Šta je novo?

zvučnici za YAMAHA RH-497

Tomiprunet

Cenjen
Učlanjen(a)
10.04.2020
Poena
185
Odlucio sam zamenuti zvucnike. Zadrzao bih Yamahu RX-497 a uzeo bih nove zvucnike. Izmedju ostalih nekako najvise sam zagrejan za Fyne Audio F302i i Fyne Audio F303i, tu su jos monitor audio bronze 200, kao i wharfdale diaomind 12.3
Sta mi predlazete? Moze neki drugi.

Зато што се њему више МА свиђа. Мораш сам да послушаш ако желиш да купиш који се теби више свиђа.

... slusam na youtube ( sa slusalicama )....

E sad, znam da sve zavisi od resivera, pojacala. ...
Zapitaj se ŠTA SLIŠAŠ na taj način?
Nema to nikakve veze sa onim kako će to zvučati kod tebe u tvom prostoru.

Iskreno, za Yamahu obično imam spreman odgovor: engleski zvučnici.
To, onako na osnovu višedenecenijskog iskustva. Ali, ni to što kažem nema nikakve veze sa onim što ćeš zi čuti! Nikakve!
Umesto da gubiš vreme, pojačalo pod mišku i probaj da poslušaš nešto sa njim u uslovima gde slušaš muziku koju poznaješ.
Preporuke od mene: Bowers&Wikins, KEF, Mordaunt-Short, Infinity.
NeŠto što možeš i da priuštiš ali i da isprobaš PRE kupovine.

Nisam kuci u Srbiji, pa zato ne mogu pojacalo pod misku, ali imat cu neke pare pa sam sad nestrpljiv da pitam, izcitavam, slusam... To sta slusam na youtube, znam da bas nije mnogo merodavno, ali npr ako se porede par zvucnika moze se cuti neka razlika, sta vise prija, sta manje,...

Pogledat cu nesto od tih koje si mi preporucio. Ove Mordaunt-short ima kod nas?

ako moze neki konkretno modeli? da znam sta da trazim. novo/polovno do 600eur

Poslednja izmena:
Ja sam kada sam jurio zvučnike bio više puta i slušao, MA, Canton, Kef, Klipsch, itd... Smarao sam momke u 4Audio i Player-u i izašli su mi u susret za svaku probu. Na kraju sam sveo izbor na Canton i Kef i prelomih na Kef, najviše su mi legli... Najbolje poslušati jer teško ćeš ovako naći šta ti leži.

a malo i ove cene kod nas na sajtevima, malo pise cena za par, malo pise cena za jedan zvucnik. Nista mi nije jasno. Npr juce gledam neke , sad se vec ni ne secam koji, i pisalo je oko 69k ( cena za jedan ) pa onda malo dalje kroz skrol isti ti zvucnici ista cena za par. Sve nesto konfuzno.

Ja sam kada sam jurio zvučnike bio više puta i slušao, MA, Canton, Kef, Klipsch, itd... Smarao sam momke u 4Audio i Player-u i izašli su mi u susret za svaku probu. Na kraju sam sveo izbor na Canton i Kef i prelomih na Kef, najviše su mi legli... Najbolje poslušati jer teško ćeš ovako naći šta ti leži.
koji KEF?

ja planiram Q150 :)

LS50 Meta su mi sexy... ali cena....

Slažem se, brat planira da uzme Wireless II verziju LS50 zbog prostora, a prelomio je na njih kada je čuo moje Q350.

Nije mi bitno da bude podnostojeci zvucnici.
Onda od mene preporuka za Kef Q350 zvučnike u toj klasi, ulaze ti u gore pomenuti budžet, kako će ići sa tom Yamahom, ne znam, nikada nisam imao ništa od Yamaha amp-ova, meni su povezani na Onkyo A9130 i Yamaha WXAD10 strimer.

Zapitaj se ŠTA SLIŠAŠ na taj način?
Nema to nikakve veze sa onim kako će to zvučati kod tebe u tvom prostoru.

Iskreno, za Yamahu obično imam spreman odgovor: engleski zvučnici.
To, onako na osnovu višedenecenijskog iskustva. Ali, ni to što kažem nema nikakve veze sa onim što ćeš zi čuti! Nikakve!
Umesto da gubiš vreme, pojačalo pod mišku i probaj da poslušaš nešto sa njim u uslovima gde slušaš muziku koju poznaješ.
Preporuke od mene: Bowers&Wikins, KEF, Mordaunt-Short, Infinity.
NeŠto što možeš i da priuštiš ali i da isprobaš PRE kupovine.

Pronasao sam jednog iz Subotice, prodaje Infinity zvucnike. Kaze da radi u Harman grupaciji u Becu, pa odatle valjda donosi. Ici cu da slusam nesto ako ima na lageru .

Pronasao sam jednog iz Subotice, prodaje Infinity zvucnike. Kaze da radi u Harman grupaciji u Becu, pa odatle valjda donosi. Ici cu da slusam nesto ako ima na lageru .

Ja mogu da preporučim jednog Hi Fi kolegu. Nabavio mi je Yamaha A-S500 i Monitor Audio GS10 . Kupio bih ja za sebe i Yamaha NS-690II refrešovanu, sa genijalim stalcima, ali se plašim da bi me supruga konačno ostavila :D Koliko godina treba da muškarac konačlno odraste ?

ne bih išao na Infinity. Može to i bolje

Ne kazem da cu kupiti infinity, vec da cu ici poslusati.

Ovo u vezi HiFi kolege se zezas ili stvarno? :)

Ne kazem da cu kupiti infinity, vec da cu ici poslusati.

Ovo u vezi HiFi kolege se zezas ili stvarno? :)

Ozbiljno, čovek je u istinu doktor. Ima dobre veze, ljubitelj muzike. I ja se ponekad tu dobro ugradim za neku stvar koja mi treba. Nije to ona klasična priča preprodavaca, Baciću ti link na PM.

Infinity je ozbiljna firma i etiketa.
Slušao sam ali nikad nisam imao kintu da kupim šta sam hteo.

Dali bi kupovina wiim amp pro bila upgrade u odnosu na ovu Yamahu?

Uzeo sam na kraju Infiniti reference 62Mk II i Fosi audio V3 mono x2 pojacalo. Prezadovoljan.

Nazad
Vrh Dno