Šta je novo?

Zvucnici i slusalice u isto vreme?

Rusi

Slavan
Učlanjen(a)
06.01.2006
Poena
390
Da li mogu da konfigurisem zvucnike (koji su mi povezani na resiver) i slusalice pa da mogu naizmenicno da slusam kada mi sta odgovara? Imam integrisanu AC'97, slusalice su mi na srednji ulaz a ujedno mi i tu idu i slusalice. Jedan ulaz je rezervisan za tv/fm karticu (kabel od nje do AC'97).
Mozda bi mogao to da uradim sa razdelnikom pa da prikljucim na isto slusalice i zvucnike i da ide u srednji ulaz...
Ako meze to da se uradi da li mogu onda da npr stavim mute za zvucnike kada hocu da slusam ili obrnuto?

Hama i Galaxy razdelnici imaju karakteristike kakve su ti potrebne,ali ih nažalost već duže ne viđam u ponudi.
Konstrukcija deluje prilično jednostavno,pretpostavljam da bi neko ko se razume i ima dobru volju relativno lako moglo napraviti funkcionalan razdelnik.

razdelnik na banovom brdu, radnja pored autlet store-a(bivshi najk, gde se ide pod zgradu) preko puta mekdonaldsa, radnja za kablove u TC-u ... 200 dinara, sa kontrolama output-a 500 din ~

razdelnik na banovom brdu, radnja pored autlet store-a(bivshi najk, gde se ide pod zgradu) preko puta mekdonaldsa, radnja za kablove u TC-u ... 200 dinara, sa kontrolama output-a 500 din ~

Ako neko ima to ili nesto slicno zamolio bi ako moze da okaci fotku istog.
Hvala. :,,:

splitter.jpg

bitno je da pri kupovini obratis paznju da je konektor[jack] podeljen na tri dela [kao na slici] tj da je stereo.
Poz

Poslednja izmena:
Nadao sam se da postoji neki komplikovaniji razdelnik... Cini mi se da sam takve kao na slici vidjao po pijacma.

I mogu reci da su meni takvi razdelnici ubijali kvalitet zvuka. Nikako nije bio isti kao kada se koristi samo jedan signal. Dok nisam nabavio Platinum verziju koristio sam jedan stari kasetni dek kao mini pojacalo za slusalice a zvuk je isao u njega i izlazio.....ali to je bilo davno.

Razdelnik 60 dinara u kanibalu

I mogu reci da su meni takvi razdelnici ubijali kvalitet zvuka.
Tacno,zato sto deo signala hteo ti ili ne pobegne na drugu stranu,i onda imas slabiju snagu,ali mislim da je to neizbezno kada je ovakav vid povezivanja u pitanju,mislim:)

I ja imam taj "obični" razdelnik i sve ide za 5....

Posto imam u planu da kupi CREATIVE X-Fi XtremeMusic. Jel ima ta kartica posebne ulaze pa da ne moram razdelnikom?

Kod mene na integrusi (Realtek 889A, na GA-MA69G-S3H ploci) kad se povezu skajp sluske na prednji panel kucista dovoljno je stiklirati opciju "disable front audio panel detection" i onda rade i sluske i mikrofon na njima, a i Alteci na "zadnjim" izlazima... Ako to moze integrusa, verovatno moze i Xi-Fi.

Ostoja, nisam te ukapirao. Da li taj ulaz imam i ja nazad?

Taj zadnji izlaz ti je izlaz sa maticne ploce (tj. zadnji panel) - tamo gde ubadas i ethernet, usb uredjaje, tastaturu i misa... To moras da imas (sem ako ploca uopste nema integrisan audio, a ima ga svaka u poslednjih 5 godina).

Prednji izlaz "front audio" ti je na kucistu (i deo je kucista) i to mozda imas, ali ne mora da znaci.

U krajnjem slucaju, probaj sledece:
Ubodi sluske u srednji (zeleni izlaz), mikrofon u roze, a zvucnike u preostali (plavi izlaz). Podesi da imas quadrophonic u control panel > sounds and audio devices. Eventulano ces morati isto to (4 zvucnika) da podesis i u SoundMax ili RTHD kotrolnim panelima (trebalo bi da chuche u systray-u). Sada ces imati zvuk i na slusalicama i na zvucnicima, pa ti gasi zvucnike kad ti ne trebaju.... Tako sam namestio na jednom starijem kompu za Skype, da ne moraju ljudi svakih 5 sekundi da se zavlace iza kucista i cupaju zvucnike da bi stavili sluske...

da, ovo je bas full

Dje ima taj galaxy?

bez uvrede, ali ovo izgleda vishe kinesko neko dzet li i dzeki chen zajedno .. :S:

Ma nek izgleda kako hoce samo da je na tom principu,da nije kao onaj na prvoj slici... jer poenta je samo ta da kao sto covek rece signal ne odlazi na drugu stranu.;)

Taj zadnji izlaz ti je izlaz sa maticne ploce (tj. zadnji panel) - tamo gde ubadas i ethernet, usb uredjaje, tastaturu i misa... To moras da imas (sem ako ploca uopste nema integrisan audio, a ima ga svaka u poslednjih 5 godina).

Prednji izlaz "front audio" ti je na kucistu (i deo je kucista) i to mozda imas, ali ne mora da znaci.

U krajnjem slucaju, probaj sledece:
Ubodi sluske u srednji (zeleni izlaz), mikrofon u roze, a zvucnike u preostali (plavi izlaz). Podesi da imas quadrophonic u control panel > sounds and audio devices. Eventulano ces morati isto to (4 zvucnika) da podesis i u SoundMax ili RTHD kotrolnim panelima (trebalo bi da chuche u systray-u). Sada ces imati zvuk i na slusalicama i na zvucnicima, pa ti gasi zvucnike kad ti ne trebaju.... Tako sam namestio na jednom starijem kompu za Skype, da ne moraju ljudi svakih 5 sekundi da se zavlace iza kucista i cupaju zvucnike da bi stavili sluske...

Problem je taj da mi je plavi ulaz rezervisam za TV/FM karticu (kabel od kartice do plavog ulaza) ostaje mi rozi koji je za mikrofon.
Sta sada? Jel moze nesto da se odradi?

Probaj da TV/FM povezes sa unutrasnje strane kucista ovakvim kablom. Ali ovo samo pali ako na tjuner kartici postoji doticni prikljucak.... Na ploci skoro sigurno postoje dva takva dzeka u koji mozes da ubodes kabl i oznaceni su: CD (ne prikljucuj tu) i AUX (e, tu prikljuci!).

edit:
Inace, ovo je obican CD audio kabl kakav se koristi da se poveze CD ROM i maticna ploca (da ne bude zabune, posto je slika sa nekog Amiga sajta). Ako uspem negde da iskopam ovaj kablic poslacu ti poruku na PM.

Poslednja izmena:
Možeš da ubaciš još jednu karticu u komp i na nju priključiš (recimo) slušalice, a da zvučnici ostanu na integrisanoj. Neće te koštati više nego taj Galaxy razdelnik.
Druga stvar, ja sam sa SBlive jedno vreme koristio KX drajvere koji dozvoljavaju da od 5.1 izlaza napraviš dva stereo izlaza: u jedan ubodeš slušalice, u drugi zvučnike, a aktivan izlaz biraš klikom na dugme u mixeru.

Možeš da ubaciš još jednu karticu u komp i na nju priključiš (recimo) slušalice, a da zvučnici ostanu na integrisanoj.

Cekaj,hoces da kazes da mogu bez problema i konflikata da rade zajedno i integrusha i posebna PCI sound card recimo?:trust: :test:

Ostoja, probacu pa cu javiti.

Ja cu kupiti kvalitetnu karticu koja kosta oko 80e. Tako da ne bi da jedno bude povezano na njoj a drugo na integrisanoj.

Gde ima da se kupi onaj Galaxy razdelnik?? Moze i na PM, ali mi je potreban info.

Možeš da ubaciš još jednu karticu u komp i na nju priključiš (recimo) slušalice, a da zvučnici ostanu na integrisanoj.

Probao,ovo kod mene ne pije vodu,nece da se instalira integrusha pored Xtreme music i amin,izbacuje mi neku gresku,tako da proizilazi pitanje:
Gde ima da se kupi onaj Galaxy razdelnik?? Moze i na PM, ali mi je potreban info.
Pa ko salje Falcon-u ako ga ne mrzi moze i meni da prosledi isti.
Hvala.:wave:

Nazad
Vrh Dno