Šta je novo?

Zvucna za Mac OS X86 10.4.6

zendraqla

Čuven
Učlanjen(a)
27.10.2003
Poena
680
Da li moze neko da mi preporuci zvucnu koja sigurno radi pod ovim OSom? Znaci nista posebno, samo da imam zvuk. Takodje me zanima sto kada je monitor zakacen na DVI konektor slika brljavi na 1280x1024 dok na VGA konektoru radi savrseno? :wave:

Znam za to, procitao sam sve moguce, ali ne mogu da pronadjem nigde zvucnu da je kupim.

Onaj spisak o kompatibilnom hardveru izgleda uopste nije tacan! Osim sto nece AC97 (onboard sound), nece ni CMI8738. Ima li neko neku ideju ili predlog?

:wave:

možda neka low-budget eksterna zvučna karta?

Mislim da nece pristati ovi na poslu da mi kupe externu zvucnu :(

delimir je napisao(la):
Pa zavisi koji je cip na ploci. AC97 je sirok pojam. Enivej, imas dodatne patcheve za vcinu AC97 codec-a...

Ploca je MSI 848P Neo-V http://www.msi.com.tw/program/products/mainboard/mbd/pro_mbd_detail.php?UID=596

Ajde ako nije problem da me malo uputis gde mogu doci do tih patcheva.

Pa u onom spisku hardvera su obicno linkovani pathcevi, a imas i na njihovom forumu sve sto ti treba.

Uspeo sam da namestim CMI8738 ali nikako nisam uspeo da namestim Creative CT4810.

Nego zanima me sada da li postoji neki Lock Screen program?
Takodje mi treba neki program koji moze da reze kao Nero u use multiple recorders rezimu.

Uspeo sam da namestim CMI8738 ali nikako nisam uspeo da namestim Creative CT4810.

Nego zanima me sada da li postoji neki Lock Screen program?
Takodje mi treba neki program koji moze da reze kao Nero u use multiple recorders rezimu.

Najjednostvnije za Screen lock ti je da ukljucis fast user switching, pa kada hoces da lockujes ekran kliknes na username u manu baru i pojavice ti se login screen, ali se neces izlogovati iz masine.

Najjednostvnije za Screen lock ti je da ukljucis fast user switching, pa kada hoces da lockujes ekran kliknes na username u manu baru i pojavice ti se login screen, ali se neces izlogovati iz masine.

A jel postoji neki shortcut tj jel moze da se namesti?

BTW: Ono polje gore u System preferences radi pretragu, tako da cete se lako snaci gde se sta podesava... Npr. kada se ukuca network on pronadje tri lokacije na kojima je moguce podesavati mrezu, ali je najjasnije osvetljen rezultat koji je najrelevantniji u tom slucaju.. Keva je Mac OS X :)

Prilozi

• Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    115.5 KB · Pregleda: 78
Sorry, sad pogledah kod žene na iMac-u, nema, reže samo sa jednim rezačem, jednu sliku istovremeno.:S:

Pronasao sam resenje, nije lepo reseno kao Nero ali radi posao. Dragon Burn (probao sam 4.0+ verziju, za ove starije ne garantujem) moze da reze na dva "opticka uredjaja" jednu sliku u istom trenutku, a kombinacijom Toast-a i Dragon-a moze da se postigne rezanje razlicitih slika na razlicite uredjaje.

Poslednja izmena:
Naravno da moze da se namesti :)

Nisi me razumeo tj ja nisam lepo postavio pitanje. Jel moze da se postavi neki keyboard shortcut?

delimir je napisao(la):
BTW: Ono polje gore u System preferences radi pretragu, tako da cete se lako snaci gde se sta podesava... Npr. kada se ukuca network on pronadje tri lokacije na kojima je moguce podesavati mrezu, ali je najjasnije osvetljen rezultat koji je najrelevantniji u tom slucaju.. Keva je Mac OS X :)

Taj search je fenomenalan, a ovo sto si napisao da je Keva to je 100% tacno. Stvarno se zapitam kako sam ziveo bez OS X :eyebrows:

Pronasao sam resenje, nije lepo reseno kao Nero ali radi posao. Dragon Burn (probao sam 4.0+ verziju, za ove starije ne garantujem) moze da reze na dva "opticka uredjaja" jednu sliku u istom trenutku, a kombinacijom Toast-a i Dragon-a moze da se postigne rezanje razlicitih slika na razlicite uredjaje.

Hvala na info-u.:)

Eee, a jel postoji neki laptop na koji sigurno moze da se instalira Mac OS X i da sve radi? Naravno osim MacBook-a :wave:

update za multiple recorder: moze da se rezu razliciti image-i pomocu Disk Utility-ja koji vec integrisan u MAC-u, a Dragon Burn moze da se koristi za rezanje istog image-a na vise rezaca.

Pazi bug, zamenio sam graficku i umesto 6600gt stavio 9600xt i sve mnogo brze radi cak i prikazuje neke flesheve koje ranije nije ali ponekad se umesto kursora pojavi jednobojni kvadratic i problem kod screen lock-a je to sto kada se ponovo ulogujem prikaze samo pozadinu desktopa a nece da prikaze dock ili prozore. Da li neko ima ideju?

Vrh Dno