Šta je novo?

zvucnici do 200-250e

tmnt

Cenjen
Učlanjen(a)
06.04.2010
Poena
159
imam harman kardon pojacalo i hteo bi da kupim zvucnike za 200-250e. pa me zanimaju neke vase preporuke. :)

Soba kvadratura , rastojanje od pozicije zvucnika i sta slusas od muzike pa da damo neku preporuku...

soba je oko 18 kvadrata, kontao sam da stavim zvucnike da stoje na zidu od 4m u coskovima izmedju njih je polica za tv i komponente, standardno. slisam rock i hous muziku.

1. Polovne JBL ili Cerwin Vega (ako je ista moguce naci njihovo)
2. Ako hoces novo, nemoj, za te pare ima samo konfekcija
3. Za tu muziku koju slusas, ako uzimas bookshelfove (ili neke podnostojece sa malim drajverima), moraces da uzmes i subwoofer

Mozda i ovako nesto posto je budzet ogranicen: http://www.kupujemprodajem.com/pioneer-CS-656-433400-oglas.htm?filter_id=31572
Eventualno mozda i ovakve neke uz prethodnu probu: http://www.kupujemprodajem.com/kvalitetno-435407-oglas.htm?filter_id=86
Ovi ne znam kakvi su ali bi moglo da se proba: http://www.kupujemprodajem.com/Heco-pcx-3-434805-oglas.htm?filter_id=243
Isto vazi za ovo: http://www.kupujemprodajem.com/radiotehnika-s90D-hitno--433956-oglas.htm?filter_id=427

malo su ubijene a i visokotonci su mi sumnjivi , inace bi ih uzeo ja za rezervu :)

A kog Harmana imas? Inace, generalno mu ne leze kutije koje su tanke sa bassom, onda sve to zvuci jos tanje...
Kazu ljudi uz Harmana - JBL, meni samo ostade jos Harmana da nadjem :)

Kazu ljudi uz Harmana - JBL, meni samo ostade jos Harmana da nadjem :)

Ja imam Cerwin Vegu 12" 100 litara pa sam isao na neutralnije pojacalo, Sony ES ;) Bas sam zadovoljan kombinacijom

e pa uzmi one logitek 5500. ima drugar, UBIJAJU kako rade, platio oko 30000 dinsa, dodaj jos tu razliku i imas perverziju od zvuka.

Logitech nije Hi-Fi i po kvalitetu zvuka nema sta da trazi u poredjenju sa onim sto njemu treba

Poslednja izmena:
ti infinity su extra al malo tanki u basu *** studio serija , jbl nije u toj klasi...

Ako doda tu kintu ima da se upropasti. Hoce covek da slusa muziku a ne mumljavinu iz nekog Logitecha.
Cerwin Vega... mmm, i dalje kukam da provozam neke 12"-15" kod mene :)

AT-80 (iste takve za USA trziste su AT-12). Koje ti imas?

Poslednja izmena:
ma samo hi-fi. cerwin vega nesto i nema u oglasima.

ja imam zvucnike sony ss-e310 koji generalno sto se tice rock muzike dobro rade. ali za hous fali im basa. a varijanta da ostavim njih i uzmem woofer

Znam koje su, old school Vege. Oni koji su probali i/ili imaju AT seriju i novije VE/CLS kazu da AT ima lepsi zvuk, sto je u principu i za ocekivati. Uglavnom je starije i bilo bolje :) ..

@tmnt

Nema toga kod nas, imas najblize u Rumuniji. U oglasima ce se mozda s vremena na vreme pojaviti po koja kutija, ali je retkost ..

Ma ja sam i kupio tako, pre neki mesec u oglasima kod nas za 300 evra. A izgledaju i sviraju ko nove :D Mada pregledacu skretnice za svaki slucaj kad bude vremena.
Treba imati malo srece i strpljenja da nalete.

OCz ne rece koje Vege ti imas?

ja imam zvucnike sony ss-e310 koji generalno sto se tice rock muzike dobro rade. ali za hous fali im basa. a varijanta da ostavim njih i uzmem woofer

Uf, ne znam, bilo bi dobro kad bi mogao da pozajmis neciji woofer pa da probas kako to zvuci. Mada ja mislim da bi u tvom slucaju trebalo ici ipak na neke kvalitetnije kutije. Makar kupi sada nesto sto je tanko sa basom pa dodaj woofer posle. Mada mislim da za pare koje si naveo ima da se nadje sta ti treba.

I kako ti se cine :D ?

Ja imam VE-15F.

Pa, trenutno su mi u sobi od 13ak kvadrata, srecom razmaknuti 4 metra ;). U ovoj kombinaciji sa Sony 530ES i Xonar STX meni bas odlicno leze, odlican bass, neutralni srednji, malko ostriji visoki. Cekam da predjem u prostoriju od 20ak kvadrata :) Znaci zvucnicima sam izuzetno zadovoljan, samo treba pogoditi pravi raspored i velicinu prostorije.

Kako si ti zadovoljan tim novim modelom? Kako si se odlucio izmedju VE, CLS, XLS serije? U kakvoj prostoriji drzis te petnaestice? :)

Poslednja izmena:
Kako si ti zadovoljan tim novim modelom? Kako si se odlucio izmedju VE, CLS, XLS serije? U kakvoj prostoriji drzis te petnaestice? :)

Pre toga nisam cuo nijednu od tih novijih serija, a zeleo sam veliku membranu koja moze da svira relativno nisko i pored koje je SW nepotreban (a i zelim iskljucivo stereo tj. "2.0" opciju). VE mi je izgledao najklasicnije (a i CLS/XLS su jos novije serije), a i najeftiniji je i eto :) ..

Soba je ~16km2, i OK je, jedino sto zalim je sto zivim u stanu :(. A posle JVC floorstander kutija iz 88-89', CV je wow u svakom smislu :)

Za ove pare mislim da ima novi JBL ES20, malo tanji bas, ali sve ostalo super uz HK.
Idi poslušaj pa proceni, meni se svidelo...

Nazad
Vrh Dno