Šta je novo?

Zvuci neverovatno ali...

Dukat79

Slavan
Učlanjen(a)
25.11.2005
Poena
304
Ovako imam konfiguraciju:

Processor
Model : Intel(R) Celeron(R) CPU 2.40GHz
Speed : 2.40GHz
Performance Rating : PR2640 (estimated)
Cores per Processor : 1 Unit(s)
Threads per Core : 1 Unit(s)
Internal Data Cache : 16kB Synchronous, Write-Thru, 8-way set, 64 byte line size
L2 On-board Cache : 256kB ECC Synchronous, ATC, 4-way set, 64 byte line size, 2 lines per sector

Mainboard
Bus(es) : ISA AGP PCI IMB USB i2c/SMBus
MP Support : 1 Processor(s)
MP APIC : Yes
System BIOS : American Megatrends Inc. 1008.001
System : To Be Filled By O.E.M. To Be Filled By O.E.M.
Mainboard : ASUSTeK Computer INC. P4V8X-X
Total Memory : 511MB DDR-SDRAM

Chipset 1
Model : ASUSTeK Computer Inc ProSavageDDR P4X333 CPU to PCI Bridge
Front Side Bus Speed : 4x 133MHz (532MHz data rate)
Total Memory : 512MB DDR-SDRAM
Memory Bus Speed : 2x 199MHz (398MHz data rate)

Video System
Monitor/Panel : SyncMaster 713N
Adapter : NVIDIA GeForce FX 5200

I u poslednje vreme, naravno sa novijim igricama imam jedan zanimljiv problem. Recimo igram Need For Speed: MW, i kada stavim grafiku na full ili kada je stavim na min iskreno broj frejmova mi je skoro isti, tj vrlo je mala razlika a u oba slucaja mi prilicno zabada grafika...Znam da imam ocajnu graficku i ne ocekujem od nje neke performanse ali zar ne moze da izgura makar min zahtevnost? Mozda mi je komp pogresno setovan? BIOS mozda? ili sta god, daj ljudi pomagajte poludecu.......sta mi savetujete.....
hvala unapred
m.

Meni secka NFS MW u 800x600 na malo bolje od mid sa donjom konfom, tako da nemas sta da brines, igra je mnogo zahtevna.
Ako imas para promeni MB,CPU i graficku pa neces ludeti.

promeni graficku na 6600+ ili x700+ i resio si problem.

Na mojoj masini radi savrseno (1024x768, max detalji), mada je igrica poprilicno zahtevna. Uzmi neku bolju graficku i fino bi doslo jos 512MB RAM-a.

Skini program fraps, on ti u toku igre prikazuje broj frejmova pa ces videti razliku !

a c a je napisao(la):
Meni secka NFS MW u 800x600 na malo bolje od mid sa donjom konfom, tako da nemas sta da brines, igra je mnogo zahtevna.
Ako imas para promeni MB,CPU i graficku pa neces ludeti.

Ovo je malo nemoguce meni na Slave konfiguraciji iz popisa radi nekih 40fps-a... iskljucio sam samo antialising... shadow isto treba da se smanji... a moze i world detail do kraja... na master konfiguraciji leti na nekih 60fps sve na high osim antialisinga koji nema nikakvu upotrebnu vrednost tj. ko vidi zaobljenje linija u brzini... necu valjda da stanem da gledam da li je kanta za smece obla... hahahhaha lol

ja sam primetio da je veoma mala razlika u FPS sa razlicitim setovanjima
moja masina je PIV3.0, 1GB ram, 6800Le modovana u neki 6800 16x1,5vp 400/880
igra u 1024*768 sve na max pri 2xAA i 2xAF ima max 50 FPS, merio sam frapsom
a sa 4xAA i 4xAF ima 47 FPS
ko koga tu j... ja ne znam ali tako je

Igica prema specifikacijama tebala da radi sa 256 MB rama i sa dinosarusom GF2 i nekim sporijim procesotom tako da na tvojoj mašini nebi trebala da leti ali ne da štuca. Probaj sa novim drajverima za grafičku ili možda ti win. počeo da odlepljuje uglavnom moralo bih da ti radi bolje. Meni na AMD SEMPRON 2800+ 64-bit i REDEON 9600XT i 1 GB rama radi bez većeg seckanja na vrlo ozbiljnim setovanjima.

Konfa iz potpisa ~ 40-50 FPS na 800x600x32 sve na High + antialiasing...

to je sasvim normalno ponashanje i nemoj da ochekujesh neshto bolje sa tim rachunarem da mozesh da izvuchesh.
Usko grlo ti je celeron memorija i grafika.

to3a je napisao(la):
to je sasvim normalno ponashanje i nemoj da ochekujesh neshto bolje sa tim rachunarem da mozesh da izvuchesh.
Usko grlo ti je celeron memorija i grafika.

Heh, kako jedan zarez moze da cini cuda :d

Sa tom FX5200 neces daleko dogurati ;)

1.Menjaj graficku sto pre ( ako imas para ) , mnogo je jadna.
2.Uzmi jos rama ako mozes.

Ovo je kao da sam upao u sobu sa igrama :cigar:

Elem, trebas dodati rama pa ce raditi kako tako pristojno. Ova igra jednostavno radi ocajno sa svime ispod 1 GB:)
pozdrav

hvala svima na savetima...vec sa 768 rama igra radi i sa srednjom grafikom....i to bez ikakvih problema...
HVALA JOS JEDNOM

Nazad
Vrh Dno