Šta je novo?

Zver na pomolu :P

• Začetnik teme Začetnik teme s16
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

s16

Slavan
Učlanjen(a)
02.10.2008
Poena
425
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 9800X3D
Matična ploča
Gigabyte B650I AX
RAM
Kingstone 2x32gb 6400 FURY
GPU
Asus RTX4080 Super ProArt
Storage
4tb Samsung 990 Pro
Zvuk
Logi G Pro X2 Lightspeed
PSU
CM 850w SFF
Kućište
CM nCore 100 Max
Monitor
Alienware aw2723df
Miš & tastatura
Asus Azoth X & Logitech G502X Lightspeed
Laptop
Asus S14 Zenbook
Tablet
Apple iPad Air M2 Wi-Fi 128GB - Space Gray
Mobilni telefon
Xiaomi 17 Ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
Pozdrav svima,

pravim drugaru komp, pa imam par problema. Bitno bi bilo da kazem da pravim komp drugarima po ko zna koji put al' prvi put da sam dobio totalnu slobodu i da pare apsolutno nisu problem 😛 Tako da cu da krenem od onogo sto sam za sada sklepao.

cpu .......i7 2600k & Corsair H70
mobo ......Maximus IV extreme
ram......... ?!
gfx..........GTX580 Asus DirectCU
sdd.........Kingston HyperX 240gb
hdd.........WB 2gb green ?!
psu.........Chieftec Nitro 1000W
cd/bd......LG bd citac CH08LS10
case........?!
monitor.... ?!

E sad, za neke stvari imam ideju a za monitor ama bas nemam 🙁 Treba mi 24" najbolji sto moze 😛

Vidite da sam stavio "?!" na par mesta, to nisam siguran da li je ok, tako da mi treba savet preporuka i sl.

Drugi veliki problem mi je kuciste, znajuci svog drugara, treba mi nesto sto nece mnogo da prasnjavi unutra jer on to pogledati nece dok ja ne dodjem a ja nisam nesto u fazonu da idem svaki cas da mu cistim komp 😛 A opet, bitno mi je da izgleda dobro i da daje pravu sliku onog sto je unutra 🙂

Za ram bas i nisam nesto upucen koji treba da ide na SB, jer planiram da ga stavim na neki stabilan klok 4.5ghz il tako nesto pa mozete mi preporuciti dobar ram za to 🙂 Znaci 2x4gb mislim da je i vise nego dovoljno.

Takodje jos jedan veliki problem mi je hladjenje za proc jer ne mogu da nadjem nov Corsair H nijedan 🙁 Ako neko zna gde ima da se uzme nov ili koja je vazdusna alternativa bez konstantnog odrzavanja bio bih zahvalan mada mislim da ce da padne Noctua D ako ne nadjem H70 u narednih par dana.

Svaki savet/preporuka dobrodosla 🙂 Hvala

Poslednja izmena:
i ako pare nisu problem ne znam zasto bacati pare na tu plocu koja kosta boga oca a nista specijalno ne nudi, osim sto izgleda prelepo. Radije bih taj visak sa ploce prebacio na graficku i uzeo gtx 590 🙂 a plocu bih izabrao ovu http://itsvet.com/proizvod/asus-p8z68-v-pro-gen3/comp_comp_mboard/20/2117 jer je z68 chipest i ima Pci 3.0 podrsku pritom ima i SSD kesiranje. Sad je ram dosta jeftin pogotovo ti moduli od 2x8 su moze se reci dzaba npr: http://itsvet.com/proizvod/kingston...x-xmp-khx1600c9d3k4-8gx/comp_comp_ram/71/1538 ili http://itsvet.com/proizvod/excelera...dr3-black-sark-ebw301a/comp_comp_ram/876/1768 . ja bih uzeo ovo kuciste http://itsvet.com/proizvod/corsair-graphite-600t/comp_comp_case/63/1474 nema prozor da se vide sve komponente ali zato mu se stranica skida na te dve kvacice, a pritom je i dosta elegantno i kvalitetno i prasina ne bi trebala da mu pravi problem. Monitor preproucujem ovaj http://itsvet.com/proizvod/dell-u2412m/comp_comp_monitor/177/2920 🙂

Poslednja izmena:
Ploca koju sam gore naveo ima Z68 chipset nego sam ja zaboravio da joj dodam Z u oznaci, a sa 240gb ssd-om kesiranje stvarno nije potrebno. 😛 Vidis, Corsair kuciste mi nije ni palo na pamet, dobra ideja. A monitor, nesto mi mnogo tih 8ms? Vise sam za akciju samsung, lg ili benq?

GTX590 ne dolazi bas u obzir zbog grejanja, crkavanja naponske jedinice itd. Najmanji problem je dodati jos jednu 580-icu al zaista mislim da ni za tim nece biti potrebe.

A ram mi teba neki proveren na SB-u, nemam pojma kako skalira kad se klokuje cpu/ram. Zato sam gledao neki mushkin na 2ghz ili nesto slicno.

Poslednja izmena:
Naveo sam ja gore 240gb ssd, a celo vodeno mi ne pada na pamet zbog odrzavanja a plus moram da ga cekam bar mesec dana. Al za taj dell cu definitivno sad da prevrtim neki review.

Ja bih uzeo SS PSU posto lova nije problem i izbacio taj Kingston SSD i ubacio ili Intel ili Crucial a za monitor ima LCD TV 32 " 1920 * 1080 za 350 eura i to mi je bolje 10 x od monitora, kazem opet ako lova nije problem.

Nisam gadljiv na Ati al me interesuje iskljucivo nesto sto nema probleme na duze staze 🙂 Al iskreno ta 6870x2 mi deluje kao dobra ideja

Seasonic napajanje, batali chieftec 😛
SSD si vec odredio, ja bih na mestu tog lika sacekao Ajvi 😀 I onda lepo wd green 2tb za storage, i sli gtx560ti a kada je ram vec ovoliko jeftin, strpaj 16Gb.

Naveo sam ja gore 240gb ssd, a celo vodeno mi ne pada na pamet zbog odrzavanja a plus moram da ga cekam bar mesec dana. Al za taj dell cu definitivno sad da prevrtim neki review.

Jedino imaš cimanja oko sklapanja. Kada ga napuniš, proveriš i našteluješ, sa odgovarajućom smešom antifriz/voda održava se kao svaki vazdušni cooler. Samo se čisti prašina sa venta i radijatora, a pošto u Corsair 800D radijator staje unutra, čistiće se jednom u 2 godine.

Podržavam 2 GTX560ti Hawk u SLI-u varijantu.

Jedino imaš cimanja oko sklapanja. Kada ga napuniš, proveriš i našteluješ, sa odgovarajućom smešom antifriz/voda održava se kao svaki vazdušni cooler. Samo se čisti prašina sa venta i radijatora, a pošto u Corsair 800D radijator staje unutra, čistiće se jednom u 2 godine.

Podržavam 2 GTX560ti Hawk u SLI-u varijantu.

Pogledaj moju "moja masina" 😛 Ja moj nisam dirao vec 8 meseci i dalje radi i hladi savrseno, ali vodeno u komp nekoga ko pojma nema sta se desava? Nisam bas za tu opciju?

Ali da skroz mi se svidja ideja sli-a 🙂

Koji Seasonic ima oko 1000+ ?

Poslednja izmena:
Ovako ja ne bi išao na ssd od 240gb znam da pare nisu problem ali iskreno nema potrebe i davati toliko para, kad na kraju krajeva tu ide samo sistem po koji program i poneka igra i na kraju će sve instalacije bacati na hard.Naravno ako budžet nije limit uzimaj.

Isto više sam za 6870x2 varijantu mada i ta gtx560ti sli varijanta je bolja tj. sve je bolje od jednog gtx580 i obe varijante peru gtx580.

Što se tiče memorije nebi ja tu ništa posebno experimentisao otišao bi na MUSHKIN 8GB (2x4GB) 2000MHz DDR3,što se tiče napajanja i pošto kod nas nema nešto posebnog izbora ja bi otišao na LC POWER Legion X2 LC1000 1000W bez ikakvih problema.
Što se tiče kućišta opet kažem ako novac nije problem uzimaš trenutno HiT kućište SILVERSTONE Raven SST-RV01B-W mada mogu i neke jeftinije varijante Ravena da dodju u izbor.

Poslednja izmena:
E svaka ti cast za kuciste 🙂 Tu memoriju sam i ja prvo hteo nego rek'o aj da proverim, i ona je ubacena u spisak. Al jos uvek gledam poredjenja razhin sli/crossfire kombinacija mada sve to mnogo lepo radi u kombinaciji sa SB-om. A uzecu ipak 240gb ssd jer tacno znam da ce on sve zivo trpati na C 😛

cpu .......i7 2600k & Corsair H70 (dobio sam mnogo lepu ponudu za h70 od jednog clana, hvala 🙂 )
mobo ......Maximus IV extreme-Z
ram.........4x4gb Mushkin 2ghz
gfx..........GTX560 Twin Frozr III (x2)
sdd.........Kingston HyperX 240gb
hdd.........WB 2gb green
psu.........Silverston Strider Gold 1000w
cd/bd......LG bd citac CH08LS10
case........Silverstone Raven
monitor....drugar je odlucio da monitor bira uzivo po izgledu pa cemo verovatno za vikend do bigbang-a il tako negde 😛

E sad mi je ostalo da prevrtim itsvet i nadjem lepe cene i vidim gde, sta, i koliko cega ima 😛

Poslednja izmena:
Jos jedna preporuka za DELL U2412M i nemoj da te brine 8ms u specifikaciji jer apsolutno nikad neces videti duhove ili bilo kakavo razmazivanje slike i sl 🙂

To samo zvuci mnogo zanimljivije nego sto zaista realno jeste, nazalost... naravno tv kao drugi monitor ok ali kao primarni to je ziv promasaj, tako sam ja kupio moj tv, u fazonu samo to u sobi i extra, da, posle 2 dana sam otisao i kupio monitor 😛

LOL, bolje da se ubije nego da uzme to *****. Imao sam ga u rukama par dana i u zivotu se nisam više razočarao u brand. Izvikano ****** nad sranjima.

Izrada više manje jadna, krcka i uvija se. Greje se toliko da ne može da se drži u krilu, a o buci koju proizvodi neću ni da pričam. Ta stvar je za napaljene pubertetlije koji će da se hvale sa njim unaokolo sledećih 6 meseci dok bude bio hit.

Poslednja izmena:
Hahahaha ne mogu da verujem da su strpali 6990 unutra 😛

Inace hvala svima na savetima, konfiguracija je kompletirana, jos se uvek malo grudvamo oko kucista ali u ponedeljak idemo u nabavku 🙂

Jedva cekam da malo benchujem 😛

U ponedeljak cu tacno znati, nema sve na stanju kao i uvek kod nas 🙁

Evo uspeo sam konacno sve da nadjem i pazarim, danas uzeta poslednja komponenta. 😛

Na kraju to izgleda ovako:

cpu .......i7 2600k & Corsair H70
mobo ......Maximus IV Extreme-Z
ram.........Mushkin Blackline 2x4gb 2ghz
gfx..........GTX560Ti Twin Frozr III x2
sdd.........Intel 160gb 320series
hdd.........WB 2gb green
psu.........Chieftec Nitro 1000W
cd/bd......LG bd citac
case.......CM Storm Enforcer
mon........LG E2750T
mis.........G9x
keyb.......G110

Sve ukupno je izaslo nesto manje od 2500 eur. Kad ga budem sklopio/instalirao/klokovao :-devil-: za vikend, verovatno cu baciti neki SS u nekoj temi 😛

Nazad
Vrh Dno