Šta je novo?

zvuchna za snimanje mikrofona i produkciju

zWizart

Slavan
Učlanjen(a)
05.05.2007
Poena
301
ovako..

posedujem mixer behringer xenyx802 i dinamichki mikrofon shure sm58

sve to lepo radi i snima daleko bolje od onog mikrofona za komp :D
ali kad snimam tj pre nego shto pochnem sa snimanjem imam shum. pola signala mikrofona mi je detektovano i kada je sve postavljeno na mute. kontam da je integrisana losha (woow eureka) pa me interesuje u kom cenovnom rangu se krecu kartice koje ce to eliminisati?

koj model? koja cena i sl.. i josh me interesuje da li su eksterne bolje i koliko u odnosu na cenu?

hvala unapred!

u svakom slucaju externa je bolja. sto se tice cena ima svasta. koliko si spreman da das?

hm.. pa ne znam... za sada sam recimo do nekih 100e spreman da dam, ali vishe bi mi prijalo nesho za oko 60 recimo ;)

0404 je i moj predlog imas i maudio. pogledaj njihov sajt

pogledao sam obe preporuchene i ova 0404 mi je skrooz mocna :D
nego..

prochitah tamo shta i kako ide i onda sam osto zbunjen...

dakle.. ja bih na nju povezao jedan ulaz (sa mixera) i trebali bi mi dva izlaza (izlaz za zvuchnike na kompu i izlaz koji bi mi ishao u mixer)

videh da ima analognih i digitalnih konektora.. kako bih ja to trebao povezati? na analogni ulaz mixer i na analogni izlaz zvuchnike a na digitalni izlaz mixer?

glupo je pitanje ali koji zvuk je bolji analogni il digitalni? poshto je meni zvuk koji bih slao u mixer chisto za slushke u gluvoj sobi recimo..

dakle kako povezati sve te kablove? :S

0404 je i moj predlog imas i maudio. pogledaj njihov sajt

Bez uvrede ali meni ta M-Audio audiophile serija izgleda izuzetno jadno, nisam cuo kako zvuci ali audio kartica sa jednim ili dva minijaturna kondenzatora ne uliva poverenje, pogleda kako izgleda Onkyo SE90 SE150 i SE200 - to su trenutno najmocnije kucne audio kartice.

glupo je pitanje ali koji zvuk je bolji analogni il digitalni? poshto je meni zvuk koji bih slao u mixer chisto za slushke u gluvoj sobi recimo..

dakle kako povezati sve te kablove? :S

Sa tim da tvoj mixer ako zelis tu kombinaciju treba da ima digitalni ulaz (skupa stvarcica), razmisli o modelu 1212m posto je to daleko bolja stvar od 404 (A/D konvertori) a i dobijes posebnu karticu sa ulazima, sve za razliku od 40 eur.

oke josh uvek razmishljam tako da cu sigurno pogledati i 1212 varijantu a i novac pristize lagano za to vreme...

mixer nema digitalnih ulaza (ili barem ja tako mislim)... znachi li to da kartica 0404 nema dva audio izlaza? i znachi li da oni digitalni izlazi ili ulazi i nemaju neku funkciju ako ostatak hardvera to ne podrzava?

Bez uvrede ali meni ta M-Audio audiophile serija izgleda izuzetno jadno, nisam cuo kako zvuci ali audio kartica sa jednim ili dva minijaturna kondenzatora ne uliva poverenje, pogleda kako izgleda Onkyo SE90 SE150 i SE200 - to su trenutno najmocnije kucne audio kartice.
A joj :wall: Najjeftinija od ovih SE90 je $107 i koliko vidim NEMA analogni ulaz. I što je najbitnije ne može se naći kod nas a već u startu je to više od 100€. Iz mog ličnog iskustva M-audio je keva. Imam AP192 par meseci i jako sam zadovoljan. Ona je doduše preko 100€ (oko 160-200 kao te ko odere) ali postoji i AP 24/96, njen prethodnik, koji je tu oko 100 i isto je jako dobra kartica. Još jedan razlog za M-audio je i ProTools koji je svetski standard za produkciju a koji radi sa njom i ima ga na "sniženju". Pozz

Dobro, ljudi, 'ajde da zaboravimo kartice za trenutak - zWizarta baš i ne zanima da "bali" na jak hardver, nego da mu neko odgovori na pitanje oko povezivanja...

Gledaj, ne treba ti brdo analognih ulaza i izlaza iz kartice za ono što bi ti: u uputstvu za mikser si sigurno video puno načina na koji mikser može da se poveže sa ostalim hardverom. Na tom mikseru imaš "FX Send" i "FX Return". Ima milion kombinacija, ali probaj na ovu foru: "FX Send" -> Line In (kartice). Tamo Line In rutuješ u neki program, neke efekte, tako te stvari. Obrađen signal šalješ na Line Out, i odatle ga uvodiš u "FX Return". Master Out miksera ide na zvučnike/ monitore, tako da čuješ ono što kompjuter snima, a kompjuter snima ono što ti ide na monitore. I ćao, zdravo, gotova priča. Mogu i ja ceo dan o karticama, te ovo valja, te ovo ne valja...

Poslednja izmena:
Na tom mikseru imaš "FX Send" i "FX Return". Ima milion kombinacija, ali probaj na ovu foru: "FX Send" -> Line In (kartice). Tamo Line In rutuješ u neki program, neke efekte, tako te stvari. Obrađen signal šalješ na Line Out, i odatle ga uvodiš u "FX Return". Master Out miksera ide na zvučnike/ monitore, tako da čuješ ono što kompjuter snima, a kompjuter snima ono što ti ide na monitore. I ćao, zdravo, gotova priča. Mogu i ja ceo dan o karticama, te ovo valja, te ovo ne valja...

E, dobro da neko zna to jednostavno da objasni. :guitar:

Mogu i ja ceo dan o karticama, te ovo valja, te ovo ne valja...
I-zvini ali naslov teme je ovakav kakav je i ja sam samo predložio karticu koja je svrsishodna i u tom cenovnom rangu na koji čovek cilja. Ne "balimo" na RME, Pro Tools HD i sl.

Poslednja izmena:
Hvala za povezivanje, ovako..

mixer poseduje tape/cd ulaz i izlaz i prekidache kojima taj ulaz mogu da prikljuchim main mix-u i kontrolnoj sobi ili slushalicama (kontrolna soba i slushalice imaju isti signal na odvojenim izlazima). tako da bih ja na taj ulaz doveo izlaz iz kompa i ukljuchio ga da ide u kontrolnu sobu ili slushalice. tako povezano on ne ulazi u main mix, a ima ga u sobi i slushalicama shto mi otvara mogucnost da se chuje u slushalicama, a da se pritom ne snimi (shto je meni i cilj prilikom snimanja vokala). Na izlazu iz maina mi se javlja chist mikrofon i to bih povezao na ulaz u komp.

sve je to lepo dok ne moram da vezem i zvuchnike. Ako povezem zvuchnike na mixer isti ce morati da radi i kada se recimo gleda film ili neshto slichno a to mi i nije neko reshenje. Pogotovo ako uzmemo u obzir to da na mixeru (verovali ili ne) nema power on/off dugmeta nego mora da se vadi iz struje (ili on/off na produznom kablu neravno). Dakle povezao bih zvuchnike na komp.

zato verujem da mi trebaju dva izlaza iz kompa: jedan do mixera i jedan za zvuchnike..

da li je moje vidjenje povezivanja kablova ispravno?

da li audio karte gore pomenute: 0404, 1212m, M-audio imaju vishe izlaza (meni su 2 potrebna, kao shto napomenuh)

Da, Audiophile 192 ima dodatni par ulaza/ izlaza koje softverski možeš da podesiš za tako nešto. S druge strane, ako ti je jedini problem što ti mikser stalno radi - ne brini. Jedino što će ti njegov transformator stalno vući struju, inače su meni Berindžerov Eurorack i Tapcov Mix 50 stajali upaljeni uz komp preko godinu dana - i nijednom od njih ništa ne fali. Zašto bi? Nema tu baš nekih delova koji se "troše" od prolaska zvuka (osim što okretanje potenciometara haba iste, ali to se u svakom slučaju dešava). Poveži ga kako si rekao i možeš da prođeš sa jeftinijom karticom (Audiophile 192 je do yaya, ali ako ti ne treba dodatni par izlaza možeš da biraš između nje i njenih ProToolsa LE s jedne i E-MU 1212m i njenih AD/DA konvertera koje koriste i "veliki" ProToolsi s druge strane).

Vrh Dno