Šta je novo?

Zvucnici uz AV risiver

milas

Cenjen
Učlanjen(a)
07.01.2011
Poena
154
Imam Plasma TV (Panasonic) i hteo sam da uzmem DVD sistem. Medjutim, posto ne gledam filmove sa diskova, preporucili su mi kombinaciju AV risivera i zvucnika. Sta mozete da mi preporucite, a da nije previse skupo (>300e) ?

Nemas nikakvu kombinaciju koju bi mogao da uklopis do 300e. Moraces vise da se otvoris za takvu investiciju da bi upotpunio audio/video dozivljaj. Sigurno ni Panasonic plazmu nisi platio 300e... ;-) Tako ni ovo sve u kompletu ne moze da se zavrsi s tim parama, jer je potrebno i vise komponenti, a i kompleksnija je stvar u pitanju. Za tih 300e imas recimo neki entry level AV risiver, ali ce ti faliti jos za komplet pasivnih zvucnika i aktivni subwoofer.

Za 300e ne mozes kupiti nista kasvetno... min je nekih 500ak e za Onkyo sisteme ali ni to nije surround hifi zvuk. Tako nesto kosta sa jos jednom 0 na tvoju cenu.

Nije idealno ali mozes uzeti Onkyo HTX-22 HDX, mislim da je samo nesto preko tvog budzeta...pa vremenom dodas centar, surround, smenis te pocetne stereo ali da ipak imas osetno poboljsanje u odnosu na tv zvuk.

A sta mislite da uzmem Onkyo AV risiver sistem HT S3305 BL ? Tu imam risiver + 5.1 zvucnike ?

Ja ti to ne bih savetovao.
Po mom misljenju za te novce (300e) mozes da uzmes polovan risiver i par klasicnih zvucnika, a da valjaju. Tako ces dobiti u startu dobar stereo sistem, a onda skupljaj pare za surround koji ces nadograditi naknadno.
Poenta je bolje da uzmes dve dobre komponente, nego 6 kilavih.

Imam jedno pitanje vezano za DVD sistem. Naime, imam ovaj televizor Panasonic P42S30E (link) i nameravam da uzmem neki DVD sistem, npr. ovaj: Panasonic SC-XH55EP-K (link). Ono sto me zanima jeste kako mogu da ih povezem tako da kad pustim HD film na tv-u sa USB-a, na DVD sistemu dobijem 5.1 zvuk ?

Koliko vidim ovaj DVD sistem nema opticki audio ulaz, da li je to problem ?

Poslednja izmena:
Da li se moze pustiti 5.1 zvuk na ovom sistemu ako se tv poveze HDMI kablom sa DVD plejerom ?

Ako TV i DVD imaju ARC, onda bi trebalo da moze.

Pogledaj uputstvo za DVD.

Pozdrav

Nazad
Vrh Dno