Šta je novo?

Zvucna i slusalice.

dimmu

Slavan
Učlanjen(a)
23.03.2009
Poena
345
Da li vredi da uzimam Asus Xonar DG za 3000din u gigatronu i Behringer HPS3000 u mitrosu za 2900 ili da ostanem na integrusi (obicna realtek) i na ovim sluskama

Takodje me zanima kolika je razlika izmedju HPS 3000 i HPM1000.
U obzir sam imao i Sennheiser hd201 ali koliko sam na jutjubu video hvale,na ovom forumu ih toliko kude...

Ono za sta bi se slusalice koristile je najvise za slusanje muzike i eventualno igranje igara tipa League Of Legends i World Of Warcraft.

Ne trazim perfekciju,znam da za tih 60e koliko je budzet ne moze da se dobije perfektan zvuk samo me zanima da li da ostajem na ovom sto imam ili da ganjam nesto malo bolje?

Pa hd201 ne rade bas najbolje sa integrisanim zvucnim, traze jaci izlaz a xonar dg je upravo to sto im treba ;)
Do 30e ima veliki br slusalica ali nisu sve za preporuku iako imaju logo zvucnog brenda na sebi..

Mozes xonar dg + hd201 ili xonar dg+ Pioneer m390, ja ih imam i odlicne su, zvuk odlican, udobne, lagane 3,5m kabl+1,5m i pozlaceni cincevi.. ali su poskupele, sa 3000 din otisle na 3300 din.
Samo cekam xonar dg pa da konacno cujem pun potencijal slusalica :)

E sad, mozes i da ides na skuplju varijantu, xonar dg+ AKG ili Senn od 50-60e.. zvuk ce naravno biti bolji.

Ali kapiram da i sa hd201 ili m390 ne mozes da pogresis ;)

kul,hvala na odgovorima. interesuje me jos samo jel ima neko iskustva sa ona dva behringer modela iz prvog posta? HPS3000 je uzasno nahvaljen ali nigde ne mogu da mu vidim specifikacije...

Nazalost kod nas je izbor prilicno jadan, u odnosu na juropu, kod nas ljudi obicno kupuju Sennheiser, AKG, Pioneer i Sony.. te su malo egzoticnije za nase uslove ali mozda ih ima neko sa foruma..

Pa pazi, na onlajn katalozima i u cenovnicima nasih firmi nema cega nema :p
A onda ih nazoves i cujes ''malopre/juce prodato, bice u ponedeljak'' :d

Za koliko sam ja sve stvari okretao silne brojeve i uvek isti odgovori :)
Ali mozda ih imaju, nemam pojma, proveri.

Ali sumnjam da ih ima dosta ljudi na ovom forumu+ tesko da citaju ovu temu..

fora je sto mi mitros nije bas toliko blizu,a i sumnjam bas da dozvoljavaju da se slusalice otvore i probaju.. pa ne bih bas davao 3000din za nesto sto i ne znam kakvo je,prvo bih malo da cujem kako rade :]

narucio sam u emmi-ju xonar dg i trebala bi u petak da stigne pa cu da napisem neke svoje utiske. sledece na redu su slusalice,a posle njih dolazi i 5.1.
za slusalice ne znam i dalje sta da pazarim. koliko god procitam odlicnih review-ova za hd 201 toliko procitam i losih postova o njima. ne znam da li se isplati uopste uzimati njih i da li ce biti neke velike razlike izmedju njih i mojih slusalica iz prvog posta..

Poslednja izmena:
narucio sam u emmi-ju xonar dg i trebala bi u petak da stigne pa cu da napisem neke svoje utiske. sledece na redu su slusalice,a posle njih dolazi i 5.1.
za slusalice ne znam i dalje sta da pazarim. koliko god procitam odlicnih review-ova za hd 201 toliko procitam i losih postova o njima. ne znam da li se isplati uopste uzimati njih i da li ce biti neke velike razlike izmedju njih i mojih slusalica iz prvog posta..
A Samson SR850?

Poslednja izmena:
izgledaju veoma zanimljivo. ono sto je meni nekako najveci + to je da se moze menjati "sundjer" kod usiju,a i onaj kozni deo koji ide na glavu jer kao i na svim slusalicama ti delovi se usmrde pa je odlicno ako mogu da se zamene. samo gde se one mogu nabaviti i koja im je cena otprilike?

napokon je danas stigla zvucna. sto se tice prvih utisaka nije lose mada realno ni nedaje neku ogromnu razliku sto se tice zvuka na trenutnim slusalicama i zvucnicima.zvuk je definitivno puniji i oblikovaniji ali ne mogu doneti neku potpunu sliku dok ne kupim neke mnogo bolje slusalice..

Ako koga još zanima, Mitros ima na akciji Behringer modele HPX4000 i HPS5000, po 2500rsd. Mene su pustili da probam (Behringer pakuje u kutije, ne u blister pack), ali su mi HPX4000 bile neudobne. Sami zvuk je dobar.

u poslednje vreme kada prebacujem sa headphones na 2 speakers ili obrnuto u xonar dg audio centru cujem klik iz kucista. da li se to jos nekome desava,jel to normalno uopste?

Vrh Dno