trinitrol je napisao(la):zavijajuci zvuk,nesto poput sirene
sta to nece da se podigne od komponenti... sumnjam na HDD
hmmm... memorija mozda?
Retko proizvodjaci stavljaju u uputstva objasnjenja sta znace ti signaliRage against The mAchine je napisao(la):Mislim da resenje lezi u tome kako se cije tvoja "sirena". Da li ide dugo, pa stane, pa ponovo, ili kratko sa kratkim razmacima? Jer za svaki tip ploce taj zvuk je drugaciji. Mislim da bi trebao da proveris uputstvo i tu bi trebalo da pise koja je sirena za sta. Ako si nesto cackao oko graficke onda je to 80%, jer je AGP slot dosta precizan, tj. treba kartu dobro ubosti.
DS9 je napisao(la):Neke ploce. npr. ona koju ja imam msi kt4v, daju zavijajuci signal pri ukljucivanju kada im je u biosu (a po defaultu obicno jeste) ukljucena opcija chasis.... (zaboravih kako tacno glasi) ili opcija cpu fan detection ...
DS9 je napisao(la):Super.
E sad, ovaj zvuk se javlja kada covek prvi put upali plocu, odnosno kada clearuje cmos. Tada, ako je sve u redu, i ako je dobro povezano na ekranu moze izaci poruka Cpu fan isn`t runing - Shutdown Y/N Pri ovome treba odgovoriti sa N, a zatim uci u bios i podesiti opcije (kod msi kt3x, kt4x fsb je po defaultu na 100MHz). Nakon toga se zvuk vise nece javljati. Nije mi bas jasno sta radi opcija cpu fan detection - jer bez obzira kako je setovana (enabled/disabled) ona sama nece izazvati "sirenu" - osim ako se ne uradi clear cmos. Bar je tako kod mene, a fan je speeze raptor.
Neobicno je to sto se javlja pomenuta poruka i "sirena" (ali samo ako se clear cmos) iako fan radi sasvim ok.
trinitrol je napisao(la):evo opet mene
nisam imao vremena ovih dana da se pozabavim problemom... ali je on i dalje tu samo u izmenjenoj formi...
Naime sada se pri ukljucivanja kompa desava da monitor nece da se inicijalizuje tj. ne mogu da dodjem do BIOS-a... sumnjam da je procesor ili njegov takt u pitanju ali mi ne ide u glavu zasto se to desava i kada clearujem CMOS (vadjenjem baterije iz ploce i rucno- dzamperom)trebalo bi da je onda sve na defaultu u BIOSU... probao sam i DDR333 memoriju, ista stvar, GF4Ti4200 graficku takodje... ponestaje mi ideja
skinuo sam danas manual (.pdf format naravno) za plocu, ali da ne verujes jedina stranica koja se ne vidi je upravo ona koja mi je i trebala- a to je objasnjenje sta koja lampica signalizira na D-bracketu na zadnjoj strani kucista
Ako neko ima uputstvo za doticnu plocu, nake bude ljubazan pa neka pogleda sta znaci kada je upaljena zelena lampica u gornjem desnom uglu a ostale su crvene... hvala unapred
pozdrav
God damn you MSI ! ! !![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari