Šta je novo?

Zver!!! :) ASUS ENGTX580 DCII/2DIS/1536MD5

Space

Slavan
Učlanjen(a)
03.04.2006
Poena
440
Danas je dobih,

Od vas zavisi hoćete li biti review na benchu :)

Graphics Engine NVIDIA GeForce GTX 580
Bus Standard PCI Express 2.0
Video Memory GDDR5 1536MB
Engine Clock 782 MHz
Memory Clock 4008 MHz ( 1002 MHz GDDR5 )
RAMDAC 400 MHz
Memory Interface 384-bit
Resolution D-Sub Max Resolution : 2048x1536
DVI Max Resolution : 2560x1600
Interface D-Sub Output : Yes x 1 (via DVI to D-Sub adaptor x 1)
DVI Output : Yes x 2 (DVI-I)
HDMI Output : Yes x 1
Display Port : Yes x 1 (Regular DP)
Accessories 1 x Power cable
1 x DVI to D-Sub adaptor
1 x Extended SLI cable
ASUS Features DirectCU Series
Super Alloy Power
Dimensions 11.5 " x 5 " Inch

Dual 8pin Power Connector is required for the best performance

Prilozi

• DSCF7393.JPG
    DSCF7393.JPG
    345 KB · Pregleda: 370
  • DSCF7396.JPG
    DSCF7396.JPG
    289.1 KB · Pregleda: 272
  • DSCF7397.JPG
    DSCF7397.JPG
    292.6 KB · Pregleda: 278
  • DSCF7401.JPG
    DSCF7401.JPG
    274 KB · Pregleda: 286
  • DSCF7406.JPG
    DSCF7406.JPG
    184.1 KB · Pregleda: 314
Pusti review, daj ti to kod mene u kuciste ;) :smoke:

Možemo se dogovoriiti oko kraćeg vremenskog perioda za testiranje :) čisto da se podsetiš stare ljubavi.

Poslednja izmena:
Jel može staro za novo, ja dam moj referentni ASUS ENGTX580 za taj DirectCuII model... :d

Nesto zlobnije nisam video duze vreme extra odradjena kartica.

Uhuhu retka zverka :p do sad smo stavljali graficku u kuciste, a od sad cemo stavljati kuciste u graficku :smoke:

Čekamo rezultate te aždaje :)

*** koliko ozbiljno izgleda :Klanjanje

Poslednja izmena:
*** koliko veliko izgleda :Klanjanje

Ovo mi je definitivno sledeca graficka :p

Karta je zasigurno kvalitetno odrađena i prava je zver, al je zato ružna za medalju, lepo su je ugojili ovi iz Asus-a...:d

@Space
daj neke rez. nije valjda da je nisi bocno...;)

meni su matrix bile najlepse, sada bih ladno kupio bilo koju matrix nV :)

Brutalno je uradjena! Pa ovo nije normalno koliko je velika... mislim stvarno.
Suze mi krenu kad vidim sta sve izlazi od grafickih karti... :(

Koliko kosta ovo?

Definitivno nije lepotica... ali je zato surova karta, nema sumnje, prava zverina. Potencijalno najbolji GTX 580.

I nije ni skupa, kada se pogleda ona cena sa alternate-a... nekih 50-ak evra skuplja od najjeftinije moguce 580-ice (pratim cene po svapskoj :p), a recimo 30-ak od onih sa custom hladjenjem.
Iskreno, ocekivao sam mnogo vecu cenu. Npr., nekih 550 evra...

Hoceli biti review ? :wave:

ima li testa na pomolu :)!

a zasto je zverina ? 782MHz Core ? Kao neko mondo hladjenje - daj bre ne palite se, ako bi i jurio neki OC uzeo bih vodu.

Hladjenje... i potencijalno kvalitet ugradjenih komponenata.

Voda je sasvim druga prica, ne znam zasto je uopste uvodis u pricu. Ko prica o vodi, ovo je karta sa masivnim vazdusnim hladnjakom.
Ova mrcina od kulera mi uliva toliko poverenja, da bih se usudio da ga poredim sa onim *******im Accelero-m XTREME Plus sa tri venta. I takvo poredjenje bih bas voleo da vidim.

ovo je ogromno ogromno neprakticno, ruzno, hladjenje, koje ima smisla SAMO ako zelis da OC-ujes. Sama karta ce biti tiha i u TwinFrozr II izvedbi koja je mnogo lepsa i mnogo mnogo prakticnija. A cak i referentno hladjenje je sasvim OK.
Na stranu sto je meni ovo estetski odvratno.
Potencijalni kvalitet komponenti ne mogu da komentarisem jer se u to niti razumem niti imam uvid u to sta su stavili.
Tako da ponavljam, neprakticno i ogromno. Ako ces da OC-ujes onda - voda.

Cekaj, sto sad ti pricas napamet?

Evo, ja hocu da O/C-ujem... uvek sam, i uvek cu. I ovo hocu da odvalim od overkloka.
Ali - necu vodu.

Em necu zato sto, jednostavno, NECU... em zato sto necu da ispalim 400-tinjak evra za odlican sistem sa sve GPU-om u loop-u.
Pa sta mi je onda isplativije - da doplatim 50 evra za ovo u odnosu na najjeftinije 580-ice sa referentnim hladnjenjem (ili, kako rekoh, tek 30-ak u odnosu na custom resenja drugih firmi)... ili da "secem usi i dupe zakrpim" za 400 evra vodenog sistema?
I opet moram da kupim neki GTX 580 pride, na sve te pare... :D

P.S. Dakle, samo O/C... lepota me ne interesuje, a imam mesta u kucistu na pretek. Sto se pak tisine tice - slazem se, i referentna je solidno tiha.

Pa stavicu... cigla za 480 evra ili "vodena lepotica" za ~830 evra - izbor je tako ocigledan.

ili referentno koje je skroz ok.

Pa to moze, nemam nista protiv toga... ipak, uveren sam da ce se ovo vise klokovati. Mnogo vise ili tek malo vise - to vec ne znam, sacekacemo vec prve testove... ali ocekujem bitniju razliku.
Kao sto ocekujem i kvalitetnije komponente ispod ove telesine od kulera - ali ne u kontextu "uf, ovo ima da traje bar 10 godina!" (tako nesto me uopste ne zanima)... vec cisto u smislu da - opet - obezbedi vecu overklok marginu.

Nazad
Vrh Dno