je def MUST BUY opcija.

Poslednja izmena:
Prvo gde si nasao Platinum sada? :)
Ako toliko zelis SW, Yamahin 663 model ima izlaz za stereo SW tj AVR je 7.2.
Ljudi na netu pominju "pogodnosti" koje se dobijaju uvodjenjem jos jednog SW ali pitanje je koliko to dolazi do izrazaja u kolikim prostorijama. Da bi osetili 20Hz koliko nam bese treba 11m duzine sobe?

Pazi to pojacalo je super nego sto meni ne treba 7.2 niti 5.1 zvuk jer mi je soba takodje 15 kvadrata. Bas nema mesta :( . I stereo mi je puna kapa. A drugo woofer koji bih da pazarim u perspektivi je enormne snage tako da mu je 95W po kanalu "malo". Ili si mislio da nakacim aktivni sub na to pojacalo?

Usput, ovo je najbolje na sta sam do sada naisao http://www.youtube.com/watch?v=igGroIcga3g&feature=related

Bar vidis koje frekvencije ti sub prikazuje a koje ne.

Znam da sam dosadan ali ovaj je definitivno najbolji do sada(ovaj mora da se cuje :) ) i ovim zavrsavam sa bass testovima. http://www.youtube.com/watch?v=PC7WEQsiz08&feature=related

Javite utiske(vi sa jacim ozvucenjem):smoke:

Poslednja izmena od urednika:
Sto se tice AVR 663 i 7.2 izlaza za SW izlazi su pre-out tj aktivni SW su potrebni.

^ Sto je vecina SW koji se mogu kupiti. :)

2 SW je za velike prostorije, 40+ m².

Poslednja izmena:
Inace zadovoljan sam Creative Titanium karticom. Kako kazu ljudi "odlicno pegla mp3". Prison Break zvuci daaaaleko bolje, bass je ostriji, kontrolisaniji, uopste cela zvucna slika je dosta bolja. Altec mx5021 susti kao i obicno na 10cm od drajvera ali mozda za nijansu manje ili je to autosugestija mada ne verujem. Game mode jos uvek nisam probao jer sam se zaludeo sa serijom i sutra cu da ga isprobam mada ne sumnjam da cu da vidim razliku izmedju integruse i Titanium-a. Razlog kupovine ove kartice je taj sto jos uvek se ne pravi X-Fi externi fire-wire ili usb 2.0 neko malo ozbiljnije resenje, zbog toga sam uzeo najjeftiniju internu X-Fi karticu koju sam trenutno imao na raspolaganju. Polako cu da jurim woofer a kada dodje vreme(izadju ozbiljnija resenja) definitivno prelazim na Hi-Fi stereo. Kompjuter kao Hi-Fi komponenta definitivno postaje samo je pitanje vremena a dotle mogu da uzivam i u ovome(trenutno prosvetljenje posle integruse) i da se zanimam sa sub-ovim koji su mi specijalitet :,,: . A sto se tice 2 sub-a, ma hocu silu u sobi bez kompromisa da mi bukvalno oduzima dah u trenucima sa sto vise kontrole naravno. Ne mora to ne znam koliko profesionalno. Prebacicu ja moj audio sys u neku vecu prostoriju u perspektivi tako da "pravi" sub meni nikad nije pogresna kupovina. *** u onom poslednjem youtube videu koji sam okacio Altec izuva kako radi, da ne verujes - menja mi bukvalno pritisak u usima i otezano disem a ne radi ispod 50-55 Hz-a + to je mali i jeftin zvucnik. Sta li tek radi onaj Maelstrom X recimo http://www.audiojunkies.com/blog/1380/maelstrom-x-has-landed mada bih ja pre "malo" slabiju 15-cu za svoju sobu Tempest X. Ljudi po netu pricaju da za tu lovu nije napravljen bolji sub ikada!!! Problem je sto se trenutno prodaje samo u Australiji i tek je izasao mada sam nasao neku firmu koja ga nudi po ceni od 219 eura(Tempest X) iz Holandije ali bez mogucnosti online kupovine. Poslao sam im mail pa cemo da vidimo.

Poslednja izmena:
Nije los ovaj test, kod mene se na ovim Z-5500 najvise oseca bas pri 40Hz, a gubi se skroz na 10Hz ili 5Hz. Probacu jos jednom preko dana, kad pristojno pojacam zvucnike :D

Kakva je situacija kod vas??

Meni mx5021 "radi" do 50-55 Hz-a max. Probacu sa Titaniumom da ponovim test mada sumnjam da ce rezultat biti drugaciji. To je super ako tebi zvucnici rade na 40 Hz-a.

Uzeo sam od burazera neki sound test, mali kao arhiva ali se raspakuje na par GB (koristi za studio). Slanjem test signala na Z-5500 najnize sto je registrovano bilo je oko 30Hz, makar koliko se culo, osecalo a da je ovamo pisalo koliko je.

Iskren da budem najvise sam zadovoljan kako mi Titanium radi u igrama. Zanima me da li teba da ukljucim Crystalyzer u igrama na 100%, mislim valja li takvo setovanje za game mode i takodje kada gledam Blue Ray rip u entertainment modu valja li da se ukljuci Crystalyzer na 100%?

Nazad
Vrh Dno