Šta je novo?

Zvanicna Vista tema

• Začetnik teme delimir
  • Datum pokretanja
Intervideo.WinDVD.Platinum.v8.0.B06.072.Incl.Keymaker-CORE
radi OK u aero fazonu :)

Uspeo sam da pokrenem neke igre u Visti tako sto sam instalirao DX9 update sa NFS Carbon DVD-a. Pokrenuo sam Oblivion, Fear Ekspanziju, CS1.6, Chicken Invaders 3 :D i Scarface. Carbon nije hteo da mi radi, mozda zato sto se nalazio na XP particiji... Fear radi glatko, fino mi je podesio i rezoluciju i refresh rate. CS se primecuje da secka, mozda zato sto u pozadini mi radi onaj sidebar sa mnogo dzidzabidza, ali u principu mogu da se igraju DX9 igre na Visti bez problema (manje-vise).

Sta je bilo sa onim revolucionarnim M$ idejama da se gasi Windows u pozadini i da ceo komp fokusira na igricu i tako se eventualno dobija vise na performansama? :eyebrows:

EDIT:

Mnogi ce mi suditi za ovu recenicu, ali...

Tek sada vidim koliko je XP dobar sistem :D

Poslednja izmena:
za Carbon stavi u compatibility mode Windows 98 :D

Tek sada vidim koliko je XP dobar sistem :D
Ako si ovo rekao ozbiljno, ja te te necu osuditi. U principu i suvise je rano suditi o Visi jer za nju trenutno nema dovoljno kompatibilnih drajvera, softvera, igara. Treba da prodje jos godinu dana da sve to dodje na svoje.
Ipak, sa druge strane, ne vidim zasto bih koristio Vistu, pa da mi u IExploreru na skrol stranice koja je malo slozenija, skrolovanje blago zapinje, jeste da je to jedva primetno, ali ipak toga pod XPom nema. Sta se realno dobija sa Vistom osim lepseg radnog okruzenja, ja zaista ne kapiram. Ali cisto sumnjam da ce iko pametan instalirati OS da bi ga gledao, otvarao i zatvarao prozore kako bi vidoe fade in, fade out :D Sustina su programi, igre, koji ipak svi rade za nijasnu sporije ili usopte ne rade.
Instalirati Vistu ima smisla na nekoj zverskoj konfi gde se nikakvo usporenje nece osetiti, a na ovim prosecnim konfama nema smisla. (pod zverskom konfom podrazumevam minimum 2GB RAMA, cpu C2D ili amd ekvivalent i to top model, graf.karticu od bar 150e, minimum 2 harda u RAID-u, a ko ne zeli drljanje do besvesti pozeljno i vise komada u raidu5).
Ja sam Vistu poterao na Intelu Pentiumu 3GHz ([email protected]), 1GB RAMA, 2 harda sata (seagate baracuda) 2x200GB u RAID0 i mogao bih da kazem da Vista lepo radi, ali nije to to, oseti se usporenje na dosta mesta, a drljanje harda je preterano u odnosu na XP.

@Dorry:

Ne znam za compatibility mode, ali da bih naterao Carbon da radi morao sam reimenovati (obrisati) folder Movies tamo gde je igra instalirana i nakon toga je proradila!

jedno pitanje...instalirao sam vistu ultimate msdn verziju...instaliram nvidia drajvere za vistu (beta) medjutim kad restartujem komp nemam ni onmu ikonu nvidia u taskbaru a u properties nemam onaj meni za graficku...dali je to tako ili sam nesto zeznuo?

Treba da bude tako.
I prilikom instalacije Ati drajvere isto.
Samo povuce driver, a software za sitno stelovanje je izostavljen is display properties-a.

hvala...vidim da treba sacekati jos malo sa vistom...heroji 3 ne mogu da se pokrenu...heroji 5 uopste ne rade lepo...sve neke crne kocke po ekranu...dok jos malo ne sazri...sacekacemo :)

Na NVIDIA karticama nakon instalacije drivera panel za podesavanje mozete potraziti u Control Panel-u (Classic View) i zove se "NVIDIA Settings"

Ja imam problem sa Corelom 13. Naime posle instalacije kada treba da se pokrene prvi put program, jednostavno krene uvodna paleta i nakon toga objasnjenje kako treba da se logujem nalogom sa admin privilegijama da bih aktivirao program. Napominjem da imam kreiran samo jedan nalog sa admin privilegijama i taj sam i koristio.
Takodje bi dobro dosla informacija da li je neko instalirao Vistu na racunaru sa Telekomovim ISDN-om (NET MOD) i kako se ponasaju drajveri, tj. da li prolaze....

@markonirs:

Jesi li probao da kliknes desnim dugmetom misa na ikonicu Corel-a 13 i da odaberes "Run this program as Administrator"???

Naravno, ali nisam nasao u meniju na desnom kliku tu opciju. Medjutim otisao sam na properties pa na advanced, medjutim tamo taj izbor nije dostupan. Opet napominjem da i inace imam admin nalog, tj to je jedini nalog na racunaru i bez sifre.

Konacno, izasli su IntelliPoint i IntelliType driveri za Vistu, doduse, jos uvek su beta.
http://www.microsoft.com/hardware/downloads/default.mspx

Nadam se da ce bar mis poceti normalno da se ponasa...
Ali ladno su - BETA... strasno :wall: :S:

Btw, jel se neko igrao sa servisima?
Ja sam pogasio jedno desetak servisa APP metodom ;) i nije se srusio sistem :D
Ako me secanje dobro sluzi to su bili TabletPC, Wireless, Bit Defender, Firewall, Security Centar, 2 servisa (!) za optimizaciju sistema i jos par kojih ne mogu da se setim...

Poslednja izmena:
Instalirao sam Vistu na D particiji dok je na C ostao XP.Medjutim zbog problema sa boot-om pustio sam instalaciju jos jednom i sad imam dva foldera Windows koje je napravila Vista .Oba zauzimaju po otprilike 8 GB.Ne mogu da obrisem ni jedan od njih jer su zasticeni.Probao sam iz safe moda ali nece.Kako da uklonim onaj koji Vista ne koristi(Valjda je to onaj prvi).I cime da ubijem Vistu da mi ostane samo XP? Poz...

Instalirao sam Vistu na D particiji dok je na C ostao XP.Medjutim zbog problema sa boot-om pustio sam instalaciju jos jednom i sad imam dva foldera Windows koje je napravila Vista .Oba zauzimaju po otprilike 8 GB.Ne mogu da obrisem ni jedan od njih jer su zasticeni.Probao sam iz safe moda ali nece.Kako da uklonim onaj koji Vista ne koristi(Valjda je to onaj prvi).I cime da ubijem Vistu da mi ostane samo XP? Poz...

Iz Windows Explorera ne mogu da se obrisu folderi, ali je neko ovde rekao da mogu da se obrisu iz Command prompta. Probaj tako. Ja sam ih brisao iz ERD Commandera.
Sto se tice boot menija, da bi vratio stari treba da startujes
bootsect /nt52
bootsect.exe se nalazi u "boot" folderu na Vista DVD-u.

Za ljude koji imaju ASUS ADSL modeme :

Da li je neko uspeo ovo djubre da natera da radi u Visti kako treba ? Meni se instaliraju driveri normalno u WinXP compatibility modu, i sve ok, al kad treba da mu promenim encapsulation type (tj u momentu kad resetuje modem da bi promenuo setting) slupa mi ceo Win, tj dobijem blue screen... Ima li neko ideju kako to reshiti, ili makar gde u registry-ju drzi te settinge da mu tako promenim ...

Ja se vratio na XP...neka čeka Vista jedno mesec dana... :)

Najranije Vistu kao glavni OS treba uzeti u obzir od pocetka februara (izlazi 30.januara pa ajde dan-dva dok se nabavi, kupi ili sta vec ;)).

Probao sam 5744, 5840 i 6000 ..... i najbolje se na mojoj masini pokazala 5840 ....malo cudno
Posto u nju mogu samo da gledam "kako je lepa", lepo lupim jedan Format C, i vratim se na XP kao osnovni OS. A Vistu turim u VMWare, kopiram instalaciju na drugi disk, pa onda lepo vezbam na njoj, otresam sve sto mislim da je suvisno. Sto kaze Kutija, APP metodom gasim jedno po jedno dok ne rikne, pa onda vratim kopiju, pa iz pocetka. Naravno, zapisujem sve sto sam radio, da jednog dana, kada bude bilo dovoljno prateceg SW za nju, mogu da je koristim.
Znaci, samo u VMWare i udri po njoj. Mislim da jos nije vreme za totalni prelazak na nju. Mozda za jedno pola godine, pre ... sumnjam

Poslednja izmena:
Iz Windows Explorera ne mogu da se obrisu folderi, ali je neko ovde rekao da mogu da se obrisu iz Command prompta. Probaj tako. Ja sam ih brisao iz ERD Commandera.
Sto se tice boot menija, da bi vratio stari treba da startujes
bootsect /nt52
bootsect.exe se nalazi u "boot" folderu na Vista DVD-u.

Za boot menu bolje je koristiti bcdedit.exe, cak ima i uputstvo za rad na MS sajtu.

Ljudi nemojte ocekivati da pile postane petao pre no sto se izleglo :) Ovo je RTM, jasno je da ima mnogo da se pegla, jasno je da su svi drajveri u nekoj alfa/beta fazi, stoga ocekivanja i treba da vam budu u skladu sa tim.

Ne branim Vistu, ja licno mislim da ovo nije nikakav znacajan korak unapred i da nije vredan tolikog cekanja i ko zna sta jos. Meni Vista cuci na drugoj particiji cisto experimenta radi, daleko od toga da moze da bude main OS.

Poslednja izmena:
Naravno kad se takve stvari vide u SF filmovima.
Normalno je da ljude privuce sminka (pa i svaki novi mercedes je jos vise usmikan nego predhodni), ali meni se cini da ce uz lepsu sminku Vista biti i funkcionalnija...
Ajde, pokazace se vremenom.

e, a da li vredi update-ovati XP na Vistu, ili da krenem from da bigining???
i da li je istina da igre rade bolje? (samo igre, a ne ceo os)
i da li mogu da ga "udevedesetpetichim"? tj. da mu poskidam sve efekte, i da izgleda kao 95-ica.....

e, a da li vredi update-ovati XP na Vistu, ili da krenem from da bigining???
i da li je istina da igre rade bolje? (samo igre, a ne ceo os)
i da li mogu da ga "udevedesetpetichim"? tj. da mu poskidam sve efekte, i da izgleda kao 95-ica.....

1. Cist install
2. Kako koje
3. Mozes

Nazad
Vrh Dno