Šta je novo?

Zvucna i Linux

• Začetnik teme Začetnik teme mambo
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

mambo

Čuven
Učlanjen(a)
20.05.2002
Poena
619
Kad udjem u Linux (RH 7.2)

"Sound Server informational message:

Error while initializing the sound driver : device /dev/dsp can`t be opened ( No such device) The sound server will continue using the null output device "

Kad odem na Control Center , pa na sound, pa sound server, pa sound I/O i tu pod sound I/O method namestim OPEN SOUND SYSTEM zvuk proradi ,medjutim to mora svaki put da namestam kada ulazim u Linux.Inace zvucnu kartu (neka jamaha Alegro) je lepo detektovao ali ****** uvek prijavljuje isto i uvek mora da nemestam taj Open sistem... kako to da sredim ?

Drugo pitanjce: ubacim bilo koji disk i kad ocu da mauntujem CD-ROm on javi kako je pogresan file system , ili ima previse mountovanih stvari i td... kako to da *****em....

Unapred zahvalan :wave;

mambo je napisao(la):
Kad udjem u Linux (RH 7.2)

"Sound Server informational message:

Error while initializing the sound driver : device /dev/dsp can`t be opened ( No such device) The sound server will continue using the null output device "

Kad odem na Control Center , pa na sound, pa sound server, pa sound I/O i tu pod sound I/O method namestim OPEN SOUND SYSTEM zvuk proradi ,medjutim to mora svaki put da namestam kada ulazim u Linux.Inace zvucnu kartu (neka jamaha Alegro) je lepo detektovao ali ****** uvek prijavljuje isto i uvek mora da nemestam taj Open sistem... kako to da sredim ?

Drugo pitanjce: ubacim bilo koji disk i kad ocu da mauntujem CD-ROm on javi kako je pogresan file system , ili ima previse mountovanih stvari i td... kako to da *****em....

Unapred zahvalan :wave;

Za ovo drugo probaj da prvo uvek umountujes cdrom kad izvadis stari, i mountujes ga ponovo kad ubacis drugi disk.
Sto se zvuka tice probaj da koristis alsa sound server umesto oss-a.

A posto sam totalni duduk, kako ja to da promenim i gde mislim na taj alsa sound server... gde se to nalazi...Inache fala za odgovor.... :wave;

mambo je napisao(la):
A posto sam totalni duduk, kako ja to da promenim i gde mislim na taj alsa sound server... gde se to nalazi...Inache fala za odgovor.... :wave;

Glede zvuka primeni sledecu proceduru :

#/usr/bin/amixer set Master on
#/usr/bin/amixer set PCM on
#/usr/bin/amixer set Master 63
#/usr/bin/amixer set PCM 15

Ukoliko ti sada zvuk proradi, ubaci ove linije u /etc/rc.d/rc.local i pre njih jos i ovu
/sbin/modprobe snd-pcm-oss

Ovo se odnosi na Mandrake, ali ti ces vec naci rc.local na Red Hat-u, kao i pathove do amixer utility-ja i modprobe.

Nazad
Vrh Dno