Šta je novo?

Zvuk na nforce4 Ultra

Goxy

Čuven
Učlanjen(a)
06.03.2002
Poena
710
Da li je bolje ostaviti Realtekov zvuk na nForce 4 ultra ploci ili staviti Audigy Player karticu.

Audigy

Naravno da je Audigy bolji, ali ako nemas koliko toliko dobre zvucnike neces primetiti razliku. Bolje navedi kakav sistem imas pa ces dobiti precizniji odgovor.

Kakve god zvucnike imao uvek je bolje imati hardver namenjen za to. Cak i istorije od zvucnih kartica je bolje koristiti nego integrisanu...

Roy Jones Jr. je napisao(la):
Naravno da je Audigy bolji, ali ako nemas koliko toliko dobre zvucnike neces primetiti razliku. Bolje navedi kakav sistem imas pa ces dobiti precizniji odgovor.
Hmm, precizniji odgovor. Sta je bolje, Mercedes ili fico? Ako su losi putevi neces osjetiti veliku razliku. :D
Ja sam staru gForce 2 plocu sa Audigy Platinum zamjenio sa cetvorkom. Sa konja na magarca. Iako koristim samo SPDI_F razlika u zvuku je bila tolika da sam mislio da nesto sa plocom nije u redu. Kada sam sa dvojke istrgnuo Audigy i prikljucio SPDI_F vidio sam da je to sve isto. U stvari ja nemam pojma zasto se uopste kaca taj codek na ploce. Ko nema za Audigy i ne treba zvuk. :d

Vecina ljudi ovde - 95% je istripovala da je Audigy-Live dosta bolji od nekih integrisanih resenja. Ako bi ubacio neku Audigy karticu i pustio muziku na nekim super zvucnicima, a posle izvadio i ostavio integrisanu vecina (opet, 95%) ne bi ni primetila razliku, naravno da ne znaju koja je zvucna aktivna. Prema tome, bolje je tih 30€ uloziti u bolje zvucnike i ostaviti int. karticu, nego neki Audigy i "losi zvucnici"

Ja licno ne primecujem razliku izmedju Realtek AC'97 i Audigy LS na Altec Lansingu 5100, a smem da se kladim da i vecina ne bi! Ali zato primecujem razliku izmedju MS ML-2008 5.1 (62€) i AltecLansing 251 (89€).

Poslednja izmena:
Razlike ima i to velike.A ko necuje njemu i ne treba Audigy.Ko zna sta je dobar zvuk sigurno nece biti zadovoljan sa Realtek-om.

koliko ja kapiram kad slusas muziku sa audigy kartom i integrisanom kartom tu nema neke razlike, dok u igrama audigy ima podrsku za EAX, pa je u tom slucaju zvuk mnogo bolji.

EAX nema veze sa kvalitetom zvuka, ali pomazze u igrama, toliko je tachno..

za uNesc0-ovu opasku o ne postojanju razlike izmedju SB zvuchnih karti i Realtek ( Cheap-tek;)) integrisanog reshenja, mogu samo da kazzem - probaj KX Project driver-e, chuccesh razliku vrlo dobro:)

zanimljivo kod ovih driver-a ( osim shto imaju podrshku za ALSA codec-e, shto pomazze ako se bavite muzikom na komp-u) je u tome shto mogu da swap-uju Rear i Front izlaz, pa onda zvuk koji ide preko (kvalitetnog) kontrolera na samoj kartici dobijate i na stereo izlazu, umesto zvuka koji se 'filtrira' kroz AC'97 codec...

druga stvar kod SB Live/Audigy karti je shto smanjuju zauzecce CPU-a u igrama ( par frame-ova zzivot znachi, pitajte gamer-e;))

pozdrav

ja sam primecivao kvalitativnu razliku izmedju sb128 i neke integruse(ac97 i slicne gluposti)....bila mi povezana mini-linija na komp.
takodje sam primetio razliku kad sam sa soundstorma presao na taj realtek(promena ploce,epox8rda+ ->epox8kda3j)

Bas sam pre dva dana probao zamenu Realtec-a i SB Live!, uradio sam to iz razloga jer mi je bio strasno potreban onaj prikljucak za slusalice na prednjoj strani Chief-a. Prvi utisak je bio :zgran: , zvuk je bio nekako "shupalj", ne znam kako da ga nazovem. Resio sam da stavim obe :D , pa da ih u control panel-u menjam po potrebi. Kasnije sam cackao malo po onom Realtec-ovom sound manageru i softverski poboljshao zvuk pribliznih karakteristika. Ali se ipak oseti razlika. Inace zvucnici su AL621, a sluske Sony (one prastare :d )

pozdrav

Poslednja izmena:
Ne znam ljudi, ali ja sam pre 3-4 dana presao sa Audigy-ja na Realtek int. i razlike ne da nema, nego mogu reci da je ovde zvuk ne bolji, nego nema pucketanja (koje je inace mozda najveca mana int. kartica). Sad, da li je ovaj moj Audigy pokvaren ili sta ali na njemu pucketanje cujem konstantno i to je stvarno iritirajuce.

Jedina stvar kod SB-a je sto su driveri mnooogo bolji, tj. ima dosta vise podesavanja, ali to meni pored Altec 5100, stvarno ne treba.

Moj savet: ostaviti integrisanu i dodati tih 30€ za zvucnike! Ko se slaze? Naravno u slucaju da je budzet ogranicen (a vecini jeste).

Moj savet: ostaviti integrisanu i dodati tih 30€ za zvucnike! Ko se slaze? Naravno u slucaju da je budzet ogranicen (a vecini jeste).
ja ipak mislim da je bolje uzeti za 30-ak e audigy, ako nisata drugo onda zbog EAX-a i rasterecenja procesora u igrama.

Evo ovako....radim sa zvukom nesto vise od 15 god. i smatram da znam o cemu pricam...ako imas iole dobar zvucnicki sistem siguran sam da ces primetiti razliku izmedju integrisane i Audigy 24-bit kartice....posebno u igricama sa ukljucenom EAX opcijom....moj predlog Audigy.

ma ja imam Audigy odavno i ostavio sam ga

Nazad
Vrh Dno