Šta je novo?

Zvucnici + player HITNO!

ehtelion

Cenjen
Učlanjen(a)
02.06.2009
Poena
169
E ovako, nikako se ne razumem u silne w, ima ih raznih, pa bi mi trebalo mala pomoc. :D Treba mi za trening ozvucenje, jer stub crkava. Sala je nekih 100 kvadrata, a stub koji je vrsio posao je ima 2x65w ,kojih w nemam pojma. Oznaka mini linije je SONY MHC-EC55. E sad, hteo bih da kupim zvucnike i da muziku pustam sa mp3 payera (sansaclip verovatno), a da bude ozvucenje, ako ne bolje, onda bar priblizno kao taj stub. Budzet je oko 6-7000din za zvucnike. E pitanje je sta da kupim ? :)

Hvala unapred

Poslednja izmena:
Na sta ces prvo da povezes buduce zvucnike? Jel si mislio na taj stub ili kako? Trazis pretpostavljam zvucne kutije vece snage. Najbolje resenje ti je polovno pojacalo + 2 zvucne kutije. Malo para imas za sve to, ali je najbolje za tu svrhu i mnogo kvalitetnije od tog stuba u svakom smislu (i vise W i dosta bolji zvuk).

Mislio sam da uzmem neke aktivne zvucnike, koji su sa pojacalom, tako da mi samo treba struja i player. Ono sto mi treba je nesto priblizne snage kao stub, koja god da je varijanta, ali da bude dobra. :) Jer nemam predstavu koliko je to 2x65w, jer mi drugar kaze da njegovih 100w mnogo jace gruva nego ovaj stub. Tako da mi je to sve vrlo konfuzno. :)

Mislio sam da uzmem neke aktivne zvucnike, koji su sa pojacalom, tako da mi samo treba struja i player. Ono sto mi treba je nesto priblizne snage kao stub, koja god da je varijanta, ali da bude dobra. :) Jer nemam predstavu koliko je to 2x65w, jer mi drugar kaze da njegovih 100w mnogo jace gruva nego ovaj stub. Tako da mi je to sve vrlo konfuzno. :)

Posto ti je budzet limitiran, za malo vise para imas na primer od aktivnih PC zvucnika Microlab Solo7 koji ima 2x55W http://www.grappologroup.com/oprema...b-solo-7c-110w-rms-55w2-remote/SPK0288A00000/. To sto na tvom stubu pise Total 130W tj. 2x65W, znaj da to nije cistih 2x65W- da su naveli sa koliko % izoblicenja i u kom opsegu, pa i ajde, ovako ne racunaj na punih 65W cistog zvuka po kanalu. Ovaj microlab moze da ti fino odradi posao, pritom ima daljinski na kome podesavas bass, treble, volume. Sada je izgleda i poskupeo malo, pa ce ti trebati verovatno jos 3-4 hiljada na predvidjeni budzet. Isto tako, znaj da nije sve u W, jer cak i pravih 30W zna poprilicno da drma.
Osim ovog modela od aktivnih PC zvucnika za te pare imas manje modele iz iste serije (solo2,5,6), ali ako ti je vaznija snaga, sa ovim prvim ces je imati sasvim dovoljno. Naravno, od svega ima bolje, ali za tu tvoju all in one namenu, ovo ti je ja bih rekao neko optimalno resenje, posto ne planiras mnogo vise da potrosis na posebno pojacalo + kutije, sto bi te u polovnoj varijanti izaslo recimo negde oko 200e.

Poslednja izmena:
Hvala na informacijama. Ako neko jos ima neki predlog, dobrodosao je. :)

Sa kompjuterskim prdavcima nikada neces ozvuciti iole normalno salu od 100 m2...

Tek sad videh temu. 100 kvm i 6-7k din nema nista od toga! Nadji neko polovno pojacalo i neke vece zvucne kutije inace, narocito za trening i tu kubikazu vazduha, nece nista ispuniti.

Pa dajte predloge . . . :D Samo da ne bude nesto previse para, jer nemam toliko. Ajde neka bude 10-ak hiljada, ako budem uspeo da skupim. Ali sta sta . . .

Najvise ti se isplati da sredis malkice tu liniju koju imas i da na nju nakacis taj mp3,ako vec nisi.U podacima za doticni stub stoji da trosi preko 200w struje,samim tim ima nekih 50ak w po izlazu,vec u kojoj klasi je pojacalo_Odnesi zvucnike u servis,ako je do njih,i uzivaj.

Poslednja izmena:
Lepo i ja kazem, pojacalo i pasivne kutije, ali pare su ovde ogranicavajuci faktor. Za 10 hiljada mozes da kupis solidno polovno pojacalo, a jos toliko ti recimo treba za neki par vecih polovnih kutija (kakvih-takvih). Microlab nije uopste srecno resenje, ali nisu ni neke prosecne kutije onda, ako treba da pumpa u tolikom prostoru. Za efikasno ispunjavanje tog prostora treba 15-ice da rade, ali za to tek nema para.

A sta fali microlab-u? Jel je jacina u pitanju ili kvalitet? Blizu sam odluke da uzmem SOLO-6C.

Znas li ti koliko je 100kvm? Prvo jacina fali samo tako. Za tu velicinu i 200w/ch nije malo a o kvalitetu je diskutabilno. Prvo pricas za trening pa se tu nece mnogo obracati paznja da je svaki ton ultra prirodan.

A sta fali microlab-u? Jel je jacina u pitanju ili kvalitet? Blizu sam odluke da uzmem SOLO-6C.

Sve zavisi kako slusas muziku... Ako ti je taj stub bio ok u tom prostoru, onda ni sa microlab-om neces imati problema. A sad, to da treba preko 200W da se ceo taj prostor ispuni zvukom...pa nije to diskoteka ili hi-fi soba pa da mora sve da bude po PS-u.

Sve zavisi kako slusas muziku... Ako ti je taj stub bio ok u tom prostoru, onda ni sa microlab-om neces imati problema. A sad, to da treba preko 200W da se ceo taj prostor ispuni zvukom...pa nije to diskoteka ili hi-fi soba pa da mora sve da bude po PS-u.

Tako je!Ne treba mu neznamkakva snaga pojacala.A sto ne bi uzeo zvucnike za sad..pa kad bude imao para...da uzme i pojacalo?Ne verujem da ijedni racunarski zv mogu da pokriju prostor,kao sto vec rece neko...

Tako je!Ne treba mu neznamkakva snaga pojacala.A sto ne bi uzeo zvucnike za sad..pa kad bude imao para...da uzme i pojacalo?Ne verujem da ijedni racunarski zv mogu da pokriju prostor,kao sto vec rece neko...

To je takodje dobra ideja, da postupno kupuje prave stvari. Prvo zvucnike koje ce nekako da potera sa tog stuba, a nakon toga i pojacalo koje ce preuzeti te zvucne kutije. Jer, da se razumemo, da bi se taj prostor pretvorio u koncertnu halu, treba mnogo vise para, a to pretpostavljam nije krajnji cilj u ovom slucaju. Zato, prvo kutije, a nakon toga i jace pojacalo.

Nije rekao koja mu snaga treba niti koji tip treninga je u pitanju. U teretani gde idem za najvecu salu koja je preko 100kvm imaju neko pojacalo preko 100w sa 4 zvucnika.

Pa da...mozda covek trenira balet..ili latino plesove:d:banana:

Hip hop je u pitanju. :D Uzeo sam Microlab SOLO-6 i sasvim odgovaraju, a i imaju odlican zvuk. :) Hvala na pomoci.

8200 cini mi se. Sada cemo da vidimo i koliko su izdrzljivi. :-devil-:

Nazad
Vrh Dno