Šta je novo?

Zvučna za z5500

FilipV

Cenjen
Učlanjen(a)
07.06.2009
Poena
169
Koju zvučnu uzeti za gledanje filmova u surroundu na z5500? Xonar DS, DX...ili neku drugu?

Zvucna samo za gledanje filmova? Ne muzika, ne igre, samo filmovi? Onda namesti SPDIF (coax ili opt) da radi pass-through za DolbyDigital i DTS i povezi sa Z-5500. Slace bitstream koji je identican sa bilo kog izvora. Ako zelis da saljes stereo PCM, npr muziku trebace ti finija kartica.

Prioritet je gledanje filmova, a sad ponekad će se pustiti i neka igrica i neka muzikica, ali pre svega želim da imam surround osećaj u filmovima. Taj SPDIF se namešta direktno na zvučnoj kartici ili u softveru? Takođe Vlado u PM si mi napisao da zamenim kablove za bakarne, jer to znači da posečem kablove koji dobijem uz z5500 i onda nešto sam lemim, ili postoje radnje koje to rade? Jer ima onda prednosti kupiti DX ili je i DS dovoljna? Ili neka druga do 50-60E?

SPDIF je digitalni izlaz a kad sam rekao da zamenis kablove mislio sam da zamenis kablove. Z-5500 ima zabice, stipaljke (kako li se vec zovu) i ogoljeni kraj kabla se samo pritisne. Kupe se bakarni kablovi i postave umesto fabrickih. Surround iz filmova se sam pojavljuje ako ga film sadrzi, velika vecina MKV je DD ili DTS. Za igrice ja uvek preporucujem X-Fi cip ali ih sada skoro nema, sto se tice razlike izmedju Xonara neka neko drugi odgovori.

Sutra mi stizu Z-5500, interesuje me da li ce X-Fi Extreme Audio zvucna raditi posao? Citao sam da je osakacena nesto i da ima problema s driverima, al u kombinaciji s Sw-hf5.1 5000 radila je posao! Osjetno je bio bolji zvuk od integrushe. E sad posto je logitceh sistem mnogo jaci, da li ce ga ova karta gusiti?

SPDIF je digitalni izlaz a kad sam rekao da zamenis kablove mislio sam da zamenis kablove. Z-5500 ima zabice, stipaljke (kako li se vec zovu) i ogoljeni kraj kabla se samo pritisne. Kupe se bakarni kablovi i postave umesto fabrickih. Surround iz filmova se sam pojavljuje ako ga film sadrzi, velika vecina MKV je DD ili DTS. Za igrice ja uvek preporucujem X-Fi cip ali ih sada skoro nema, sto se tice razlike izmedju Xonara neka neko drugi odgovori.

mislim da sam negde video satelite bez zabica....znaci samo kabl viri :wall:

Ja sam uzeo extreme gamer i povezao ga optikom na z-5500, samo mora da platis 5$ creative-u da ti daju neki softver koji dekoduje dolby digital da bi mogao da slusas 5.1(nije im dovoljno sto si im kupio proizvod).
Odlicno je za filmove. :)

to valjda treba da platis da bi imao dd/dts ako si vezao analogne zvucnike?
posto z5500 ima dd/dts dekodere u sebi, ct samo prosledi zvuk koji logi dekodira

Ne, neg' da bi imao 5.1 zvuk *u igrama* kada koristis coax/optical vezu... inace je obican stereo.
U filmovima sve radi normalno, DD/DTS, zavisno kakav signal dobija... igre prave problem.

Nazad
Vrh Dno