Šta je novo?

Zvezdara-Wireless-Istocne kapije

Bezi sto dalje od verata. Na kapijama je katastrofalna situacija sa njihovim wireless sistemom, Ping 700-1500ms gubitag paketa 60-90% preko dana uopste neradi.
Iz zone pokrivenosti na sajtu mogu slobodno da izbrisu kapije.

To je informacija iz prve ruke, jer ja sam korisnik veratovog wireless-a na istocnim kapijama. Situacija je toliko losa da sam ovog meseca vise koristio dial-up nego wireless

Born2Kill je napisao(la):
Zoki ne znam odakle ti takva informacija ...

Svi se zale na forumu, citaj malo druge thread-ove i nacices sijaset zalbi 😉
E sad,nekima radi ali vecini ne radi kako treba. Sve zavisi od bazne stanice a konkretno na istocnim su se mnogi zalili...

Znaci, Verat generalno ima sijaset problema oko wireless-a, imaju i drugi provajderi problema ali Verat ocigledno prednjaci u tome 🙂

Bilo bi lepo kada bi svi provajderi bili sve bolji i bolji i ulagali stalno u opremu. Tako bi se postiglo takmicenje medju njima a mi korisnici bi bili vise nego zadovoljni 😉

Ko zna, definitivno ce neko morati da prednjaci u toj wireless borbi, koliko primecujem...za sada je bitka stala.

p.s.
Sad ce Mitnick da se javi ovde,zato evo poruke 🙂

Poruka za Mitnick-a:
Nemoj da se javljas ovde...to sto tebi sada radi a pre mesec dana si kukao na sve strane, ne znaci da ce ti raditi i sutra 😉
Ne zelim da te baksuziram, ali da sam se mucio kao ti sa Veratom, odavno bih odustao od njih kao sto su i mnogi uradili. Da kucnem u drvo...kuc-kuc...da ti potraju lepi dani kada je Verat i wireless u pitanju 😀

Mitnick se jos nije javio ali evo ja cu 😀 . Veratove bazne stanice su preopterecene. To izaziva packet loss i high ping. Ako bude onako kako su obecavali u oktobru bi trebalo da dignu jos 20 ap-ova po gradu posebno na mestima koja su preopterecena. Za 2 imam sigurne potvrde jer su potpisani ugovori sa skupstinama stanara. Za sada se ne isplati kaciti na Verat - posebno na Kapijama i Slaviji jer su tamo koliko cujem guzve nemoralne. Ima par ljudi kojima radi ali ih ima 100 kojima ne radi. Na tashu je ok koliko toliko protok (mada preporucujem paket od 256k jer 512 ne moze da izvuce). Albanija bi trebala da radi koliko toliko dobro ako nemate smetnji u etru...

Skot je napisao(la):
Mitnick se jos nije javio ali evo ja cu 😀 . Veratove bazne stanice su preopterecene. To izaziva packet loss i high ping. Ako bude onako kako su obecavali u oktobru bi trebalo da dignu jos 20 ap-ova po gradu posebno na mestima koja su preopterecena. Za 2 imam sigurne potvrde jer su potpisani ugovori sa skupstinama stanara. Za sada se ne isplati kaciti na Verat - posebno na Kapijama i Slaviji jer su tamo koliko cujem guzve nemoralne. Ima par ljudi kojima radi ali ih ima 100 kojima ne radi. Na tashu je ok koliko toliko protok (mada preporucujem paket od 256k jer 512 ne moze da izvuce). Albanija bi trebala da radi koliko toliko dobro ako nemate smetnji u etru...

Jesam li ja dobro video, prodajes wifi opremu? Zasto ?

Po njihovom priznanju na jednu baznu stanicu nebi smelo da dodje vise od 10-12 korisnika, pre dva meseca kad sam pricao na tu temu sa njima rekli su mi da na jednoj stanici na istocnim kapijama imaju 25 korisnika a na drugoj na kojoj sam ja 20. I da treba da postave jos nekoliko stanica u okolini samo da stigne oprema na 3,5Ghz pomocu koje ce da naprave wireless backbone i da gadjaju te stanice. Sad im je oprema stigla i prvo u oktobru rade Slaviju koju gadjaju sa Savskog trga (Savski trg, istocne kapije, i yubc su lokacije do kojih imaju optiku) pa zatim prelaze na kapije. Sve su to lepe price i zamisli, samo kako ce to biti u praksi i kojom brzinom ce siriti svoju mrezu, i izaci iz ovih problema videcemo,

npetar je napisao(la):
Jesam li ja dobro video, prodajes wifi opremu? Zasto ?

Ostao mi visak 😀. Kroz cudan splet okolnosti sam zavrsio sa pheenet-ovom karticom od 100mW povrh svog Pheenet AP-a, a antena je moja stara dobrosluzeca panel 12-ica koju sam zamenio 18-icom.

A kablovski net kod istocne kapije, kako funkcionise?

ne znam

Ja ih cekam vec godinu ipo . Valjda su stigli do Batutove u Bulevaru

gaca1bgd je napisao(la):
Ja ih cekam vec godinu ipo . Valjda su stigli do Batutove u Bulevaru
A meni su rekli za 2 meseca stize signal Interneta(u SBB-u).
Da li mogu da se koriste Veratove usluge preko SBB mreze i koliko to kosta?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno